aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Grasåsveien 10 er en velholdt landbrukseiendom i naturskjønne omgivelser.
Grasåsveien 10 er en velholdt landbrukseiendom i naturskjønne omgivelser.

FOSSER Grasåsveien 10

Velholdt landbrukseiendom i naturskjønne omgivelser med skog og jord. Våningshus, låve og garasje med innredet loft.

 • kr 6 500 000
 • BRA 321 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 6 500 000
 • Omkostningerkr 179 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 679 542
 • ObjektstypeLandbruk
 • EierformSelveier
 • Byggeår -
 • Soverom4
 • ArealP-rom 224 m²
 • Tomt87 962.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,00))   179 542,- (Omkostninger totalt)   6 679 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning 1. etasje
Grasåsveien 10 er en velholdt landbrukseiendom i naturskjønne omgivelser, innerst i en privat gårdsvei uten gjennomgangstrafikk. Gården er på ca. 87,9 daa bestående hovedsakelig av skog og fulldyrka jord. Jorda er godt arrondert og bortleid til grovfor, med en skriftlig avtale ut vekstsesongen 2028. Et våningshus fra 2004, en trippelgarasje med innredet loft fra 2002 og en velholdt låve danner et koselig tun med utsikt mot syd og vest. Mellom bygningene er det gress og trær, og på låven er det montert solcellepanel. Våningshuset går over tre plan, inkludert en kjeller med potensial. Boligen har fire soverom, to bad, toalettrom, vaskerom, loftstue og stue med åpen kjøkkenløsning. Stuen har utgang til vinterhage, og på kjøkkenet er det dels integrerte hvitevarer.
Boligen har et koselig inngangsparti som ligger lunt til i tilknytning til den ene svalgangen.

Grasåsveien 10, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 97 kvm
  1. etasje: 127 kvm
  2. etasje: 97 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 0 kvm
  1. etasje: 127 kvm Hall m/trapp, gang, bad, stue, vaskerom, stue/kjøkken, stue.
  2. etasje: 97 kvm Stue, bad, toalettrom, 3 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 97 kvm Trapperom. 5 boder.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 0 kvm 64 kvm bra
  2. etasje: 0 kvm 50 kvm bra
  Primærrom
  2. etasje: 0 kvm Arbeidsrom/kurslokale, bad/vaskerom, kontor. 50 kvm p-rom
  Sekundærrom
  1. etasje: 0 kvm Garasje, garasje 2, trapperom. 64 kvm s-rom  Tomt
  87962.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser, omgitt av skog og kulturlandskap. En godt vedlikeholdt bygningsmasse med våningshus, trippelgarasje og låve danner et koselig og frittliggende tun med utsikt mot syd og vest. Tunet ligger i enden av en privat gårdsvei og er helt uten gjennomgangstrafikk. Tomten er noe skrånende med gress, trær og frodige bed rundt bygningene. Nedenfor våningshuset er det også anlagt en grønnsakshage hvor man kan dyrke grønnsaker, salater, krydderurter og annet. Et par bærbusker er også plassert her. I hagen, i flukt med sydveggen på boligen, ble det satt opp støttemurer i 2017, og rundt store deler av våningshuset er det gruslagte areal avgrenset med kantstein. Langs gårdsveien og gårdsplass ble det etablert støttemurer i 2019/20 og selve gårdsplassen ble utvidet ved siden av garasjen i 2023. Alle forstøtningsmurene er for øvrig av oppstablede granittblokker. Langs den ene forstøtningmuren i hagen er det oppført en bod/drivhus med panel, sprossevinduer og bølgetak av plast. Våningshuset ble bygget i 2004/05 og går over tre plan. Ytterkledningen på boligen ble beiset i 2021, og i 2022 ble vegg i underetasjen isolert og kledd. På begge sider av boligen er det koselige, overbygde svalganger med tredekke og liggende rekkverk rundt. Den ene svalgangen ligger ved inngangspartiet med trapp fra gruslagt gårdsplass og den andre har utgang fra stuen. Fra denne svalgangen er det trapp ned til en vestvendt markterrasse. Langs gavlveggen mot syd er det en isolert vinterhage. Vinterhagen har skyvedører fra svalgangene, samt utgang fra stue og vaskerom. På gulvet er det lagt laminat med varmefolie, og isolerte vegger er toppet med vinduer som lett kan skyves til siden ved behov. Deler av taket har frostede plater som slipper dagslyset inn. Det er belysning i vinterhagen, og på vinduene ble det montert utvendige, elektriske screens i 2018. For øvrig har alle uteplassene fin utsikt mot vakker natur. Garasjen ligger plassert nord på tunet og ble bygget i 2002. Loftsetasjen er innredet og det er utgang til en sydvendt, overbygget balkong. Låven, som er fra 1924, ligger syd på tunet og har et BTA på 195 kvm. Låven er av det tradisjonelle slaget, opprinnelig oppført med med fjøs, høygulv, vognskjul og innvendig kjørebane. Bygningen har i ettertid blitt ombygget ved at fjøset er fjernet og arealet åpnet opp. I forbindelse med fjerning av fjøset ble deler av reisverket og panel på yttervegger fornyet. Nytt platetak med kondensperre ble lagt i 2016/17 og i 2018 ble det montert solcellepaneler på takets sydside. I vestenden av låven er både bjelkelag og gulv fornyet. Tidligere fjøs har støpt gulv med forbrisk og utsparring til gjødseltroer, mens resten av låven har tregulv. Det er oppløft over innkjøring til innvendig kjørebru, men utvendig kjørebru er fjernet. På nordveggen er det montert fire skyvedører og på grunnplanet er det en dobbel slagdør. Eiendommen er skylddelt og har ukjent grenseforløp.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et landbruksområde på Fosser i Aurskog-Høland kommune. Området har kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud, samt grendehus og fotballbane. Fra Fosser er det ca. 2,5 km til Løken med bl.a. lysløype og idrettshall. Idrettslaget er veldrevet og tilbyr en rekke aktiviteter for de fleste aldersgrupper med utgangspunkt i Hølandshallen. Øst for tettstedet ligger Foståskollen med mulighet for fine gåturer. Her finnes også rester av en gammel bygdeborg fra folkevandringstiden. Området har flere gode fiske- og badevann. Det er kort vei til idylliske Damtjern som ligger i flotte omgivelser, lett tilgjengelig med bil og med gode parkeringsmuligheter. Vannet er godt besøkt av turgåere hele året og av badegjester om sommeren. På Aurskog finner du golfanlegg, mens Bjørkelangen har en liten alpinbakke som er åpen på snørike vintre. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker Fosser og Rema 1000 og Kiwi på Løken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Løken senter og Bjørkelangen et bredt utvalg av servicetilbud. Mysen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Det er relativt kort vei til Sverige som byr på hyggelig grensehandel i bl.a. Töcksfors og Charlottenberg.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av noe bebyggelse og landbruksarealer.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det ca 7 km Løken barneskole og ca 6 km til Bjørkelangen 1-10 skole. Det er ungdomstrinn også på Bråte ungdomsskole. Det finnes to videregående skoler på Bjørkelangen, samt et godt utvalg av barnehager i kommunen.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Smedsrud ca 1 km fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Løken, 10 min til Bjørkelangen, 35 min til Mysen, 40 min til Lillestrøm, samt 60 min til Oslo lufthavn.

  Byggemåte
  Enebolig: Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Ark/oppløft på begge sider av tak. Små knekott på soverommene. Det bemerkes manglende inspeksjonsluker til knekottene og kaltloft mot møne. Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Sort stål takrenner og beslag, hvite stål nedløp. Helbeslått pipe. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, antatt isolert etter gjeldene krav ved oppføring. Yttervegger er kledd med liggende bordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Hovedytterdør. Dobbel dør med sporfrest utside, slett innside og glassfelt. 2 stk. terrassedører med høy brystning og glass. 1 dobbel terrassedør med høy brystning og glass. 2 stk. entredører i kjeller med sporfrest inn/utside og glass. Alle dører fra byggeår. Normal bruksslitasje. Svalganger/terrasser på begge sider av boligen. Fundamentert på støpe pilarer, antatt satt til fast grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Inn-glasset terrasse/stue mot syd. Fundamentert på trepilarer , satt til støttemur. Isolert trebjelkelag, laminatgulv med folievarme, isolerte vegger og skyvevinduer/dører med isolerglass. Trapp fra svalgang/terrasse mot vest.: Tretrapp i impregnerte materialer. Bemerkes manglende rekkverk på trapp. Garasje: Frittstående trippel garasje. Bygningen er fundamentert med betongdekke til antatt faste grunn. Vegger 1.etg. oppført med lettklinkerblokker. Det er gjenstående pussing av utvendige overflater på garasje. Saltak-konstruksjon i tre med loftsrom. Yttertak er tekket med rød betongstein. Takrenner og nedløpsrør i sort stål utførelse. Vegger i loftetasje i trebindingsverk, utvendig kledd med liggende trekledning. Dører/vinduer/porter.: Alle vinduer i trerammer med 2-lags isolerglass. Terrassedør i loft med lav brystning og glass. 3 stk. leddporter i metall med motor. Porter og vinduer fra byggeår. Bemerkes at vinduer og dør mangler utvendig omramming/tetting. Loft er innredet som arbeidsrom/kurslokale. Adkomst via innvendig trapp i garasje. Bemerkes at rekkverk rundt trapp i loft ikke er godkjent iht. byggeforskrift ved oppføring. For stor glippe i rekkverk. Loft består av arbeidsrom/kurslokale, bad/vaskerom og kontor. Det er en god del gjenstående arbeid med fullføring av utvendige bygningsdeler på garasje. Det må påregnes en god del påkostninger på garasje. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 22.06.2023 av Kåre Anders Fossum Orderud for teknisk beskrivelse av eiendommen.  Det er også utført landbrukstakst med rapportdato 11.10.2022 og avholdt av Hans A. Trætteberg.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Alt arbeid for vann og avløp er utført av autorisert rørlegger. Innredning utført med egeninnsats. Arbeid utført av: Bad i Første etasje Årstad & Sønner, bad i andre etasje Corell. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Slorbak og Thoresen utførte elarbeid Aurskog ventilasjon installerte balansert ventilasjon. Arbeid utført av: Slorbak & Thoresen, Aurskog ventilasjon. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. På hovedanlegget er det utført kontroll. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Brødrene Litzheim har bygd huset. Arbeid utført av: Brødrene Litzheim. 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Det mangler.

  Innhold
  Grasåsveien 10 er en velholdt landbrukseiendom i naturskjønne omgivelser, innerst i en privat gårdsvei uten gjennomgangstrafikk. Gården er på ca. 87,9 daa bestående hovedsakelig av skog og fulldyrka jord. Jorda er godt arrondert og bortleid til grovfor, med en skriftlig avtale ut vekstsesongen 2028. Et våningshus fra 2004, en trippelgarasje med innredet loft fra 2002 og en velholdt låve danner et koselig tun med utsikt mot syd og vest. Mellom bygningene er det gress og trær, og på låven er det montert solcellepanel. Våningshuset går over tre plan, inkludert en kjeller med potensial. Boligen har fire soverom, to bad, toalettrom, vaskerom, loftstue og stue med åpen kjøkkenløsning. Stuen har utgang til vinterhage, og på kjøkkenet er det dels integrerte hvitevarer. Kort fortalt - Landbrukseiendom på 87,9 daa. - Konsesjons-, bo- og driveplikt. - Ca. 40,5 med daa fulldyrka jord - Ca. 43,9 er med produktiv skog. - Våningshus, låve og trippelgarasje. - Innredet loft med balkong over garasjen. - Tun med utsikt mot syd og vest. - To koselige svalganger. - Markterrasse og vinterhage. - Stue og kjøkken i åpen løsning. - Pent kjøkken med kjøkkenøy. - Koketopp og stekeovn er integrert. - Romslig vinkelstue og loftstue. - Varmepumpe og peisovn i 1. et. - To bad, ett ble ferdigstilt i 2023. - Separat toalettrom og vaskerom. - Fire gode soverom i andre etasje. - Opplegg for sentralvstøvsuger i hovedbygning. - Full kjeller med stort potensial. Hovedbolig/våningshus Kjeller: Trapperom og 5 boder. 1. etasje: Hall m/trapp, gang, bad/wc, vaskerom, stue/kjøkken og vinterhage. 2. etasje: Stue, bad/wc, wc og 4 soverom. Entré: Boligen har et koselig inngangsparti som ligger lunt til i tilknytning til den ene svalgangen. Ytterdøren er tofløyet med glassfelt og på hver side er det utelamper. På innsiden av dørene er det en romslig hall med hvitmalte vegger, eikelister og sandfargede fliser på gulvet. Rommet har en skyvedørsgarderobe med en speilfront, og det er ellers god plass til konsollbord, kommode eller lignende. Hallen er direkte tilknyttet kjøkken, stue og en gang med inngang til bad. Gangen har skyvedørsgarderobe, skoskap og dagslys fra et vindu. Rett ved inngangen til stuen er det en åpen furutrapp med glassrekkverk som binder etasjene sammen. Kjøkken: Kjøkkenet ligger åpent i stuen, med en sosial kjøkkenøy som et naturlig skille. Innredningen er bygget langs to sider med skap opp til taket, slette fronter i eik og heltre benkeplate med nedfelt, dobbel oppvaskkum. Mellom skap og benk er det belysning og stålplater på veggene bak. Koketopp og stekeovn er integrert, og over koketoppen er det ventilator med avtrekk ut. Kjøkkenet har videre opplegg for oppvaskmaskin, plass til kjøleskap og varmepumpe som sørger for jevn temperatur gjennom hele året. Stue: Stuen er stor og fin og har en fin vinkelløsning. Vinduer i tre himmelretninger åpner for dagslys og fint utsyn mot vakker natur, og to glassdører gir lett adkomst til vestvendt svalgang og sydvendt vinterhage. Stuen har ellers hvitmalte vegger, eikeparkett og peisovn med stort flammebilde. Vinkeldelen i stuen er byggteknisk lagt til rette for at det kan bygges om til et soverom med dør direkte til badet. Loftstue: I tillegg til stuen nede har boligen også en stor og luftig loftstue. Stuen har laminatgulv, panelkledde vegger og hvitmalt himling. To sprossevinduer sørger for fine lysforhold. Bad/wc/vaskerom: Boligen har to familievennlige bad, et toalettrom og et separat vaskerom, alle med avtrekk via balansert ventilasjonsanlegg. Toalettrommet ligger i andre etasje med adkomst fra loftstuen. Rommet har lyst vinylbelegg på gulvet, beigemalte vegger og hvitmalt skråhimling. Det er videre innredet med frittstående toalett, håndvask, speil og belysning. Det ene badet ligger også i andre etasje, med adkomst via toalettrommet, eller direkte fra loftstue og et soverom. Badet er bygget opp på et tidligere tidspunkt, men ferdigstilt i 2023. Rommet har lys vinylbelegg med gulvvarme, og vegger i en kombinasjon av hvittet panel og matchende flisplater. Det er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne og et stilrent baderomsmøblement. Dusjhjørnet har rette, innfellbare glassdører og dusjgarnityr montert på vegg. Baderomsinnredningen har tre vegghengte skuffeseksjoner med eikefargede fronter, to heldekkende servanter og et stort speil med belysning. Bad 2: Det andre badet ligger i første etasje og har skyvedør inn fra gangen tilknyttet hallen. På badet er det sandfarget våtromstapet på veggene og lyst vinylbelegg med gulvvarme. Det er gulvmontert toalett, dusjhjørne og en romslig baderomsinnredning med dobbelservant. Innredningen har slette benkeskap med bjørkefargede fronter, og over servantene er det et stort speil med downlightsbelysning. Vaskerom: Vaskerommet ligger i første etasje med adkomst fra hallen og dør ut til vinterhagen. Rommet har lyst vinylbelegg med gulvvarme og våtromstapet på veggene i en dus blåfarge. Langs den ene veggen er en arbeidsbenk med nedfelt skyllekum i stål, skap med oppbevaringsplass og opplegg for vaskemaskin. Soverom og garderobe: Boligen har fire gode soverom som alle ligger tilbaketrukket i andre etasje, to på hver side av loftstuen. Alle rommene har laminatgulv, lyse vegger og skråhimling. Hvert rom har god plass til senger og skap og ett har også direkte tilgang til bad. For mer oppbevaringsplass har boligen to skyvedørsgarderober i første etasje. Boligen har også en romslig kjeller med god takhøyde på 2,40 m, fem boder og utvendig adkomst fra to sider. Innredet loft over garasje Loftet har adkomst via innvendig trapp i garasjen, direkte opp i et arbeidsrom/kurslokale med åpen kjøkkenløsning. Rommet har gjennomgående dagslys og utgang til sydvendt, overbygget balkong. På gulvet er det belegg og veggene er kledd med lysmalte panelplater. Himlingen er delvis skrånet og har hvittet panel. Like ved trappen er det plassert et garderobeskap og det er ellers mulighet for oppbevaring langs kneveggene. Ved to vinduer med nydelig utsikt er det plass til et bord, mens selve kjøkkeninnredningen er trukket inn i rommet. Innredningen har tilpassede overskap, slette bjørkefronter og heltre benkeplate med nedfelt kum. Over benken er det flismønstret våtromsbelegg og belysning. Kjøkkenet har videre ventilator med avtrekk, opplegg for oppvaskmaskin og plass til smal komfyr. Kontoret har skråhimling, lyse panelplater på veggene og heldekkende teppe. Baderommet er lyst og funksjonelt med gulvbelegg, varmekabler og våtromsplater på veggene. Det er innredet med gulvstående toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. I tillegg har badet en romslig baderomsinnredning med hvite, profilerte fronter bestående av et høyskap, benkeskap med heldekkende servant og et speil med belysning. Loftet er innredet på byggetegninger, men arealet er ikke godkjent brukt til beboelse. Næring Eiendommen er på 87,9 daa med blant annet 40,5 daa fulldyrka jord og 43,9 daa med skog, hvorav 30,3 daa er av høg bonitet, 3,1 daa er av middels bonitet og 10,5 daa er av lav bonitet. Skogarealet er for det meste samlet i en teig sør og øst for tunet, avgrenset mot Grasåsveien lengst i syd. Noe av arealet utgjør en kantsone mot innmarksbeitene. Arealet er lite og lettdrevet med kort driftsavstand og stort sett hardbakke. Den fulldyrka jorda utgjør et samlet skifte rundt tunet. Arealet er noe kupert, men lettdrevet og godt arrondert. Et bekkedrag er lagt i rør, men utover det er ikke jorda drenert. Jordarten varier mellom mellomleire, lettleire og siltholdig leire. I jordprøver fra 2016 hadde jorda en gjennomsnittlig pH-verdi på 5,5. Jorda er bortleid til grovfor, med en skriftlig avtale ut vekstsesongen 2028, hvor det betales en årlig leie på 8 000 kroner. Eiendommen utløser ikke fellingsrett på elg eller rådyr, men utgjør trolig en del av et felles jaktområde. Solcelleanlegget ble montert med en anleggskost på 120 000 kroner, og gir mulighet for overføring til nett for salg av strøm. Solcelleanlegget har en kapasitet på 5,4 kWp som gir mulighet for drift av egen bolig og salg av overskytende energi.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Ark/oppløft på begge sider av tak. Små knekott på soverommene. Det bemerkes manglende inspeksjonsluker til knekottene og kaltloft mot møne. Vurdering av avvik: Yttertaket har nedbøying. Det er påvist andre avvik: Det er synlig liten nedbøyning på yttertak (og svalgang) mot vest. Det bemerkes manglende inspeksjonsluker til knekottene og kaltloft mot møne. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det bør etableres inspeksjonsluker til knekott og kaltloft. Det bør foretas nærmere undersøkelser vedrørende nedbøyning/skjevhet i takkonstruksjon Utvendig > Vinduer Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer i 2.etg. mot øst, syd og vest med værslitte utvendige overflater. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det bør utføres vedlikehold av vinduer Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Svalganger/terrasser på begge sider av boligen. Fundamentert på støpe pilarer, antatt satt til fast grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Inn-glasset terrasse/stue mot syd. Fundamentert på trepilarer, satt til støttemur. Isolert trebjelkelag, laminatgulv med folievarme, isolerte vegger og skyvevinduer/dører med isolerglass. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk på svalganger/terrasser er ca. 90cm høyt. dagens krav er 100cm. Det er skjeveheter i bærende søyler til inn-glasset terrasse/vinterhage. Dette er også bæring for ut-trekt 2. etg. Konsekvens/tiltak: Påviste skader må utbedres. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverk er for lavt iht. gjeldene krav ved oppføring. Det anbefales og øke høyde på rekkverk. Skjevhet i bærende søyler for terrasse og bolig må påregnes utbedret. Innvendig > Overflater Rom/overflatebehandling: Gulv: Flis, parkett, belegg, laminat og betonggulv i kjeller. Vegger: Slette malte plater, tapet, trepanel og lettklinkerblokker i kjeller. Himlinger: Slette malte flater, trepanel, himlingsplater og papp med klemlister i kjeller. Det bør alltid påregnes noe overflatebehandling ved overtakelse. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er påvist andre avvik: Parkett gulv i stuer og kjøkken med topping og sprekker i skjøter. Noe bruksmerker i parkett. Det er manglende listverk ved gulv og tak i noen rom i boligen. Manglende innkassing rundt ventilasjonsanlegg i hall m/trapp og mellom pipe og vegg. Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det må påregnes noe listing, fullføring i flere rom. Det må påregnes utbedring, evt. utskifting av parkett i stuer og kjøkken. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Konsekvens/tiltak. Det bør gjennomføres radonmålinger. Våtrom > Ventilasjon > Bad Det er avtrekk via balansert ventilasjonsanlegg. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Bad mangler tilluftsventilering i dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det bør etableres tilluftsspalte til bad. F.eks. luftespalte i en dør. Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken Kjøkkeninnredning består av: Folierte skrog med slette eike fronter. Heltre benkeplate med nedfelt dobbel kum i stål utførelse. Integrert stekeovn og nedfelt platetopp. Opplegg for oppvaskmaskin og plass til kjøleskap. Rustfrie stålplater mellom benk- og overskap. Vurdering av avvik: Det er påvist at overflater har noe skader. Benkeplate med noe bruksmerker/slitasje. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det bør påregnes overflatebehandling av benkeplate. Dette er normalt vedlikehold ved bruk av heltre benkeplater. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Aggregat plassert i hall m/trapp. Anbefales og opprette filter abonnement til ventilasjonsanlegg for skifte av filtre i henhold til anbefalt vedlikehold av anlegg. Anbefaler og sette seg inn i bruk/vedlikehold av balansert ventilasjonsanlegg for boliger. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon fra balansert ventilasjonsanlegg på ett eller flere rom i boligen. Det mangler tilluftventil i stue i 2.etg. Konsekvens/tiltak: Anlegget må sjekkes av fagperson. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Det anbefales og kontrollere prosjekt-grunnlag for anlegget. Evt. anlegg bør kontrolleres av fagperson. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Oppvarming av tappevann med ca. 200 liters varmtvannsbereder plassert i vaskerom. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder er tilkoblet vanlig stikkontakt. Godkjent tilkobling ved oppføring av boligen. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det anbefales og etablere el-tilkobling iht. gjeldene forskrift. Tekniske installasjoner > Andre installasjoner Luft-til-luft varmepumpe i kjøkken. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er noe ødelagt støvgitter på topp varmepumpe. Ukjent servicehistorikk på varmepumpe. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør skiftes støvgitter på varmepumpe og det anbefales sjekk/service av varmepumper av fagperson. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Skjult el-anlegg i boligen. Sikringsskap plassert i hall m/trapp. Automatsikringer. Åpent anlegg i kjeller med mye bruk av skjøteledninger. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Ukjent. Kommentar fra selger: El-anlegget ble ferdigstilt da boligen ble bygget (Slorbak og Thoresen). Tilsynsrapport fra Høland og Setskog El-verk fra 2014. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. El-anlegg i bolig utført av Slorbak & Thoresen AS. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Ukjent. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 7. Har det vært brann, branntilløp elelr varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 10. Er det tegn på at kabelinnførin ger og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Det bør påregnes etablering av fast opplegg/el-anlegg i kjeller. Det er lagt opp strømtilførsel for mulighet til varmelist i stue/kjøkken. Her er det løse ledninger som er påmontert sukkerbit i ende av kabler. Takstmann er ikke godkjent for El-taksering. Det er derfor kun utført enkel besiktigelse av El-anlegg. Det kan alltid forekomme skjulte feil/mangler på et El-anlegg. For nærmere undersøkelser av El-anlegg anbefales det derfor og kontakte El-takstmann. Da det ikke er foretatt El-kontroll i boligen de siste 5 år, anbefales det og gjennomføre utvidet El-kontroll. Forhold som har fått TG2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Veggkonstruksjon Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, antatt isolert etter gjeldene krav ved oppføring. Yttervegger er kledd med liggende bordkledning. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er begrenset/liten luftespalte i nedre kant av kledning. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Etaskjeskillere av trebjelkelag. Det ble målt noe avvik i kjøkken. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. TIlstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt planavvik fra dobbel terrassedør i stue mot kjøkken (dør mot hall m/trapp). Det ble målt totalt 20 mm planavvik gjennom dette rommet. Ukjent årsak til avviket. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør er av plast, fra 2004. Tilkoblet privat jordfiltreringsanlegg. Utvendige vannledninger er av plast (PEL), antatt fra 1991. Offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.   Forhold som har fått TG3: Utvendig > Utvendige trapper Trapp fra svalgang/terrasse mot vest.: Tretrapp i impregnerte materialer. Bemerkes manglende rekkverk på trapp. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Tomteforhold > Forstøtningsmurer Forstøtningsmur ved gårdsplass og ved terrasseplatting/uteplass bak boligen. Begge murer oppført i stablet granittblokker. Manglende rekkverk på mur bak boligen. Provisorisk rekkverk med for store åpninger på mur ved gårdsplass. Vurdering av avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det er ikke montert rekkverk på støttemur bak boligen. Provisorisk rekkverk på støttemur ved gårdsplass. For store åpninger i dette rekkverk. Konsekvens/tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Lovlighet Enebolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Bad er flyttet i 2.etg. og det er 4 soverom i dag. Kjeller er ikke innredet. Garasje m/innredet loft Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Del av garasje med stor takhøyde er inntegnet som carport på byggetegning. Det er ikke tilfredsstillende brannskille mellom garasje og hybel i loft, med hensyn til garasje under hele. Det anbefales nærmere undersøkelser av dette med bygningsmyndighetene. Diverse: Følgende er registrert hos Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: Skorsteinsløp uten registrert ildsted i bygningen. Siste tilsyn 09.01.2023: Ikke feiet, utsatt. Det er rekvirert, men ikke mottatt, opplysninger fra el-verket vedrørende eventuelle tilsyn og rapporter etter dette. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er gode parkeringsmuligheter til biler, hengere og større maskiner rundt om på gården, i låven og i frittstående trippelgarasje. Garasjen er utstyrt med tre motoriserte leddporter i metall.

  Forsikringsselskap
  Tryg

  Polisenummer
  9401722

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,00))   179 542,- (Omkostninger totalt)   6 679 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Våningshuset oppvarmes med varmekabler på bad og vaskerom, varmepumpe på kjøkkenet og peisovn i stuen. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i hallen, og det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Varmtvannsberederen er plassert på vaskerommet og har et volum på 200 liter. Innredet loft på garasjen oppvarmes med panelovn og gulvvarme på badet. Sikringsskapet er plassert i garasjen.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  11265

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  I tillegg kommer drift og vedlikehold av privat avløpsordning og privat vei.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/9/9: 05.08.1987 - Dokumentnr: 5944 - Erklæring/avtale BESTEMMELSE OM SENKING/LUKKING AV GRØFT/BEKK/KANAL/ELV Gjelder denne registerenheten med flere 19.04.1991 - Dokumentnr: 2394 - Bestemmelse om vannledn. RETTIGHETSHAVER Snartjernvann Andelslag. Gjelder denne registerenheten med flere 24.01.1923 - Dokumentnr: 900015 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:9 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 561439 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:9 Bnr:9

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen: Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid. Fra tilstandsrapporten: Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger brukstillatelse eller ferdigattest på boligen. Det anbefales og fremskaffe dette.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet kommunal vannforsyning via privat stikkledning, men er ikke tilknyttet kommunalt avløpsnett. Det er registrert en privat septiktank for avløpsvann på tomten. Tømming av slam vil bli foretatt en gang per år gjennom kommunal ordning og vil bli belastet gjennom kommunalt gebyr. Ved behov for tømming utover dette må det utføres av godkjent slamtømmefirma, og bestilles og betales av den enkelte anleggseier. Eiendommen er tilknyttet privat vei. Fra tilstandsrapporten: Privat vei fra FV 1454 og frem til boligen. Det er ca. 500m fra boligen til FV. Det må påregnes utgifter for snømåking, strøing og veivedlikehold. Eiendommen har septiktank med sand/jordfilter infiltrasjon. Septiktank plassert på nedside av bolig/låve. Jordfilter beliggende i skråning ved garasje. Er montert pumpe i septiktank for pumping av vann opp til filter.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Adgang til utleie
  Det er bo- og driveplikt på eiendommen. Fulldyrka areal er idag bortleid til grasdyrking. Jorda er bortleid med en skriftelig avtale ut vekstsesongen 2028. Innredet loft på garasjen er ikke godkjent brukt som bolig og kan ikke lovlig leies bort. Boligen er registrert med en boenhet.

  Verneklasse/sefrak
  Det gjøres oppmerksom på at  er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen. Sefrakid: 0221 305 39. Kulturminnebetegnelse: Stabbur, Sørli, Ringstad, Fosser. I følge matrikkelrapporten og telefonisk kontakt med kommunen er stabburet revet.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Kjøper har risikoen og er ansvarlig for videresalg dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonslovens § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd (forhold som ligger på kjøpers hånd: Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr. I det tilfelle konsesjon ikke gis på bakgrunn av for høy kjøpesum, kan selger kreve at avtalen likevel skal gjelde, men til den høyeste pris landbruksmyndighetene kan godkjenne. Kjøper har konsesjonsrisikoen dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonsloven § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd. I slike tilfeller skal selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,00))   179 542,- (Omkostninger totalt)   6 679 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  179542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål

  Boligkjøperforsikring
  Ved kjøp av landbrukseiendom, herunder småbruk, er det kun forhold vedrørende våningshuset som omfattes av forsikringen. Ved kjøp av kombinasjonseiendom svarer HELP Forsikring bare for skader ved den delen av boligen som er regulert til boligformål.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev