aktiv-eiendomsmegling
Lyngveien 18 er en stor og tiltalende enebolig over tre etasjer, med innredet utleiedel i kjelleren.
Lyngveien 18 er en stor og tiltalende enebolig over tre etasjer, med innredet utleiedel i kjelleren.

FOSSER Lyngveien 18

Innholdsrik enebolig m/5 sov. og utleiedel m/2 soverom. Barnevennlig område m/gangavst. buss og butikk. Dobbel garasje.

 • kr 4 270 000
 • BRA 210 m²
 • 7 soverom
 • Prisantydningkr 4 270 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 270 000
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1989
 • Soverom7
 • ArealP-rom 204 m²
 • Tomt1 099.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 270 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 105 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 270 000)) 122 792 (Omkostninger totalt) 4 412 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Lyngveien 18 er en stor og tiltalende enebolig over tre etasjer, med innredet utleiedel i kjelleren. Her bor man landlig til i rolige og barnevennlige omgivelser, like ved busstopp og flotte turmuligheter i marka. Tomten er på over ett mål, opparbeidet med nyere gjerde og stor gressplen. Boligen har en balkong og det er en stor terrasse utenfor stuen. Det er parkering i en dobbelgarasje og på en singlet gårdsplass. Innendørs finnes en lun og innbydende stue med peisovn, mens kjøkkenet har integrerte hvitevarer og god plass til spisebord. Hoveddelen har to bad/wc, der det ene er utstyrt med gulvvarme og nytt dusjkabinett. En kjellerstue byr på ekstra spillerom, og det er fem soverom i hoveddelen av boligen.
Det er parkering i en dobbelgarasje på ca. 35 kvm, med sidedør, innlagt strøm og motorisert portåpner.

Lyngveien 18, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 17 kvm
  1. etasje: 98 kvm
  2. etasje: 23 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 17 kvm Stue, bad
  1. etasje: 98 kvm Vindfang, hall m/trapp, kjøkken, stue, 3 soverom, bad/vaskerom.
  2. etasje: 23 kvm Trapperom, 2 soverom.

  Kjellerleilighet
  Bruksareal
  Kjeller: 72 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 66 kvm Vindfang, gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 6 kvm 2 boder  Tomt
  1099.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Omgivelsene er rolige og barnevennlige, med umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter i skog og mark. Tomten er på over ett mål, opparbeidet med gressplen, hekk og diverse beplantning. I senere år er det satt opp et nytt gjerde rundt hagen. Foran garasjen og inngangen finner man en singlet gårdsplass med gode muligheter for parkering. Fra stuen og hovedsoverommet er det utgang til en stor terrasse med belysning og trapp ned til hagen. Det er også en balkong utenfor det ene loftsrommet.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Fosser i Aurskog-Høland kommune. Området har kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud, samt grendehus og fotballbane. Fra Fosser er det ca. 2,5 km til Løken med bl.a. lysløype og idrettshall. Idrettslaget er veldrevet og tilbyr en rekke aktiviteter for de fleste aldersgrupper med utgangspunkt i Hølandshallen. Øst for tettstedet ligger Foståskollen med mulighet for fine fjellturer. Her finnes også rester av en gammel bygdeborg fra folkevandringstiden. Området har flere gode fiske- og badevann. Det er kort vei til idylliske Damtjern som ligger i flotte omgivelser, lett tilgjengelig med bil og med gode parkeringsmuligheter. Vannet er godt besøkt av turgåere hele året og av badegjester om sommeren. På Aurskog finner du golfanlegg, mens Bjørkelangen har en liten alpinbakke som er åpen på snørike vintre. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker Fosser og Rema 1000 og Kiwi på Løken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Løken senter og Bjørkelangen et bredt utvalg av servicetilbud. Mysen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Det er relativt kort vei til Sverige som byr på hyggelig grensehandel i bl.a. Töcksfors og Charlottenberg.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det gang- og sykkelvei til Løken barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole. Det finnes to videregående skoler på Bjørkelangen, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Lundberg. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Løken, 15 min til Bjørkelangen, 35 min til Mysen, 40 min til Lillestrøm, samt 60 min til Oslo lufthavn.

  Byggemåte
  Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Isolerte knekott. Lite kaltloft mot møne. Lite kaltloft mot møne ikke inspisert av takstmann grunnet manglende luke. Knekott mot øst ikke inspisert av takstmann. Taktekkingen er av steinbelagte stålplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Ukjent alder på taktekking. Sort stål takrenner og nedløp. Helbeslått pipe og stigetrinn til feier. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med stående bordkledning. Vinduer/dører: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer fra byggeår. Vinduer i hybel med malte trevinduer med 2-lags isolerglass. Fleste vinduer skiftet ut i 2018. Bygningen har malt hovedytterdør med slett innside, sporfrest utside og glassfelt. Dør fra byggeår. 2 stk. terrassedører. En i soverom i loft og en i soverom 1.etg. med høy brystning glassfelt. Dør i kjeller: Entredør til hybel med sporfrest inn/utside og glassfelt. Ukjent alder. Terrassedør i stue 1.etg. fra 2021 med høy brystning og glass. Terrasse med tilgang fra stue og soverom 1.etg.: Fundamentert på støpte pilarer, antatt satt til fast grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Balkong 2.etg.: Balkong med tilgang fra soverom. Fundamentert på utkraget bjelkelag. Spaltegulv og rekkverk i tre. Trapp til kjeller: Støpt trapp til kjeller. Rekkverk på støttemur mot terreng. Enkelt tak med gjennomsiktige plater over deler av trapp. Trapp ved entre: Fundamentert på støpt vange/stripefundament. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Overbygget trapp. Trapper antatt fra byggeår. Etasjeskiller mellom begge etasjer er av trebjelkelag. Konstruksjon fra byggeår. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring: 1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Bad oppe var det lekk ved sluk som er blitt utbedret. Nå tett. Bad i kjeller skiftet sluk og rettet feil fall mot sluk. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Nadden ordnet bad nede. Nadden Byggservice AS. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Skiftet sluk og fall mot dette. La vinyl på gulv. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Hadde mus her for tre år siden. 10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Oppdaget skjeggete for tre år siden, satt opp feller og har ikke sett siden. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.. Nabo la el ut til garasje. Han er elektriker som nå jobber for vev. Han kunne ikke skrive samsvarserklæring. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Bygd garasje. 17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Leilighet på ca 70 kvm. 17.1. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Jeg sendte inn bilder av byttet vinduer i leilighet til teknisk på Bjørkelange., Samt målte fall fra sluk til brønn ute i hht kommunens instruksjoner og meldte fra til teknisk etat på Bjørkelangen. så trodde leiligheten var godkjent. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Da jeg har dokumentert alt til kommunen og fått godkjent over telefon, trodde jeg leiligheten var godkjent forsvarlig opphold godkjent bruksendring. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei. 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Leilighet i kjeller med varig bruksendring og godkjent for varig opphold. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Gjort takst av KA bygg og takst.

  Innhold
  Lyngveien 18 er en stor og tiltalende enebolig over tre etasjer, med innredet utleiedel i kjelleren. Her bor man landlig til i rolige og barnevennlige omgivelser, like ved busstopp og flotte turmuligheter i marka. Tomten er på over ett mål, opparbeidet med nyere gjerde og stor gressplen. Boligen har en balkong og det er en stor terrasse utenfor stuen. Det er parkering i en dobbelgarasje og på en singlet gårdsplass. Innendørs finnes en lun og innbydende stue med peisovn, mens kjøkkenet har integrerte hvitevarer og god plass til spisebord. Hoveddelen har to bad/wc, der det ene er utstyrt med gulvvarme og nytt dusjkabinett. En kjellerstue byr på ekstra spillerom, og det er fem soverom i hoveddelen av boligen. Planløsning 1. etasje: Vindfang, hall m/trapp, bad/vaskerom, kjøkken, stue og 3 soverom. Loft: Trapperom og 2 soverom. Kjeller: Stue og bad. Utleiedel i kjeller: Vindfang, gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken, 2 soverom og 2 boder. Annet: Utebod i hagen. Knekott og et lite kaldloft mot møne. Kort fortalt - Stor enebolig over tre etasjer. - Innredet kjeller med egen inngang. - Dobbelgarasje og gårdsplass. - Garasjen ble oppført i 2018. - Stor og romslig terrasse. - Barnevennlig hage med gjerde. - Rolige og landlige omgivelser. - Nytt laminatgulv i de fleste rom. - Stort kjøkken med god skapplass. - Kjøkkenet har integrerte hvitevarer. - Plass til spisebord på kjøkkenet. - Innbydende stue med peisovn. - Kjellerstue for ekstra spillerom. - To bad, ett med nytt dusjkabinett. - Opplegg for vaskemaskin på et bad. - Hele fem soverom i hoveddelen. - Lagring på loft, i garasje og i utebod. Vindfang Eneboligen har et overbygget inngangsparti med belysning og nyere ytterdør. Vindfanget har plass til knaggrekker og skohyller. Vindfanget ligger i tilknytning til en hall med rom for skap eller andre garderobeløsninger. Kjøkken Et stort kjøkken har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet til. Kjøkkennnredningen har hvite, profilerte fronter, vinhylle, vitrineskap og benkeplate av laminat med oppvaskkum i stål. Over deler av benken er det lyse fliser, og over kokesonen er det montert en sort ventilator i stilren utførelse. Downlights i deler av himlingen tilfører lys til arbeidsflatene. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn i høyskap og en kombinert kjøl/frys. Stue Stuen er et pent og innbydende allrom for hele familien, med gode lysforhold via store vinduer. En glassdør fører ut til terrassen. På stuegulvet er det nytt 1-stavs laminat, mens veggflatene er malt i en tidsriktig jordfarge. Rommet har også en peisovn. Kjellerstue Kjellerstuen har hvitmalte panelvegger og terrakottafargede gulvfliser. Bad/wc/vaskerom Boligen har to bad, ett i kjelleren og ett i første etasje. Badet i første etasje er nylig oppgradert med nytt dusjkabinett og servantskap. Her er det hvite gulvfliser og mørkeblå gulvfliser med varme. Badet har toalett og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredningen består av dobbel servant med hvite skuffer og et stort speilskap med integrert belysning. Bad 2 Badet i kjelleren er helfliset og har panelovn som varmekilde. Nylig er det satt inn et nytt skap med heldekkende servant og nye, innfellbare glassvegger i dusjhjørnet. Badet er ellers utstyrt med speil og toalett. Soverom og garderobe Hoveddelen har hele fem soverom, tre i første etasje og to i loftsetasjen. Fra et av soverommene oppe er det utgang til balkongen. Hovedsoverommet i første etasje har plass til dobbeltseng, og det er dør ut til den store terrassen. Ett av soverommen er benevnt som bad på origingale byggetegninger, men siden huset er fra før 2011 kreves det ingen søknad om bruksendring jf. opplysninger fra kommunen. Alle soverommene kan enkelt innredes med skap eller andre garderobeløsninger. Ekstra lagringsplass finnes på loftet, i garasjen og i en utebod i hagen. Utleiedel i kjeller I kjelleretasjen finner man en utleiedel med egen utvendig adkomst i tillegg til adkomst fra trapperommet i hoveddelen. Utleiedelen er ikke en separat boenhet med ble som resultat av en bruksendring fra tilleggsdel til hovedde med ferdigattest fra 2023. Utleiedelen har vindfang, gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken, to soverom og to boder. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning. I stuen er det plass til både sofagruppe og spisebord. Kjøkkeninnredningen har hvite, profilerte fronter og laminatbenkeplate med dobbel oppvaskkum i stål. Det er montert belysning og hvite fliser over benken, og over kokesonen er det installert en ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr. Badet er i 2022/23 pusset opp med nytt vinylbelegg på gulvet, nytt dusjkabinett og ny skuffeløsning med dobbel servant. Veggene er kledd med flismønstrede baderomsplater, og over servantskapet er det montert et speil med belysning. Badet har ellers toalett og opplegg for vaskemaskin.

  Standard
  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 31.01.2023 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Dører Bygningen har malt hovedytterdør med slett innside, sporfrest utside og glassfelt. Dør fra byggeår. 2 stk. terrassedører. En i soverom i loft og en i soverom 1.etg. med høy brystning glassfelt. Dør i kjeller: Entredør til hybel med sporfrest inn/utside og glassfelt. Ukjent alder. Vurdering av avvik: Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Terrassedører fra byggeår med stor værslitasje utvendig i karm/treverk. Begynnene råteskader i terrassedør 1.etg. samt punktert glass i terrassedør på soverom i 1.etg. Entredør i kjeller med småskader/slitasje innvendig og utvendig. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Dører med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele døren eller kun selve glassene. Det må foretas lokal utbedring. Entredør i kjeller bør påregnes overflatebehandling. Terrassedører fra byggeår må påregnes skiftet. Utvendig > Balkong 2.etg. Balkong 2.etg.: Balkong med tilgang fra soverom. Fundamentert på utkraget bjelkelag. Spaltegulv og rekkverk i tre. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverk er for lavt iht. dagens forskrifter. Det er råteskader i rekkverksbord og stor værslitasje/begynnende råte i topp-bord. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Det er ikke krav om endring av rekkverkshøyde til dagens krav. Råteskadede deler i rekkverk må påregnes skiftet ut. Innvendig > Overflater kjeller/vindfang Overflater entre/vindfang i kjeller: Fliser på gulv. Mye løse/manglende fliser i vindfang/entre. Vurdering av avvik: Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Fliser i vindfang/entre i kjeller er løse. Det er flere sprukne og løse fliser. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Fliser i vindfang/entre må påregnes skiftet. Tomteforhold > Terrengforhold Svakt skrånende tomt. Noe fall på terreng mot boligen ved garasje. Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning. Noe fall på terreng mot boligen ved garasje. Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Det anbefales terrengjustering mellom bolig og garasje. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag Sort stål takrenner og nedløp. Helbeslått pipe og stigetrinn til feier. Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke montert plattform til feier ved pipe. Tiltak: Plattform for feier må monteres. Andre tiltak: Det anbefales og kontakte feier/fagperson. Og eventuelt montering av plattform/påkrevd utstyr på tak. Utvendig > Veggkonstruksjon Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med stående bordkledning. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Værslitt kledning på syd og vestvegg. Det er lagt hønsenetting som musetetting mellom i nedre kant av kledning og terrasse og trapp. Andre tiltak: Det bør påregnes utskifting av enkelte bord. Det bør påregnes etablering av ny musetetting ved terrasse og trapp. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Isolerte knekott. Lite kaltloft mot møne. Lite kaltloft mot møne ikke inspisert av takstmann grunnet manglende luke. Knekott mot øst ikke inspisert av takstmann. Det er påvist andre avvik: Yttervegger/gavlvegger i knekott er ikke isolert. Her ble det observert noe kondensmerker i vindtetting. Andre tiltak: Det anbefales nærmere undersøkelser av dette. Det bør opprettes inspeksjonsluke til kaltloft mot møne. Utvendig > Vinduer Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer med værslitte karmer og sprekker i trevirket. Tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må påregnes vedlikehold, evt. noe utskifting av vinduer. Det ble ikke funnet vinduer med punktert glass ved befaring. Med hensyn til alder på vinduer kan det ikke utelukkes å være vinduer med punktert glass. Innvendig > Overflater Rom/overflatebehandling: Gulv: Laminat og flis. Vegger: MDF smartplater og malt tapet. Himlinger: Malt trepanel og MDF smarttak. Det er avvik: Sprekk i laminatgulv i trapperom loft. Himling med noe «heng» i stue 1.etg. over vedovn. Tiltak: Laminatgulv bør påregnes skiftet, om skade skal fjernes. Ukjent årsak til ujevnheter i himling i stue. Tiltak avhenger av krav til standard. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det må gjennomføres radonmåling med hensyn til utleie av kjellerleilighet. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Radonmålinger må utføres. Innvendig > Innvendige dører Innvendig har boligen malte fyllingsdører med sporfresing. Det er avvik: Noe slitasje/små svelleskader i nedre kant av dør til bad/vaskerom 1.etg. Tiltak: Det bør påregnes overflatebehandling av dør. Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom Det er mekanisk avtrekk med vifte i yttervegg. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er ingen luftespalte i dør til bad/vaskerom. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det bør etableres tilluft-spalte i dør. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Gulvet er flislagt. Rommet har panelovn som varmekilde. Begrenset fall på gulv. Synlig fuktskade, sorte merker på listverk på dør. Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Flere fliser rundt sluk med "bom". 4 sprukne fliser rundt sluk. Det er begrenset fall på gulv i rommet. Det ble målt kun 10mm fall fra flis ved terskel til topp slukrist. Ukjent om membran er ført opp på terskel. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Det anbefales nærmere undersøkelser av årsak til skade på fliser. Og utbedring/utskifting av fliser. Det bør gjøres nærmere undersøkelser om membran er ført opp på terskel på dør. Våtrom > Ventilasjon > Bad Det er mekanisk avtrekk med vifte i yttervegg. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Begrenset/manglende tilluftspalte i/ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det bør etableres tilluftspalte i dør. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Vurdering av avvik: Det er registrert symptom på fuktskader. Det ble målt 70% relativ luftfuktighet ved 14,5° med probe i vegg. Det ble målt 16.9% fuktighet i treverk i vegg. Målte verdier er noe høye for innvendig vegg i bolig. Det bemerkes at det ikke var varme på i rommene ved måling. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det anbefales ytterligere undersøkelser/målinger i vegg ved normal temperatur i rommene. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom Smøremembran i gulv og vegger med ukjent utførelse. Plastsluk under dusjkabinett. Vurdering av avvik: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det er antatt at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsning. Det er ikke brukt mansjett i sluk. Slukforhøyer er ikke tilpasset sluk og er ikke festet korrekt. Er i dag tettet med silikon. Tiltak: Overvåk konstruksjonen jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må løsningen utbedres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Det bør foretas utbedring av manglende mansjett i sluk og utbedring av slukforhøyer. Konstruksjon/løsning rundt sluk må overvåkes jevnlig. Dusjkabinett i rommet må opprettholdes. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Kjøkkeninnredning består av: Folierte skrog med 1-speil malte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt enkel kum i stål utførelse. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og frys/kjøleskap. Micro i overskap. Fritthengende ventilator for avtrekk. Keramiske fliser mellom benk- og overskap. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder i overflater. Skade i front under oppvaskkum og noe «svelleskader» i sokkel. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Front/sokkel bør skiftes, evt. repareres og overflatebehandles. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Oppvarming av tappevann med ca. 300 liter varmtvannstank. Plassert i kasse/skap ved kjøkken i kjellerleilighet. Bereder fra ca. 2017. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder er tilkoblet vanlig stikkontakt. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - 2 Oppvarming av tappevann til lite bad i kjeller med ca. 100 liters varmtvannsbereder plassert i bod i kjellerleilighet. Bereder fra år 2000. Bereder var ikke i bruk, tilkoblet strøm, ved befaring. Ukjent funksjonalitet. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Varmtvannstank er over 20 år gammel. Bereder tilkoblet med vanlig stikk. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det anbefales og etablere tilfredsstillende el-tilkobling iht. dagens forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Hovedsakelig skjult El-anlegg. Noe åpent anlegg i loft og kjeller. Sikringsskap med automatsikringer, Plassert i entre/vindfang i kjellerleilighet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2018. Ved oppføring av garasje. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent Det foreligger ikke samsvarserklæringer på utført arbeide på anlegget. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ja. Det foreligger ikke samsvarserklæringer på utført arbeide på anlegget. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei. 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Det mangler deksler rundt sikringer i skap. Kurser er ikke merket med nummer. Kursfortegnelse er i dag ikke komplett. Takstmann er ikke godkjent for El-taksering. Det er derfor kun utført enkel besiktigelse av El-anlegg. Det kan alltid forekomme skjulte feil/mangler på et El-anlegg. For nærmere undersøkelser av El-anlegg anbefales det derfor og kontakte El-takstmann. Da det ikke er foretatt El-kontroll i boligen de siste 5 år, anbefales det og gjennomføre utvidet El-kontroll. Tomteforhold > Drenering Drenering antatt fra byggeår. Mulig at drenering på vegg under terrasse er lagt nytt i forbindelse med oppsetting av terrasse. Iht. eier. Synlig grunnmurplast rundt boligen. Manglende topplist/klemlist på grunnmurplast. Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er manglende topplist/klemlist i topp av grunnmurplast. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det bør monteres topplist/klemlist på grunnmursplast. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasse med tilgang fra stue og soverom 1.etg. Fundamentert på støpte pilarer, antatt satt til fast grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Det er påvist andre avvik: Noe skader i trinn på trapp, bitemerker etter hund. Andre tiltak: Eventuell kostnad vil komme an på forventet tilstand/kvalitetskrav. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskiller mellom begge etasjer er av trebjelkelag. Konstruksjon fra byggeår. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 20mm planavvik i stue 1.etg på en avstand av 2m. Det ble målt 10mm planavvik i soverom i loft. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Rom Under Terreng Fliser på gulv, trepanel på vegger. Det ble boret hull i vindfang/entre til hybel. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det er avvik: Det ble funnet bruk av plast på påforede yttervegger i rom under terreng. Det er anbefaling fra sintef at det ikke skal brukes plast på yttervegger i kjellere. Med hensyn til fuktproblematikk i gamle kjellere. Tiltak: Konstruksjonen bør overvåkes. Innvendig > Innvendige trapper 2 stk. 90°. malte tretrapper. Rekkverk en side. Manglende håndrekke på vegg i begge trapper. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom Rehabilitering (tynne) baderomsplater på vegger. Malt trepanel i himling. Vurdering av avvik: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Stedvis noe ufagmessig montering av plater. Hull bak toalett med pålimt plate i hull. Synlige fuger rundt kanter. Hull rundt rørgjennomføring til dusj er fuget tett med silikon. Andre tiltak: Rommet fungerer med dette avviket. Eventuelle tiltak avhenger av krav til kvalitet. Dusjkabinett i rommet må opprettholdes. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Det er synlig klemt mansjett i sluk. Det er ukjent alder og ukjent utførelse på membran i bad. Vurdering av avvik: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvek kelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Vurdering basert på ukjent alder på bad. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom Gulvet er flislagt. Oppvarming med elektriske varmekabler. Det er målt ca. 15mm høydeforskjell på gulv fra topp flis ved dørterskel til topp slukrist. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det ble målt kun 15mm fall på gulv til sluk. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Rommet fungerer med dette avviket. Dusjkabinett i rommet må opprettholdes. Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) og kobberrør. Plastrør, opplegg til lite bad i kjeller er besiktiget i rørskap. Ukjent alder på rør i rør anlegg. Hovedsakelig kobberrør i kjeller, antatt fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt på kobberrør i boligen. Stoppekran er plassert i skap på kjøkken i kjellerleilighet. Kran bør merkes. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Plassering av stoppekran bør merkes Tekniske installasjoner > Avløpsrør Det er avløpsrør av plast. Antatt fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Det er offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Rør fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende elementer er ikke undersøkt av takstmannen: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det var plassert stort garderobeskap på rom på bakside av våtsone i bad. Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Det er plassert stort garderobeskap på tilstøtende rom på bakside av dusj/våtsone i bad/vaskerom. Tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Garasje - TG ikke gitt: Frittstående dobbel garasje. Byggeår/oppføring av garasje på eiendommen er ca. 2018. Ukjent byggeår på selve garasjen da denne er flyttet fra et annet sted. Bygningen er fundamentert med betongdekke til antatt fast grunn. Vegger i uisolert trebindingsverk på ringmur av murte lettklinkerblokker. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning. Saltak-konstruksjon i tre. Yttertaket er tekket med sort betongstein. Sort stål takrenner og nedløp. 1 stor dobbel leddport i stål/slu med motor. 1 gangdør med sporfrest utside, slett innside og lite glassfelt. Fra ca. 2018. Vinduer i trerammer med enkelt glass. Innvendig tak i garasje er isolert og montert plast. Innlagt strøm. Det er noe skjevheter i gulv i garasje og gulvmaling løsner stedvis i garasje. Garasje er demontert et annet sted og flyttet til eiendommen i ca. 2018. Det mangler markisolasjon rundt grunnmur på garasje og noe fylling inntil mur mot hage. Det bør påregnes noe påkostninger for ferdigstillelse av garasje. Diverse: Følgende opplysninger er mottatt fra El-verket: Det elektriske anlegget ble kontrollert og godkjent i 2008. Følgende opplysninger er mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: Avvik under tilsyn 26.06.2009: R2: rømningsveier: jfr. Lov om brannvern m/forskrifter: : Det skal være minst 2 rømningsveier, derav en rett til det fri. Videre skal annet hvert rom i etasjer uten direkte utgang til rømningsvei ha vindu som kan benyttes til dette. Slikt vindu eller balkong skal ha underkant høyst 5 m over planert terreng eller væretilgjengelig fra brannvesenets redningsmateriell. Vindu som rømningsvei må ha følgende minstemål: fri bredde min. 0,5 m, og høyde min. 0,6 m. Summen av høyde og breddeskal dog være minst 1,5 m. R3: Rømning fra kjeller kan skje gjennom vindu, avstand mellom underkant vindu og golv kan ikke være større enn 100 cm. vindusstørrelse, se pkt. R2 ovenfor. Vi opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR. Det kan ikke garanteres at anleggene er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området. Lovlighet Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Loft i boligen er i dag innredet med to soverom. Mot inntegnet ett soverom og bad på originale byggetegninger. Det er påvist avvik i krav til rom til varig opphold. Vinduer i kjellerleilighet er plassert for høyt på vegg. Det bør anlegges tilstrekkelig trinn/trapp under rømnings-vinduer i kjeller. Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Kjellerleilighet er pusset opp. Bad i kjellerleilighet er pusset opp. Garasje Lovlighet Det foreligger ikke byggetegninger. Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Garasje oppført/flyttet til eiendommen i ca. 2018.

  Innbo og løsøre
  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i en dobbelgarasje på ca. 35 kvm, med sidedør, innlagt strøm og motorisert portåpner. Garasjen er demontert et annet sted og flyttet til eiendommen i ca. 2018. I tillegg er det gode muligheter for parkering på en singlet gårdsplass foran garasjen og inngangen.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Det er mekanisk avtrekk fra begge kjøkken og alle bad - ellers naturlig tilluft. En 300 liters varmtvannsbereder fra ca. 2017 er plassert i et skap ved kjøkkenet i hybelen. Oppvarming av tappevann til det lille badet i kjelleren skjer via en ca. 100 liters bereder i den ene boden i hybelen. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og er montert i vindfanget i hybelen. Boligen har to brannslukningsapparater fra 2022/23, ett i hybelen og ett i hoveddelen. Vinduene i hybelen ble skiftet i 2018. Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 270 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 105 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 270 000)) 122 792 (Omkostninger totalt) 4 412 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Eneboligen oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner, supplert av gulvvarme på badet i første etasje og på badet i hybelen. I tillegg er det en peisovn i hovedstuen.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  21224

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Eiendomsskatt utgjør kr. 3.102,- av de kommunale gebyrene.

  Formuesverdi primær
  1211785

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  4604782

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/57/95: 08.12.1987 - Dokumentnr: 10045 - Rettigheter iflg. skjøte Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for
  Tele- og elverket
  20.10.1987 - Dokumentnr: 8242 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3026 Gnr:57 Bnr:71
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1928566 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:57 Bnr:95


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg bolig datert 18.05.1989. Det foreligger ferdigattest for tillatelse til tiltak, bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel datert 10.02.2023. Gjøres oppmerksom på at oppføring av garasje ikke er meldt inn til kommune. Oppføring av garasje er ikke søknadspliktig. Det skal dog meldes inn til kommune.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikkog-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 270 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 105 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 270 000)) 122 792 (Omkostninger totalt) 4 412 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 28.00,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-. Alle beløp er inkl. mva.

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev