aktiv-eiendomsmegling

Gjesåsen Rognbakkvegen 8

Trivelig familiebolig over to plan med god beliggenhet på Skansen - Stor og solrik tomt med fine uteplasser - Garasje.

 • 1 800 000
 • BRA 203 m²
 • PRISANTYDNING1 800 000
 • OMKOSTNINGER61 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 861 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 950
 • AREALP-rom 147 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 213 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  45 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 800 000,-))
  --------------------------------------------------------
  61 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 861 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Rognbakkvegen 8 er en koselig eiendom på Skansen i landlige og fredelige omgivelser. Eiendommens tomt er inngjerdet og pent opparbeidet med gruset innkjøring og fine hagearealer. Eneboligen er oppført i 1950 og har en gjennomgående fin standard. Boligen inneholder vindfang, gang, kjøkken, stue med utgang til hyggelig vinterhage, tre soverom og to bad for å nevne noe. Her bor du på Skansen med et rikt dyreliv blant åker og eng samtidig er det kun ca. 4 km til Sønsterud med både barnehage og skole og videre også barnehage og nærbutikk på Kjellmyra.

Merk deg dette:
•Ypperlig familiebolig med tre soverom
•Lysmalt stue med utgang til vinterhage
•Garasje og nyere hundehus
•Landlig og fin beliggenhet

Velkommen til en hyggelig visning!


Boligen inneholder:
1. etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad, soverom, bod, spiskammers og vinterhage.
2. etasje: Trapperom, bad og to soverom.
Kjeller: Trapperom/lekerom, kontor, teknisk rom og tre kjellerrom.

Eiendommen består også av garasje og hundehus.

Rognbakkvegen 8, Innlandet

 • Velkommen
  Eiendommen har gruset innkjøring og gode parkeringsmuligheter i garasje eller på tomten. Inne i boligen finner du et lite vindfang og deretter en stor gang med rikelig plass til praktisk garderobeløsning. Herfra kan du ta trappa opp til 2. etasje, ned til kjelleren eller videre innover i hoveddelen og til kjøkkenet.

  Stue
  Lys og koselig stue med gode innredningsmuligheter for sofagruppe og TV-møblement. Her er det utgang til vinterhage som i senere tid er blitt innglasset og som fungerer ypperlig som en ekstra stue på sommerstid. Vedovn i ett hjørne.

  Kjøkken
  Romslig kjøkken med lys og pen innredning. Innredningen med profilerte fronter og noen fronter med glass. Laminert benkeplate og vask i sort kompositt. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Adkomst til spiskammers og avsatt plass til spisebord.

  Soverom
  Boligens tre soverom har gjennomgående lyse og tidsriktige overflater på vegger og gulv. Fin plass til de nødvendige soveromsmøblene.

  Bad
  Bad i 1. etasje fra 2021 med baderomsplater på veggene og flislagt gulv med varmekabler. Rommet er utstyrt med åpen dusj med dusjvegger og veggmontert armatur, servantinnredning og vegghengt toalett. Opplegg til vaskemaskin i kjeller.

  Eldre bad i 2. etasje med behov for oppgradering. Fliser på gulv og glatte, malte vegger. Mørk baderomsinnredning, gulvmontert toalett og badekar.

  De innvendige overflatene består av gulvbelegg, tepper og laminat på gulv, tynnpanel, MDF-plater og tapet på vegger og slette malte flater og takessplater i himlinger.
 • Eiendommen ligger i utkanten av et spredt boligområde på Skansen med skog og åkre på alle sider. Et flott sted for personer som søker naturens stillhet, samtidig som det verken er langt til nærmeste nabo, barnas barnehage, skole, nærbutikken eller Flisa med velkjent handlegate. På det lokale grendehuset, Skansen grendehus er det ofte trafikk, det blir blant annet arrangert trekkspillfestivaler og arrangert "Helt ville dager" her årlig.

  Det er kun ca. 2 mil til RV 206 Svenskevegen, og ca. 9 km til Flisa som er kommunesentrum.

  Se forøvrig vedlagte nabolagsprofil for mer informasjon.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad ved Øystein Opås Takstforretning AS.

  Enebolig oppført i 1950 og tilbygget en gang og senere en del med bad i 2021/2022. Ukjent byggegrunn og løsning for drenering på eiendommen. Opprinnelig del og tilbygget del med entre er fundamentert med støpt plate på mark. Kjellervegger av betong og mur. Tilbygget del med bad er fundamentert med vange av betong. Vegger av bindingsverk. Normal isoleringsmetode på byggetidspunkt for opprinnelig del var med flis, og for tilbygget del med mineralull. Fasader er kledd med tømmermannskledning. Takkonstruksjon av stedsbygget sperretak. Taktekking med takplater av metall fra 2011. Vinduer i kjeller av tre med enkle glass og varerammer, glassbyggerstein og ett vindu med isolerglass. Vinduer i 1.- og 2. etasje av tre og plast med isolerglass. Ett vindu i 1. etasje med enkelt glass og vareramme.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Fasade på tilbygg er ikke ferdig kledd. Stedvis råte og slitasje og oppsprekking på kledningsbord.
  - Utvendige dører: Entredør: Utvendig slitasje og falming. Dør har ikke pakning, luftlekkasjer må forventes. Verandadør: Det må forventes luftlekkasjer fra denne type dør.
  - Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Slitasje på overflater. Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Åpninger i rekkverk er større enn hva dagens krav tillater.
  - Innvendige overflater: Hovedsakelig helhetlige overflater i 1. etasje. Eksempler på avvik er: Tapet som løsner stedvis i skjøter. Gulvbelegg folder seg noen steder. Stedvis noen merker i gulv og på listverk.
  - Radon.
  - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe delvis tildekket av skap på befaring.
  - Rom under terreng: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking Stedvis uferdige overganger. Åpne murvegger har avskaling og saltutslag, også under trapp. Stedvis sprekker i betonggulv. Det er kondens på vegger i innerste bodrom. Indikerer høyt fuktinnhold i luften. Gulvbelegg i trapperom og bodrom er løst. Stedvis kapillært opptrekk i delevegger, kan gis til kjenne på gips. Det er foretatt hulltaking i utforet kjellervegg mot terreng i hjørne under trapp. Det kommer kraftig mugglukt fra konstruksjonen. Konstruksjonen er bygget med dampsperre, dette er i dag ikke en anbefalt løsning. Fuktmåling i bunnsvill/nederste spikerslag viser et fuktinnhold i konstruksjonen på 22 vektprosent. Fuktinnhold i treverk på over 20 vektprosent medfører fare for at det oppstår sopp- og råteskader. Med tette gulvbelegg på kjellergulv finnes det fare for at fuktighet som trenger kapillært opp gjennom grunnen fanges opp under gulvbelegget og at mugg oppstår.
  - Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Kjellertrapp: Det er ikke håndløper i trapp. Åpninger mellom trinn er større enn hva dagens krav tillater. Åpninger i rekkverk er større enn hva dagens krav tillater. Høyde på rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Trapp til 2. etasje: Det er ikke håndløper i trapp. Åpninger mellom trinn er større enn hva dagens krav tillater. Åpninger i rekkverk er større enn hva dagens krav tillater. Høyde på rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater.
  - Innvendige dører: Enkelte dører har noen sår og merker i overflater. Dører i 2. etasje tar i mellom karm og dørblad.
  - Overflater gulv - Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Bom i fliser mellom dusj og servant.
  - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Utførelse av membran er ikke dokumentert. Det er ikke membran eller annen lekkasjesikring i innbyggingskasse for toalett.
  - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  - Avtrekk - Kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
  - Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det er mangelfull klamring av føringsveier for vannrør.
  - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er mangelfull ventilering i kjeller. Det er ingen ventilering fra 2. etasje.
  - Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt.
  - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Stedvis sprekker rundt om på grunnmurer. Stedvis kraftig avskaling på grunnmurer.
  - Terrengforhold: Det er ikke helhetlig fall på terreng fra bygget rundt det hele.
  - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  - Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Noe kloakklukt utvendig ved kummer.
  - Oljetank: Fra 1.1.20 ble det forbudt å fyre med fossilt brennstoff i Norge. Forurensing fra nedgravde oljetanker kan medføre store skader både på egen og andres eiendom. Huseier vil være ansvarlig dersom slike forhold inntreffer.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. De fleste vinduer har passert forventet brukstid. Råte på ett vindu til soverom i 1. etasje. Sprekk og skader på flere glassbyggerstein. Enkelte vinduer har utvendig slitasje. Vinduer med punktert glass på kjøkken og på soverom.
  - Generell - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vinylfliser sprekker i oppbrett ved dør. Det er utette gjennomføringer i gulv, kan ikke forstås som vanntett. Sluk antas av støpejern, men slukrist lot seg ikke fjerne og sluk er ikke inspisert.
  - Elektrisk anlegg: Boligen har delvis åpent og delvis skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med jordfeilsautomater. Elektrisk gulvvarme på kjøkken og bad i 1. etasje. Down-lights i gesims langs flere fasader. Det er observ ert flere avvik på det elektriske anlegget, som for eksempel: Løs kabel i gesims ved entre. Kabelstrekk i kjeller e ikke forsvarlig festet. Løse ledninger kommer ut fra bryter i kjeller.
  - Drenering: Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 203 m² / 147 m².
  1. etasje: Bra / P-rom - 95 m² / 80 m².
  2. etasje: Bra / P-rom - 37 m² / 37 m².
  Kjeller: Bra / P-rom - 71 m² / 30 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad og soverom.
  2. etasje: Trapperom, bad og to soverom.
  Kjeller: Trapperom/lekerom og kontor.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektriske varmekabler i gulv på bad i 1. etasje.
  Panelovner på enkelte rom.
  Vedovn i stuen.
  Ildsted under trappen i gangen.

  Det er to nedgravde oljetanker på eiendommen, en av metall og en av glassfiber. Fra 01.01.2020 ble det innført forbud mot bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Enkelte kommuner har innført lokal forskrift om nedgravde tanker. Denne forskriften vil da stille krav til tilstandskontroll av nedgravde oljetanker.
 • Eiertomt. Tomten er opparbeidet med gruset innkjøring og gårdsplass, hage og noe beplantning.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 1 213,8 m² og et oppgitt areal på 1 213,9 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra privat vei. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett.

  Eiendommen har offentlig vann via private stikkledninger og privat avløpsanlegg. Kommunen opplyser at avløpsanlegget er gammelt og bør utbedres på sikt. Eier har selv ansvaret for de private stikkledningene.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig: Kr 334.054,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: Kr 1.202.594,- per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 8.427,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, feiing, renovasjon samt vann- og slamgebyr. Feie- og tilsynsgebyr utgjorde kr 650 og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger, kun for utvendig tilbygget bolig. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2005, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2025.

  Det gjøres særlig oppmerksom på at hundegård ikke medfølger i handelen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tingøyst erklæring/avtale vedrørende felles vannanlegg på denne eiendommen med flere, dbnr. 72, tgl. 13.1.1962.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Åsnes kommune (2019-2030), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 41 Bnr. 81 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Sprekker i gulvbelegg
  Det er utført arbeid på bad/våtrom kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad og privat elektriker. Membran på gulvet under fliser i dusjen og hjørner.
  Baderom avløp til septiktank utført på egeninnsats
  Noe fukt i kjeller
  Nytt sikringsskap av Svensgaard installasjon.
  Rørleggerarbeid i tilbygget bad er utført av ufaglærte som bør utføres av faglært
  Privat snekker fasade tilbygg.
  Tilbygg av et bad på 3 kvm.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Dominik Schewa
  Nina Schewa
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev