aktiv-eiendomsmegling

Innholdsrik enebolig i rolige og barnevennlige omgivelser på Sønsterud - Stor tomt med gode solforhold på en bakketopp

 • 1 950 000
 • BRA 186 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING1 950 000
 • OMKOSTNINGER64 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 014 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 967
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 140 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 564 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 950 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-))
  --------------------------------------------------------
  64 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 014 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:

1. etasje: Entré, gang, bad, kjøkken, stue og 3 soverom
Kjeller: Kjellerstue og 4 kjellerrom

Med eiendommen følger også sidebygget dobbel garasje med boder

Krokmoen 22, Innlandet

 • Ser du etter en enebolig i rolige og landlige omgivelser hvor du har god plass til å boltre deg? Da burde du ta en titt på denne flotte eiendommen på Sønsterud! Boligen er opprinnelig fra 60-tallet, men har blitt tilbygget og renovert i ettertid. Det er likevel vedlikeholdsbehov på boligen, slik at du har muligheter til å sette ditt eget preg. I nærområdene er det gode muligheter for aktivitet uansett om du er interessert i jakt- og fiske, turer til fots, eller på sykkelsetet. Blant annet finner du populære Gjesåsberget og Flisaelva i nærheten. Sønsterud barnehage er kun en gåtur fra eiendommen.

  VELKOMMEN
  Her møtes du til en gruset innkjørsel og parkering. Boligen ligger for seg selv samtidig som du har oversikt over naboene rundt deg. Parker akkurat der du vil, enten foran eller inne i garasjen. Inngangspartiet har en liten hellelagt platting. Inne møter du en koselig entré med plass til ytterjakka og uteskoene.

  STUE
  Det er stor og koselig stue i boligen med flere store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til kjempestor terrasse. Herfra har du flott utsikt mot flere kanter både gjennom stuevinduene og fra terrassen. En ekstra kjellerstue finner du også i tilbygget - kjekt for storfamilien eller kanskje bare en plass for deg selv?

  KJØKKEN
  Kjøkkenet er lyst og praktisk, med plass til sittegruppe slik at familien kan nyte frokosten sammen. Det er kjøkkeninnredning med fronter av heltre med speilfronter. Laminert benkeplate og vask i rustfritt stål. Integrert stekeovn og platetopp. Integrert stekeovn samt frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger i handelen. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

  BAD
  Våtrom er opplyst å være renovert i ca. 1995. Baderomsplater på vegger og takessplater i himling. Gulvbelegg med oppbrett å vegger. Dusjkabinett, toalett og servantinnredning med underskap, sideskap og høyskap. Naturlig ventilering fra rommet.

  SOVEROM
  Boligen har 3 soverom, hvor to av de finner du i tilygget. Ett av soverommene er påbegynt restaurert med fjerning av overflater så her er valget ditt!

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: Laminat og teppe
  Vegger: Trepanel og tapet
  Himlinger: Takessplater

  Ved som var i vedskålen ved visning medfølger i handelen.

  Sidebygget dobbeltgarasje med boder i tillegg.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i landlige omgivelser i Åsnes kommune. Her får du den landlige idyllen som de fleste av oss ønsker seg kombinert med kort avstand til både skoler, barnehage og dagligvarebutikk. Nærmeste dagligvarebutikk med post er Joker Kjellmyra som er ca. 3,5 km fra boligen. Barnehage på Sønsterud ligger rett i nærheten av eiendommen.

  På Sønsterud er det fine lysløyper og oppkjørte skiløyper på vinterstid. Det er ellers gode muligheter for friluftsaktiviteter nær eiendommen med kort veg til Flisaelva hvor det er muligheter for bading og fisking. På sommerstid er det også fine friluftsområder ved Baksjøen som ligger i kort avstand fra eiendommen. Kun en kort kjøretur fra eiendommen finner du også Gjesåsen klatrepark nær Gjesåsen kirke. Her kan du utfordre seg selv i 5 klatreløyper med ulik høyde og vanskelighetsgrad. Området har i tillegg fine muligheter for bærplukking på høsten og du kant ta fine skogsturer opp Gjesåsberget eller benytte sykkelen på skogsbilveiene etter jobb.

  Områdene i nærheten er blant annet kjent for et rikholdig dyreliv. Her kan du invitere gjester til opplevelser midt i villmarksriket og med naturområder rundt i området som innbyr til både jakt- og fiske, samt friluftsaktiviteter i form av sykling, turer og tradisjonelt friluftsliv.

  Det er ca. 7 km inn til Flisa som er kommunesentrum hvor du finner et variert utvalg av forretninger, bank, kjøpesenter og de fleste servicetilbud. Her ligger også Åsnes ungdomsskole og Solør videregående skole. På Flisa finnes flotte idrettsanlegg, klatrevegg og svømmehall i tillegg til ulike kulturaktiviteter for liten og stor.
 • Se kartskisse.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad.

  Enebolig oppført i 1967 og senere tilbygget med soverom og carport i 2001. Boligen er opplyst bygget på fjell. Grunnmurer av blokker av lettklinker, pusset og malt utvendig over terreng. Støttemur av naturstein. Takplater av metall fra 2016. Undertak er den opprinnelige tekkingen med shingel. Takrenner, nedløp og beslag av metall fra 2016. Pipe er helbeslått. Vegger av bindingsverk fra byggeår. Det er opplyst at det er benyttet asfaltplater som vindsperre. Ut fra byggeår antas det isolering med mineralull/steinull. Fasader er kledd med tømmermannskledning. Stedsbygget sperretak. Kaldt loft som er etterisolert med mineralull. Ventilering med ventiler i gavler. Kjellervinduer i opprinnelig del med enkle glass og varerammer fra byggeår. Vinduer i tilbygget kjellerstue av tre med to lag enkel glass fra byggeår. Vinduer av tre med isolerglass. I 1. etasje er det vinduer med både enkle glass og varerammer. Vinduer med enkle glass og vinduer i tilbygget del er fra byggeår. Øvrige vinduer med isolerglass er fra begynnelsen på 1990-tallet. Entredør av tre med isolerglass. Dobbel verandadør av tre med isolerglass fra 94. Sekundær dør til veranda av tre med glass. Kjellerdør av tre. Veranda er fundamentert med pilarer av tre og bygget i trekonstruksjoner i malt utførelse, beiset gulv. Smijernstrapp til entre. Terrengtrapp av tre med rekkverk på en side.

  Garasje er punktfundamentert og har gruset gulv. Vegger av reisverk og tak av sperretak. Bygget har innlagt strøm. Fasader er kledd med tømmermannskledning og tak er tekket med takplater av metall. Takvinkel er lavere enn hva som er anbefalt for denne type taktekking.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Nedløp og beslag: Maling skaler av på vannbrettbeslag. Utett beslag til høyre for entre.
  - Veggkonstruksjon: Blass farge på kledning. Stedvis oppsprekking i treverket. Omramming for vinduer er stedvis ført helt ned på vannbrett, løsningen medfører en økt fare for råteskader. Spiker står stedvis ut.
  - Takkonstruksjon/Loft: Løsning for ventilering er ikke tilstrekkelig etter etterisoleringen. Det er svertesopp på taktro, kondens kan oppstå på vinterstid.
  - Vinduer: Vinduer med enkle glass og isolerglass har passert halvparten av forventet brukstid. Noe utvendig slitasje. Stedvis mose på vannbrett.
  - Dører: Isolerglass i dør har passert halvparten av brukstid på entredør. Slitasje og falming på overflater. Verandadør: Utvendig fuktskade. Sekundær dør til veranda: Utvendig slitasje og falming. Dørblad tetter ikke helt mot karm. Kjellerdør er ikke testet. Slitasje på overflater. Glippe under dør.
  - Overflater: Overflater i ett rom er revet for oppussing. Stedvis sår og merker på vegger. Teppe folder seg og dekker ikke mot vegg på soverom. Stedvis glipper i skjøter på gulv.
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Pipe og ildsted: Setning og skade på brannmur i kjeller. Maling skaler av på pipe i tilbygget del og det er flere riss i overflater.
  - Innvendige trapper: Trapp til kjellerstue: Det er ikke håndløper i trapp. Åpninger mellom trinn og i rekkverk er større enn hva dagens krav tillater. Trapp til kjeller i opprinnelig del har ikke rekkverk. Fuktinnhold i trappen på over 20 vektprosent, medfører fare for råteskade.
  - Innvendige dører: Enkelte dører med slitasje. Enkelte dører tar i karm. Råte på terskel på en dør i kjeller.
  - Våtrom: Misfarging på gulvbelegg. Gulvbelegg har begynt å løsne fra underlag i oppbretter. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
  sluk- og membranløsningen. Utetthet i gulvbelegg i hjørne ved toalett. Innredninger har passert halvparten av forventet brukstid. Det er noe misfarging på overflater. Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak.
  - Kjøkken: Noe slitasje på fronter.
  - Vannledninger og avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger og avløpsledninger.
  - Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
  - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Grunnmur og fundamenter: Horisontalt riss på hjørne mot innkjøring. Sprekk i grunnmur på innvendig side på samme sted. Stedvis avskaling av maling på grunnmur. Skråriss i grunnmur ved entre. Delvis synlig ubehandlet grunnmur ved pipe. Fuktpåkjenninger og riss på fremside av kjellerstue.
  - Utvendige vannledninger og avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  - Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav.
  - Rom under terreng: Råteskade på tilfarergulv i kjellerstue ved vedovn etter vanninntrenging. Fuktighet i konstruksjonen på 14 vektprosent. Synlige fuktpåkjenninger i form av misfarging og avskalinger.på opprinnelig del. Det ble målt fuktighet i treverk i kjelleren på 21 vektprosent.
  - Elektrisk anlegg: Åpent elektrisk anlegg i kjeller, skjult i 1. etasje. Sikringsskap med hovedsakelig porselenssikringer, noen automatsikringer.
  - Branntekniske forhold: Det er ikke brannvarslere i boligen. Brannslukker som er eldre enn ti år i boligen.
  - Drenering: Det har rent vann inn i kjeller ved to anledninger, en gang i kjellerstue og en gang i kjeller i opprinnelig del. Det ligger nå vannrør på bakken som leder vann bort fra bygget, det er viktig at disse opprettholdes for å unngå vanninntrenging.
  - Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: BRA: 113 m² / P-rom: 113 m²
  Kjeller: BRA: 73 m² / P-rom: 27 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et: Entré, gang, bad, kjøkken, stue og 3 soverom
  Kjeller: Kjellerstue

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming bestårav strøm og vedfyring.

  I hovedsak ved hjelp av vedovn og peis.
 • Eiertomt på ca. 2.563,9 m². Tomten er opparbeidet med hage med plen rundt boligen. Diverse bed og beplantning med blomster, busker og trær. Delvis hellelagt langs vegger/veranda. Gruset innkjøring og biloppstillingsplass.

  Nåværende selger opplyser at nabotomta på gnr. 39, bnr. 552 (Ekornvegen 2) kan selges til kjøper av denne eiendommen. Denne tomten er taksert til 105.000,-.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann-nett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Eiendommen har privat avløpsanlegg. Septiktank av betong fra byggeår. Synkekum med infiltrasjon som ligger på naboeiendommen. Det foreligger ikke tinglyst avtale på synkekum, men selger opplyser at dette vil bli foretatt før overskjøting av eiendommen.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 353 217 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 271 580 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 5.700,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og slamgebyr. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 4725 og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Renovasjon faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR, og er ikke en del av disse kommunale avgiftene. Renovasjonsavgift tilkommer når eienodmmen tas i bruk.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for tilkopling, offentlig vann i 2009.

  Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for resten av bygningsmassen.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk. I plantegninger er dog ett soverom definert som rom/disp.rom (boligens tilleggsdel). Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke nødvendigvis godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2007, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2027.

  Vi gjør oppmerksom på at synkekum med infiltrasjon ligger på naboeiendommen - og at dette forholdet ikke er tinglyst.

  Det er ikke innlagt fiber til eiendommen, men dette ligger klart ved tomtegrensen i følge selger.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst bestemmelse om vei for denne eiendommen og flere fri grunn til veibredde op inntil 5 meter på denne eiendommen med flere, dbnr. 3322, tgl. 24.9.1975.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Sønsterud 1, fra 1981. Reguleringsformål for eiendommen er boliger.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Åsnes kommune 2019-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse, nåværende. Eiendommen grenser til boliger, kjørevei og fremtidig boligbebyggelse og kjørevei til disse tomtene. Kommunen har p.t. ikke opplysninger om planlagt bygging på disse tomtene, men dette er likevel ingen garanti for at det vil komme boliger på tomtene i fremtiden, gjelder gnr.39, bnr. 191 (tidligere skog), gnr. 39, bne. 550 og gnr. 39, bnr. 551 (hvor det i dag står en garasje). Også på andre siden av hovedveien er det tre ubebygde tomter.
 • Gnr. 39 Bnr. 416 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Eiendommen er en del av et dødsbo og selges via arvinger (eventuelt fullmektig). Arvingene (eventuelt fullmektig) har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt/besvart og interessenter oppfordres derfor til å foreta nøye undersøkelser av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig, før bud gis.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,9 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Arild Kalfoss
  Geir Arne Kalfoss
  Mariann Kalfoss Risbergseter
  Monica Kalfoss
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev