aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kamperhaug 1!
Velkommen til Kamperhaug 1!

GJERSTAD Kamperhaug 1

Stor og flott enebolig med 6 soverom, barnevennlig og usjenert beliggende!

 • kr 3 500 000
 • BRA 251 m²
 • 6 soverom
 • Prisantydningkr 3 500 000
 • Omkostningerkr 104 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 604 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1998
 • Soverom6
 • ArealP-rom 217 m²
 • Tomt1 868.8 m²
 • Eierform tomt -
 • 3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   104 542,- (Omkostninger totalt)   3 604 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1.etasje
Kamperhaug 1 ligger sentralt og usjenert til i Gjerstad med kort vei til det meste! Barne-og ungdomsskole (Abel Skole) med 1-10 trinn, samt gangavstand til barnehage. Innenfor 5.min i bil ligger også dagligvare Coop og togstasjon. Brokelandsheia ligger ca 10 km unna eiendommen, her finnes det finnes en rekke butikker. Sørlandsbyene Risør, Tvedestrand og Kragerø ligger alle innenfor 35 minutter fra eiendommen. Innholdsrik enebolig fra 1998, påbygd i 2005. Boligen inneholder: Vindfang , Gang , kjøkken, 2 stuer, 6 soverom, Bad , toalettrom, vaskerom , trimrom, kontor, bod , teknisk rom og integrert garasje samt carport.
Det er i tillegg kort vei til nærmeste barne-og ungdomsskole (Abel Skole) med 1-10 trinn, samt gangavstand til barnehage. Brokelandsheia ligger ca 10 km unna eiendommen, her finnes det finnes en rekke butikker.

Kamperhaug 1, Agder

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 172 kvm
  2. etasje: 79 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 138 kvm Følgende rom inngår i PROM: Vindfang , Gang , Kjøkken , Stue, Soverom , Soverom 2, Bad , Vaskerom, Trimrom, Kontor
  2. etasje: 79 kvm Følgende rom inngår i PROM: Stue , Gang , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4  Tomt
  1868.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Festetomt på 1868kvm i følge matrikkelbrev fra Gjerstad kommune. Grunneier: Gjerstad kommune Festeavgiften kan reguleres årlig etter vedtak i kommunestyret. Har vært uforandret siden 2016. Festeavgift: 3039,- pr.år. Tomten er flat og pent opparbeidet med stor gressplen på sørsiden av boligen. Egne seg svært godt for lek og spill, et eventyr for aktive barn. Gruset adkomst til garasje.

  Beliggenhet
  Kamperhaug 1 ligger sentralt og usjenert til i Gjerstad med kort vei til det meste! Gjerstad kommune ligger helt øst i Aust-Agder, ved grensen til Telemark. Det er kort vei til fjell og vidder, samt kun en halvtimes kjøretur til svaberg og hav. Det er i tillegg kort vei til nærmeste barne-og ungdomsskole (Abel Skole) med 1-10 trinn, samt gangavstand til barnehage. Brokelandsheia ligger ca 10 km unna eiendommen, her finnes det finnes en rekke butikker, servicetilbud og tjenester som bank, post, apotek, vinmonopol, kafe, taxi, legekontor, frisør m.m. Den kjente sparbutikken med en av landets beste kjøttdisker ligger også på Brokelandsheia. Fra Brokelandsheia er det gode offentlige transporttilbud tilknyttet til E18. På Brokelandsheia ligger også "Den Lille Dyrehage" hvor du kan møte på alt fra apekatter til krokodiller, fugler og fisk, slanger og sommerfugler, øgler og lemurer. Det er kort vei til flotte turområder og oppkjørte langrennsløyper om vinteren. Ca 15-20 minutter i bil fra boligen ligger Kleivvann som er et svært populært skiområde, med feks rundtløypa "Driverheia" som er på ca 11-12 km. I området rundt skiløypene er det laget gapahuker til fri benyttelse. Sørlandsbyene Risør, Tvedestrand og Kragerø ligger alle innenfor 35 minutter fra eiendommen. Risør: Risør - "sørlandsperlen" hvor den karakteristiske trehusbebyggelsen fremdeles er godt ivaretatt. Her finnes utallige tilbud både for voksne og barn. De koselige serveringsstedene, festivaler (som f.eks Trebåtfestivalen og Kammermusikkfestivalen) og diverse markeder (som Villvinmarkedet) viser seg fra sin beste side hver sommer. Kragerø: Kragerø - " Perlen blant kystbyene" som på sommeren er et yrende ferieparadis. Her arrangeres sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø har i tillegg en rekke annerkjente spisesteder som f.eks Tollboden med sin fantastiske sjømat og pizza. I sentrum finner du trange smug med sjarmerende, lokale forretninger.

  Adkomst
  Se kartskisse.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Grunn av synlig grunnfjell og spredte løsmasser. Drenering av overvann/takvann til grunn/overvannsystem. Grunnmur av plass støpt betongplate på grunn. Veggkonstruksjon av bindingsverk av tré med stående bordkledning. Etasjeskille av trebjelkelag. Takkonstruksjon med kaldt loft. Taket er tekket med takstein av betong og har underliggende lekter og bordtak av tré. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål.

  Innhold
  Enebolig over 2.plan som inneholder: Vindfang , Gang , kjøkken, 2 stuer, 6 soverom, Bad , toalettrom, vaskerom , trimrom, kontor, bod , teknisk rom og integrert garasje samt carport.

  Standard
  Svært flott og innholdsrik enebolig oppført i 1998, og påbygd i 2005. Boligen fremstår godt vedlikeholdt og innflytningsklar! Det er integrert garasje og carport i tilknyning til boligen. De siste årene er det: malt utvendig, drenert vekk vann fra takrenner, montert varmepumpe 2017 (det er to varmepumper i huset, den ene fungerer ikke som den skal.). Det er lagt gulv på loft og etterisolert med 7cm. Samt lagt flere uttak til fiber. 1.etasje: Et vindfang med flislagt gulv tar deg inn i boligen, herfra fører gangen deg forbi toalettrom, bad og soverom før du kommer inn i stue med delvis åpenløsning mot kjøkken. Badet er flislagt med nyere dusjkabinett, servant med rikelig med skapplass og toalett. Vinklestue med peis og varmepumpe. Romslig kjøkken med bra med skapplass, og spiseplass. Det er utgang til vestvendt terrasse med elektrisk markise. I 1.etasje er det to soverom, hvor det ene har utgang til tunet på nordsiden. Vaskerom med dusj, opplegg for vaskemaskin og utgang til overbygd terrasse. Herfra er det inngang til bod som brukes som trimrom. Det er i tillegg et kontor, trapperom og bod i 1.etasje. 2.etasje har 4 soverom og en loftstue. Fra hoved soverommet og loftstue er det utgang til luftebalkong. Loftstue har skipsgulv. Øvrige overfalter består i hovedsak av laminatgulv, mdf-panel på vegger og takess i himling. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2 og TG3: Forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik som kan kreve tiltak): UTVENDIG: -Takkonstruksjon/loft: Det er skade på undertaket. Tiltak: Skaden bør utbedres. (denne er utbedret av selger i ettertid.) -Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. INNVENDIG: -Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. -Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Område rundt pipa bør holdes fritt. -Andre innvendige forhold: Gulv i treningsrom er kun gammelt terrassegulv og ikke isolert. Rommet er innredet som et isolert rom. Tiltak: Det anbefales å isolere gulvet. Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Kragerø Takst ved Kevin Nielsen, datert: 07.08.2023 Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Påbygd 2.etasje med stue og soverom

  TV/Internett/bredbånd
  Det er fiber i boligen.

  Parkering
  Garasje, carport og godt med biloppstillingsplasser på egen tomt.

  Diverse
  Det har vært montert sentralstøvsuger, denne fungere ikke og er tatt ned. Den ene varmepumpen i trappeoppgangen fungerer ikke. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   104 542,- (Omkostninger totalt)   3 604 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Det er montert varmepumpe og vedovn. Ellers elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  C

 • Kommunale avgifter
  19506

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter», påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 12.01.1998 - Dokumentnr: 89 - Festekontrakt - vilkår Festetid: 80 år Årlig festeavgift: NOK 879 Bestemmelser om forlengelse Innløsingsplikt innen 3 år. Bestemmelser om regulering av leien Bestemmelse om bebyggelse Pant for forfalt festeavgift Kan ikke framleies uten samtykke av hjemmelshaver/utleier Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:106 F Festekontrakt inngått mellom Gjerstad kommune og denne eiendommen. Ligger vedlagt i prospekt. 06.03.1952 - Dokumentnr: 298 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:20 opprinnelig tinglyst på fnr. 5 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere Dette gjelder gangveien på vestsiden av eiendommen. 30.11.1993 - Dokumentnr: 3933 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:46 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 30.04.1996 - Dokumentnr: 1320 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:51 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere Øvrige heftelser under her stammer fra grunneiendommen som denne er skilt ut ifra og antas å ikke ha betydning for denne eiendommen. Gjelder bla. bru, kraftlinjer og jernbane. 16.12.1893 - Dokumentnr: 903390 - Rettigheter iflg. skjøte Iflg. skjøte på herfra utsk. parsell bnr. 2, dat. 21/11 1893, skal et opførendes gjerde mellem partene vedlikeholdes av begge eiendommer. 25-825 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 17.03.1923 - Dokumentnr: 901915 - Utskifting Utskiftning av d.m.fl.e.påbegynt 14/11 1922 33-911 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 17.01.1925 - Dokumentnr: 900169 - Erklæring/avtale Beskikkelse i anledn. Sørlandsbanens tiltredelse av exprop.grunn dat. 1/1 1925 34-398 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 13.02.1926 - Dokumentnr: 902745 - Erklæring/avtale Erklæring fra sognepr. i Gjerstad hvorv. A.Agder Kraftverk gis stedsevarende rett til å ha stående transformator på d.e. med rett til fremkomst for fornødent tilsyn m.m. ansatt verdi kr. 20,-, dat. 10/2 1926 34-682 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 04.02.1928 - Dokumentnr: 900139 - Utskifting Utskiftning 36-235 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 08.12.1928 - Dokumentnr: 900140 - Utskifting Overutskiftning 37-2 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 28.05.1932 - Dokumentnr: 900132 - Erklæring/avtale Overenskomst med Statsbanene om at en planovergang sløyfes mot at jernbanen oparbeider en buvei fra prestegården og ned til den nye Kveimsvei straks ovenfor veiundergangen 40-331 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 05.03.1934 - Dokumentnr: 900606 - Erklæring/avtale Gjerstad Forliksråds dom av 21/9 1932 i tvist om byttelinjen mellem prestegårdens skogmark og eiendommen Melås. 42-179 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 10.12.1934 - Dokumentnr: 900607 - Erklæring/avtale Mindelig overenskomst med Statsbanene ang. opførelse av gjerde m.v. 43-21 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 16.12.1938 - Dokumentnr: 999 - Erklæring/avtale Grensegangsforretning mellem prestegarden og klokker gården avh. av utskiftn.retten 10/6 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere Gjelder ikke denne eiendommen. Et område sør for eiendommen. 25.10.1940 - Dokumentnr: 1126 - Erklæring/avtale Grenseoppgang vedk den gamle skoletomta til Gjerstad kommune bortfestet av prestegården i h.t. kontrakt dat. 30/3-40 og 17/9-40 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 05.04.1944 - Dokumentnr: 900225 - Rettsbok Expropriasjon til A-A Kraftverks ledn.reg. ved Nedenes sorenskr. kraftreg. Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 17.02.1956 - Dokumentnr: 261 - Erklæring/avtale KJØPEKONTRAKT TIL AVTALT PRIS M DIV BEST RETTIGHETSHAVER: GJERSTAD KOMMUNE Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere Dette gjelder et området sør for eiendommen, og er ikke relevant. 17.02.1956 - Dokumentnr: 261 - Vilkår i kjøpekontrakt Stykket faller tilbake til prestegården når det ikke lenger benyttes som kirkegård. Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere Dette gjelder et området sør for eiendommen, og er ikke relevant. 11.07.1957 - Dokumentnr: 841 - Erklæring/avtale Elektriske kraftlinjer Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere Finnes ikke i arkivet. 18.12.1958 - Dokumentnr: 1919 - Erklæring/avtale Elektriske kraftlinjer Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 28.02.1962 - Dokumentnr: 287 - Jordskifte Grensegangssak Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 26.01.1965 - Dokumentnr: 133 - Rettsbok Grensegangssak Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 08.07.1965 - Dokumentnr: 989 - Erklæring/avtale Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. kloakk og vann- ledning, Vegvesenets betingelser vedtatt Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 24.12.1970 - Dokumentnr: 2780 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Fnr:57 Bestemmelse om veg Bestemmelse om vann/kloakkledning Rett til fremføring ledninger, el. /telefon o.l Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 26.05.1971 - Dokumentnr: 1293 - Erklæring/avtale Telegrafverket får rett til å legge kabelgrøft på d.e. mot erstatning kr. 35,50 Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 25.05.1979 - Dokumentnr: 1860 - Erklæring/avtale Do til Kjell-Arnt Sandåker, på parsell nr. 67 av d.e. får rett til veg over Arne Sandåkers tomt. Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 22.12.1982 - Dokumentnr: 4523 - Rettsbok Grensegangssak Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 14.06.1985 - Dokumentnr: 2082 - Erklæring/avtale Grensejustering med feste nr. 57 hvorved 420,75 m2 er overført fra d.e. Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 01.02.1991 - Dokumentnr: 335 - Erklæring/avtale Avtale dat. 05.10.90, mellom Norges Statsbaner og eieren av d.e. m/fl. angående overgangsbru over jernbanelinja for tømmerdrift hvorved eieren av d.e. fraskriver seg rett til nevnte bru mot erstatning kr. 5.000,- Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere Dette gjelder et område ved elva, øst for eiendommen. 30.08.1993 - Dokumentnr: 2636 - Fredningsvedtak AV HOVEDBYGNINGEN, FORPAKTERBOLIGEN MED VOGNSKJUL OG STABBURET (NÅVÆRENDE GARASJE). Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere Dette gjelder hovedeiendommen hvor denne eiendommen er skilt ut fra. 28.09.2001 - Dokumentnr: 3128 - Elektriske kraftlinjer Kabelgrøft til trafo kiosk. Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere Dette gjelder et område sør for eiendommen. 30.01.2006 - Dokumentnr: 123107 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Glitre Nett AS Org.nr: 982 974 011 Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere Dette gjelder et område sør for eiendommen. 13.01.2022 - Dokumentnr: 47718 - Festenummer gitt bruksnummer Utgått festenr: Knr:4211 Gnr:11 Bnr:1 Fnr:100 Elektronisk innsendt

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for enebolig datert 20.11.1997. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: Bad, brannmur og ovn peis er ikke montert, kledning vegger og himling i garasje, brannslokningsapparat. Alle disse merknadene er nå utført. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Det foreligger godkjente tegninger fra Gjerstad kommune på begge etasjer og garasje. Det er avvik på disse i forhold til dagens planløsning. Dette gjelder i hovedsak at det er laget et soverom i del av stue, flyttet inngangsparti og laget kontor i hall i 1.etasje. Avvikene beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Forholdet med manglende ferdigattest er mest sannsynlig uten praktisk betydning. Uansett overtar kjøper eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål, og er en del av reguleringsplanen for "Alvheim- Kamperhaug". Reguleringsplanen sier blant annet at det skal innenfor reguleringsplanens område oppføres frittliggende bolighus i 1 eller 1,5 etasje. Avsettes plass til garasje samt oppstillingsplass. Interessenter oppfordres på generelt grunnlag til å sette seg godt inn i reguleringsbestemmelser og kart. Dette ligger vedlagt i prospekt.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   104 542,- (Omkostninger totalt)   3 604 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  104542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev