aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Hølandsveien 190.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Hølandsveien 190.

GAN Hølandsveien 190

Velholdt og innholdsrik enebolig med 2 stuer, 2 bad og 5 soverom. Solrik eiendom på over 2 mål, uthus og dobbel garasje.

 • kr 4 600 000
 • BRA 295 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 4 600 000
 • Omkostningerkr 132 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 732 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1937
 • Soverom5
 • ArealP-rom 177 m²
 • Tomt2 228.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 600 000,00))   132 042,- (Omkostninger totalt)   4 732 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Dette er en velholdt og innholdsrik enebolig over to plan pluss uinnredet kjeller. Planløsningen er svært familievennlig med blant annet to stuer, fem romslige soverom og to flislagte bad/wc, hvorav ett ble renovert i 2021. En overbygget terrasse utenfor stuen innbyr til utvendig hygge. Eiendommen er en solrik idyll på over 2 mål med velstelt hage, stor gårdsplass, dobbel garasje på ca. 49 kvm og et frittstående uthus på ca. 23 kvm. Uthuset er innredet med trimrom. Boligen har tv-stue med peisovn, samt en større stue med peis og spiseplass. Kjøkkenet ligger i eget rom, har vedovn og plass til spisebord. Begge badene har gulvvarme, det er gulvvarme i entreen og en varmepumpe fra 2019 i trapperommet. Ellers er det rikelig med garderobeskap, to kjellerboder og flere gode lagringsmuligheter.
Inngangspartiet er innbydende med en bred trapp og velkomtsterrasse.
 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 40 kvm
  1. etasje: 129 kvm
  2. etasje: 54 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 123 kvm Entré/gang, gang/trapperom, kjøkken, 2 stuer, 2 bad/wc, 2 soverom.
  2. etasje: 54 kvm Trapperom/gang, 3 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 40 kvm Boder.
  1. etasje: 6 kvm Trapperom til kjeller.
  1. etasje: 0 kvm

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 49 kvm Garasjer, bod.

  Uthus
  Bruksareal
  1. etasje: 23 kvm Boder/treningsrom.  Tomt
  2228.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen er på 2 228,5 kvm ? en solrik og velstelt idyll med flaggstang, gjerder og avgrensende hekk mot naboer. Det er pent opparbeidet med romslig plenareal, frodige prydbusker og blomsterbed. Her ligger alt til rette for trampoline, ballspill, lek og moro. En liten dukkestue skaper trivsel for de minste barna. Adkomsten og gårdsplassen er gruslagt. Stuen har utgang til en overbygget terrasse med markise. Terrassen har plass til sittegrupper, grilling og middagsgjester. Overbygget gjør at utvendig hygge også kan nytes på varme sommerdager med regn i luften, mens belysning bidrar til at hyggen kan vedvare til langt inn i sene kveldstimer. Iht. kart fra Lillestrøm kommune over mulighet for marin leire, fremgår det at muligheten ligger i middels kategori.

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et barnevennlig og tilbaketrukket boligområde på Gan i Fet kommune. Området består av villabebyggelse og skogsområder, og ligger ca. 8,5 km fra Fetsund sentrum. Dalen IL tilbyr blant annet fotball, sykkel, bordtennis og allidrett. Det er forsamlingslokale, stadion og ballplass på Dalheim (ca. 4 km), samt svømmehall og flerbrukshall på Dalen skole. I tillegg er det kort kjøreavstand til Heia skistadion, samt Heiås Aktivitets- og besøksgård med blant annet hesteridning. For golfentusiaster ligger Fet Golfklubb med 9-hulls golfbane som den nærmeste. Gansvika er en vik i Øyeren som ligger godt skjermet fra det meste av vær og vind. Området har en flott opparbeidet badeplass med barnevennlig, langgrunn sandstrand. Det finnes også en rampe for bevegelseshemmede, samt toaletter. Stedet har i tillegg friluftsområde, båtplasser, gjestebrygger, kiosk, restaurant/kro og pub, samt selskapslokaler beliggende i det originale sagbruket, bygget i 1882. Fetsund lenser er i dag fredet som landets eneste gjenværende fløtningsanlegg. Det er bevart som et enestående kulturminne og et levende museum med verksteder for tradisjonelt håndverk, kafé og museumsbutikk. Fetsund lenser ligger i et vakkert naturområde ved innfallsporten til Nord-Europas største innlandsdelta og har både natur- og kultursti. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker Fjellsrud. I Fetsund sentrum finnes det tre dagligvarebutikker, Rema 1000, Coop Extra og Spar. Andre tilbud i sentrum er bl.a. Vinmonopolet, apotek, interiørbutikk, dyrebutikk, blomsterbutikk, treningssenter og flere helsetilbud. Like ved jernbanestasjonen har du også den hyggelige puben Gulating, med bl.a. shuffleboard og et bredt sortiment av øl. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Lillestrøm, Strømmen Storsenter og Lørenskog godt innen rekkevidde. Området har offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Stensrud som ligger ca. 160 meter fra boligen. Fra Fetsund er det gode pendlermuligheter med tog til bl.a. Oslo som tar ca. 20 min. Ved å benytte bil tar det ca. 12 min til Fetsund, 18 min til Lillestrøm, 21 min til Strømmen, 35 min til Oslo S, samt 39 min til Gardermoen. Fra eiendommen er det ca. 2 km til Dalen barneskole via internvei. For elevene på ungdomsskoletrinnet er det skolebussordning til Østersund ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Grunnmur dels av gråsteinsmur/betong og dels av murte lettklinkerblokker. Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjoner av tre med kaldloft. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Veggkonstruksjon: Veggene er dels oppført laftet tømmer/laftet plank og trebindingsverkskonstruksjoner. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Etasjeskiller: Gulv i 1. etasje er av trebjelkelag. Etasjeskiller/gulv i 2. etasje er av trebjelkelag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Beskrivelse: Sprekk i 2 fliser på gamle bad. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Arbeid ble gjort av faglært, men har mistet tilgang til epostadresse som inneholdt kvitteringer og dokumenter tilknyttet rehablitering av bad 2020. Arbeid utført av ukjent. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Gammel vaskerom ble revet, renovert og omgjort til nytt bad.. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Drenering ved oppkjøp av bolig var ikke funksjonell og ble oppgradert 2020. Har vært ingen problemer etter at det ble lagt ny drenering rundt kjeller. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Noe skjevheter pga. husets alder. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Mus på loftet. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Arbeid på el-anlegg i sammenheng med renovering av vaskerom til bad 2020. Har mistet tilgang til epost med kvitteringer, dokumentasjon og husker ikke navn på firma. Arbeid utført av Ukjent. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Det kom eltilsyn for å utføre kontroll på sikringskapet, husker ikke når men var i 2020-2021. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Beskrivelse: Skaderapport ble utført før ny drenering ble lagt rund kjeller, da tildligere eier ikke hadde oppgitt informasjon om at gammel drenering ikke var funksjonell.

  Innhold
  Dette er en velholdt og innholdsrik enebolig over to plan pluss uinnredet kjeller. Planløsningen er svært familievennlig med blant annet to stuer, fem romslige soverom og to flislagte bad/wc, hvorav ett ble renovert i 2021. En overbygget terrasse utenfor stuen innbyr til utvendig hygge. Eiendommen er en solrik idyll på over 2 mål med velstelt hage, stor gårdsplass, dobbel garasje på ca. 49 kvm og et frittstående uthus på ca. 23 kvm. Uthuset er innredet med trimrom. Boligen har tv-stue med peisovn, samt en større stue med peis og spiseplass. Kjøkkenet ligger i eget rom, har vedovn og plass til spisebord. Begge badene har gulvvarme, det er gulvvarme i entreen og en varmepumpe fra 2019 i trapperommet. Ellers er det rikelig med garderobeskap, to kjellerboder og flere gode lagringsmuligheter. Kort fortalt - Velholdt og innholdsrik enebolig. - Svært familievennlig planløsning. - Parkering i garasje og på tomten. - Overbygget terrasse med markise. - En solrik eiendom på over 2 mål. - Flislagt entré med gulvvarme. - Kjøkken med vedovn og spiseplass. - Stor stue med peis og spiseplass. - En trivelig tv-stue med peisovn. - To flislagte bad med gulvvarme. - Opplegg for vaskemaskin på bad. - Fem soverom, flere med garderobe. - Uinnredet kjeller med to boder. - Et frittstående uthus på ca. 23 kvm. - Isolert bodrom brukes som trimrom. - Sikringsskap med automatsikringer. - Installert varmepumpe i 2019. - Utbedret drenering på tre sider i 2020. - Ett av badene ble renovert i 2021. Planløsning 1. etasje: Entré, 2 bad/wc, gang/trapperom, 2 soverom, kjøkken og 2 stuer. 2. etasje: Trapperom/gang og 3 soverom. Kjeller: 2 boder. Annet: Uthus og garasje. Entré Det går bred trapp opp til et koselig inngangsparti med velkomstterrasse og belysning. En hvitmalt ytterdør med glassfelt fører inn i entreen. Entreen har flislagt gulv med varme og malte panelvegger. Det er dør til begge badene og åpen løsning inn til gang/trapperom hvor to garderobeskap tar seg av yttertøyet. I trapperommet er det en varmepumpe fra 2019. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom, har vedovn og plass til spisebord. En hyggelig møteplass i hverdagen. Innredningen holder eldre standard, men er av den solide sorten med profilerte trefronter. Det er belysning, laminerte benkeplater og en nedfelt oppvaskkum. Integrerte hvitevarer består av stekeovn, induksjonstopp, ventilator og oppvaskmaskin. I tillegg er det nisje til kjøleskap. Kjøkkenet har gulvbelegg, malte vegger og flislagte felter mellom over- og underskap. To vinduer sørger for godt dagslys. Stuer Boligen har to stuer, hvilket gir fleksibilitet med tanke på bruk og møblering. Stuene ligger i åpen løsning med hverandre, hvorav den ene har adkomst fra kjøkkenet og benyttes som tv-stue. Tv-stuen har et lyst og trivelig preg med lysmalte vegger og en mindre peisovn. Det går trinn ned til en større stue hvor det er god plass for både sofagruppe og spisebord. En monumental peis med dekorstein lager kos og varme på kjøligere dager. Stuen er dels malt, dels tapetsert i lyse farger. En bred vindusrekke gir rikelig med dagslys og det er skyvedør til terrassen hvor de gode solforholdene kan nytes fullt ut. Bad/wc/vaskerom Boligen har to bad/wc. Begge badene ligger i første etasje, hvorav det ene ble renovert i 2021 med et flott resultat. Her er det delikate fliser på gulv og vegg, varme i gulvet, innfelte LED-spotter i himlingen og elektrisk avtrekksvifte. Videre er det speilskap, heldekkende servant på hvitt skuffemøblement, vegghengt toalett, samt dusjhjørne med innsvingbare dører, hånddusj og regnfallsdusj. Sort blandebatteri, sort garnityr og sorte detaljer gjør det lille ekstra. For øvrig er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Bad 2 Det andre badet holder eldre standard og trenger et ansiktsløft for å møte dagens krav til modernitet. Det er fliser på gulv og vegg, varme i gulvet og elektrisk avtrekksvifte. Badet har speil, overlys, heldekkende servant på skapmøblement, samt matchende skapinnredning, veggskap og høyskap. Det er gulvmontert toalett og et innfliset badekar med dusjmuligheter. Soverom og garderobe Boligen har fem romslige soverom fordelt med to i første og tre i andre etasje. Soverommene er dels malte, dels tapetserte i pene farger. Flere av rommene har innholdsrike garderobeløsninger og ett av rommene i andre etasje har adkomst til lagringskott. Det er ytterligere oppbevaringsplass i gangen i første etasje og i kjelleren hvor det blant annet er to boder. Hele kjelleren er på ca. 40 kvm og uinnredet. Ellers er det en frittstående utebod på ca. 23 kvm med to rom, hvorav ett er isolert og benyttes som trimrom. I tillegg kommer garasjen på ca. 49 kvm.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Innvendig > Etasjeskille/gulv i 2. etasje: Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er merkbare skjevheter på gulv i 2. etasje. Det er stedvis gulvknirk. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Innvendige trapper - 2: 2 rette tretrapper med repò mellom kjeller og 1. etasje. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Konsekvens/tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Våtrom > Generell > Bad/wc 2: Bad/wc består av: Gulvmont. wc. Badekar med flissatt dekkside. Baderomsinnredning med servantskap, speil med lys og diverse skap. Gulv: Fliser. Gulvet har fall til sluk. Vegger: Fliser. Oppvarming: Elektrisk gulvvarme. Ventilasjon: Elektrisk vifte i yttervegg. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderommet har standard fra 1980 og har nådd forventet levetid som våtrom. Det er bom (hulrom) i fliser og enkelte fliser er løse. Det er ingen tilgang til sluket under badekar. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/wc 2: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Baderommet har våt sone mot yttervegg og mot bad/wc 1 og hulltaking er dermed ikke mulig. Vurdering av avvik: Det er registrert symptom på fuktskader. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier under fliser ved badekar/dusj og rundt sluket på gulvet. Dette antas å skylde manglende eller gammel og utett membran. Konsekvens/tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Våtrommet må rehabiliteres. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er snøfangere kun over inngangspartiet. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene er dels oppført laftet tømmer/laftet plank og trebindingsverkskonstruksjoner fra respektive byggeår. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er begrenset luftespalte i bunn og bak kledningen og dette var normal byggeskikk på byggetidspunktet. Trebordkledningen har stedvis tørkesprekker. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Saltakskonstruksjoner av tre med kaldloft. Takkonstruksjoner fra respektive byggeår. Vurdering av avvik: Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Undertaket er misfarget. Isolasjonen er lagt tett i skråtaket (mangler luftespalte). Dette kan medføre kondens/fuktighet i takkonstruksjonen. Det er stedvis misfarget undertak, som antas å ha oppstått pga. lekkasjer fra før taktekkingen ble utbedret. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Lufting i skråtaket bør utbedres. Loft er en konstruksjon som bør besiktiges/kontrolleres jevnlig. Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 1977-1979 hovedsaklig. Enkelte vinduer har nyere glassfelt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det ble ikke påvist noen punkterte vindusglass, dog kan dette ikke utelukkes på vinduer av denne alder. Vinduene har normal slitasje og har begrenset gjenværende brukstid. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Utskifting av vinduer bør vurderes. Krav til standard vil være avgjørende. Innvendig > Overflater: Gulv: Fliser, laminat, parkett og gulvbelegg. Vegger: Trepanel, malte plater/plater og fliser. Himling: Trepanel, malte slette flater/plater og himlingsplater. Kjeller er uinnredet og har betonggulv, murpuss på vegger og trepanel i himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Fliser i entre/gang har bom (hulrom) og det er sprekker i enkelte fliser. Laminatgulv i enkelte rom har svelling i skjøter. Det er stedvis slitasje/skader på gulvbelegg. Enkelte rom har enkel standard med moderniseringsbehov for å møte dagens krav til standard. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Fliser med bom har fare for å løsne over tid og det må da gjøres tiltak. Sprukne fliser bør skiftes. Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Gulv i 1. etasje er av trebjelkelag fra respektive byggeår. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen og det ble ikke påvist vesentlige skjevheter/planavvik. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Opprinnelig del har mursteinspipe, tilkoblet peisovn i stue 1 og vedovn på kjøkken. Tilbygd del har elementpipe, tilkoblet peis i stue 2. Pipe og ildsteder ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ildfast plate foran peisovn i stue 1 er for liten. Det er avvik iht. feier på røykrørsinnføring i elementpipe. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det må lages større ildfast plate foran peisovnen i stue 1. Avvik fra feierrapport må utbedres. Innvendig > Rom Under Terreng: Kjeller har gulv av betong og vegger av lettbetong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier på innvendig grunnmur og i betonggulv i kjeller. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Krypkjeller: Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Krypkjeller under begge bad/wc ble besiktiget. Øvrig krypkjeller har begrenset eller ingen tilgang. Vurdering av avvik: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Konsekvens/tiltak: Ut ifra tilstanden i de besiktigede områdene er det ikke påvist unormale forhold, men det vil være usikkerhet rundt de mindre tilgjengelige områdene. Ytterligere undersøkelser anbefales om mulig. Innvendig > Innvendige trapper: 90 graders tretrapp mellom 1. og 2. etasje. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc 1: Vegger: Fliser. Himling: Malte slette flater/plater med downlights. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er utett mellom rørskap og vegg. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør lages tettesjikt/membran mellom vegg og rørskap. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc 1: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk. Totalt fall fra gulv ved dør til topp slukrist er ca. 25mm. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Del av gulv i dusjnisje har marginalt fall til sluk. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Ingen umiddelbare tiltak er nødvendige. Fliser med bom (hulrom) har fare for å løsne over tid og det må da gjøres tiltak. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc 1: Bad/wc 1 består av: Veggmont. wc. Dusjnisje med dusjdører. Baderomsinnredning med servantskap og speilskap. Opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Det er avvik: Type veggmontert/skjult sisterne er ukjent. Luke i vegg var ikke mulig å åpne på befaringen og det er usikkert hva denne inneholder, men iht. eier er dette vannrørgjennomføring til utekran. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør innhentes dokumentasjon på skjult toalettsisterne og lekkasjesikring av denne. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og 1-speils trefronter. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum av metall. Ventilator med avtrekk. Integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Innredningen er fra 1995 iht. tidligere takstrapport. Vurdering av avvik: Det er avvik: Innredningen har stedvis noe slitasjemerker, men innredningen har god funksjonalitet. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er av kobber. Antas hovedsaklig å være fra 1980. På bad/wc 1 er det vannrør fra 2021 av plast med rør i rør og fordelerskap på bad. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Gjelder vannrør fra 1980. Konsekvens/tiltak Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Antas å hovedsaklig være fra 1980. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon med veggventiler i enkelte rom. Det er avtrekk fra vifter på begge bad. Det er avtrekk fra ventilator på kjøkken. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og er plassert i krypkjeller. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Elektrisk anlegg av diverse alder. Det er ikke fremlagt noe dokumentasjon på det elektriske anlegget. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeidet utført i senere tid. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. Spørsmål til eier 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Nei. 4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. Generelt om anlegget 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. Inntak og sikringsskap 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Da det ikke er fremlagt noe dokumentasjon det elektriske anlegget, anbefales det på generelt grunnlag utvidet el-kontroll i boligen. Kostnadsestimatet er vurdert i forhold til kostnad for el-kontroll og ikke for eventuelle utbedringer. Tomteforhold > Drenering: Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Alder og funksjonalitet på dreneringen er ikke kjent. Det er ny drenering på 3 sider av tilbygd del fra 2020 iht. eier og det ble da samtidig installert pumpekum for overvannet. Vurdering av avvik: Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Gjelder drenering på opprinnelig del. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Krypkjeller bør inspiseres jevnlig om mulig. Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten er flat rundt boligen. Vurdering av avvik: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Det er installert pumpekum for å håndtere overvann. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Alder er ikke kjent, men de antas å være over 25 år. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og er fra 1998 iht. tidligere takstrapport. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering. Terrassen er takoverbygd med pulttak i trekonstruksjon som har taktekking med asfaltpapp. Terrassen har spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Markise. Trapp i trekonstruksjon til inngangsparti i trekonstruksjon med spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet- enebolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Kommentar: Utbedret drenering på 3 sider av grunnmur i 2020. Installert varmepumpe i 2019. Rehabilitert bad/wc i 2021. Dokumentasjon er ikke fremvist og dette bør innhentes. Lovlighet - garasje: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Lovlighet - uthus: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 03.10.23 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2021, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Iht. opplysninger mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen (NRBR) ble det ved tilsyn i 2016 funnet følgende avvik: Avvik: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt: Under tilsynet ble det konstatert at det ikke er benyttet røykrørsinnføring i overgangen mellom ildstedet og elementskorsteinen, dette medfører at oppstillingsvilkårene for fyringsanlegget ikke er fulgt. Ildstedet skal tilknyttes skorsteinen som beskrevet i skorsteinens oppstillingsvilkår. Det opplyses fra NRBR at eventuelle avvik kan være utbedret, men dette har ikke blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Luftbehandling skjer ved naturlig ventilasjon og elektriske avtrekksvifter. Boligen har rør-i-rør system med fordelerskap på bad og varmtvannsbereder på ca. 200 liter er plassert i krypkjeller. Sikringsskapet har automatsikringer. I 2020 ble det gjort ny drenering på tre sider av tilbygd del, og det ble installert pumpekum for overvannet. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i en dobbel garasje på ca. 49 kvm med to motoriserte leddporter og en gangdør. Ellers er det rikelig med oppstillingsplasser på eiendommen. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 600 000,00))   132 042,- (Omkostninger totalt)   4 732 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er gulvvarme i entreen/gangen og på begge badene, samt en luft-til-luft varmepumpe fra 2019 i trapperom/gang. Det suppleres med en vedovn på kjøkkenet, peisovn i den ene stuen og en peis i den andre stuen.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  23544

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Tallet er mottatt fra Lillestrøm kommune og er en prognose for inneværende år. Eiendomsskatten for 2023 er pålydende kr 2 865.

  Info formuesverdi
  Opplysninger hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 1 362 683. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 5 178 196.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett, mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3030/456/26: 09.04.1986 - Dokumentnr: 102570 - Erklæring/avtale Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. 26.12.1924 - Dokumentnr: 800159 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0227 Gnr:56 Bnr:4 01.01.2020 - Dokumentnr: 466125 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0227 Gnr:56 Bnr:26

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for tilbygget, datert 22.08.79.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Offentlig tilknytning via privat stikkvei. Det må påregnes kostnader for veivedlikehold, snømåking mm. av den private stikkveien. Tilknytning vann: Tilknyttet Dalen Vannverk via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 600 000,00))   132 042,- (Omkostninger totalt)   4 732 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  132042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,10% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 31 400,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon, mm. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad. Alle beløp er inkl. mva. 

Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev