aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Veumveien 42!
Velkommen til Veumveien 42!

FREDRIKSTAD Veumveien 42

Oppusset del av vertikal 2-mannsbolig nær sentrum og marka, med stor egen hage.

  • kr 3 350 000
  • BRA 121 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 3 350 000
  • Omkostningerkr 102 890
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 452 890
  • ObjektstypeTomannsbolig
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1957
  • Soverom3
  • ArealP-rom 82 m²
  • Tomt622 m²
  • Eierform tomtFestet
  • 3 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,00))   102 890,- (Omkostninger totalt)   3 452 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje
I Veumveien 42 finner du en romslig ½-part av vertikaldelt tomannsbolig med generøs takhøyde. Eiendommen befinner i et rolig og barnevennlig område med kort vei til skoler, barnehager, dagligvare, frisør m.m. Hiv deg på sykkelen og vær i sentrum på ca. 5 min. Det er også kort vei til Fredrikstadmarka som byr på fine turmuligheter hele året. Innhold: 1. etg: Gang/trappegang, kjøkken og stue med utgang til solrik veranda og hage. 2. etg: Gang, 3 soverom og bad. Betydelig oppgradert i senere tid Oppusset i 2022 av fagfolk Nytt kjøkken, rør og flytende gulv i 1. etasje 2022 3 soverom Generøs takhøyde Egen usjenert hage som er godt skjermet 3 biloppstillingsplasser Sentrumsnært Nærhet til flere skoler Separert V/A til kun denne enheten Godkjent el tilsyn
Hiv deg på sykkelen og vær i sentrum på ca. 5 minutter

Veumveien 42, Østfold

  • Tomt
    622m²

    Beskrivelse av tomt
    Festet fellestomt. Tomten er flat , delvis felles med naboseksjonen. Opparbeidet med plenareale, busker og beplantning. Eget opparbeidet uteareal. Gruset/betong belegningsstein i innkjørsel, parkering på egen eiendom. Tomten har normalt gode lys/solforhold. Dreneringen er fra byggeår, ikke synlig drensplast på undermur. Det er ikke avdekket unormal fuktinngang i kjeller. Normal kjellerfukt er påregnelig og ventilering er viktig. Ved vesentlig endring av rombruk i rom under terreng, bør drenering utbedres/omlegges. Antar undermur i betong, evt blokkekonstruksjon fra byggeår. Pusset inne og ute. Flat tomt. Ikke etablert spesifikt fall ut fra undermuren. Utvendige vann og avløpsrør er av plast/PEL. Utvendige vann og avløpsledninger er lagt nye i 2021 og det er foretatt kamera-inspeksjon som dokumentasjon i 2022. Det er offentlig vann/avløp via private stikkledninger.

    Beliggenhet
    Eiendommen er beliggende i et veletablert og populært boligområde, bestående av frittliggende lav boligbebyggelse. Beliggende langs Veumveien, inntil område med Trosvik skole. Kort avstand til skoler, barnehage, videregående skoler, bussholdeplass og div forretninger på Christianslund. Gangavstand til Fredrikstad sentrum. Flotte tur- og rekreasjonsområder i nærområdet.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området er i hovedsak bestående av frittliggende og kjedet lav boligbebyggelse samt noe blokk-bebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    BARNEHAGER: Trosvik barnehage (avstand ca. 0,6 km): Trosvik barnehage startet i august 1972 som en privat barnehage drevet av Trosvik I.F. I 1988 tok kommunen over bygget og driften. I 2007 ble barnehagen utvidet og består i dag av fire 3-6 årsavdelinger og to 0-3 årsavdelinger. Do-Re-Mi Barnehage (avstand ca. 0,6 km): Læringsverkstedet DoReMi Trosvik startet opp høsten 2003, og har 5 avdelinger hvor det er plass til 82 barn. Barnehagen holder til i lokalene til gamle Trosvik skole, sentralt i Fredrikstad. Barnehagen blir drevet etter Do Re Mi-konseptet. DoReMi er et spennende og annerledes barnehagetilbud, og skal være et konsept som legger vekt på barns evne for musikk og språk. Daglige aktiviteter og lek skjer på engelsk og norsk. I tillegg legges det vekt på estetiske fag som dans, drama og forming. Engelsk er en stor del av hverdagen til barna. Det er en engelskspråklig assistent på hver avdeling som snakker engelsk med barna, og har samlingsstunder på engelsk. De eldste i barnehagen har undervisning i fiolin. To ganger i året setter de opp konsert hvor barna år vist fram noe av det de har lært. SKOLER: Trosvik barneskole: 1. til 7. trinn. Trosvik skole ble bygd i 1961 og ligger ca. 500 meter fra boligen. Skolen har store utearealer som elevene kan bevege seg på. Trara skole: 1-7 trinn. Avstand ca. 1 km. Kvernhuset ungdomsskole: 8. til 10. trinn. Kvernhuset er organisert i tre årstrinn med tre team på hvert trinn. Kvernhuset ungdomsskole er en stor skole som ble bygd i 2002 for 8, 9 og 10. trinn. Hvert årstrinn består av tre team på hvert trinn. Skolen har en kantine hvor man kan kjøpe bagetter og drikke, og på fredager kan man kjøpe varmmat. På Kvernhuset er det ca. 500 elever. Det er en stor gymsal rett utenfor skolen. Alle klassene bruker gymsalen 2 ganger annenhver uke. Elevene styrer kantina, elevskranken, biblioteket og Young Mentors. Fredrik II Videregående skole: (planlagt nedlagt og flyttes til Værste/Kråkerøy) Frederik II videregående skole har litt mer enn 1200 elever, og tilbyr utdanningsprogrammene studiespesialisering, idrettsfag og service og samferdsel. I tillegg tilbyr skolen et innføringsår for minoritetsspråklige og en egen IB-linje, (International Baccalaureate), et internasjonalt to-årig utdanningsprogram som erstatter de to siste årene (vg2 og vg3) på studiespesialisering. Skolen har i tillegg Salg, Service og Sikkerhet med Studiekompetanse og International Beginners. Skolen er kalt opp etter den dansk-norske kongen Frederik II, som grunnla Fredrikstad i 1567. Den ble opprettet 1. juli 1997, da de to skolene Frydenberg videregående skole og Christianslund videregående skole ble slått sammen til en.

    Offentlig kommunikasjon
    Buss: Geas Christianslund linje 102, 116, 187, ca. 100 meter fra eiendommen.

    Byggemåte
    Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Antar stedlige faste masser. Grunnmur i betong/støp/ blokkekonstruksjon fra byggeår. Yttervegger: Eldre utvendig kledning i trekonstruksjon med normal elde samt noe vedlikeholdsbehov. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Takkonstruksjoner: Saltak i trekonstruksjon, undertak av rupanel tekket med sement-takstein fra opprinnelig byggeår. Sperrekonstruksjon i tre. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Taket var snødekket på befaringen. Eldre takrenner og beslag i malt stål/metall. Gulvsystemer: Trebjelkelag. Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass. I hovedsak vinduer fra 2007/08. Nyere vindu på et soverom, 2 lags isolerglass fra 2014. Dører: Bygningen har malt og glasset hovedytterdør (antar fra 2007) og malt 2 fløyet balkongdør i tre, med 2 lags isolerglass fra 2007. Veranda: Veranda i betongkonstruksjon, malte materialer i rekkverk, samt meget enkel tretrapp til hagen. Adkomst fra stuen. Tett betongtrapp, rekkverk i malt stålkonstruksjon ved adkomst. Meget enkel tretrapp uten rekkverk fra veranda. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Lagt opp ny jordet kurs. Arbeid utført av: ElektroSmia as. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Nei. 4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Lagt om og separert avløp og overvann. Robert Kapoun as. 7 Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Det er ikke problemer med ilsted, men det må legges ny stige på tak og utbedre pipen. Kostnad ca 10 000 delt på 2. 8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Det ble jeg gjort oppmersom på ved oppussing i 22, at gulvet var lutt skjevt på kjøkken. Ikke noe jeg har merket. Og sprekker i muren har det vært siden jeg kjøpte i 2016, ikke blitt værre. 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Lagt opp ny kurs på bad. Og satt inn ny motor i varmepumpe i 2018 og service og ny ventil i 21 og 22. Arbeid utført av: Elektrosmia og isnes as. 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Godtkjent el tilsyn. For utfyllende opplysninger for øvrig henvises det til vedlagt egenerklæringsskjema.

    Innhold
    Boligen går over 3 plan og følgende rom er inkludert: 2. etasje: 3 soverom, bad, gang. 1. etasje: Stue, kjøkken, gang/trappeoppgang. Kjeller: Bod/trappegang, bod/vaskerom, bod 3, bod 4, bod 5. Inn -og utvendig adkomst til kjeller. Areal og fordeling pr. etasje: Loft: Ikke målbart areal. 2. etasje: 41 kvm BRA / 41 kvm P-ROM 1. etasje: 41 kvm BRA / 41 kvm P-ROM Kjeller: 39 kvm BRA

    Standard
    I Veumveien 42 finner du en romslig og innholdsrik tomannsbolig over to plan med et primærareal på 82 kvm. Her får du følelsen av å bo i en enebolig. Eiendommen befinner seg i et veletablert, barnevennlig og rolig boligområde utenfor Fredrikstad sentrum som både er avslappet, men samtidig sentrumsnært med kort vei til det aller meste. Det er gangavstand til flere skoler og barnehager. I nærområde finner du dagligvare, baker, frisør, kiosk m.m. Hiv deg på sykkelen og vær i sentrum på ca. 5 minutter, eller 4 minutter med bil. I umiddelbar nærhet er det både turterreng og rekreasjonsområder i vår lokale skatt - nemlig Fredrikstadmarka. Boligen har en fin fordeling av oppholdsrommene og soverommene i hver sin etasje. I boligens 1. etasje er det nytt flytende gulv fra 2022. Her kommer du inn gjennom gangen med direkte adkomst til kjøkkenet. Kjøkkenet er nytt i 2022 og har enkel profil holdt i en lys fargetone. Det er plass til eget spisebord ved vinduet. Videre har man stue/spisestue som er holdt i en lys og lun fargetone. Store vindusflater sørger for at rommet får rikelig med naturlig lys. Fra spisestuen er det utgang til en solrik veranda som om sommeren gir boligen en naturlig overgang mellom inne og ute. Fra verandaen kommer man ut til en pen og grønn hage, samt en stor platting, perfekt når man har familie og venner på besøk. Hagen tilhører denne boenheten og er godt skjermet av høye tujahekker. I boligens 2. etasje har du de 3 soverommene strategisk plassert hvor alle har direkte adkomst fra trappehallen. Er det imidlertidig nok med to soverom, vil man kunne la soverom nr. 3 være gjesterom eller kontor. Soverommene har enkel tilgang til etasjens bad. Fra vedlagt tilstandsrapport: Andel av eldre seksjonert og oppusset tomannsbolig, oppført i trekonstruksjon over 2 etasjer, samt full kjeller og lavt krypeloft. Opprinnelig bygget i 1957, ombygget/seksjonert og modernisert ca. 2007/08. Noe normal elde og bruksslitasje generelt. Normalt behov for utskiftning og oppussing. Enkelte bygningsdeler fra opprinnelig byggeår må påregnes å skiftes ut iht. Normal elde/vedlikeholdsintervall, normal elde/slitasje. INNVENDIG Innvendig er det greie oppussede overflater samt nyere utstyr og innredninger fra vedlikeholdsoppdatering/ombygging og oppussing/modernisering. Dagens eier har pusset opp overflater inne i 2011 og 2015, samt i 2022. Bad er pusset opp av forrige eier, ukjent tidspunkt, antar på 2000 tallet. Innvendig er det gulv av laminat og malte tregulv, betonggulv i kjeller. Nytt laminatgulv i 1 etg samt ny kjellerdør, stedvis isolering av etasjeskiller mot kjeller. Veggene har tapet/malt tapet, malt trepanel og malte plater. Innvendige tak har malte plater og malt trepanel. Ny trepanel i taket, utført i 2022. Boligen har mursteinspipe. Åpen kjeller med i hovedsak betongkonstruksjoner. Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Boligen har malt tretrapp i hovedetasje og lakkert tretrapp til kjeller. Malte formpressede innerdører, enkle tredører i kjeller. BAD Ukjent alder på badet. Sannsynligvis er aktuell byggeforskrift tekniske forskrifter i perioden 1997 -2010. Ingen dokumentasjon for membranprodukter eller utførelse foreligger. Oppussing er utført av tidligere eier. Fall mot sluk er målt til ca. 20mm. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i Soverom. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 0. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Det er mekanisk avtrekk via veggventil. Servantinnredning med hel plate med 1 servant, veggspeil med lys. Dusjkabinett og gulvmontert wc. KJØKKEN Kjøkken er nytt i 2022. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat med nedfelt stål oppvaskbeslag. Det er frittstående kjøleskap og komfyr. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Tekniske installasjoner Innvendige vannledninger er av kobber med og uten plastkappe. Det er avløpsrør av plast samt noe eldre soil fra byggeår. Boligen har naturlig ventilasjon. Mekanisk avtrekk via veggventil på baderom samt avtrekk via kjøkkenventilator. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Ukjent prod år. Antar 2000 tallet. Antar kort gjenværende teknisk levetid. Luft til luft varmepumpe fra ca. 2008 iflg eier. Det er utført reparasjon i 2018 samt service og renovering i 2022. Arbeider er utført av fagpersonell. Info fra eier. Oppgradert el-skap, 40 amp OV, 8 fordelingskurser med automater. Enkle røkvarslere, pulver-apparat. TILSTANDSGRAD 3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Relativt normale hellningsavvik på eldre konstruksjon. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Terrengforhold: Flat tomt. Ikke etablert spesifikt fall ut fra undermuren. TILSTANDSGRAD 2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekking er ikke visuelt besiktiget, kun vurdert ut ifra alder. Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Stedvis begynnende råte i kledning og vindusomramming. Kledning har behov av vask, evt maling. Manglende ventilering er forhold som har vært siden byggeår, ingen spesiell skade oppstått som følge av dette. Takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er tilsynelatende noe begrenset ventilering nede mot raftsider (langsider). Noe symptomer på dannelse av svertesopp. Dette er relativt normalt på eldre konstruksjoner. Det ligger noe ujevnt med isolering på loftet, bør kontrolleres. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i område med høy radonkonsentrasjon. Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det mangler stedvis veggventiler. Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen de siste 5 årene: Ny kjøkkeninnredning i 2022, div el arbeider, nytt vann- og avløp til kommunal stikkledning i 2021. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Oppusset i 2022 av fagfolk Nytt kjøkken, rør og flytende gulv i 1. etasje 2022

    Parkering
    Parkering på gårdsplass. Tre biloppstillingsplasser.

    Forsikringsselskap
    Fremtind

    Polisenummer
    14549971

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.  Boligen ligger i område med høy radonkonsentrasjon.

    Diverse
    Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.   

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,00))   102 890,- (Omkostninger totalt)   3 452 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Elektriske varmekabler på bad. Forøvrig elektrisk oppvarming.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strømkostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.

    Energiklasse
    F

  • Kommunale avgifter
    15595

    Kommunale avgifter år
    2022

    Info kommunale avgifter
    Eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon, branntilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

    Formuesverdi primær
    676951

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    2437025

    Formuesverdi sekundær år
    2021

    Andre utgifter
    Festeavgift kr. 6.796,- pr år. Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3004/209/308/1: 23.03.1948 - Dokumentnr: 300725 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 75 år ÅRLIG AVGIFT NOK 128 Overført fra: Knr:3004 Gnr:209 Bnr:308 F Gjelder denne registerenheten med flere 23.03.1948 - Dokumentnr: 300725 - Festekontrakt - vilkår Festetid: 75 år ÅRLIG AVGIFT NOK 128 Gjelder denne registerenheten med flere 27.12.2017 - Dokumentnr: 1447765 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Danske Bank Org.nr: 977 074 010 Gjelder denne registerenheten med flere 24.07.2008 - Dokumentnr: 608182 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Sameiebrøk: 50/100

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det er mottatt godkjente byggetegninger fra kommunen datert 18/9-1955. På godkjente byggetegninger er verandaen litt større og har trappeadkomst fra byggets østside, hvor det i dag er trappeadkomst fra byggets sydside. Utenfor soverom i 2.etg er det tegnet inn veranda. I kjeller er bod tegnet som matbod, diverse som vaskerom, kjellerstue som vaskerom og bod som brensel.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Nye stikkledninger samt delvis fornyet røropplegg inne i 2021/22.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen omfattes av: Kommuneplan, navn: Kommuneplan Fredrikstad 2020-2032 Formål: 1001 - Bebyggelse og anlegg. Godkjent/vedtatt: 18.06.2020 Eiendommen er ikke regulert. Det er ikke registrert reguleringsplaner innenfor den aktuelle eiendommen. Plandataene er hentet fra kommunens digitale planregister. Disse kan inneholde småfeil og bør oppfattes som veiledende. Det er det stemplede analoge kartet / dokumentet som er det juridiske plandokument. Kopi av situasjonskart, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

    Adgang til utleie
    Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,00))   102 890,- (Omkostninger totalt)   3 452 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    102890

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Følgende er avtalt om meglers vederlag: Provisjon (forutsatt salgssum: 3 350 000,-) (Kr.56 950) Visningshonorar (Kr.2 800) Markedspakke (Kr.21 150) Fotografering/video - 4 plantegninger (Kr.1 000) Grunnpakke (Kr.12 950) Oppgjør (Kr.8 250) Totalt kr. (Kr.103 100) Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Lars-Ketil Liane

Megler

Lars-Ketil Liane

95 09 23 60

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev