aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Birtedalsvegen 2307 - Romslig og solid hytte i et etablert hyttefelt. Naturskjønne omgivelser!
Velkommen til Birtedalsvegen 2307 - Romslig og solid hytte i et etablert hyttefelt. Naturskjønne omgivelser!

FYRESDAL Birtedalsvegen 2307

Solid og velbygd hytte med nydelig beliggenhet. Solrikt og usjenert med utsikt til Brutjønn.

 • kr 1 690 000
 • BRA 110 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 690 000
 • Omkostningerkr 59 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 749 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1982
 • Soverom3
 • ArealP-rom 101 m²
 • Tomt868 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,00))   59 292,- (Omkostninger totalt)   1 749 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Eiendommen ligger i Øvre Birtedalen i et veletablert hyttefelt hvor det er god avstand mellom hyttene. Naturskjønne omgivelser og tomten er både usjenert og solrik. Det er kort gange og flott utsikt til Brutjønn hvor det er fine bade- og fiskemuligheter. Fantastisk turterreng, sommer som vinter. Et eldorado for både sopp og bær plukking. Kort biltur unna er det vinterstid flotte preparerte skiløyper. Hytta er oppført i 1982/83 og oppleves som solid/velbygd, og holder en normal god standard. Meget innholdsrik og god planløsning med bl.a: Entrè, gang, 3 soverom, hems m/ekstra sengeplasser, stue-/spisestue, kjøkken, toalettrom, "bad" og stort bod-/redskapsrom. I stuen er det både en fin plassbygd åpen peis og en effektiv vedovn. Velkommen til visning!
Dronefoto

Birtedalsvegen 2307, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 110 kvm Alle rom inkludert bod/lagringsrom. Merk at hems ikke er målbart areal grunnet lav tahøyde.
  Primærrom
  1. etasje: 101 kvm Vindfang, gangareal, kjøkken, 3 soverom, stue, toalettrom, vaskerom/"bad".  Tomt
  868m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på ca. 868 kvm. Godt med parkering på egen grunn. Solrik og med fin utsikt til Brutjønn.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser i øvre Birtedalen. Svært solrikt og området har en meget sjenerøs avstand mellom tomtene slik at her er det både usjenert og fredelig. Fra eiendommen har man umiddelbar nærhet til fantastisk turterreng, sommer som vinter. Bærplukking, skiløyper i området og et stort antall med flotte bade- og fiskevann (bl.a Brutjønn like nedenfor hytta, Birtevatn og Nesvatn). Fiskekort kan kjøpes på tradisjonelt vis på bensinstasjoner/butikker, eller enkelt kjøpes elektronisk. Det er ca. 25 min. kjøring til Fyresdal sentrum med flere butikker og servicefunksjoner. Nær sentrum ligger også en Hamaren med ny tretoppvei som byr på spektukalær utsikt til Fyresvatn og øvrig natur. Sistnevnte turmulighet er godt tilrettelagt for hele familien, gamle som unge. Eiendommen ligger på ca. 650 m.o.h, og området har normalt godt med snø.

  Adkomst
  Om man kommer fra Vestfold kan man enten kjøre via Treungen og fra Fyresdal ta opp Birtedalsvegen, eller ved å kjøre via Gjerstad og Åmli (sistnevnte rute vurderes av megler å være den foretrukne). Fra Arendal anbefales FV42 (Stoa) og via Åmli. Avkjøringen til hyttefeltet på høyre side, merket med Gakkskil. Hytta og innkjørsel vil bli merket med vår "til salgs" plakat. Se også kartskisse.

  Bebyggelse
  Spredt hyttebebyggelse.

  Byggemåte
  Hytta er oppført i tradisjonelt isolert bindingsverk, utvendig kledd med villmarkspanel. Sadlet takverk med papptekke. Stripefundamenter som opplyses å stå på fjell. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon (utdrag) om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2 (lys oransje, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak): Takkonstruksjon - Loft/kotter har spor etter mus. Ukjent om dette fremdeles er aktivt. Forhold som har fått TG 2 (mørk oransje, avvik som kan kreve tiltak): Nedløp og beslag - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner, nedløp og beslag. Veggkontruksjon - Fasadepanel stedvis værslitt, uttørket. Gjelder sørvegg. Iflg. tilstandsrapport er resterende vegger i funksjonell stand. Vinduer - Karmene i vinduene er slitte og det er sprekker i trevirket.   Forhold som har fått TG3 (store eller alvorlige avvik): Innvendige trapper - Trapp opp til hems mangler forskriftsmessig rekkverk.

  Innhold
  Hytta har en planløsning med alt på èn flate, i tillegg til en romslig hems. Inneholder: Romslig vindfang med mulighet til oppbevaring av yttertøy, gangarealer, toalettrom med snurredo, 3 gode soverom, vaskerom/"bad", kjøkken og stor stue-/spisestue med peis + vedovn og utgang til uteareal. I stuen er det trapp opp til hems som er innredet og med mulighet for ekstra sengeplass. Stor bod-/oppbevaringsrom med direkte tilgang til hytta samt egen dør ut til verandaen.

  Standard
  Hytta oppleves som solid og velbygd, og holder en normal standard. I all hovedsak fine tregulv og panelte overflater (vegger/himlinger). Alle soverom har et funksjonelt areal. Totalt 10 sengeplasser i hytta, inkludert hemsen. Kjøkkenet har en solid plassbygd innredning med godt med skap-/benkplass. Kjøleskap m/frysedel og komfyr med keramisk topp medfølger. Bad med servant i innredning (ikke innlagt vann), god benkplass og forøvrig et romslig rom. Eget toalettrom med snurredo som har 4 kamre plassert under hytta. Stor stue-/spisestue med både vedovn og en flott plassbygget peis. Åpen "røst" i stuen som gir svært god takhøyde og en fin romfølelse. Trapp til hems går via stuen (trapp ny i 2023) og er et stort innredet rom med ekstra sengeplasser. Det er også i forbindelse med salget rekvirert tilstandsrapport fra Telemark Takst og Byggvurdering As, og denne rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Hvitevarer på kjøkken, senger på alle soverom + hems m/madrasser medfølger. Inventar utover dette vil i så tilfelle måtte avtales mellom kjøper og selger.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Godt med parkering på egen grunn.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,00))   59 292,- (Omkostninger totalt)   1 749 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Vedfyring via peis og vedovn, samt elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  3220

  Kommunale avgifter år
  2023

  Formuesverdi sekundær
  417808

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett. Ca. kr. 4000,- pr. år for brøyting/veivedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3823/16/62: 10.09.1982 - Dokumentnr: 2108 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0831 Gnr:16 Bnr:15 01.01.2020 - Dokumentnr: 164255 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0831 Gnr:16 Bnr:62

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen finner de ikke tegninger og det foreligger ikke verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Selger har fremlagt byggemelding (ikke stemplet av kommune) datert 27.08.1981 med tilhørende søknad om ansvarsrett (selvbygger). Søknad om ansvarsrett er stemplet og signert av kommunen som igjen viser til byggemeldingen.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei. Ikke innlagt vann eller avløp. Det er forbruksvann via sisterneløsning og toalett med snurredo (4 kammer). Selger opplyser om at det er mulig å tilkoble seg til borrevann i nærområdet mot vederlag.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et regulert område ("Gakkskil hyttefelt øvre Birtedalen") og vist her som fritidsformål. Reguleringskart og bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,00))   59 292,- (Omkostninger totalt)   1 749 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  59292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minsteprovisjon kr 40 000,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13900,- og oppgjørshonorar kr 5900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket sine utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Simen Dippner Bakke

Megler

Simen Dippner Bakke

90 92 22 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev