aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Haldenveien 1009.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Haldenveien 1009.

FOSSER Haldenveien 1009

Koselig enebolig med fine uteplasser og garasje/uthus. Stor, solfylt tomt med mange muligheter. Usjenert og idyllisk.

 • kr 2 700 000
 • BRA 135 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 700 000
 • Omkostningerkr 84 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 784 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1954
 • Soverom2
 • ArealP-rom 114 m²
 • Tomt3 475 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 700 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,00))   84 542,- (Omkostninger totalt)   2 784 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
I idylliske og usjenerte omgivelser, med adresse Haldenveien 1009, finner man en koselig enebolig på en stor tomt med mange muligheter. Tomten er på solfylte 3 475 kvm, pent opparbeidet med stor, velholdt hage, markterrasse, garasje og garasje/uthus. I tillegg er det en veranda utenfor stuen. Omgivelsene til tross er det kort vei til boligområder, buss, butikk og marka. Eneboligen går over to plan pluss kjeller. I første etasje er det et trivelig, praktisk kjøkken med spiseplass og vedovn, samt en stue med tilliggende spisestue. Spisestuen ligger nærmest kjøkkenet og stuen har varmepumpe fra 2011. I andre etasje er det et bad og to store soverom. Det ene soverommet er direkte tilknyttet badet og det andre har garderobe. I kjelleren er det vaskerom, bod/innredet rom og to boder. Velkommen
Eiendommen er på hele 3 475 kvm og pent opparbeidet.

Haldenveien 1009, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 37 kvm Vaskerom i kjeller har takhøyde som varierer mellom ca. 1,84 - 2,09 meter. Hele vaskerommet er medtatt i bruksarealet selv om små deler av vaskerommet har takhøyde under 1,90 meter.
  1. etasje: 56 kvm
  2. etasje: 42 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 20 kvm Trapperom/gang, vaskerom.
  1. etasje: 56 kvm Entré , gang/trapperom, kjøkken, spisestue, stue.
  2. etasje: 38 kvm Trapperom/gang, bad/wc, 2 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 17 kvm Bod 1/innredet rom, bod 2, bod 3. 1 bod i kjeller har takhøyde ca. 1,79 meter, har ikke måleverdig areal og er ikke medtatt i bruksarealet.
  2. etasje: 4 kvm Garderobe, alkove/bod. Alkove/bod og kneloft i 2. etasje har skråtak/lav takhøyde, har ikke måleverdig areal og er ikke medtatt i bruksarealet. Kaldloft/kryploft har adkomst via loftsluke og loft har ikke måleverdig areal.  Tomt
  3475m²

  Beskrivelse av tomt
  Boligen ligger idyllisk og usjenert til grensende til bølgende åkerlapper og friareal med skog. Tomten skråner mot vest og er på herlige 3 475 kvm. Det store arealet gir nok av tumleplass for både to- og firbeinte, og ellers mange muligheter for utvikling. Her er det noe fjell i dagen, store plenareal og en nydelig sammenplantning av ulike prydbusker, blomster og trær. Blant det grønne finner man en markterrasse med tredekke ? et koselig uterom hvor man kan nyte sval skygge og kald drikke på en varm sommerdag. Boligen har også en veranda utenfor stuen, med nydelig utsikt mot åker og skog. Verandaen har spaltegulv av tre, hvitmalt rekkverk, trapp ned til hagen og en bred markise. Markisen gir deilig skygge om dagen, men også et lunt tak om kvelden. Eiendommen er ikke oppmålt i senere tid og eiendomsgrenser og areal er dermed noe usikkert. Det anbefales å gjennomføre oppmåling av eiendommen for å fastsette grenser og eksakt areal. Tomta ligger innenfor hensynssone for støy og flom i kommuneplanen.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et etablert boligområde på Fosser i Aurskog-Høland kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud, samt grendehus og fotballbane. Fra Fosser er det ca. 2,5 km til Løken med bl.a. lysløype og idrettshall. Idrettslaget er veldrevet og tilbyr en rekke aktiviteter for de fleste aldersgrupper med utgangspunkt i Hølandshallen. Øst for tettstedet ligger Foståskollen med mulighet for fine fjellturer. Her finnes også rester av en gammel bygdeborg fra folkevandringstiden. Området byr på flere vann, bl.a. Bjørkelangensjøen, Botnersjøen og Fossersjøen. Det er kort vei til idylliske Damtjern som ligger i flotte omgivelser, lett tilgjengelig med bil og med gode parkeringsmuligheter. Vannet er godt besøkt av turgåere hele året og av badegjester om sommeren. På Aurskog finner du golfanlegg, mens Bjørkelangen har en liten alpin- og hoppbakke. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker på Fosser og Rema 1000 og Kiwi på Løken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Løken senter og Bjørkelangen et bredt utvalg av servicetilbud. Mysen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Det er relativt kort vei til Sverige som byr på hyggelig grensehandel i bl.a. Töcksfors og Charlottenberg. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Fosser som ligger ca. 200 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Løken, 10 min til Bjørkelangen, 35 min til Mysen, 40 min til Lillestrøm, samt 60 min til Oslo lufthavn.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsaklig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Det finnes to videregående skoler på Bjørkelangen, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Eiendommen har gang/sykkelvei til Løken barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Fosser som ligger ca. 200 meter fra boligen.

  Byggemåte
  Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og malte trevinduer med koblet glass. Entredør i 1. etasje i hvitmalt slett utførelse med små glassfelt med 2-lags glass. Entredør til kjeller er i malt trekonstruksjon. Verandadør er i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass. Veranda med betongdekke på punktfundamentering/søyler av betong. Spaltegulv av tre. Rekkverk i trekonstruksjon. Betongtrapp med takoverbygd repó. Etasjeskiller - gulv i 1. etasje er av betongdekke med tilfarergulv i trekonstruksjon. Etasjeskiller - gulv i 1. etasje er av trebjelkelag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  10.1. Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Ja. Byttet vindskyer + beslag. 10.2. Hvem er arbeidet utført av? Erling Stokkebekk. Håndverker. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. olketank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Varmepumpe i 2012. Kontrollert i 2022. 11.1. Hvem er arbeidet utført av? Slorbakk og Thoresen AS. 11.2. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.

  Innhold
  I idylliske og usjenerte omgivelser, med adresse Haldenveien 1009, finner man en koselig enebolig på en stor tomt med mange muligheter. Tomten er på solfylte 3 475 kvm, pent opparbeidet med stor, velholdt hage, markterrasse, garasje og garasje/uthus. I tillegg er det en veranda utenfor stuen. Omgivelsene til tross er det kort vei til boligområder, buss, butikk og marka. Eneboligen går over to plan pluss kjeller. I første etasje er det et trivelig, praktisk kjøkken med spiseplass og vedovn, samt en stue med tilliggende spisestue. Spisestuen ligger nærmest kjøkkenet og stuen har varmepumpe fra 2011. I andre etasje er det et bad og to store soverom. Det ene soverommet er direkte tilknyttet badet og det andre har garderobe. I kjelleren er det vaskerom, bod/innredet rom og to boder. Velkommen! Kort fortalt - Koselig enebolig over to plan. - Idyllisk og usjenert beliggenhet. - Kort vei til buss, butikk og marka. - Enkelgarasje og garasje/uthus. - Veranda med markise ved stuen. - Solfylt tomt på 3 475 kvm. - Tomt med mange muligheter. - Stor hage med markterrasse. - Gang med plassbygde skap. - Kjøkken med egen spiseplass. - Det er også vedovn på kjøkkenet. - Stue med tilliggende spisestue. - Stuen har varmepumpe fra 2011. - Bad med badekar i 2. etasje. - Vaskerom med vedovn i kjeller. - To soverom, ett med garderobe. - Flere kjellerboder og utebod. - Verandadøren er datert 2015. Planløsning Kjeller: Trapperom/gang, vaskerom, bod/innredet rom og 2 boder. 1. etasje: Entré, gang/trapperom, kjøkken, spisestue og stue. 2. etasje: Trapperom/gang, bad/wc, 2 soverom, garderobe og kneloft/bod. Annet: Uthus/garasje på 30 kvm. Entré Ved inngangspartiet er det betongtrapp med overbygd repos. Her er det også utelys, et luftig, dekorativt rekkverk og en hvitmalt ytterdør med glassfelt. I entreen er det heldekkende teppe, beigemalt panel på veggene og hylle med heng. Fra entreen er det trapperom ned til kjelleren og dør videre inn til en romslig gang. I gangen er det plassbygde klesskap, plass til kommode og en tett trapp opp til andre etasje. Nederst i trappen er det et vindu med dagslys. Rommet har ellers heldekkende teppe og panel på veggene. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom med dør inn fra gangen og skyvedør ut til spisestuen. På gulvet er det et steinlignende belegg, veggene er dekket med tapet, og ved et vindu med utsikt mot hagen er det plass til spisebord. Rommet har også en vedovn som gjør det varmt og godt. Kjøkkeninnredningen er av eldre, plassbygd modell med skap langs to vegger. Det er to høyskap helt til taket, overskap med skyvedører og flere benkeskap. Benkeplatene er i hvit laminat og det er heldekkende benkebeslag i rustfritt stål. Over oppvaskbenken er det belysning. Stue og spisestue Utenfor kjøkkenet er det spisestue med tilliggende stue. En bred åpning mellom stuene danner gode soner for møbler, men samtidig en fin flyt mellom rommene. I spisestuen er det god plass til fullt spisestuemøblement og i stuen er det naturligvis plass til salong og tv. Store vinduer i begge rommene gir fine lysforhold og utsyn mot de naturskjønne omgivelsene, og fra stuen er det utgang til veranda. Stuen har også en parafinkamin som ikke er i bruk og en varmepumpe fra 2011. Rommene har ellers heldekkende teppe og tapet på veggene. Bad/wc/vaskerom Boligen har ett bad i andre etasje og vaskerom i kjelleren. Badet har dører inn fra gangen og fra det ene soverommet. På veggene er det malte flater over brystningstapet og på gulvet er det belegg. Av innredning er det et frittstående badekar med hånddusj, gulvmontert toalett, håndvask og et lite speilskap. Rommet oppvarmes med elektrisk stråleovn og det er naturlig ventilasjon. Vaskerom Vaskerommet har en enkel standard med betong på vegger og gulv. Av installasjoner er det opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder. Som oppvarming har rommet vedovn. Soverom og garderobe I andre etasje har boligen to romslige soverom. Det ene rommet har direkte tilgang til badet, og rett utenfor soverommet er det kneloft/bod. Det andre soverommet har garderobe med flere plassbygde klesskap og dør inn til et annet kneloft. Plassbygde skap finnes også i gangen i første etasje, og av lagring har boligen to kjellerboder, en bod/innredet rom i kjeller og bod i tilknytning til frittstående garasje/uthus.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking Taktekkingen er av betongtakstein og er fra byggeåret. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Taktekking bør skiftes ut i nær fremtid. Utvendig > Nedløp og beslag Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Utvendig > Veggkonstruksjon Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Sydvegg har slitasje og stedvis råte. Øvrige vegger har behov for fasadevask og maling stedvis. Konsekvens/tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Andre tiltak: Fasade bør vaskes og males. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Undertak av trepanel. Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det mangler luftespalte mellom isolasjonen og undertaket i skråtaket. Det er misfarget tak rundt pipe etter tidligere lekkasje. (Pipebeslaget er skiftet i senere tid). Konsekvens/tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Utvendig > Vinduer Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og malte trevinduer med koblet glass. Det er vinduer med 2-lags glass fra 1990 tallet. Øvrige vinduer er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Enkelte vinduer har slitasje og behov for overflatebehandling. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring. Utvendig > Dører Entredør i 1. etasje i hvitmalt slett utførelse med små glassfelt med 2- lags glass. Entredør til kjeller er i malt trekonstruksjon. Verandadør er i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 2015. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Entredør til 1. etasje og verandadør mangler utvendig terskelbeslag. Entredør til kjeller har slitasje. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Terskelbeslag bør monteres. Entredør til kjeller bør overflatebehandles Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Veranda med betongdekke på punktfundamentering/søyler av betong. Spaltegulv av tre. Rekkverk i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyde er ca. 84 cm. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Rekkverkshøyde bør endres. Innvendig > Overflater Gulv: Tepper, gulvbelegg og betong (det er opprinnelige tregulv under tepper). Vegger: Trepanel, finerte plater, tapet, malte flater/plater og betong. Himling: Trepanel, malte slette flater/plater, himlingsplater og betong. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Overflater har et generelt moderniseringsbehov for å møte dagens krav til standard. Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Innvendig > Etasjeskille - gulv i 1. etasje Etasjeskiller - gulv i 1. etasje er av betongdekke med tilfarergulv i trekonstruksjon. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. et vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Etasjeskille - gulv i 2. etasje Etasjeskiller - gulv i 1. etasje er av trebjelkelag. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted Boligen har mursteinspipe. Tilkoblet parafinkamin i stue, vedovn på kjøkken og vedovn i kjeller. Parafinkamin er ikke i bruk og bør fjernes. Pipe og ildsted ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester. Innvendig > Rom Under Terreng Kjeller er hovedsaklig uinnredet og har gulv av betong og vegger av betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier på grunnmur og stedvis i betonggulv i kjeller. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Innvendig trapp mellom 1. og 2. etasje 90 graders tretrapp mellom 1. og 2. etasje. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Innvendig > Innvendige dører Finerte dører og 3 speils tredører. Vurdering av avvik: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må påregnes. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Rommet har vegger av betong og hulltaking er dermed ikke mulig. Vurdering av avvik: Det er avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier på grunnmur og i betonggulv. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør gjøres tiltak med fuktsikring av kjelleretasjen. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med malte skrog og malte slette fronter. Laminat benkeplate og oppvaskbenk av metall. Komfyr. Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Kjøkkeninnredningen har generell stor slitasjegrad (utover normal slitasjegrad ut ifra alder). Konsekvens/tiltak: Innredningen opprettholder fortsatt tiltenkt funksjonskrav, men tidspunkt for utskiftning nærmer seg. Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Det er naturlig avtrekk via luftepipe fra kjøkken. Vurdering av avvik: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannrør er av kobber. Hovedsaklig fra byggeåret og dels fra nyere tid. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Innvendige avløpsrør er av støpejern. Fra byggeåret hovedsaklig. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og har produksjonsår 2003. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tomteforhold > Drenering Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Dreneringen er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Konsekvens/tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør antas av plast og utvendig vannledning antas av plast (PEL). Alder er ikke kjent, men de antas å være over 25 år. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Forhold som har fått TG3: Utvendig > Utvendige trapper Betongtrapp med takoverbygd repó. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk på 1 side. Konsekvens/tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Innvendig > Innvendig trapp mellom kjeller og 1. etasje Enkel 90 graders tretrapp mellom kjeller og 1. etasje. Vurdering av avvik: Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak: Trappen må påregnes skiftes ut. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Våtrom > Generell > Bad/wc Bad/wc i 2. etasje består av: Gulvmont. wc. Badekar med dusj. Servant og overskap med speil. Gulv: Gulvbelegg. Vegger: Tapet og malte flater/plater. Oppvarming: Elektrisk stråleovn. Ventilasjon: Naturlig avtrekk via ventil. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderommet har standard hovedsaklig fra byggeåret med bruksslitasje og har nådd forventet levetid som våtrom. Det er sprekker og skader i gulvbelegget. Gulvet har ikke fall til sluk (gulvet har motfall). Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrom > Generell > Vaskerom Vaskerommet består av: Opplegg for vaskemaskin og varmtvannstank. Gulv: Betong. Vegger: Betong. Oppvarming: Vedfyring med vedovn. Ventilasjon: Naturlig avtrekk via luftepipe. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet har enkel standard fra byggeåret og har nådd forventet levetid som våtrom. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Lovlighet: Enebolig Det foreligger ikke tegninger. Uthus/garasje Det foreligger ikke tegninger. Garasje Det foreligger ikke tegninger. Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Rom i kjeller er ikke godkjent for beboelse/varig opphold. Diverse: For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Ventilasjonen er naturlig med veggventiler og luftepipe. Det elektriske anlegget er dels fra byggeåret og dels fra nyere tid. Boligens varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet. Denne er fra 2003 og har et volum på 200 liter. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er gode parkeringsmuligheter på tomten, samt i en frittstående enkelgarasje og garasje/uthus. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 700 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,00))   84 542,- (Omkostninger totalt)   2 784 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen oppvarmes med elektrisitet og vedfyring. Det er montert panelovner i flere rom og varmepumpe fra 2011 i stuen. I stuen er det også tilkoblet en parafinkamin som ikke er i bruk. Vedovn til vedfyring finnes på kjøkken og vaskerom. Pipe ble kontrollert og godkjent i 2020/21.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  19814

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr 2 196 eiendomsskatten inneværende år.

  Formuesverdi primær
  906777

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3445754

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/57/39: 14.10.1953 - Dokumentnr: 3018 - Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 57 Bnr: 39. Gjelder denne registerenheten med flere. 09.06.1953 - Dokumentnr: 1511 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 3026 Gnr: 57 Bnr: 12. 01.01.2020 - Dokumentnr: 1552343 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr: 0221 Gnr: 57 Bnr: 39. 14.10.1953 - Dokumentnr: 3018 - Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr: 3026 Gnr: 57 Bnr: 12. Rettighet hefter i: Knr: 3026 Gnr: 57 Bnr: 39. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Offentlig tilknytning. Privat stikkvei fra Haldenveien og frem til boligen tilhører eiendommen. Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Tomta ligger innenfor hensynssone for støy og flom i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 700 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,00))   84 542,- (Omkostninger totalt)   2 784 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  84542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 34.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter innhenting av opplysninger og markedsføring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag oppad begrenset til kr  30.000,- samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev