aktiv-eiendomsmegling
Ilebekkveien 82 er en påkostet og innholdsrik enebolig over to plan, lekkert pusset opp i 2020.
Ilebekkveien 82 er en påkostet og innholdsrik enebolig over to plan, lekkert pusset opp i 2020.

FOSSER Ilebekkveien 82

Flott, nyoppusset enebolig med stor låve og tomt på flere mål. Ny, solfylt terrasse og nydelig utsikt. Landlig idyll!

 • kr 8 500 000
 • BRA 223 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 8 500 000
 • Omkostningerkr 229 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 8 729 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1905
 • Soverom3
 • ArealP-rom 208 m²
 • Tomt3 364.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 8 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,00))   229 542,- (Omkostninger totalt)   8 729 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Ilebekkveien 82 er en påkostet og innholdsrik enebolig over to plan, lekkert pusset opp i 2020. Her får man et gjennomført stilsikkert familiehjem med store rom og moderne innredninger. Omgivelsene er landlige og idylliske, like ved buss og flotte turmuligheter. Tomten har stor gressplen, singlet gårdsplass. Låven på ca 520 kvm benyttes i dag som lagringsplass med flere lagerrom tiltenkt utleie, og hunderom med forbindelse til hundegård. Gode solforhold nytes til fulle på en stor og ny terrasse med utsikt over grønne lunger. Vel inne er det to vakre, tilstøtende stuer med ildsteder, mens kjøkkenet har stilren innredning, integrerte hvitevarer og plass til langbord. Videre er det to lekre bad med regnfallsdusj, et vaskerom og tre soverom, hvor det ene har garderobe.

Ilebekkveien 82, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 121 kvm
  2. etasje: 102 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 121 kvm Entré/trapperom, kjøkken, 2 stuer, entre, bad/wc, vaskerom.
  2. etasje: 87 kvm Trapperom, gang, bad/wc, 3 soverom.

  Låve
  Bruksareal
  1. etasje: 0 kvm 520 kvm Bra. Låve med lagringsplass. 1 isolert rom. Tidligere fjøsdel avdelt med rom. Hunderom med hundegård.  Tomt
  3364.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Omgivelsene er landlige og idylliske, med umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter i skog og mark. Det er kort vei til Bjørkelangen sentrum med alle fasiliteter. Eneboligen har en solfylt og usjenert beliggenhet, med jorder og nydelig natur så langt øyet kan se. Tomten er opparbeidet med gressplen, trær, diverse beplantning og singlede arealer. Her er mulighetene mange, og eiendommen har stort potensial for videre utvikling. I dag går det en vei gjennom eiendommen, og det er gjennomført regulering for å flytte denne. Veien skal ifølge reguleringen gå på sydsiden av huset. Kostnader for å eventuelt legge om veien må tas av fremtidig eier og vil ikke bli gjennomført før salget. Huset er pusset opp både inne og ute, og trekledningen, isoleringen og taktekkingen er fra 2020. I tillegg til hovedhuset har eiendommen en tradisjonell låve på ca. 520 kvm, med store skyvedører i trekonstruksjon, dels betonggulv og dels gruset dekke. Låven har en tilbygget del som opprinnelig var et fjøs, og den tidligere fjøsdelen i første etasje er avdelt med rom og innredning er påbegynt. Et rom er i dag i bruk som hunderom og har forbindelse med en utvendig hundegård. Under den tilbygde delen er det en åpen kjeller, og låven har et loft bestående av høyloft og et isolert rom. Foran låven finner man en singlet gårdsplass med gode muligheter for parkering. Fra den minste stuen i hovedhuset er det utgang til en stor og delvis overbygget terrasse fra 2021, med trapp ned til den store hagen. På terrassen er det belysning, uttrekkbar skjermvegg og nydelig utsikt. Det er gode solforhold på eiendommen. Jf. mottatt matrikkelrapport har eiendommen ukjent grenseforløp. Følgende er hentet fra tilstandsrapporten: Tomten er pr. i dag 3.364m². Iht. eier skal tomten tillegges areal med ca. 1.000m² som gjelder tomteareal nord og vest for låven. Tomteareal er under tinglysing iht. eier.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et naturskjønt område på Ilebekk, omtrent midt mellom Bjørkelangen og Fosser. I gangavstand ligger Bjørkelangensjøen og Botnersjøen med omkringliggende turområder. Det er kort vei til Foståskollen med mulighet for fine trimturer. Her finnes også rester av en gammel bygdeborg fra folkevandringstiden. Det er kort vei til idylliske Damtjern som ligger i flotte omgivelser, lett tilgjengelig med bil og med gode parkeringsmuligheter. Vannet er godt besøkt av turgåere hele året og av badegjester om sommeren. På Aurskog finner du golfanlegg, mens Bjørkelangen har en liten alpinbakke. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det er blant annet nyere barne- og ungdomsskole og nyere helsehus. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, samt egen øvingsboks for band og musikere. Ved Eidsverket ligger Big Dream Arena, et større hestesenter og Big Dream Steakhouse. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark. Det er også skytterbaner i nærheten, og en aktiv jakt- og fiskeforening. Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Joker på Fosser, eller på Rema 1000, Coop Extra og Kiwi i Bjørkelangen. I tillegg har Amfi Bjørkelangen Torg et stort og variert utvalg av forretninger og servicetilbud. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Eiendommen består av enebolig over to plan samt låve/garasje/stall. Nærområdet består av spredt boligbebyggelse, samt landbruk og skog.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen skolebussordning til nyåpnede Bjørkelangen barne- og ungdomsskole. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager, samt to videregående skoler som begge ligger på Bjørkelangen.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Smedsrud som ligger ca. 700 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 10 min til Bjørkelangen, ca. 8 min til Fosser, 41 min til Fetsund, 48 min til Mysen, 67 min til Oslo S, 68 min til Oslo lufthavn og 71 min til Charlottenberg i Sverige.

  Byggemåte
  Saltakskonstruksjon av tre med 2 arkutbygg. Pulttakskonstruksjon av tre på tilbygd del mot nord. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vegger er oppført dels med tømmer, reisverk og trebindingsverk. Utvendig kledd med stående trebordkledning. Malte trevinduer med 3-lags glass. Utvendige aluminumsbeslag. Entredør 1 er 2-fløyet i malt formpresset utførelse med glassfelt med 2-lags glass. Entredør 2 er i malt formpresset utførelse med glassfelt med 2-lags glass. Terrassedør er 2-fløyet i malt trekonstruksjon med utvendig aluminiumsbeslag og med glassfelt med 3-lags glass prod. 2020. Takoverbygd inngangsparti i trekonstruksjon. Spaltegulv av tre og rekkverk av tre. Takoverbygg med saltak tekket med takstein. Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering med delkonstruksjon av betongdekke. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Gulv i 1. etasje er av betongdekke. Del mot nord i 1. etasje antas å ha gulv i trekonstruksjon/trebjelkelag. Etasjeskiller/gulv i 2. etasje er av trebjelkelag/trekonstruksjon. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 15.05.2023 av Petter Larsen Havnen AS for eknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Rørlegger Aarstad & Sønner As. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Alt er nytt. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Lagt opp alt nytt i 2020både vann inn og avløp. Arbeid utført av Aarstad & Sønner AS. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Var sprekk i ene pipeløpet så valgte derfor og sette inn stål rør i begge pipeløp i 2020. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Gammelt hus så det aller meste er rettet opp av fagarbeidere. Støpt nytt gulv i hele 1 etg i 2020 og rettet opp gulv i 2. Etg. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Alt det elektriske er lagt opp nytt i 2020 med strøm inntak. Arbeid utført av ST Elektro AS. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. ST Elektro AS. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Tømrer. Alt er nytt i 2020/2021. Rettet av og lagt nytt undertak med papp og ny takstein. Arbeid utført av Per Ø. Vestreng. 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Ligger planer i Aurskog-Hølands kartportal med godkjent vei omlegging. Tilleggskommentar: Hele huset er total renovert med kun faglærte under oppføringen.

  Innhold
  Kort fortalt - Påkostet enebolig over to plan. - Lekkert pusset opp i 2020. - Tradisjonell låve på ca. 520 kvm. - Hunderom med utvendig hundegård. - Parkering på stor gårdsplass. - Ny, stor terrasse med vid utsikt. - Gode solforhold på eiendommen. - Gulvvarme i hele første etasje. - Stort kjøkken med peisinnsats. - Barløsning og mye skapplass. - Integrerte hvitevarer på kjøkkenet. - To pene, tilstøtende stuer i huset. - Begge stuene er innredet med ildsted. - To moderne bad med vegghengt wc. - Et vaskerom forenkler hverdagen. - Tre gode soverom i andre etasje. - Garderoberom ved hovedsoverommet. - Mye lagringsplass på låven og i en bod. - Flere lagerrom i låve er tiltenkt utleie. Planløsning 1. etasje: 2 entreer, kjøkken, 2 stuer, bad/wc og vaskerom. 2. etasje: Trapperom, gang, bad/wc, 3 soverom, garderobe og bod. Annet: Låve på ca. 520 kvm. Entré Eneboligen har et nytt, overbygget inngangsparti med belysning og plassbygde benker på hver sin side av en tofløyet ytterdør i sort. Den innbydende entreen har store, lyse gulvfliser og gråmalte veggflater. Entreen har gulvvarme, downlights og en lekker trapp opp til andre etasje. I tillegg er det en bi-inngang til første etasje, inn til en entré på andre siden av kjøkkenet. Entreen har vegger malt i en mørk blåtone og store, grå gulvfliser med varme. Innenfor entreen ligger badet og vaskerommet. I huset er alle detaljer som stikk og brytere holdt i sort, noe som bidrar til det stilrene uttrykket. Kjøkken Et stort og virkelig flott kjøkken fra 2020 ligger mellom de to inngangene, med 1-stavs laminatgulv, gulvvarme og gråmalte veggflater. Lune kvelder sikres av en stilig, plassbygd peisinnsats, og store vinduer sørger for gjennomlys og nydelig utsikt over de idylliske omgivelsene. Selve kjøkkeninnredningen er moderne med sorte, slette fronter, mørk benkeplate av laminat og matchende oppvaskkum i komposittmateriale. På kjøkkenet er det en smart barløsning med store skuffer og rom for flere sitteplasser. For et luftigere uttrykk er overskap droppet til fordel for åpne flater, men det er likevel godt med både skap- og benkeplass. Over kokesonen er det installert en stilren ventilator fra Bosch, og downlights i deler av himlingen tilfører lys til arbeidsflatene. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert induksjonstopp, stekeovn, kjøleskap, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Ovnene er praktisk plassert i et høyskap. Stuer Eneboligen har to pene, tilstøtende stuer med dobbelfløyet glassdør mellom. Begge stuene er utstyrt med varme i gulvet. Hovedstuen har flotte lys- og utsiktsforhold via nye vinduer i tre himmelretninger. Dagslyset suppleres av downlights i deler av himlingen, og rommet har også en peisovn. Videre er stuen lekkert pusset opp med 1-stavs laminatgulv og veggflater malt i en mørk, moderne blåfarge. Den andre stuen ligger utenfor kjøkkenet og har en en åpen peis. Stuen har en delikat miks av klassisk og moderne, med en kontrastvegg kledd i sort tømmer. De øvrige veggene er malt i grått, og et lyst 1-stavs laminatgulv bidrar til en flytende overgang mellom stuen og kjøkkenet. Stuen har downlights i himlingen, og en tofløyet glassdør til terrassen. Bad/wc/vaskerom Planløsningen byr på to moderne bad i hver sin etasje og et eget vaskerom i første etasje ? alle pusset opp i 2020. Badene er stilrene med store, lyse gulvfliser og mørkegrå baderomsplater på veggene. Begge badene har gulvvarme, downlights og vegghengt toalett. Baderomsinnredningen består av en skuffeløsning med toppmontert servantskål, og badet oppe har et speil med belysning. På det andre badet står servantskapet under et stort vindu med bred karm. Den øvrige innredningen nede består av et dusjhjørne med sort regnfallsdusj og innfellbare dører. Badet oppe har både et badekar med dusjløsning og et romslig dusjhjørne med glassvegg. Sistnevnte er utstyrt med slukrenne og regnfallsdusj i sort utførelse. Vaskerommet ligger innenfor badet i første etasje, og stilen er lik den som ble presentert der. I rommet er det varmekabler, opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Soverom og garderobe Eneboligen har tre gode soverom beliggende sammen i andre etasje. Hovedsoverommet er malt i en mørk og trendy blåtone. Det er god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, og rommet er utstyrt med tv-uttak. Tilliggende hovedsoverommet finner man et garderoberom, som har et stort, åpent skap med skuffer, hyller og stenger for oppheng. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i låven og i en bod i andre etasje.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Nedløp og beslag Takrenner, nedløp og beslag av metall. Fra 2021. Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det var ikke krav om snøfangere i 1905, men ved årstall for rehabilitering var det krav om snøfangere på hele taket. Tiltak: Stigetrinn og plattform for feier må monteres. Andre tiltak: Det bør monteres snøfangere. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted 2 stk. mursteinspipe som er rehabilitert i 2021 med installering av nytt røykrør av stål. Peisinnsats på kjøkken. Peis med åpen grue i stue 1. Peisovn i stue 2. Pipe og ildsteder ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester.  Forhold som har fått TG3: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Takoverbygd inngangsparti i trekonstruksjon. Spaltegulv av tre og rekkverk av tre. Takoverbygg med saltak tekket med takstein. Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering med delkonstruksjon av betongdekke. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Oppført i 2021. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk på trapp til terrasse. Rekkverkshøyde på terrasse er ca. 85 cm. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Det mangler ildfast plate på gulv foran begge peiser. Tiltak: Det må monteres ildfast plate under/foran ildsted. Innvendig > Etasjeskille/gulv i 2. etasje Etasjeskiller/gulv i 2. etasje er av trebjelkelag/trekonstruksjon. Deler av gulvkonstruksjonen ble rehabilitert i 2021 og deler er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Gulv i trapperom og soverom nord har vesentlige skjevheter. Det er noe mindre planavvik/skjevheter i øvrige rom. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Konstruksjoner som ikke er undersøkt Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Saltakskonstruksjon av tre med 2 arkutbygg. Pulttakskonstruksjon av tre på tilbygd del mot nord. Vurdering av avvik: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Innhent dokumentasjon, om mulig. Det bør lages inspeksjonsmulighet til loftet. Innvendig > Krypkjeller Bygningen har krypkjeller/kjellerrom under trebjelkelag/stubbegulv (tilbygd del mot nord). Vurdering av avvik: Det er avvik: Kjeller har dårlig tilgang. Det er kun tilgang via små vinduer. Tiltak: Det bør etableres bedre tilgang til kjeller. Ytterligere undersøkelser av kjeller anbefales. Innvendig > Innvendige trapper 90 graders tretrapp. Trappen er fra byggeåret og ble pusset opp i 2021. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulv i dusjnisje har godt lokalt fall til sluk med totalt ca. 20mm. høydeforskjell/fall. Hovedgulvet er hovedsaklig flatt og har marginalt fall ved sluk badekar med ca. 5mm. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det mangler oppkant med membran ved dørterskel (kravet er 15mm.) for lekkasjesikring ved evt. lekkasjevann fra installasjoner. Tiltak: Andre tiltak: Det bør etableres oppkant med membran ved dørterskel. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom Det er naturlig ventilering med veggventil. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Tomteforhold > Drenering Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Utførelse og tilstand på drenering er ikke kjent (bygningen har ikke kjeller). Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Grunnmur av betong/sparesteinsmur og lettklinkerblokker. Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er stedvis riss, sprekker, løs maling mm. på utvendig grunnmur. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Det bør gjøres lokal utbedring av grunnmur. Låve - TG ikke gitt: Bygningen fremstår med normalt god standard til dagens bruk som hovedsaklig er lagringsplass. Ytterkledning på låve er fra byggeåret har noe værslitasje/tørkesprekker. Det ble påvist stedvis sprekker i grunnmur. Betongdekke har avskaling og synlig rusten armering. Betongdekket har provisoriske understøtter. Betongdekket bør utbedres. Det er nyere drenering rundt tilbygd del, dog ikke den delen som går inn mot låven og her ble det påvist noe fuktinnslag i kjeller. Vegger på tilbygd del er utforet og isolert på innside og ytterside og det er montert ny liggende trekledning. Taktekking på låvedelen er fra ca. 2010 og taktekking på tilbygd del er fra 2012 iht. tidligere takst. Lovlighet Enebolig Det foreligger ikke tegninger. Boligen er vesentlig rehabilitert i 2021. Samsvarserklæring på det elektriske anlegget fra ST Elektro er fremvist. Øvrig dokumentasjon på arbeidet er ikke fremvist og dette bør innhentes. Låve Det foreligger ikke tegninger. Følgende er mottatt fra kommunen vedrørende bygningstegninger: Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger bygningstegninger for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger tegninger for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Diverse: Følgende opplysninger er mottatt fra Nedre Romerike Brann og Redningsvesen: Sist feiet 13.01.2022 og 04.01.2022. Ingen anmerkninger. Siste tilsyn ildsteder er ikke angitt. Det er rekvirert, men ikke mottatt, opplysninger fra el-verket vedrørende eventuelle tilsyn og rapporter etter dette. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er gode muligheter for parkering på en stor, singlet gårdsplass foran låven.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  8 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,00))   229 542,- (Omkostninger totalt)   8 729 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Eneboligen oppvarmes elektrisk med gulvvarme på badet oppe og i hele første etasje, supplert av stedvis panelovner, en peisinnsats på kjøkkenet, en peis med åpen grue i den ene stuen og en peisovn i den andre stuen. Boligen har to mursteinspiper, rehabilitert med nytt røykrør av stål i 2020. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad ? ellers naturlig tilluft. På kjøkkenet er det installert komfyrvakt og lekkasjevarsler. En ca. 300 liters varmtvannsbereder fra 2020 er plassert på vaskerommet, og boligen har innvendige vann- og avløpsrør fra samme år. Boligen er tilknyttet privat vannverk, og avløpet går til et privat minirenseanlegg pa° eiendommen. Det elektriske anlegget er fra 2020, og sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Vinduene og dørene i boligen ble skiftet i 2020.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  8231

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  I tillegg til kommunale avgifter kommer drift og vedlikehold av privat minirenseanlegg og privat vannordning.

  Andre utgifter
  Strøm, oppvarming, forsikring, drift og vedlikehold av privat avløpsordning, avgift til privat vannverk, nett/tv osv.

  Info vannavgift
  Eiendommen er tilknyttet Opptjenn Vannverk SA. Det er ikke opplyst til megler hva det betales i avgifter pr. år.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/4/56: 05.11.2010 - Dokumentnr: 867946 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:4 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1388744 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:4 Bnr:56

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen: Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på iendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet kommunal vei. Eiendommen er ikke tilknyttet verken kommunal vannforsyning, eller kommunalt avløpsnett. Det er registrert et privat minirenseanlegg for avløpsvann på tomten. Anleggseier, altså den til en hver tid eier av eiendommen, er pålagt å ha en serviceavtale på anlegget. Tømming av slam vil bli foretatt en gang per år gjennom kommunal ordning og vil bli belastet gjennom kommunalt gebyr. Ved behov for tømming utover dette må det utføres av godkjent slamtømmefirma og bestilles og betales av den enkelte anleggseier. Eiendommen er tilknyttet privat vannverk: Opptjern Vannverk SA Minirenseanlegget er lervert fra: Klaro. Følgende er hentet fra tilstandsrapporten: Det er gjennomført regulering for å flytte veien som i dag går igjennom eiendommen. Veien skal i følge reguleringen gå på sydsiden av eneboligen. Kostnader for å eventuelt legge om veien må bæres av fremtidig eier av eiendommen og vil ikke bli gjennomført før salget.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Tomta ligger innenfor hensynssone for flom. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  8 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,00))   229 542,- (Omkostninger totalt)   8 729 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  229542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,70 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr  30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenteing av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev