aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til en stor og innholdsrik enebolig i Garnesmarka 6.

Stor innholdsrik enebolig m/ nydelig beliggenhet | Flott utsikt og solrikt | Nytt tak 2014 | Påbygd | Herlig tomt.

 • 4 600 000
 • BRA 262 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 600 000
 • OMKOSTNINGER131 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 731 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 982
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 211 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 068 m²
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • 4 600 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  115 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 600 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  131 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 731 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv eiendomsmegling v/ Kim Stavang Olsen har gleden av å presentere Garnesmarka 6 - en stor og innholdsrik enebolig med praktisk planløsning. Planløsningen er perfekt for en barnefamilie - med flere stuer, soverom og bad. Boligen er arkitekttegnet av arkitekt Brun.

Velkommen på visning!

Stue:
Lys og flott stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med daglys. Vindusflatene rammer inn den flotte utsikten fra stuen. Stuen er av god størrelse med plass for innredning av både sofabord og spisegruppe. Fra stue er det utgang til altan på 50 m². Her er det gode innredningsmuligheter for terrassemøbler, grill og flere sittegrupper.

Kjøkken:
Det er delvis åpen løsning mellom stue og kjøkkenet. Kjøkkenet av god størrelse med mye lagringsplass i skuffer og skap, samt plass for innredning med spisebord. Ellers er kjøkkenet innredet med heltre profilerte bjørkefronter, gasskomfyr, opplegg for oppvaskmaskin, overskap til tak, benkeplate i naturstein og i heltre.

Bad:
Bad i første etasje er utstyrt med dusjvegg, servant, møblement og wc. Det er fliser på gulv, våtromsplater på vegger og malte himlingsplater.
Bad i underetasje er utstyrt med badekar, servant, møbler og wc. Det er fliser på gulv, våtromsplater på vegger og malte himlingsplater. Gulvvarme og mekanisk avtrekk.

Boligen har separat vaskerom i underetasje. Rommet er utstyrt med stålkum, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.

Soverom:
Boligen har 4 soverom - 3 i boligens første etasje og 1 i boligens underetasje. Soverommene kan innredes med standard soveromsmøblement. Med totalt 4 soverom kan disse benyttes som hovedsoverom, gjesterom, barnerom og/eller kontor.

I tilbygget i første etasje er det innredet med hobbyrom/kontor.

Loftstue og kjellerstue:
Boligen har to ekstra oppholdsrom i underetasje og loftsetasje. Stuene gir plass for innredning av sofagruppe og tv-krok, og vil fort falle i smak hos de yngre i familien.

Boligen har godt med bodplass som gir god lagring.
Nydelig utsikt fra flotte uteplasser. Meget solrikt.

Garnesmarka 6, Vestland

 • Boligen går over 3 plan og inneholder:
  1. etasje: Entre, gang, bad/wc, kjøkken, stue, 2 soverom, spisestue/kontor, trapperom og soverom/gang.
  2. etasje: Luftstue og uinnredet loft.
  Underetasje: Hall med trapp, gang/oppholdsrom, kjellerstue, soverom, vaskerom, bad, bod/klær og bod/verksted.

  Innvendige overflater:
  Parkett, fliser, belegg og teppe på gulver.
  Malt tapet og panel på vegger.
  Malt panel og malte himlingsplater.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3.

  Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport:
  Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket er ca 90 cm høyt. Dagens krav er 1 meter.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det er ikke behov for tiltak. Dagens krav til høyde på rekkverk er 1
  meter. Da bygget ble oppført var kravet 90 cm.

  Innvendig > Rom Under Terreng: Det er saltutslag på innvendig grunnmur i bod.
  Tiltak: Utforede yttervegger innvendig under terreng er en utsatt konstruksjon, med hensyn til fukt og kondensproblemer. Utsatte steder er kontrollert med fuktindikator. Det ble ikke registrert unormale fuktverdier. Tilstandsgrad 2 er valgt på grunn av at dette er en risikokonstruksjon.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Opprinnelige vannrør.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag,
  men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det er ikke registrert lekkasjer. Tilstandsgrad 2 er valgt på grunn av alder.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Opprinnelige avløpsrør.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det er ikke registrert lekkasjer. Tilstandsgrad 2 er valgt på grunn av alder.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Opprinnelige utvendige vann- og avløpsrør. (over 25 år= TG2 på grunn av alder)
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder.

  Avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er kun snøfangere over altan og inngangsparti.Noen takrenner er ikke ledet bort fra bygget.
  Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Takrennenedløp bør ledes bort fra bygget.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område med usikre
  radonforekomster.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det anbefales på generelt grunnlag å få utført radonmålinger i boliger med utleiedel.

  Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Opprinnelig drenering.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det er ikke behov for utbedringstiltak. På grunn av alder må en regne med at utvendig drenering er svekket, og dette kan medføre fuktproblemer innvendig.

  Takstmann har gitt tilstandsgrad 3 på følgende punkter i sin rapport:
  Store eller alvorlige avvik:
  Innvendig > Pipe og ildsted: Opprinnelige og ikke-rentbrennende ovner.
  Tiltak: Det er ikke tillat å fyre i denne ovnen. Bergen kommune innførte fyrings forbud for ikke-rent brennende ovner fra januar 2021.

  Våtrom > Generell > Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det ble ikke registrert skader, feil eller mangler.
  Tilstandsgrad er basert på alder og nye forskrifter.
  Tiltak: Vaskerommet fungerer, men har eldre innredninger og overflater. Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men rommet må pusses opp
  for å tilfredsstille dagens krav til våtrom.

  Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det ble ikke registrert skader, feil eller mangler. Tilstandsgrad er basert på alder og nye forskrifter.
  Tiltak: Badet er modent for oppussing.

  Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det ble ikke registrert skader, feil eller mangler. Tilstandsgrad er basert på alder og nye forskrifter.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Badet fungerer, men ut fra alder er det modent for oppussing.
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger flott til i landlige omgivelser med spredt boligbebyggelse. Fra eiendommen er det en nydelig utsikt over Sørfjorden og mot Osterøy. Fra boligen er det omlag 10 minutters kjøring til Øyrane Torg - som tilbyr det meste man måtte trenger av servicetilbud; matbutikk, sportsbutikk, frisør, vinmonopol m.m. Fra Øyrane torg og togstasjonen kan du ta toget inn til Bergen sentrum på bare 8 minutter.

  For den aktive er det flere treningsmuligheter i området. Om man trives best på treningssenter finner man blant annet CrossFit Anterior, Aktiv 365 Arna og Arna trening. Andre treningsmuligheter er på Arna idrettspark. For den turglade har man adkomst til turstier rett utenfor døren. Den gamle poststien tar deg blant annet opp til Åsheim og videre til Arnanipa, eller Rambergsvegen.

  Kun 5 minutters kjøretid fra boligen finner man skolene på Garnes. Her er både barne-, ungdoms-, og videregående skole. Like ved er Garnes gårdsbarnehage samt 4H gården som er populær for barnefamilier. Her finner man også flott sandstrand og bademuligheter.
 • Boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter:
  Grunnmur i lettbetong, med betongsåle på antatt faste masser.

  Tak:
  Plassbygget takkonstruksjon, med sutaksplater. Taket er tekket med betongstein. Tekkingen fra 2014 og er ca 8 år gammel.

  Veggkonstruksjon:
  Ytterveggene er oppført i 100 mm isolert bindingsverk. Liggende trekledning.

  Vinduer:
  Vinduer med 2- og 3-lags isolerglass i malte trekarmer.

  Etasjeskillere:
  Trebjelkelag i etasjeskille.

  Dører:
  Gatedør av teak, med sidefelt.
  Ytterdør i underetasje av teak.
  Altandør med isolerglass i malte skyvedørskarmer.
  Glatte finerte- og furu fyllingsdører.

  Drenering:
  Antatt selvdrenerende masser, kultet med steinmasser.
 • Totalt primærrom: 211m²
  Totalt bruksareal: 262m²

  P-rom inluderer:
  1. etasje: Bad, kjøkken, stue, 2 soverom, gang, trapperom, spisestue og soverom/gang.
  2. etasje: Luftstue.
  Underetasje: Bad, hall med trapp, gang, kjellerstue, soverom og vaskerom.

  Areal er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Gulvvarme i badene.
  Panelovner.
  Luft-til-luft varmepumpe i underetasje.
 • Grunneier: Nils Magne Garnes
  Festeavgift kr: 2 783
  Tomten er pent opparbeidet med uteplasser, plen og beplantning.
 • Parkering på egen eiendom.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger.
  Tilkost via offentlig til privat vei. Garnesmarka vel har festerett til privat vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 046 224 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 766 406 per 31.12.20
 • Kr. 21 617 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer renovasjon, vann, avløp og eiendomsskatt.
 • De faste løpende kostnadene fordeles seg mellom kommunale avgifter og eiendomsskatt.
  Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 11.11.1982.

  Dokumenter mottatt fra Bergen kommune:
  - Godkjente tegninger datert 12.02.1975, godkjent 28.10.1981
  - Søknad om byggetillatelse datert 12.06.1981.
  - Gravetillatelse datert 09.07.1981.
  - Anmodning om stopp av støpearbeid datert 31.08.1981.
  - Byggetillatelse enebolig datert 28.10.1981.
  - Oversiktstegning datert 23.06.1981.
  - Tegninger tilbygg datert 30.10.1991.
  - Situasjonsplan tilbygg datert 30.10.1991.
  - Melding om mindre arbeid - påbygg/tilbygg, uthus datert 14.04.1992.

  Dagens planløsning har noe avvik fra godkjente tegninger mottatt fra Bergen kommune.

  Soverom, oppholdsrom og kjellerstue i underetasje er opprinnelig et rom og er godkjent som hobbyrom. Bad og gang i samme etasje er opprinnelig godkjent som sport/redskapsbod. Det foreligger ingen søknad om bruksendring av rommene.
  Det foreligger ingen tegninger av loftsetasje. Det foreligger ingen tegninger av altan utenfor stue. Selger/megler kan ikke innestå for at bruksendring vil bli godkjent ved en eventuell byggemelding. Kjøper overtar således eventuell risiko mot bygningsmyndighetene.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Info fra bortfester:
  - Årlig festeavgift kr. 2 783,- med forfallsdato 1/7. Neste avtalte regulering er i 2023.
  - Mulighet for innløsning av tomten.

  Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
  - Oppgradert anlegg i august 2017. Utført av Magnus Thunestvedt AS.
  - Skiftet utvendig tak i 2014. Arnavågen Bygg AS.
  - Innredet kjellerstue og et soverom og bad i sokkeletasje. Tilbygg med spisestue i hovedetasje og kjellerrom i sokkel.
  - Tilbygg oppført ca.1993 byggemeldt.
 • Heftelser:
  Pengeheftelser i eiendomsrett:
  1981/16742-4/106 Festekontrakt - vilkår 16.07.1981
  festetid: 99 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 738
  MED FLERE BESTEMMELSER
  BEST. OM OVERDRAGELSE
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  - Bortfester skal ha 1. prioritets pant for forflat festeavgift.
  - Festeren har rett til å overta og pantsette festeretten.

  1982/2421-1/106 Best. om vann/kloakkledn. 02.02.1982
  Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
  fellesledninger m.v.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - Gnr 84 bnr 307, 308, 309 og 310 har gitt gjensidig rett til å føre vann, avløpsledninger og overvannsledninger over sine eiendommer.

  1982/7922-1/106 Best. om vann/kloakkledn. 05.04.1982
  Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
  fellesledninger m.v.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - Gnr 84 bnr 341, 311, parsell av bnr 3, 309, 307, 313, 310, 312, 316, 315 og 318 har gjensidig rett til å føre vann, spillvann eller overvann over sine eiendommer, samt solidarisk ansvarlig for ettersyn og vedlikehold av fellesledninger.

  Pengeheftelser i festerett:
  1981/16742-4/106 Festekontrakt - vilkår 16.07.1981
  festetid: 99 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 738
  MED FLERE BESTEMMELSER
  BEST. OM OVERDRAGELSE
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  Gjelder feste
  - Bortfester skal ha 1. prioritets pant for forflat festeavgift.
  - Festeren har rett til å overta og pantsette festeretten.

  2011/562270-1/200 Erklæring/avtale 15.07.2011
  Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
  Gjelder feste
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - Pliktig medlemsskap i Garnesmarka vel. Medlemmene har solidarisk ansvar for vedlikeholds- og reparasjonskotnader. Per 2011 er veldikeholdskostnader kr. 2000,- per år/eiendom.

  Grunndata:
  1981/16068-1/106 Registrering av grunn 10.07.1981
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:284 Bnr:3

  2008/85343-1/200 Grensejustering 30.01.2008
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2020/930733-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00

  Rettigheter på andre eiendommer:
  Rettigheter på 4601-284/3
  1981/16742-3/106 Best. om adkomstrett 16.07.1981
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:284 Bnr:309
  - Festeren har rett til å opparbeide adkomstvei.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boliger.

  Reguleringsplaner på grunnen:
  Planid: 4870000
  Plannavn: ARNA. GNR 84 BNR 3, 5, 12, 111, 167, 182-186, 196, 229 OG 236, GARNES ØST
  Ikrafttrådt: 16.05.1978
  Dekningsgrad: 100,0 %
  - Arealet er avsatt til boliger etter reguleringsplanen på grunnen.

  Kommuneplan:
  Planid: 65270000
  Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
  Ikrafttrådt: 19.06.2019
  Dekningsgrad: 100,0 %
  - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg (øvrig byggesone) etter kommuneplanen.

  Hensynssoner i kommuneplanen:
  Kulturmiljø: Historiske jernbanetraséer. Dekningsgrad 2,1 %.
  Faresone: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred. Dekningsgrad 100 %.

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom: 284/332
  Bygningsnr: 9419411-1
  Endring: Tilbygg
  Bygningstype: Enebolig
  Status: Igangsettingstillatelse
  Dato: 24.04.2019
  Saksnr: 201907258

  Andre opplysninger
  Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
  tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Gnr. 284 Bnr. 309 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,12 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 14 900,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 2 500, -. I tillegg har oppdragsgiver krav på utlegg i forbindelse med salget kr 6 159,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 9 900,-. Alle beløp er inkl. mva
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Aksel Skjervheim
  Anne Harriet Skjervheim
Kim Stavang Olsen

Megler

Kim Stavang Olsen

97 67 63 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev