aktiv-eiendomsmegling
Det er parkering i frittstående dobbelgarasje og carport. På baksiden av garasjen er det et tilbygget skjul.
Det er parkering i frittstående dobbelgarasje og carport. På baksiden av garasjen er det et tilbygget skjul.

FOSSER Nyveien 787

Oppusset og hyggelig enebolig med kjeller og dobbelgarasje. Flat, lettstelt og inngjerdet tomt. Solrikt og landlig.

 • kr 2 600 000
 • BRA 134 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 600 000
 • Omkostningerkr 82 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 682 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1950
 • Soverom2
 • ArealP-rom 125 m²
 • Tomt1 481.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,00)) 82 042,- (Omkostninger totalt)   2 682 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Nyveien 787 er en pent oppuset enebolig, beliggende solrikt og landlig til. Rundt boligen er det en flat, lettstelt tomt med stor, singlet gårdsplass, hage med plen og noe beplantning. Ved inngangsdøren er det en stor terrasse og på gårdsplassen er det dobbelgarasje med carport, hvor den ene delen er isolert. Eiendommen er inngjerdet. Det er gjort flere påkostninger i perioden 2020-22 som blant annet nytt bad, varmekabler på vaskerom, VVS-anlegg og el-anlegg med smartstyring av strøm og varmtvannsbereder. Entré og soverom er også pusset opp. Badet er lunt og lekkert med varmekabler og regndusj. Begge soverommene har klesskap. Videre har boligen et pent kjøkken, en hyggelig stue og flere ildsteder. Boligen har også en kjeller.
Entreen er pusset opp i nyere tid og har store, lyse fliser på gulvet og malte vegger i en dyp grønnfarge i fin kombinasjon med mørkbeiset panel.

Nyveien 787, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 47 kvm
  1. etasje: 87 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 40 kvm Trapperom, kjellerstue, vaskerom.
  1. etasje: 85 kvm Vindfang, gang, trapperom, 2 soverom, bad, kjøkken, stue.
  Sekundærrom
  Kjeller: 7 kvm Bod.
  1. etasje: 2 kvm Bod.  Tomt
  1481.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger solrikt og landlig til. Tomten er flat, lettstelt og inngjerdet. Huset ligger trukket inn på tomten og ut mot veien er det port. Fra porten er det en allé prydet av bjørketrær som leder inn på en stor, singlet gårdsplass med frittstående dobbelgarasje og carport. På baksiden av garasjen er det et tilbygget skjul. Gårdsplassen er avgrenset mot hagen med et romslig plenareal. Fra gårdsplassen er det også en bred trapp opp til en stor terrasse ved inngangsdøren. Terrassen strekker seg ut i hele husets bredde, og med kryssrekkverk på to sider og blomsterkasser.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et landlig område på Fosser i Aurskog-Høland kommune, ca. 2,8 km fra Fosser. Det er kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud, samt grendehus og fotballbane. Fra Fosser er det ca. 2,3 km til Løken med blant annet lysløype og idrettshall. Idrettslaget er veldrevet, og tilbyr en rekke aktiviteter for de fleste aldersgrupper med utgangspunkt i Hølandshallen. Øst for tettstedet ligger Foståskollen med mulighet for fine fotturer. Her er det også rester av en gammel bygdeborg fra folkevandringstiden. Området har flere gode fiske- og badevann. Det er ca. 2 km til Damtjern som ligger i idylliske omgivelser. Området er lett tilgjengelig med bil og det er gode parkeringsmuligheter. Vannet er godt besøkt av turgåere hele året og av badegjester om sommeren. Ellers er det golfanlegg på Aurskog, mens Bjørkelangen har en liten alpinbakke. Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker på Fosser samt Rema 1000 og Kiwi på Løken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Løken senter og Bjørkelangen et bredt utvalg av servicetilbud. Mysen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Det er relativt kort vei til Sverige som byr på hyggelig grensehandel i blant annet Töcksfors og Charlottenberg. Ved å benytte bil tar det ca. 8 min til Løken, 11 min til Bjørkelangen, 44 min til Mysen, 47 min til Lillestrøm og 69 min til Oslo lufthavn.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsaklig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er skolebussordning til Løken barneskole og Bråte ungdomsskole. Det finnes to videregående skoler på Bjørkelangen, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, og nærmeste holdeplass er Helgerud som nærmest ligger "rett utenfor døren".

  Byggemåte
  Valmet sperrekonstruksjon. Rupanel undertak. Taktekkingen er av takstein-formet stål/aluminiumsplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Ukjent alder på taktekking. Sort stål takrenner over inngang. Hvit plast takrenner og nedløp på øvrige deler. Stigetrinn og plattform til feier. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, hovedsakelig fra 1974. 2 stk. PVC vinduer med 2-lags glass fra 2010 og 2019. Trevinduer med koblet glass i kjeller. Entredør med slett innside, sporfrest utside og glassfelt. Ukjent alder på dør. Stor terrasseplatting ved entre. Antatt fundamentert til fast grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Membran og Flis. Arbeid utført av: KEBygg2 Ezerroze. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Nytt. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Gjort av faglært som byttejobb. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Kan sige inn vann i rom med bereder ved tung nedbør. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Noe skjevheter i gulv i stue og kjøkken. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Hender det kommer et par på mus på loft. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Det er utført El-tilsyn. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Byttet tak og bygget terasse, uvisst av hvem. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Beskrivelse: Innredet deler av kjeller. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Beskrivelse: Utført tilstandsrapport.

  Innhold
  Nyveien 787 er en pent oppuset enebolig, beliggende solrikt og landlig til. Rundt boligen er det en flat, lettstelt tomt med stor, singlet gårdsplass, hage med plen og noe beplantning. Ved inngangsdøren er det en stor terrasse og på gårdsplassen er det dobbelgarasje med carport, hvor den ene delen er isolert. Eiendommen er inngjerdet. Det er gjort flere påkostninger i perioden 2020-22 som blant annet nytt bad, varmekabler på vaskerom, VVS-anlegg og el-anlegg med smartstyring av strøm og varmtvannsbereder. Entré og soverom er også pusset opp. Badet er lunt og lekkert med varmekabler og regndusj. Begge soverommene har klesskap. Videre har boligen et pent kjøkken, en hyggelig stue og flere ildsteder. Boligen har også en kjeller. Kort fortalt - Oppusset og pen enebolig. - Ett plan pluss kjeller. - Landlig og solrik beliggenhet. - Flat, lettstelt og inngjerdet tomt. - Tomten er på 1 481,7 kvm. - Stor terrasse ved inngangen. - Dobbelgarasje med carport. - Ett garasjerom er isolert. - Nyoppusset, flislagt entré. - Kjøkken, dels med hvitevarer. - Koselige og lys stue med peisovn. - Lekkert bad, pusset opp i 2022. - Vaskerom påbegynt renovert. - To gode soverom med klesskap. - Boder for lagring i hver etasje. - Innredet rom i kjeller. Planløsning 1. etasje: Entré, gang, bad/wc, trapperom, kjøkken, stue, 2 soverom og bod. Kjeller: Trapperom, innredet rom, vaskerom og bod. Entré Boligen har en lun og innbydende entré som gir en koselig velkomst. Entreen er pusset opp i nyere tid og har store, lyse fliser på gulvet og malte vegger i en dyp grønnfarge i fin kombinasjon med mørkbeiset panel. Et glassfelt i ytterdøren, et vindu og spottere i skråhimling gir fine lysforhold. Det er ellers god plass til entrémøblement etter eget ønske og personlige stil. Fra entreen er det dør inn til en romslig gang med plass til skap, kommoder eller konsollbord. På gulvet er det enstavs laminat og veggene er kledd med lyse panelplater. Himling er pent lyssatt med downlights. Kjøkken Fra entreen er det inngang til kjøkkenet som ligger delvis åpent mot stuen. På kjøkkengulvet er det lyst, enstavs laminat og veggene har beigemalte panelplater. Selve kjøkkeninnredningen er bygget i vinkel med overskap på én side. Den har hvite, slette fronter, heltre benkeplater og nedfelt benkebeslag i sort utførelse. Mellom skap og benk er det belysning og store, sandfargede fliser på veggen bak. Koketopp og stekeovn er integrert og det er ventilator med avtrekk ut. Kjøkkenet har videre opplegg for oppvaskmaskin og plass til kjøleskap. Stue Stuen har en todelt utforming med plass til sofa og tv-benk i den ene delen og spisebord i den andre. De lyse panelveggene fra kjøkkenet videreføres inn i stuen, og i spisestuen kombineres dette med en pipevegg forblendet med naturstein og en fondvegg i matchende grått. Pipeveggen er tilknyttet en peisovn med stort flammebilde. I stuen har taket innfelte downlights. Rommet har ellers terskelfritt, enstavs laminatgulv og vinduer på to sider som åpner for dagslys. Trapperom og innredet rom i kjeller Fra gangen er det trapp ned til et romslig trapperom. Det er lagt lyse fliser på gulvet og veggene er kledd med hvitmalt panel. Det er dagslys via to kjellervinduer, mens en vedovn sørger for god varme. Det innredede rommet benyttest til kjellerstue og ligger i tilknytning til trapperommet. Her er det enstavs laminatgulv, lysmalt panel på veggene og en grønn kontrastvegg. Rommet har videre et høytsittende vindu, og panelovn. Takhøyden i kjelleren er måler mellom 201-206 cm, og rømningsvindu er plassert for høyt på veggen. Etasjen er ikke godkjent brukt til varig opphold. Bad/wc/vaskerom Boligen har et bad i første etasje og et separat vaskerom i kjelleren. Badet ble pusset opp i 2022 og fremstår som lunt og lekkert. Det er grå fliser med varmekabler på gulvet, en vegg med naturstein og ekstra store, jordfargede veggfliser for øvrig. Himlingen er malt mørk og lyssatt med downlights. Baderomsinnredningen har sorte skuffefronter, heltre benkeplate og bolleservant i stein med armatur i antikk messing. Over servanten er det et rundt speil med integrert lys. Badet har videre vegghengt toalett og åpent dusjhjørne med opplyst nisje til såper og slikt, samt dusjgarnityr med både hånddusj og regndusj. Vaskerom På vaskerommet er oppussingen påbegynt. Det er lagt ned sluk i gulvet og støpt nytt gulv med varmekabler. Vegger er foreløpig av gråmalt mur og det er trepanel i taket. Per i dag har rommet opplegg for oppvaskmaskin, men det er også lagt opp mulighet for tilkobling av servant og toalett. Soverom og garderobe Det er to innbydende soverom i huset. Begge rommene har enstavs laminatgulv og vegger i dempede farger som er malt i nyere tid. Det ene rommet har en kontrastvegg med beiset panel og det andre har downlights i himlingen. På det største rommet er også ytterveggen etterisolert. Begge rommene har plassbygde garderobeskap, i tillegg er det tilgang til bod fra det ene. For ekstra lagringsplass er det bod i kjelleren.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Nedløp og beslag Sort stål takrenner over inngang. Hvit plast takrenner og nedløp på øvrige deler. Stigetrinn og plattform til feier. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det anbefales dog montering av snøfangere. Utvendig > Veggkonstruksjon Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er enkelte bord med begynnende råteskader i nedre kant. Det er liten lufting i nedre kant av kledning. Dette var normal byggemetode ved oppføring av boligen. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Valmet sperrekonstruksjon. Rupanel undertak. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er noe begrenset luftespalte ved takfot flere steder. Ukjent lufting/luftespalte i rom med skrå isolert himling. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Det bør gjøres nærmere undersøkelser angående luftespalte i skrå himlinger. Det bør etableres lufting ved takfot rundt hele bygning på loft. Utvendig > Vinduer Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, hovedsakelig fra 1974. 2 stk. PVC vinduer med 2-lags glass fra 2010 og 2019. Trevinduer med koblet glass i kjeller. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det ble funnet to vinduer med punktert glass. Med hensyn til alder på vinduer kan det ikke utelukkes at det kan være flere vinder med punktert glass, som må påregnes skiftet. Vinduer med stor værslitasje på utvendige overflater. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Det må påregnes utskifting av vinduer. Utvendig > Dører Entredør med slett innside, sporfrest utside og glassfelt. Ukjent alder på dør. Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Slitasje, skader på dørblad og karm. Det er manglende tetting under terskel på dør. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes vedlikehold og montering av beslag/tetting under terskel. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Stor terrasseplatting ved entre. Antatt fundamentert til fast grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Slitt overflate på terrassegulv. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør påregnes vask/rens og overflatebehandling av terrassegulv. Innvendig > Overflater Rom/overflatebehandling: Gulv: Flis, laminat og betonggulv. Vegger: MDF smartpanel og slette malte flater. Himlinger: Slette malte plater, himlingsplater og MDF smartpanelplater. Noe bruksslitasje og merker etter renovering av el-anlegg i boligen. Det bør alltid påregnes noe overflatebehandling ved overtakelse. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Noe merker/sprekker og noe plater er skiftet ut etter omlegging av elektrisk anlegg. Laminatgulv med noe slitasje og sprekker/glipper. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det må påregnes noe overflatebehandling. Eventuelle tiltak vedrørende gulv, avhenger av krav til standard. Laminatgulv i kjøkken bør påregnes skiftet. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Innvendige trapper Boligen har lakkert, tett 90° tretrapp. Rekkverk/håndrekke på en side. Trappen har lav fri høyde. Vurdering av avvik: Det er liten frihøyde i trappeløp. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er kun 162 cm fri høyde i trappen ved etasjeskiller. Konsekvens/tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Andre tiltak: Ved økende bruk av kjeller bør fri høyde i trappeløp endres. Våtrom > Ventilasjon > Bad Det er mekanisk avtrekk med vifte i yttervegg. Årstall: 2022 Kilde: Eier. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Manglende tilluftspalte el. i dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom Vegger med malt mur. Trepanel i tak. Rommet er påbegynt renovert. Rommet fungerer med dagens bruk. Det bør påregnes overflatebehandling/fullføring av rommet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vegger er kun malt betong og åpent rør/el-anlegg. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør påregnes fullføring av rommet Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom Det er kun naturlig ventilering via ventil i vegg. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kun naturlig ventilasjon fra rommet. Det er manglende tilluftspalte el. i dør til rommet. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Kjøkkeninnredning består av: Folierte skrog med slette hvite fronter. Heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag i sort utførelse med enkel kum. Integrert komfyr og platetopp, opplegg for oppvaskmaskin og plass til kjøleskap. Keramiske fliser mellom benk- og overskap. Vurdering av avvik: Det er påvist at overflater har noe skader. Benkeplate med noe skjolder og slitasje. Noe bruksmerker på fronter. Manglende fuge mellom benkeplate og fliser. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det må påregnes vedlikehold av benkeplate. Det må legges ny fuge mellom benkeplate og fliser. Forhold som har fått TG2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt totalt 20mm planavvik gjennom stue/spisestue. Det ble målt 10mm planavvik innefor avstand på 2m i gang. Stue i kjeller med synlige skjevheter. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Rom Under Terreng Gulvet har laminat. Veggene har plater og panel. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt i kjellerstue. Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det ble målt noe forhøyde fuktnivåer i treverk i kjeller. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom Gulvet har malt/behandlet betong. Oppvarming med elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 10mm. Det er ca. 20mm høyde opp mot terskel til stue. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er tilnærmet flatt gulv i rommet. Det er kun malt betong/påstøp i rommet. Gulv er ikke ferdigstilt. Konsekvens/tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Andre tiltak: Ved fullføring av gulv bør fallforhold endres til gjeldende krav. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom Det er plastsluk og malt betong. Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Det er kun malt betong på gulvet. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Ved fullføring av vaskerom må det legges tettesjikt. Husk dokumentasjon på utførelse tettesjikt. Tomteforhold > Drenering Dreneringen er, antatt, fra 1950. Det er ikke synlig grunnmurplast rundt boligen. Vurdering av avvik: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Konsekvens/tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Innvendig > Krypkjeller Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv i stue/spisestue. Det er ikke tilgang til krypkjeller. Vurdering av avvik: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Konsekvens/tiltak: Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon. Det må etableres adkomst til krypkjeller for inspeksjon. Krypkjellere er en utsatt konstruksjon. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det er betongvegger i alle vegger til vaskerom og åpne betongvegger. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Boligen har vann og avløpsrør i plast (PEL). Tilkoblet offentlig vann. Avløp til minirenseanlegg med overløp til grøft el. Ukjent alder på vann og avløpsledninger. Utvendige vann og avløpsledninger ikke inspisert av takstingeniør. Forhold som har fått TG3: Innvendig > Pipe og ildsted Boligen har 2 stk. mursteinspiper. Vedovn, samt bakerovn i kjeller. Peisovn i 1.etg. Sotluke/feieluke plassert i kjeller. Ukjent alder på vedovn og peisovn. Piper fra byggeår. Vurdering av avvik: Pipevanger er ikke synlige. Pipevanger er bygget inn på 2 sider på en pipe og 3 sider på pipe i stue. Konsekvens/tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Pipevanger må gjøres synlige. Det anbefales nærmere undersøkelser av piper/ildsteder med fagperson/feier. Lovlighet Det foreligger tegninger på boligen. De stemmer ikke helt med dagens bruk. Overbygget inngangsparti på tegninger er i dag innbygget og er vindfang. Tidligere vindfang er åpnet opp og er en del av gang. Deter ikke komplett tegning av kjeller i boligen. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Takhøyde i kjeller er kun 201-206cm. Rømningsvindu i kjeller er plassert for høyt på vegg. Det foreligger ikke tegninger på garasjen. Diverse: For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er gode parkeringsmuligheter på stor, singlet gårdsplass og i frittstående dobbelgarasje med carport. Garasjen er delt i to hvor den ene delen er isolert. Garasjen har også innlagt strøm. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Forsikringsselskap
  If

  Polisenummer
  8636766

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,00)) 82 042,- (Omkostninger totalt)   2 682 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Eneboligen oppvarmes med gulvvarme på bad og vaskerom, og panelovner for øvrig. I tillegg er det peisovn i stuen, samt vedovn og bakerovn i kjelleren. Det er ventilator med avtrekk ut og elektrisk avtrekksvifte på badet. Resten av boligen ventileres naturlig. Hele det elektriske anlegget er skiftet ut i perioden 2020-22 og det er etablert smartstyring på varmekabler og varmtvannsbereder. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entreen. Alt av innvendige vann- og avløpsrør er skiftet i 2022. Boligens varmtvannsbereder er fra 2006 og har et volum på 200 liter.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  11000

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. I tillegg til kommunale avgifter betales det for drift og vedlikehold av privat avløpsordning samt privat vei.

  Formuesverdi primær
  810969

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3081683

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/13/93: 12.06.2013 - Dokumentnr: 478032 - Forkjøpsrett. Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:13 Bnr:21. 16.09.2011 - Dokumentnr: 743241 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:13 Bnr:21. 01.01.2020 - Dokumentnr: 1612368 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0221 Gnr:13 Bnr:93

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for boligbygg datert 18.12.1975.

  Vei, vann og avløp
  Følgende er hentet fra tilstandsrapporten: Via privat gruset vei fra FV 1454. Bør påregnes noe utgifter vedrørende veivedlikehold, snømåking/strøing. Privat avløp til minirenseanlegg. Biovac anlegg nedlagt i hage. Må påregnes service utgifter på renseanlegg. Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen: Eiendommen er tilknyttet kommunal vannforsyning via privat stikkledning, men er ikke tilknyttet kommunalt avløpsnett. Det er registrert et privat minirenseanlegg for avløpsvann på tomten. Anleggseier, altså den til en hver tid eier av eiendommen, er pålagt å ha en serviceavtale på anlegget. Tømming av slam vil bli foretatt en gang per år gjennom kommunal ordning, og vil bli belastet gjennom kommunalt gebyr. Ved behov for tømming utover dette må det utføres av godkjent slamtømmefirma, og bestilles og betales av den enkelte anleggseier. Eiendommen er tilknyttet privat vei,

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Tomta ligger innenfor hensynssone for støy i kommuneplanen. Områder regulert til massedeponi og masseuttak (Reguleringsplan for Helgerud massedeponi og for Pukkverk og massemottak ved Fetmosen) ligger i nærheten av tomta. Atkomst til Helgerud massedeponi går nord for tomta. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,00)) 82 042,- (Omkostninger totalt)   2 682 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  82042

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,10 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 31.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.250,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 20.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev