aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Grøthaugveien 18! En innholdsrik eneboligeiendom beliggende på Fosser.

Fosser Grøthaugveien 18

Stor, flott og innholdsrik enebolig med innredet og utleid kjellerdel, dobbelgarasje, hagestue, grillhytte og fin hage!

 • 5 990 000
 • BRA 323 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING5 990 000
 • OMKOSTNINGER165 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 155 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 009
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 253 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 274 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 5 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-))
  --------------------------------------------------------
  165 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 155 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje 138 kvm. p-rom: Entré/gang, stue, kjøkken, 3 soverom, wc, vaskerom og bad.
Kjelleretasje 115 kvm. p-rom: Entré/gang, kjøkken, kjellerstue, stue, bad og 1 soverom.

Sekundære rom: bod i kjeller, og hagestue i 1. etasje.
Det følger også garasje og bod i tilknytning til boligen.

Grøthaugveien 18, Viken

 • Entré
  Ved den overbygde velkomstterrassen er det utelys og plass for et lite kafésett eller så. Ytterdøren er gråmalt og har glassfelt. Vel innenfor har entreen grå gulvfliser med gulvvarme og panelplater på veggene, malt i en dus beigefarge. Yttertøyet kan henges opp på knaggrekker og det er plass til kommode eller så. Rommet er for øvrig tilknyttet vaskerom, toalettrom og kjøkken. Døren inn til kjøkkenet er en tofløyet dør med glassfelt.

  Kjøkken
  Boligen har et deilig kjøkken i landlig stil med gode arbeidsflater, mye skapplass og en kjøkkenøy. Innredningen har profilerte, blå fronter som er malt i nyere tid, flere vitrineskap med belysning og åpne hyller. Benkeplatene er i heltre, én med nedfelt oppvaskkum og blandebatteri i nostalgisk stil.

  Over oppvaskbenken er det belysning og hvite fliser på veggene bak. Ved kjøkkenøya er det nedfelt induksjonstopp og takmontert ventilator med avtrekk. I enden av kjøkkeninnredningen er det plass til frittstående kjøleskap, mens øvrige hvitevarer som stekeovn og oppvaskmaskin er integrert.

  Overflatene i rommet består av enstavs laminatgulv og panelplater på veggene, malt i en trendy beigefarge. På endeveggene flommer dagslyset inn via to vinduer og mellom vinduene er det dør ut til vinterhagen - perfekt om man heller vil innta måltidene utendørs.

  Stue
  Fra kjøkkenet er det bred åpning inn til en stor og innbydende stue. Nærmest kjøkkenet er det god plass til langbord foran en peis med innsats, som skaper ekstra hygge rundt måltidene. I en avskjermet krok av stuen er det plass for sofa og tv-løsning. I sofahjørnet er veggene kledd med liggende, beiset rundpanel, mens øvrige vegger har gråmalt ferdigpanel.

  Pipeveggen er forblendet med vakker naturstein som matcher veggene for øvrig. Vinduer i tre himmelretninger, deriblant et stort karnapp, åpner for dagslys og utsyn mot hagen. Stuen har videre enstavs laminatgulv og varmepumpe som bidrar til jevn temperatur gjennom hele året.

  Kjellerstue
  Boligen har også en kjellerstue som gir et kjærkomment ekstraareal for familien. Kjellerstuen har glatte, beigemalte vegger og eikefarget parkettgulv. Et høytsittende vindu tilfører naturlig lys og det er oppbevaringsplass i et garderobeskap med hvite slagdører. I himling er det spotskinne og det er ellers plass for sofa, tv-løsning, gjesteseng eller lignende.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har et bad, toalettrom og et separat vaskerom. Baderommet er romslig og familievennlig innredet. Her er det gulvmontert toalett, badekar med dusj bak glassvegg og et bredt baderomsmøblement. Møblementet består av benkeskap med eikefargede fronter, heldekkende dobbelservant og et høyskap med speil. Over servantene er det et stort speil med integrert belysing.

  Toalettrom
  Toalettrommet ligger tilknyttet entreen. Rommet har grå gulvfliser med gulvvarme og rosamalte panelplater på veggene. Det er videre innredet med gulvmontert toalett og et servantskap med glatte, eikefargede fronter. Over servanten er det speil med belysning.

  Vaskerom
  Vaskerommet ligger, i likhet med toalettrommet, tilknyttet entreen. Veggene i rommet består av hvite våtromsplater og gråblå panelplater. Videre er det lyse gulvfliser med gulvvarme, skyllekum i stål og plass for tørketrommel.

  Av innredning er det et veggmontert hyllesystem med justerbare hyller og en praktisk arbeidsbenk. Under benken er det to benkeskap med hvite glatte fronter og opplegg for vaskemaskin. I hver ende av benken er det varmtvannsbereder og dusjkabinett.

  Soverom og garderobe
  Den ene halvdelen av boligen består av en adskilt fløy med tre soverom og bad. Hovedsoverommet har gråmalte panelplater på veggene, parkettgulv, skyvedørsgarderobe og utgang til solrik terrasse. Soverom nummer to har parkettgulv og malte panelplater i en varm rosafarge.

  Det tredje soverommet er praktisk innredet som omkledningsrom. Omkledningsrommet har veggmontert hyllesystem med justerbare hyller, skuffer og oppheng. Av andre oppbevarings-/lagringsmuligheter har boligen et klesskap i kjellerstuen, bod i garasjen og redskapsbod i hagen.

  Innredet kjellerdel
  Med unntak av trapperom og kjellerstue er kjelleretasjen innredet hybel med adkomst via utvendig trapp. Denne delen av kjelleren består av entré med gulvvarme, to soverom, ett med klesskap, et originalt bad og stue med delvis åpen kjøkkenløsning.

  Baderommet er romslig med lyse veggfliser og grå gulvfliser over gulvvarme. Videre er det innredet med dusjkabinett, gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredningen er av nyere årgang og består av en veggmontert skuffeseksjon med folierte trefronter, heldekkende servant og et speilskap med belysning.

  Stuen og kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning. Begge rommene har gråmalte panelplater på veggene og pent parkettgulv. Både kjøkkenet og stuen får dagslys via to høytsittende vinduer. I stuen er det god plass for sofa med tv-løsning og på kjøkkenet er det rom for spisebord.

  Selve kjøkkeninnredningen er plassert på den ene langveggen av rommet. Innredningen er fra 2009, oppgradert i 2021 med ny benkeplate og malte fronter. Frontene er glatte, malt i en moderne grågrønn farge. Benkeplaten er i heltre og har nedfelt dobbel kum av stål. Mellom over- og underskap er det belysning, og ved kokesone er det ventilator og glassplate på veggen bak. Kjøkkenet har også opplegg for oppvaskmaskin og nisje til kjøleskap på enden.

  Kort fortalt
  - Stor, flott og innholdsrik enebolig.
  - Oppført i 2009 over to etasjeplan.
  - Kjellerdel med bl. a. kjøkken og bad.
  - Dobbelgarasje og gårdsplass.
  - Tomt med et areal på 2274,2 kvm.
  - Nydelig hage med plen og planter.
  - Grillhytte og redskapsbod.
  - Stor terrasse med hagestue.
  - Gode solforhold og landlig utsikt.
  - Flislagt entré med gulvvarme.
  - Landlig kjøkken med kjøkkenøy.
  - De fleste hvitevarer er integrert.
  - Innbydende stue med peisinnsats.
  - Varmepumpe er montert i stuen.
  - Kjellerstue med ekstra tumleplass.
  - Romslig bad og eget toalettrom.
  - Badet har badekar med dusj.
  - Vaskerom med dusj og benk.
  - Tre soverom, to med klesskap.
  - Et rom innredet som garderobe.
  - Innvendig bod og garasjebod.
  - Balansert ventilasjonsanlegg.

  Følgende punkter har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc/vaskerom: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er ikke benyttet slukmansjett under klemring i sluket. Smøremembranen er kun smurt over sluket og denne har blitt sprø og er utett.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg fra byggeåret hovedsakelig.

  Følgende punkter har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  - Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler snøfangere på små deler av taket - ikke krav på byggetidspunktet.
  - Utvendig > Dører: Terrassedør på soverom subber i terskel. Entredør i kjelleretg. mangler utvendig terskelbeslag.
  - Utvendig > Utvendige trapper: Konstruksjonene har skjevheter. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Inngangsparti og trapp til inngangsparti har noe skjevheter. Trapp til terrasse og trapp til inngangsparti har rekkverk med åpninger som ikke er iht. krav.
  - Utvendig > Garasje: Gangdør mangler utvendig tetting/beslag ved terskel. Gangdør har svelleskade i bunn av dørblad. Vegger mangler vindsperre og lufting og er ikke egnet for isolering. Kondensskade kan oppstå ved oppvarming av garasje. Det er riss i murpuss og skade i mur ved garasjeport. Det er sprekker i betonggulv.
  - Innvendig > Overflater - 2: Det er bom (hulrom) i fliser i entre og wc i 1. etg. Det er bom (hurom) og riss i enkelte fuger i fliser i entre kjelleretg. Det er stedvis svelling i skjøter laminatgulv.
  - Innvendig > Etasjeskille/gulv i 1. etg: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble stedvis målt planavvik med ca. 5mm. på 2 meters lengde. Det ble stedvis målt planavvik på totalt 15-20mm. gjennom hele rommet. Gjelder soverom og gang i 1. etg.
  - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Innvendig > Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  - Innvendig > Andre innvendige forhold: Det hender med forekomst av mus på loftet.
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er koblingsboks på vegg i våt sone.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Det er påvist sprekker i fliser.
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc/vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  - Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc/vaskerom: Avtrekksviften er løs og har synlig el-tilkobling.
  - Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Noen fliser har bom (hulrom under).
  - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt).
  - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - kjelleretg: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt).
  - Tomteforhold > Drenering: Grunnmursplaten har stedvis løsnet fra topplist/klemlist og er utett.
  - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Stedvis noe riss/sprekker i grunnmur.

  Følgende punkter har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  - Innvendig > Rom Under Terreng: Det er marginalt forhøyede fuktverdier i innvendig utforet kjellervegg. Ved visuell inspeksjon ble det ikke påvist tegn på fuktskader. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er avvik på kjelleretasje iht. tegning og dagens bruk. Se tegninger. Kjellerstue og 1 soverom (mot nord) er ikke byggemeldt/godkjent iht. dagens bruk. Det er gitt tillatelse til tiltak om bruksendring av 3 rom i kjelleretasje. Bruksendringen gjelder ombygging til soverom, stue og kjøkken i del mot syd. Kjøkken og 1 soverom i kjeller har vindusstørrelse som tilfredsstiller krav til rømningsvei. Hagestue er ikke beskrevet på tegning.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, avholdt 09.09.2022 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg nøye inn i tilstandsrapporten før visning
 • Eneboligen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Fosser i Aurskog-Høland kommune. Området ligger ca. 2 km nord for Løken, med matbutikk, bussholdeplass og et godt utbygd nett av gang- og sykkelvei. Videre ligger det barnehage og gode servicetilbud i nærliggende område, samt grendehus og fotballbane.

  På Løken er det blant annet lysløype og idrettshall. Idrettslaget er veldrevet og tilbyr en rekke aktiviteter med utgangspunkt i Hølandshallen. Høland Idrettslag har blant annet fotball, ski, sykkel og håndball på agendaen.

  Øst for tettstedet ligger Fosståskollen med mulighet for fine fjellturer. Her finnes også rester av en gammel bygdeborg fra folkevandringstiden. Området har flere gode fiske- og badevann.

  Det er ca. 15 minutter å kjøre til idylliske Damtjern, som ligger lett tilgjengelig i flotte omgivelser med gode parkeringsmuligheter. Vannet er godt besøkt av turgåere hele året og av badegjester om sommeren. På Aurskog finner du golfanlegg, mens Bjørkelangen har en liten alpin som er åpne på snørike vintre.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Joker på Fosser, samt Kiwi og Rema 1000 på Løken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Løken og Bjørkelangen et bredt utvalg av servicetilbud. Det er ca. 40 minutter å kjøre til Mysen og Lillestrøm, og en drøy time til shopping i Töcksfors og Charlottenberg.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Lundberg som ligger ca. 300 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 3 min til Løken, 8 min til Bjørkelangen, 33 min til Fetsund, 37 min til Mysen og 39 min til Lillestrøm.

  Fra eiendommen er det gang- og sykkelvei til Løken barneskole. Det er også barnehage på Løken. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av barnehager.
 • Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Eneboligen er oppført med grunnmur av murte lettklinkerblokker og grunnmursplate. Ukjent byggegrunn. Yttervegger i trebindingsverk utvendig kledd med stående trepanel. Valmet takkonstruksjon i tre tekket med betongtakstein. Malte trevinduer med 3-lags glass prod. 2008.

  Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk av metall med glassfelt.
  Hagestue i trekonstruksjon med pulttak tekket med plast takplater. Åpningsbare glassfelt/dører av aluminium.

  Garasje i tilknytning til eneboligen. Garasje har adkomst via garasjeport og gangdør (ikke internforbindelse med boligen). Garasjen er fundamentert med betongdekke. Vegger er oppført dels med murte lettklinkerblokker og dels med trebindingsverk. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning. Valmet takkonstruksjon av tre. Yttertaket er tekket med betongtakstein. 2 leddporter i metallkonstruksjon med
  motoriserte åpnere.

  Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.
 • 1.etg: 138 Kvm. BRA.
  Kjeller: 125 Kvm. BRA.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen oppvarmes med gulvvarme i entré, wc, vaskerom og bad i første etasje, samt i entré, bad og stue i kjelleretasjen. I tillegg er det varmepumpe og peis med innsats i stuen i første etasje. Boligen har balansert ventilasjonsanlegg med avtrekk fra kjøkken, bad og vaskerom i første etasje. I kjelleretasjen er det kullfilterventilator på kjøkkenet og mekanisk avtrekksvifte på badet. Videre har boligen to sikringsskap med automatsikringer, og to varmtvannsberedere á 200 liter
 • Tomten har et romslig areal på 2274,2 kvm, beliggende i dels flatt og lett skrånende terreng mot syd. Solforholdene er gode, og med stor hage og flere uteplasser, ligger alt til rette for at små, store og firbeinte kan kose seg ute - hele året gjennom og også på dager med fare for regn.

  Nordøstsiden av tomten er opparbeidet med gruslagt gårdsplass og belegningsstein ved inngangssiden. Resten av tomten består av en stor, delvis inngjerdet hage med plen, bed, prydbusker, utelys og flaggstang. I hagen er det også utebod til hageredskap og en koselig grillhytte. Grillhytta har dekke av belegningsstein, overbygg og vegger på tre sider, hvor den ene har store glassfelt.

  Ved inngangspartiet har boligen en overbygget velkomstterrasse og ved trappen ned til innredet kjellerdel er det en markterrasse. Boligen har også en stor terrasse med hagestue langs hele hele husets fasade mot sørvest. Terrassen har tredekke fra 2021, glassrekkverk og utelys. På den ene siden av hagestuen har terrassen en tett levegg og stor markise. På den andre siden er det trapp ned til hagen.

  Hagestuen er fra 2015 og har et areal på omtrent 15 kvm. Hagestuen har pulttak tekket med takplater av frostet plast og store glassfelter. Glassfeltene kan lett skyves til siden på varme dager og på innsiden av glassene er det rullegardiner for effektiv sol- og innsynsskjerming.
 • Det er gode parkeringsmuligheter på steinbelagt areal ved inngangspartiet, gruslagt gårdsplass og i tilbygget dobbelgarasje. Dobbelgarasjen har to leddporter med automatisk portåpner, innvendig bod og gangdør i bakkant. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen ligger til privat vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 552 179 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 587 844 per 31.12.21
 • Kr. 23 251 pr. år
  Eiendomsskatt utgjør kr. 5.674,- av de kommunale avgiftene.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, veikostander, vedlikehold, strømforbruk, forsikringer, m.m.
 • Det foreligger ferdigattest for enebolig med garasje, datert 13.03.2009. Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel - endring fra hobby og kjellerstue til sovverom, stue og kjøkken i kjelleretasje datert 06.10.2022.
 • Hele boligen kan leies ut.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
  - Sprekker i garasjegulv, Sprekk i en lekablokk ved garasjeport.
  - Skiftet terassegulv ved egeninnsats.
  - Kjellerleilighet på ca 80kvm. Egen nedgang.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 2002/6091-1/9 Erklæring/avtale 23.07.2002
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:57 Bnr:1
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:57 Bnr:121
  Bestemmelse om veg

  Grunndata
  1968/2726-1/9 Registrering av grunn 21.06.1968
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3026 Gnr:57 Bnr:1

  2003/2556-1/9 Grensejustering 25.03.2003
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2020/1804560-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 3026-57/1
  Rettigheter i eiendomsrett

  2002/6091-2/9 Erklæring/avtale 23.07.2002
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:57 Bnr:58
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:57 Bnr:100
  Bestemmelse om veg

  Overnevnte heftelser omhandler grensejustering med overføring av ca. 592 kvm til eiendommen fra gnr/bnr 57/100, veirett for Gnr/bnr. 57/1 og 57/121 over eiendommen, veirett for Grøthaugveien 18 over gnr/bnr. 57/1 og registering av grunn.

  Heftelsene følger eiendommen i salget.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen er uregulert.

  Avsatt i kommuneplanen til Aurskog-Høland til nåværende boligformål.
  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 57 Bnr. 58 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter avtale med selger. Vennligst oppgi ønsket dato i vedlagte budskjema.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16.450 -,og visninger kr. 2.500,- per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 33.228,-. Utleggene omfatter tilstandsrapport, kommunale opplysninger og foto. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 2.250,- per times arbeid, begrenset oppad til kr. 30.000. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kåre Holm Sæther
  Trine C Lang Sæther
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev