aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Holtefaret 3. En godt vedlikeholdt og oppgradert enebolig.
Velkommen til Holtefaret 3. En godt vedlikeholdt og oppgradert enebolig.

FOSSER Holterfaret 3

Pen og velholdt familiebolig med koselig preg. Idyllisk tomt på over 1,3 mål, balkong, terrasse, utestue og to garasjer.

 • kr 3 400 000
 • BRA 164 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 400 000
 • Omkostningerkr 102 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 502 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1974
 • Soverom2
 • ArealP-rom 139 m²
 • Tomt1 333.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,00)) 102 042,- (Omkostninger totalt)   3 502 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Dette er en pen enebolig som har blitt jevnlig oppgradert og vedlikeholdt. Boligen går over to etasjer og har en familievennlig planløsning. Eiendommen er en velstelt idyll på over 1,3 mål med gode solforhold og fint utsyn. Det er balkong, og en stor terrasse uten innsyn med både bred markise og en murt utepeis. En koselig g utestue setter prikken over i'en. Det er to garasjer og oppstillingsplasser på tomten. Beliggenheten er rolig i et etablert boligfelt. Stuen har peisovn, luft-luft varmepumpe fra 2021 og plass til spisebord. Kjøkkenet ligger i eget rom, har spiseplass og en solid innredning i tre. Det er en romslig kjellerstue med vedovn, samt bad/wc fra 2008, gjestetoalett og et vaskerom. I dag er det to soverom, men det var opprinnelig tre. I tillegg er det kontor, bod og garderober
Entreen er praktisk innredet med mørk flislaminat på gulvet, malte panelvegger og åpen garderobeløsning.

Holterfaret 3, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  -1. underetasje: 78 kvm
  1. etasje: 86 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 53 kvm Entré, gang/trapperom, toalettrom, vaskerom, kjellerstue, hobbyrom/kontor.
  1. etasje: 86 kvm Trapperom/gang, bad/wc, 2 soverom, kjøkken, stue.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 25 kvm Bod, garasje.  Tomt
  1333.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen er på 1 333,2 kvm, skråner nedover mot vest og har gode solforhold. Tomten er en gjennomført idyll med velstelt hekk, plenareal, frodige prydbusker, tujatrær og diverse beplantninger. Det er fjell i dagen, hellelagt gangsti, gruset adkomst og steinsatt gårdsplass. Hovedsoverommet har utgang til en overbygget balkong og stuen har utgang til en stor terrasse. Begge uteplassene har gode solforhold og fint utsyn over området. Terrassen er et privat pusterom, uten innsyn. En glassvegg skjermer for vind, markisen skjermer for sol og lett yr, mens en oppmurt utepeis sørger for litt koselig bålknitring utover kvelden. Terrassen har trapp ned til hagen og trapp opp til en koselig hagestue med skyvedører og vinduer. Hagestuen forlenger muligheten til utvendig hygge, og gjør at man også kan sitte ute på varme sommerdager med regn i luften. I følge situasjonskart mottatt fra kommunen ligger garasjen på grensen til naboeiendommen. Eiendommen er skylddelt og ikke oppmålt. Ved en eventuell oppmåling bør det påregnes noe arealavvik.

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Fosser i Aurskog-Høland kommune. Området har et godt utbygd nett av gang- og sykkelveier, og til barneskolen på Løken er det ca. 2,6 km. Videre ligger det barnehage, bussholdeplass og gode servicetilbud i nærliggende områder, samt grendehus og fotballbane. På Løken er det blant annet lysløype og idrettshall. Idrettslaget er veldrevet og tilbyr en rekke aktiviteter med utgangspunkt i Hølandshallen. Høland Idrettslag har blant annet fotball, ski, sykkel og håndball på agendaen. Øst for tettstedet ligger Fosståskollen med mulighet for fine fotturer, og her finnes også rester av en gammel bygdeborg fra folkevandringstiden. Området har flere gode fiske- og badevann. Det er ca. 15 minutter å kjøre til idylliske Damtjern, som ligger lett tilgjengelig i flotte omgivelser med gode parkeringsmuligheter. Vannet er godt besøkt av turgåere hele året og av badegjester om sommeren. På Aurskog finner du golfanlegg, mens Bjørkelangen har en liten alpinbakke som er åpen på snørike vintre. Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Joker på Fosser og Rema 1000 og Kiwi på Løken. Førstnevnte ligger i kort gangavstand. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Løken og Bjørkelangen et bredt utvalg av servicetilbud. Det er ca. 40 minutter å kjøre til Mysen og Lillestrøm, og en drøy time til shopping i Töcksfors og Charlottenberg.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eneboligen er det gang- og sykkelvei til Løken barneskole. Det er også barnehage på Løken. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av barnehager.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Lundberg, som ligger ca. 6 min unna. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Løken, 12 min til Bjørkelangen, 35 min til Fetsund, 40 min til Mysen og 44 min til Lillestrøm.

  Byggemåte
  Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft. Undertak av trepanel. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Det er liggende trebordkledning på gavler. Det er malte trevinduer med 2-lags glass og malte trevinduer med koblet glass. Entredør i malt slett utførelse med glassfelt med 2-lags glass. Terrassedør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass. Balkongdør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass. Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering/støpte fundamenter. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Murt peis. I forbindelse med terrasse er det hagestue i enkel trekonstruksjon med skyvedør av metall med glassfelt og vinduer. Balkong i frittbærende trekonstruksjon med spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Garasje i U. etasje har betonggulv og vegger med murpuss. Leddport av metall med motorisert åpner. Gulv i U. etasje er av betongdekke på mark. Dels med tilfarergulv av tre. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Gulvkonstruksjon fra byggeåret.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Det ble lagt ny membran i dusjsone, og fliser på gulv og vegger. Kun badekar og dusjkabinett har vært i bruk. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Tettsjikt og membran, innstøpt sluk brukes videre. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Frittstående garasje har setningsskader i mur. derfor vanninntrenging. Ps. Rehabeliteringsprosjekt. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Pga.en lett pipebrann var det nedlagt fyringsforbud i en uke. til brann/feieetat kkontrolerte og gogkjente oipen. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Nytt sikringsskap med overspenningsværn og automatsikringer i 2014. Montert el.billader 2020 av ovennevnte firma, ved Ole Bjørn Orheim. Fosser elektro. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kontroll el.anlegg fra Høland og setskog el.verk i juni 2018. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Montert av Fosser Elektro i 2020. 14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Min svoger, el.instalatør fra Partner elektro, har hjulpet oss med mye av el.arbeide i huset. Han har dessverre gått ut av tiden). 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Dugnad, nytt takdekkke i 2004-5. Terasse selvbyge. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Vaskerom, bod og hobbyrom i sokkeletasjen. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Etter brannforebyggende kontroll fra kommunen, ble det ikke lov å bruke kjellerrom som soverom, før rømningsvei gjøres større. Ingen skriftelig mangel foreligger. Tilleggsinformasjon: Vi bygde boligen i 1973-74, flyttet inn i 74, min kone og jeg hadde nok bodd her lengre om ikke helsen skrantet. Har svart så god jeg kan p ære og samvittighet.

  Innhold
  Dette er en pen enebolig som har blitt jevnlig oppgradert og vedlikeholdt. Boligen går over to etasjer og har en familievennlig planløsning. Eiendommen er en velstelt idyll på over 1,3 mål med gode solforhold og fint utsyn. Det er balkong, og en stor terrasse uten innsyn med både bred markise og en murt utepeis. En koselig utestue setter prikken over i'en. Det er to garasjer og oppstillingsplasser på tomten. Beliggenheten er rolig i et etablert boligfelt. Stuen har peisovn, luft-luft varmepumpe fra 2021 og plass til spisebord. Kjøkkenet ligger i eget rom, har spiseplass og en solid innredning i tre. Det er en romslig kjellerstue med vedovn, samt bad/wc fra 2008, gjestetoalett og et vaskerom. I dag er det to soverom, men det var opprinnelig tre. I tillegg er det kontor, bod og garderober. Kjellerstuen og kontor/hobbyrom i underetasjen er benevnt som "redskap, brensel, klær" på byggetegninger. Boligrom i underetasjen tilfredsstiller ikke krav til lysforhold/dagslysfalte eller til rømningsvei. Kort fortalt - Pen og velholdt enebolig. - Koselig og meget familievennlig. - Garasjer og oppstillingsplasser. - Balkong og en koselig utestue. - Privat terrasse med utepeis. - Idyllisk tomt på over 1,3 mål. - Gang/trapperom med gulvvarme. - Kjøkken med plass til spisebord. - Stue med peisovn og spiseplass. - Romslig kjellerstue med vedovn. - Flislagt baderom med gulvvarme. - Gjestetoalett med servant. - Vaskerom med utslagskum. - To soverom, opprinnelig tre rom. - Kontor/hobbyrom, bod og garderober. - Sikringsskap med automatsikringer. - To luft-luft varmepumper, én fra 2021. - Ny taktekking ble utført i 2003. Planløsning U. etasje: Entré, gang/trapperom, wc, vaskerom, stue og hobbyrom/kontor. 1. etasje: Trapperom/gang, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue. Annet: 2 garasjer, bod og utestue. Entré Det er trappefri adkomst til overbygget inngangsparti med belysning. Utformingen ved inngangspartiet legger til rette for å pynte opp med kafésett, blomster og lyslykter. En hvitmalt ytterdør med glassfelt fører inn i entreen. Entreen er praktisk innredet med mørk flislaminat på gulvet, malte panelvegger og åpen garderobeløsning. Entreen fører inn i en luftig gang, holdt i samme stil som entreen med flislaminat og malte panelvegger. Dessuten er det varme i gulvet og åpen garderobeløsning under trappen. Trappen har hvitmalte vanger, trappeneser og svinger seg opp til første etasje. Det er montert en luft-luft varmepumpe i trappeløpet. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom og har plass til et lite spisebord ved vinduet som vender mot hagen. Rommet har en velutstyrt og solid innredning med profilerte fronter i heltre, vitrineskap, vinhyller, laminerte benkeplater og en nedfelt oppvaskkum. Det er integrert ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til hvitevarer. Stue Boligen har en romslig vinkelstue som deles naturlig i tre soner. Her er det en koselig tv-krok, sofasone og en spisedel med plass til langt spisebord. Et sosialt rom og hyggelig samlingsplass. En peisovn lager kos på kjøligere dager og en luft-luft varmepumpe fra 2021 bidrar til jevn komfort. Vinduene fyller rommet med dagslys fra flere retninger og byr samtidig på fint utsyn over området. Utvendige markiser gir solskjerming ved behov. I den ene enden er det utgang til terrasse med gode solforhold. Kjellerstue Det innredede rommet benyttet som kjellerstue har god plass for møblement. Stuen har malte panelvegger og et høytsittende vindu som gir godt dagslys. En vedovn sørger for varme og hygge. Rommet er ikke godkjent for varig opphold jf. tilstandsrapporten. Bad/wc/vaskerom Boligen har bad/wc, gjestetoalett og et vaskerom. Badet ligger i første etasje og ble pusset opp i 2008. Det er flislagte overflater, varme i gulvet, spotter i himlingen og elektrisk styrt vifte. Videre er det speil, møblement med nedfelt servant, høyskap og et gulvmontert toalett. Rommet har også et dusjkabinett. Gjestetoalett Gjestetoalettet ligger i underetasjen og har adkomst fra trappegangen. Rommet varmes opp med panelovn, har mørk flislaminat på gulv og lysmalte vegger. Det er servant, gulvmontert toalett og naturlig avtrekk. Vaskerom Vaskerommet ligger også i underetasjen og har adkomst fra gangen. Det er enkelt innredet med plastfliser på murgulvet, malte murvegger, utslagskum i metall, skap og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder er plassert i rommet. Vaskerommet har direkte adkomst til bod, noe som bidrar til at det hele lett kan holdes ryddig. Soverom og garderobe Eneboligen har to soverom. Boligen har opprinnelig tre soverom, men det siste soverommet er i dag en del av stuen. Begge soverommene ligger i første etasje, hvorav hovedsoverommet har en romslig utforming som gir plass til nattbord på begge sider av sengeplassen. Vinduene gir godt lysinnslipp og det er utgang til en overbygget balkong med utsikt over området. Ellers er det et innredet rom i underetasjen som er benyttet til kontor/hobbyrom. Rommet har teppelagt gulv og høytsittende vindu. Rommet er ikke godkjent for varig opphold jf. tilstandsrapporten. Soverommene har garderobe, og det er ytterligere oppbevaringsplass i en bod tilknyttet vaskerommet. Dessuten er det en integrert garasje i boligen og en frittstående garasje nede ved veien.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG3: Utvendig > Nedløp og beslag Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. Våtrom > Generell > Vaskerom Vaskerommet består av: Vaskekum av metall. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannstank. Gulv: Betonggulv med løse plastfliser over. Gulvet har fall til sluk. Vegger: Malt murpuss. Oppvarming: Ingen varmekilde. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med veggventil. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet har enkel standard fra byggeåret og har ingen membranløsning/tettesjikt utover maling av betong og murpuss. Vaskerommet har nådd forventet levetid som våtrom. Vaskerommet har god funksjonalitet iht. dagens bruk. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking Taktekkingen er av betongtakstein. Taktekkingen er fra 2003 iht. eier. Undertaket er tekket med pappshingel fra byggeåret. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Veggkonstruksjon Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Det er liggende trebordkledning på gavler. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er stedvis værslitasje og tørkesprekker. Det er stedvis matt trebordkledning med behov for overflatebehandling. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Noe vedlikehold og overflatebehandling bør utføres. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft. Undertak av trepanel. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det mangler vindsperre på gavlvegger. Det er stedvis misfarget undertak bla. ved pipe og tidligere takgjennomføringer. Misfarging antas å ha oppstått pga. lekkasjer før ny taktekking ble lagt. Kloakklufting er avsluttet på loft. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør monteres vindsperre på gavlvegger. Kloakklufting bør føres over tak. Loft er konstruksjon som jevnlig bør kontrolleres og ettersees. Utvendig > Vinduer Det er malte trevinduer med 2-lags glass og malte trevinduer med koblet glass. Det er skiftet flere vinduer i 1. etasje i nyere tid. Enkelte vinduer fra byggeåret har nyere glassfelt. Øvrige vinduer er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte vinduer har slitasje og tørkesprekker. Vinduene fra byggeåret har begrenset gjenværende levetid. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Noe vedlikehold må påregnes av enkelte vinduer, eventuelt utskifting. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering/støpte fundamenter. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Murt peis. I forbindelse med terrasse er det hagestue i enkel trekonstruksjon med skyvedør av metall med glassfelt og vinduer. Balkong i frittbærende trekonstruksjon med spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Overflater Gulv: Fliser, laminat, teppe og betong. Vegger: Trepanel, panelplater, fliser og murpuss. Himling: Trepanel og himlingsplater. Gulv og overflater er av normalt god standard med normal bruksslitasje. Gulv og overflater er modernisert over tid i senere år i flere rom. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er bom (hulrom) i enkelte fliser i U. etasje. Det er slitasje på panelplater over benkeplate på kjøkken. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Krav til standard vil være avgjørende for evt. tiltak. Fliser med bom (hulrom) har fare for å løsne over tid og det må da gjøres tiltak. Innvendig > Gulv mot grunn Gulv i U. etasje er av betongdekke på mark. Dels med tilfarergulv av tre. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er merkbare planavvik/skjevheter i kjellerstue og i hobbyrom/kontor. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Etasjeskille - gulv i 1. etasje Etasjeskiller er av trebjelkelag. Gulvkonstruksjon fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist andre avvik: Det er stedvis gulvknirk i 1. etasje. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det var ikke krav til radonsperre på byggetidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng Trapperom/gang har utforet grunnmur med trepanel. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt ved/i trapperom. Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis nederst på grunnmur og stedvis i betonggulv i U. etasje. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Innvendige trapper 180 graders tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våt sone på vaskerommet har vegger av murte lettklinkerblokker. Vurdering av avvik: Det er avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier nederst på grunnmur og i betonggulv. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør gjøres tiltak med fuktsikring av underetasjen. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fuger. Det er stedvis slitasje og riss i flisfuger og i silikonfuger. 1 trebord i himling er skjøtet inn (antas tidligere ventilasjon). Konsekvens/tiltak: Det må foretaes lokal utbedring. Det bør gjøres lokal utbedring med fliser og fuger. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc Vegger: Fliser. Himling: Malt trepanel. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fuger. Det er stedvis slitasje og riss i flisfuger og i silikonfuger. 1 trebord i himling er skjøtet inn (antas tidligere ventilasjon). Konsekvens/tiltak: Det må foretaes lokal utbedring. Det bør gjøres lokal utbedring med fliser og fuger. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulv har totalt fall/høydeforskjell fra gulv ved dør til topp slukrist med ca. 15mm. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvet har fall med totalt ca. 15mm. Baderommet har god funksjonalitet med dusjkabinett. Konsekvens/tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det bør opprettholdes bruk av dusjkabinett. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc Det er plastsluk fra byggeåret og smøremembran fra 2003 iht. eier (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Det anbefales å opprettholde bruk av dusjkabinett. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc Bad/wc består av: Gulvmont. wc. Dusjkabinett. Servantskap, overskap og speil. Vurdering av avvik: ? Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning. Innredningen opprettholder god funksjonalitet. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Toalettrom består av: Gulvmont. wc og servant. Oppvarming: El-panelovn. Ventilasjon: Veggventil. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannrør er av kobber. Vannrør er dels fra byggeåret og dels fra nyere tid. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Innvendige avløpsrør er av plast. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmesentral - 2 Luft til luft varmepumpe i trapperom i 1. etasje. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Varmtvannstanken er på ca. 200 liter, er fra 2006 og er plassert på vaskerom. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Elektrisk anlegg er dels fra byggeåret og dels fra nyere tid. Automatsikringer i sikringsskapet ble montert i 2014 iht. samsvarserklæring datert 12.05.2014. Det ble foretatt tilsyn av det elektriske anlegget av El-verket Høland den 13.06.2018 og det ble da ikke påvist avvik eller mangler. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. Spørsmål til eier 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Noe arbeid på anlegget er gjort som vennetjenester av faglært elektriker, men det foreligger ingen dokumentasjon på dette. Eksisterer det samsvarserklæring? Nei. 4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. Generelt om anlegget 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. Inntak og sikringsskap 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Nei. Tomteforhold > Drenering Det er drenering med drensrør rundt grunnmur fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL), fra byggeåret. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Garasje Bygningen har enkel standard fra byggeåret med bruks-/aldersslitasje. Bygningen har setningsskader og vesentlige skjevheter. Bygningen vurderes til å ha ingen verdi. Lovlighet Enebolig med garasje Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. 1. etasje stemmer hovedsaklig med dagens bruk, men 1 opprinnelig soverom er i dag en del av stuen. U. etasje har avvik med dagens bruk med bla. kjellerstue og hobbyrom/kontor som på tegningen er beskrevet som "Redskap, brensel, klær". Boligrom i U. etasje tilfredsstiller ikke krav til lysforhold/dagslysflate eller til rømningsvei. Garasje Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Diverse: For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i en integrert garasje på ca. 19 kvm med støpt gulv, elbillader og leddport i metall med automatisk åpner. I tillegg er det en frittstående garasje nede ved veien, men denne har rehabiliteringsbehov.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,00)) 102 042,- (Omkostninger totalt)   3 502 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er stedvis panelovner, samt gulvvarme i gang/trapperom i underetasjen og på badet. Det suppleres med en luft-luft varmepumpe i trapperommet til første etasje og en luft-luft varmepumpe fra 2021 i stuen. I tillegg er det en peisovn i stuen og en vedovn i kjellerstuen. Luftbehandling skjer ved naturlig ventilasjon og elektrisk styrt vifte. Varmtvannsbereder fra 2006 på ca. 200 liter er plassert på vaskerommet og det er sikringsskap med automatsikringer. Det ble skiftet til automatsikringer i 2014.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  17614

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  923759

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3510283

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Formuesverdien er iht. Skatteetatens boligkalkulator.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/58/37: 25.06.1973 - Dokumentnr: 3864 - Erklæring/avtale. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for Tele- og elverket. 12.03.1973 - Dokumentnr: 1478 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 3026 Gnr: 58 Bnr: 25. 01.01.2020 - Dokumentnr: 839458 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr: 0221 Gnr: 58 Bnr: 37.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 8. april 1974.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Tomta ligger innenfor hensynssone for flom. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,00)) 102 042,- (Omkostninger totalt)   3 502 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  102042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra megler tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 31.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.250,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 30.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev