aktiv-eiendomsmegling

Gjesåsen Suluvegen 16

Innholdsrik og ivaretatt bolig med alle rom på ei flate - Fin beliggenhet innerst i blindvei - Flotte uteområder

 • 1 600 000
 • BRA 172 m²
 • PRISANTYDNING1 600 000
 • OMKOSTNINGER56 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 656 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 973
 • AREALP-rom 117 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 555 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 600 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  56 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 656 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etg.: Entrè, stue, kjøkken, bad, toalett, vaskerom, to soverom og kontor. Garasje og tre boder i tillegg.
Kjeller med to kjellerrom.

I tillegg er det uthus med verksted og boder.

Suluvegen 16, Innlandet

 • Her kan vi presentere et koselig hus i landlige omgivelser innerst i blindvei på Kjellmyra. Kort radius til alle daglige gjøremål - enten du skal til sentrum eller på tur i skog og mark. Boligen har standarder fra byggeår, men er samtidig ivaretatt over tid med utvendig maling, tak fra 2005, kjøkken fra 1997 og bad fra 2000. Har du eller er du aktiv er det populært idrettsanlegg i kort avstand fra boligen, blant annet ski, orientering, fotball og flotte lysløyper. I tillegg er det tursti opp til Skjeppåshytta eller Gjesåsberget i nærområdet. I starten av veien finner du også Bondekro pizza grill og det er kun 5 km. til Flisa sentrum med det meste du trenger.

  Velkommen
  Her møtes du til ne gruslagt innkjørsel og parkering. Ta deg inn via dør fra garasjen til takoverbygget inngang eller via hagen til inngangspartiet. Inne møter du en entrè med plass til å henge av ytterjakka.

  Stue og kjøkken
  Det er delvis åpen løsning mellom stuen og kjøkkenet. I stuen er det både vedovn og varmepumpe fra 2007. Fra stuen er det utgang til en av mange terrasser i tilknytning til boligen. Kjøkkenet har i følge tidligere eier en innredning fra 1997 som går over to vegger med slette fronter, laminert benkeplate og vask med sidefelt i rustfritt stål. Det er plass til frittstående hvitevarer, oppvaskmaskin og stekeovn medfølger i handelen. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

  Bad, toalettrom og vaskerom
  Badet ble i følge tidligere eier pusset opp i 2000. Det er gulvbelegg med varmekabler og fliser på vegg. Varierende fallforhold på gulvet. Rommet er innredet med dusjkabinett, bidè, toalett og servantinnredning. Naturlig ventilering. Ved siden av badet er det separat toalett med wc og servant. Rommet har gulvbelegg og tapet på vegger. Naturlig ventilering. Ved siden av kjøkkenet har du et praktisk vaskerom med utgang til nok en terrasse. Det er gulvbelegg og tapet på vegger. Innredning med liten benk og utslagsvask. Naturlig ventilering fra rommet.

  Soverom
  Boligen har to soverom og ett kontor i tilknytning til inngangspartiet. I tillegg er det flere innredede snekkerverksted i tilknytning til boligen.

  De innvendige overflatene består av laminat, gulvbelegg og teppe på gulv, trepanel og tapet på vegger og takessplater i himlinger.

  Uthus med snekkerverksted og boder og inntilbygget garasje på tomta.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i landlige omgivelser i Åsnes kommune. Her får du den landlige idyllen som de fleste av oss ønsker seg kombinert med kort avstand til både skoler, barnehage og dagligvarebutikk. Nærmeste dagligvarebutikk med post er Joker Kjellmyra som er kun ca. 1 km fra boligen. Barnehage på Sønsterud ligger ca. 2,8 km unna eiendommen.

  På Sønsterud er det fine lysløyper og oppkjørte skiløyper på vinterstid. Det er ellers gode muligheter for friluftsaktiviteter nær eiendommen med kort veg til Flisaelva hvor det er muligheter for bading og fisking. På sommerstid er det også fine friluftsområder ved Baksjøen som ligger i kort avstand fra eiendommen. Kun en kort kjøretur fra eiendommen finner du også Gjesåsen klatrepark nær Gjesåsen kirke. Her kan du utfordre seg selv i 5 klatreløyper med ulik høyde og vanskelighetsgrad. Området har i tillegg fine muligheter for bærplukking på høsten og du kant ta fine skogsturer opp Gjesåsberget eller benytte sykkelen på skogsbilveiene etter jobb.

  Områdene i nærheten er kjent for et rikholdig dyreliv. Her kan du invitere gjester til opplevelser midt i villmarksriket og med naturområder rundt i området som innbyr til både jakt- og fiske, samt friluftsaktiviteter i form av sykling, turer og tradisjonelt friluftsliv.

  Det er ca. 5 km til Flisa sentrum hvor du finner et variert utvalg av forretninger, bank, kjøpesenter og de fleste servicetilbud. Her ligger også Åsnes ungdomsskole og Solør videregående skole. På Flisa finnes flotte idrettsanlegg, klatrevegg og svømmehall i tillegg til ulike kulturaktiviteter for liten og stor.
 • Se kartskisse.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad.

  Enebolig fra 1973. Ukjent byggegrunn. Grunnmur av betong og sementblokker. Vegger av bindingsverk. Normal isoleringsmetode på byggetidspunkt var med mineralull. Fasader er kledd med tømmermannskledning. Vinduer i boligdel med isolerglass og med to lag enkle glass i uthus. Vinduer er fra byggeår. Entredør av tre med isolerglass. Verandadør fra soverom av tre med isolerglass fra byggeår. To-fløyt verandadør fra stue av tre med isolerglass fra byggeår. Verandadør av tre med isolerglass fra 96 fra vaskerom. Foldeport av tre med elektrisk åpner til garasje. Veranda mot hagen er punktfundamentert med pilarer av tre ned i terreng. Bygget i trekonstruksjoner. Veranda ved kjøkken er punktfundamentert på pilarer av tre og bygget i trekonstruksjoner. Trapp og inngangspart ved entre som er belagt med steinheller. Taktekking med takplater av metall. Ukjent med alder og undertak. Tekking kan være fra byggeår, men opplyst ved forrige salg at dette var fra 2005. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Pipe er helbeslått. Takkonstruksjon av takstoler. Kalft loft som er isolert med mineralull/sydde matter. Ventilering av loft via gesimser og med ventiler i gavler.

  Uthus fra 1978. Ikke befart eller ytterligere beskrevet av takstmann. Interessenter oppfordres til å gjøre ytterligere undersøkelser.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det ikke gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak).

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendig/taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  - Utvendig/nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Skade på snøfanger over garasjedel.
  - Utvendig/veggkonstruksjon: Det er avvik: Slitasje, misfarging og svertesopp på fasader. Stedvis oppsprekking i nedkant på kledning. Omramminger rundt vinduer er ført helt ned på vannbrett. Begynnende fuktskader på kledning mot nord.
  - Utvendig/takkonstruksjon/loft: Det er avvik: Misfarging og svertesopp i gesimser. Skader på insektsnett i gesimser. Stedvis skader på isolasjonsmatter på loft.
  - Utvendig/vinduer: Det er avvik: Vinduer har passert godt over halvparten av forventet brukstid. Vinduer har stedvis innvendig og utvendig slitasje. Oppsprekking i kitt på vinduer med enkle glass. Det er indikasjon på punktert glass på lite vindu i stue.
  - Utvendig/dører: Det er avvik: Entredør: Halvparten av forventet brukstid er passert. Noe slitasje på overflater. Dørblad tetter ikke helt mot karm. Verandadør soverom: Halvparten av forventet brukstid er passert. Noe slitasje på overflater. Verandadør stue: Halvparten av forventet brukstid er passert. Falming og slitasje på overflater.
  - Utvendig/balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Veranda mot hagen: Slitasje og misfarging på overflater. Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Det er begynnende råte i håndløper på trapp. Slitasje og mosevekst på gulvbord. Veranda ved kjøkken: Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Slitasje på overflater og oppsprekking i treverk.
  - Utvendig/utvendige trapper: Det er avvik: Stedvis bom og riss i fuger.
  - Innvendig/overflater: Det er avvik: Eksempler på avvik er: Stedvis misfarging på gulvbelegg. Tapet løsner enkelte steder. Det mangler listverk rundt dør på kontor. Det er utbredt slitasje i skjøter på laminatgulv. Kraftigere slitasje på overflater i boder og garasje.
  - Innvendig/radon
  - Innvendig/krypkjeller: Det er avvik: Det er generelt rust på armering og noe avskaling på dekke over kryperom under garasje. Ventilering er stengt på befaring. Det er målt fuktinnhold i treverk i kryperom under bolig på 22 vektprosent. Fuktinnhold i treverk på over 20 vektprosen medfører fare for at sopp og råteskader oppstår.
  - Våtrom/overflater vegger og himling/bad: Det er avvik: Stedvis glipper og begynnende oppsprekking i silikonfuger i vegghjørner.
  - Våtrom/overflater gulv/bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Slitasje på gulv.
  - Våtrom/sluk, membran og tettesjikt/bad: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsninger. Ukjent med membran på vegger.
  - Våtrom/sanitærutstyr og innredning/bad: Det er avvik: Innredninger har passert halvparten av forventet brukstid. Svelling nederst på skapfronter. Krakerlering i servant. Lamell på overskap løsner.
  - Våtrom/ventilasjon/bad: Rommet har kun naturlig ventilering.
  - Kjøkken/overflater og innredning/kjøkken: Det er avvik: Noe slitasje og liten vridning på enkelte fronter.
  - Kjøkken/avtrekk/kjøkken: Halvparten av forventet brukstid er passert.
  - Spesialrom/overflater og konstruksjon/wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG0/1. Tapetrester elle tepperester på gulv. Tapet folder seg i hjørner. Innredninger har passert halvparten av forventet brukstid.
  - Tekniske installasjoner/vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Isolering av vannrør løsner stedvis. Korrosjon på rørskjøter.
  - Tekniske installasjoner/avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
  - Tekniske installasjoner/varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el.tilkobling av vamrtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Tomteforhold/drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  - Tomteforhold/grunnmur og fundamenter: Det er avvik: Stedvis avskaling av maling. Stedvis mindre riss.
  - Tomteforhold/utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  - Tomteforhold/oljetank: Det er avvik: Fra 1.1.20 ble det forbudt å fyre med fossilt brennstoff i Norge. Forurensing fra nedgravde oljetanker kan medføre store skader på både egen og andre eiendom. Huseier vil være ansvarlig dersom slike forhold inntreffer.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Innvendig/rom under terreng: Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetasje/kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Plater har store fuktskader, kuver seg og løsner fra innfesting. Stedvis saltutslag. Det er et fuktig klima i kjelleren.
  - Innvendig/innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
  - Våtrom/generell/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eksempel på avvik er: Svelleskade i himling på flere steder. Vask og armaturer har passert forventet brukstid. Gulvbelegg har ikke tett tilslutning til sluk. Det er en lite forhulning rundt sluk (sluk er ikke laveste punkt på gulv). Tapet løsner på vegg under servant. Knirk i gulv. Det er ikke helhetlig og tett gulvbelegg inn i skap. Det er varierende fallforhold, under 1:100, stedvis retning fra sluk.
  - Tekniske installasjoner/el-anlegg: Boligen har hovedsakelig åpent lagt elektrisk anlegg. Sikringsskap med porselensikringer er plassert i bodrom. Avvik: Noen mindre gjennomføringer i sikringsskap er utette. Skjøteledning er montert som fast installasjon i stue.
  - Tomteforhold/terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

  Det er gitt tgiu (ikke undersøkt) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Våtrom/fukt i tilliggende konstruksjoner/vaskerom: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
  - Tekniske installasjoner/andre installasjoner
  - Tomteforhold/byggegrunn

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: 117 kvm BRA
  Kjeller: 15 kvm BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Entrè, gang, kontor, stue, kjøkken, vaskerom, bad, toalettrom og to soverom.

  I tillegg er det garasje på 40 kvm BRA.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp elektrisk med panelovner og varmepumpe. Det er vedovn i stuen.

  Det er nedgravd oljetank på eiendommen.
  Fra 01.01.2020 ble det innført forbud mot bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Enkelte kommuner har innført lokal forskrift om nedgravde tanker. Denne forskriften vil da stille krav til tilstandskontroll av nedgravde oljetanker.
 • Eiertomt på ca.1555 m². Tomten er opparbeidet med steinlagt gangbane frem til inngangsparti og hage med plen rundt boligen. Gruset innkjøring og biloppstillingsplass.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen er tilknyttet privat vei. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 328 879 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 183 965 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 11.020,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 2.955,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for nybygg våningshus i 1976. Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på uthus.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen på både enebolig med garasje og uthus. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet(er).
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2002, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Det er planlagt el-kontroll 28.11.2022.

  Kjøper gjøres oppmerskom på at boligen ikke vil bli ytterligere rengjort i forbindelse med overtagelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen ligger i område som i kommuneplan for Åsnes 2019-2030 er avsatt til boligbebyggelse.

  Eiendommen ligger i område regulert til turvei og boliger i planen Kjellmyra 1, datert 3.5.1989. Eiendommen grenser til boligbebyggelse og friområde. Nabotomta er ubebygd og tilhører Suluvegen 12.

  Plan kan fås ved henvendelse til megler.
 • Gnr. 39 Bnr. 419 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Eiendommen selges via fullmektig. Fullmektigen har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt/besvart og interessenter oppfordres til å foreta nøye undersøkelser av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig, før bud gis.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,5 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Landsforeningen for hjerte- og lungesyke
  Vibeke Five
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev