aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ilebekkroken 14 , en enebolig med flott, vestvendt sjøutsikt.

FOSSER Ilebekkroken 14

Stor, tiltalende enebolig i landlig område. Solrik tomt på over 1,6 mål, romslige uteplasser, fin utsikt og to garasjer.

 • kr 4 100 000
 • BRA 211 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 4 100 000
 • Omkostningerkr 119 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 219 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 976
 • Soverom4
 • ArealP-rom 182 m²
 • Tomt1 635.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 100 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  102 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000))

  119 542 (Omkostninger totalt)

  4 219 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Ilebekkroken 14 er en stor og tiltalende enebolig på to plan. Eiendommen ligger i et landlig og naturskjønt område. Boligen har en stor tomt på ca. 1635 kvm med gode solforhold hele dagen, og fra romslig veranda er det fin utsikt til bl.a. Bjørkelangensjøen. Det er parkering i dobbelgarasje fra 2018, samt i enkelgarasje og på gruset gårdsplass. Innvendig har eneboligen et tidsmessig fargevalg og fremstår som jevnlig vedlikeholdt, men det kan påregnes noe modernisering. Stuen er har en tilliggende spisestue, samt et stort kjøkken med pen innredning fra 2009. Videre har boligen to bad, toalettrom, tre soverom, kjellerstue og innredet rom i underetasjen samt flere boder.

Ilebekkroken 14, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 101 kvm
  1. etasje: 110 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 72 kvm Trapperom/gang, stue, soverom, gang, toalettrom, bad.
  1. etasje: 110 kvm Entré , trapperom, bad/wc/vaskerom, 3 soverom, kjøkken, spisestue, stue.
  Sekundærrom
  Kjeller: 29 kvm Bod 1, bod 2/innredet rom, bod3/teknisk rom, bod 4.  Tomt
  1635.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen har en stor tomt med gode solforhold og med utsikt til Bjørkelangensjøen, jordene rundt og skogkledde åser. Tomten består for det meste av hage med stor plen, samt noe beplantning og fjell i dagen. Mellom garasjene og huset er det gruset gårdsplass med mange biloppstillingsplasser. Fra hovedstuen i første etasje er det utgang til en romslig veranda fra 2007 mot sørvest. Fra gangen i underetasjen er det adkomst til en like stor markterrasse under verandaen, og her er det montert store vinduer langs nesten hele lengderetningen mot vest.

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et landlig og naturskjønt område på Fosser i Aurskog-Høland kommune. Fra boligen er det ca. 10 min med bil til Løken og Bjørkelangen. Området har skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud, samt grendehus og fotballbane. Bjørkelangen og Løken har begge aktive idrettsforeninger med flere idrettsgrener og godt utbygde anlegg. På Løken er det svømmebasseng og på Bjørkelangen ligger Bjørkebadet med svømmehall og terapibasseng. Kommunen har ellers en kulturskole med tilbud innen flere grener, flere jeger- og fiskerforeninger, aktive kor, teaterlag, skytterlag, samt flere ridebaner og stallmuligheter. Utenfor sentrum av Bjørkelangen har NMK Aurskog-Høland et treningsanlegg på Eksismoa. Kommunen har flere gode fiske- og badevann Det er kort vei til både Damtjern og Røytjern som ligger i flotte omgivelser, lett tilgjengelig med bil og med gode parkeringsmuligheter. Vannene er godt besøkt av turgåere hele året og av badegjester om sommeren. På Aurskog finner du golfanlegg, mens Bjørkelangen har alpin- og hoppbakke. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker på Fosser og Rema 1000 på Løken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har både Løken senter og Bjørkelangen et bredt utvalg av servicetilbud. Mysen og Lillestrøm ligger godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Det er også relativt kort vei til Sverige, som byr på hyggelig grensehandel i bl.a. Töcksfors og Charlottenberg.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av boligbebyggelse og landbruksområder.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det skolebussordning til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, og nærmeste holdeplass ligger ca. 930 meter fra boligen. Ved å benytte bil fra eiendommen tar det ca. 6 min til Fosser, 8 min til Bjørkelangen, 11 min til Løken, 44 min til Mysen, 45 min til Lillestrøm og 60 min til Oslo lufthavn.

  Byggemåte
  Saltakskonstruksjoner av tre med kaldloft/kryploft. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har liggende trebordkledning. Malte trevinduer med 2-lags glass. Entredør i malt formpresset utførelse med glassfelt med 2-lags glass. Verandadør i 1. etasje er 2-fløyet i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass. Verandadør i 1. etasje soverom er i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass. Terrassedør i U. etasje er 2-fløyet skyvedør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass. Veranda i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Terrasseplatting på mark med spaltegulv av tre. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Gulv er av betongdekke.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Svigerfar drev Norsk Membranservice, og stod for legging av membran. Resten ble gjort med egeninnsats. Arbeid utført av Norsk membranservice. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Svigerfar drev Norsk Membranservice, og stod for legging av membran. Resten ble gjort med egeninnsats. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 3. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja. Slo opp i sluk på bad nede i 2011, så rørleggerfirmaet Aarstad og sønner AS kom og staket opp, ingen forekomst etter dette. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Det var innsig må østsiden, så det ble strippet inn til betongvegg, tørket opp, og drenert før rommet ble fornyet. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Mus på høsten pga muselist som ikke stenger godt nok. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Skifting av sikringsskap, opplegg av kontakter, ledninger og noe utskifting av elektrisk anlegg forøvrig. Arbeid utført av Fosser Elektro og Slorbak og Thoresen. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Eltilsynet utførte kontroll i 2021, og Fosser Elektro utbedret mangler. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Veranda, tak, utvendig panel. Garasje er oppført i 2018 av faglært stefar som hjalp til med forskaling, støping og bygging. Arbeid utført av Setskog hus og hytter AS.

  Innhold
  Ilebekkroken 14 er en stor og tiltalende enebolig på to plan. Eiendommen ligger i et landlig og naturskjønt område. Boligen har en stor tomt på ca. 1635 kvm med gode solforhold hele dagen, og fra romslig veranda er det fin utsikt til bl.a. Bjørkelangensjøen. Det er parkering i dobbelgarasje fra 2018, samt i enkelgarasje og på gruset gårdsplass. Innvendig har eneboligen et tidsmessig fargevalg og fremstår som jevnlig vedlikeholdt, men det kan påregnes noe modernisering. Stuen er har en tilliggende spisestue, samt et stort kjøkken med pen innredning fra 2009. Videre har boligen to bad, toalettrom, tre soverom, kjellerstue og innredet rom i underetasjen samt flere boder. Kort fortalt - Stor, tiltalende enebolig på to plan. - Noe modernisering kan påregnes. - I et landlig og naturskjønt område. - Kort kjørevei til bl.a. Bjørkelangen. - To garasjer, og gruset gårdsplass. - Solrik tomt på omtrent 1635 kvm. - Romslig veranda med fin utsikt. - Skjermet uteplass i underetasjen. - Stort kjøkken, innredning fra 2009. - Tiltalende stue, tilliggende spisestue. - Innredet kjeller med bl.a. vedovn. - To bad, ett med hjørneboblekar. - Eneboligen har tre soverom. - Bod/innredet rom, og tre boder. - Det er etablert ny taktekking i 2011. - Montert ny kledning i omtrent 2011. - Montert nye vinduer fra 2007-2011. - Taktekking på én garasje fra 2022. Planløsning 1. etasje: Entré, stue, spisestue, bad/wc/vaskerom, 3 soverom og trapperom. Underetasje: Trapperom/gang, kjellerstue, bad, toalettrom, soverom, gang, bod/innredet rom, bod/teknisk rom og 2 boder. Kjellerstue og soverom tilfredsstiller ikke kravene til oppholdsrom. Entré Fra gårdsplassen går det en liten trapp opp til inngangspartiet, og innvendig har boligen en lys og trivelig entré. Veggene er malt i lyse farger. Kjøkken Boligen har et stort og hyggelig kjøkken med pen innredning fra 2009. Det er god plass til spisebord og mot stuen er det en peisovn i teglkledd nisje. Rommet har vinduer i tre retninger, og er holdt i lyse farger. Innredningen er takhøy og har hvite, profilerte fronter, vitrineskap, benkebelysning og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum av metall. Over deler av benken er det fliser som backsplash. Kjøkkenet har ellers ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og nisjer til hvitevarer. Stue og spisestue Eneboligen har en tiltalende stue med tilliggende spisestue i første etasje. I hovedstuen er det store vinduer med fin utsikt, deriblant to blyglassvinduer og glassfelt i terrassedør. Videre har rommene en peisinnsats kledd i hvit teglstein, gråmalte veggflater, laminat på gulv og god plass til møblement. Kjellerstue og gang I underetasjen er det en kjellerstue. Ved denne er det en romslig gang med store vinduer i skyvedør til uteplass. Kjellerstuen har også gode vindusflater og en klassisk vedovn. Begge rom er malt i lyse farger. Bad/wc/vaskerom Boligen har to bad og separat toalettrom. Badet i underetasjen ble oppusset i 2007 og 2015. Rommet har et hjørneboblekar og på overflatene er det en kombinasjon av mørke- og lyse fliser. Innredningen består av heldekkende servant, hvitt servantskap, to veggskap og speil med lys. På døren til boden er det tilpasset speil, og badet har også elektrisk vifte. Bad 2 Badet i første etasje er utstyrt med badekar, gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Rommet har også servant nedfelt i hvit benkeplate, hvitt servantskap, veggskap, speil med lys, toalett, utslagsvask, belegg på gulv og baderomsplater på veggene. Soverom og garderobe Eneboligen har fire soverom, men rommet i underetasjen tilfredsstiller ikke kravene til oppholdsrom og er benevnt som bod på byggetegningene. Rommene har vinduer av god størrelse og et tidsmessig fargevalg. I underetasjen er det det i tillegg en bod/innredet rom, samt tre andre boder som gir gode lagringsmuligheter.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Vinduer Malte trevinduer med 2-lags glass. Det er vinduer med produksjonsår 2007/2009/2010/2011. 1 vindu i U. etasje er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Vinduer mangler beslag (det er kun vannbrett av treverk). Vindu i U. etasje som er fra byggeåret har punktert glass. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Utvendig > Dører Entredør i malt formpresset utførelse med glassfelt med 2-lags glass prod. 2006. Verandadør i 1. etasje er 2-fløyet i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2010. Verandadør i 1. etasje soverom er i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2010. Terrassedør i U. etasje er 2-fløyet skyvedør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2010. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler terskelbeslag/tetting på entredør og på terrassedør i U. etasje. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Veranda i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Terrasseplatting på mark med spaltegulv av tre. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyde er ca. 90cm. som var kravet på byggetidspunktet. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Utvendig > Utvendige trapper Trapp i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Innvendig > Overflater Gulv: Laminat, gulvbelegg, fliser og betong. Vegger: Trepanel, panelplater, malte flater/plater, baderomsplater, fliser, murpuss og gipsplater. Himling: Trepanel, himlingsplater, himlingspanel og malte slette flatter. Himling i bod/teknisk rom er ikke nedforet/kledd. Gulv og overflater med normal bruksslitasje. Det er avvik: Laminatgulv har stedvis svelleskader i skjøter og gliper i skjøter og mot dørterskler. Tiltak: Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng Bod i U. etasje har laminatgulv og vegger med panelplater. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking ble foretatt i vegg/utforet grunnmur i bod. Det ble målt relativ luftfuktighet i veggen og det ble gjort visuell inspeksjon. Det ble ved målinger og visuell inspeksjon ikke påvist tegn på fuktskader. Det er avvik: Det er montert dampsperre/plast bak plater på utforet grunnmur og dette er ikke anbefalt løsning. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Tiltak: Ved eventuell oppussing av etasjen bør dampsperren/plasten fjernes. Konstruksjonen bør overvåkes jevnlig. Innvendig > Innvendige trapper 180 graders tretrapp. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er liten frihøyde i trappeløp Det er liten frihøyde i trapp ved U. etasje. Det siste trinnet mot 1. etasje er en del høyere enn øvrige trinn. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Det bør gjøres lokale tiltak. Innvendig > Innvendige dører Formpressede 3-speils dører og malte tredører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører subber i terskel/karm. Enkelte dørvridere har dårlig funksjonalitet. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Gulv: Fliser. Gulvet har fall til sluk. Totalt fall/høydeforskjell fra gulv ved dører til topp slukrist er hhv. ca. 13mm. og ca. 23mm. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Deler av gulvet er relativt flatt. Andre tiltak: Det bør undersøkes nærmere om det er oppkant på membranen ved dørterskler for lekkasjesikring. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Det er plastsluk og det antas å være smøremembran (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Membranen ble lagt av familiemedlem som drev Norsk Membranservice. Sluket antas å være fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er ikke mulig å se membranen i denne sluktypen. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Innhent dokumentasjon om mulig. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Baderommet har vegger av murte lettklinkerblokker (grunnmur). Det er påvist andre avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist marginalt forhøyede fuktverdier i gulv. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Andre tiltak: Det bør gjøres tiltak med fuktsikring av underetasjen. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Toalettrom består av: Veggmont. wc, servant med underskap og speilskap. Oppvarming: Ingen varmekilde. Ventilasjon: Veggventil. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er påvist andre avvik: Innredningen har bruksslitasje. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Det bør etableres lekkasjesikring på wc. Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannledninger er av kobber, fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Innvendige avløpsrør er av plast. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og er produsert i 2004. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Iht. dagens forskrift skal det være lekkasjevarsler og automatisk vannstoppesystem ved varmtvannstank når denne er plassert i rom uten sluk. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Tomteforhold > Drenering Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Drenering på østsiden og vestsiden er fra 2017 iht. eier. Øvrig drenering er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Gjelder dreneringen fra byggeåret. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Antas fra byggeåret. Avløpet går til Klaro minirenseanlegg som ble installert 2012. Boligen er tilknyttet Opptjern Vannverk via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Forhold som har fått TG3: Utvendig > Nedløp og beslag Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Våtrom > Generell > Bad/wc/vaskerom Bad/wc/vaskerom består av: Gulvmont. wc. Badekar med dusj. Baderomsinnredning med servantskap, overskap, speil og lysarmatur. Vaskekum av metall. Opplegg for vaskemaskin. Gulv: Gulvblegg. Vegger: Baderomsplater. Oppvarming: El-gulvvarme. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med veggventil. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderommet har standard fra byggeåret, har bruksslitasje og har nådd forventet levetid som våtrom. Vindu er uhensiktmessig plassert i våt sone. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Avvik 1. etasje: Opprinnelig wc beskrevet på tegningen eksisterer ikke i dag. Avvik U. etasje: Soverom er beskrevet som bod på tegningen. Wc er beskrevet som matbod på tegningen. 1 bod er beskrevet som badstue på tegningen. Det er forøvrig noe avvik på rominndeling. Se tegninger for ytterligere beskrivelse. Diverse: I følge Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen ble siste tilsyn avholdt 04.01.2022 på pipen og for ildstedene 10.10.2008 med mangler benevnt som B2, F2, F3, F4. Følgende avvik ble funnet under tidligere tilsyn, men kan være utbedret: B2: Ildfast stein, sideplater eller topplater i ildsted er ikke tilfredsstillende. F2: Alle fire sider av en tegl-skorstein, og to av sider av en element-skorstein skal ha tilsynsmuligheter i hele sin lengde. F3: Teglsteinskorstein skal kun kles med papirtapet, fastmurte fliser eventuelt skifer. F4: Godkjent tapet på skorstein skal ikke komme nærmere enn 30 cm. NRBR opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i dobbelgarasje fra 2018, i en romslig enkelgarasje med nyere taktekking og på gruset gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Polisenummer
  4957596

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 100 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  102 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000))

  119 542 (Omkostninger totalt)

  4 219 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Det er vedovn i kjellerstue, peisinnsats i hovedstue og peisovn i kjøkken, og gulvvarme på bad i første etasje. Videre har boligen en ca. 200 liters varmtvannsbereder.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  8231

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  I tillegg kommer drift og vedlikehold av privat vann- og avløpsordning samt privat vei.

  Formuesverdi primær
  1131055

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  4298010

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Strøm, oppvarming, forsikring, nett/tv osv.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/4/54: 08.02.2006 - Dokumentnr: 130669 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:4 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1561601 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:4 Bnr:54

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen: Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen: Eiendommen er tilknyttet privat vei. Eiendommen er ikke tilknyttet verken kommunal vannforsyning, eller kommunalt avløpsnett. Det er registrert et privat minirenseanlegg for avløpsvann på tomten. Anleggseier, altså den til en hver tid eier av eiendommen, er pålagt å ha en serviceavtale på anlegget. Tømming av slam vil bli foretatt en gang per år gjennom kommunal ordning og vil bli belastet gjennom kommunalt gebyr. Ved behov for tømming utover dette må det utføres av godkjent slamtømmefirma og bestilles og betales av den enkelte anleggseier. Følgende er opplyst i tilstandsrapporten: Privat veitilknytning. Det må påregnes kostnader for veivedlikehold, snømåking mm. Tilknyttet Opptjern vannverk via private stikkledninger. Privat avløpsanlegg med minirenseanlegg på eiendommen.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 100 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  102 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000))

  119 542 (Omkostninger totalt)

  4 219 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  119542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk. med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederalg i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev