aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Chr. Michelsens gate 23!
Velkommen til Chr. Michelsens gate 23!

GJØVIK Chr. Michelsens gate 23 H0102

Leilighet med 2 soverom på bakkeplan i 4-mannsbolig på Tongjordet. Varmepumpe - Peisovn - Balkong

 • kr 2 000 000
 • BRA 66 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 000 000
 • Omkostningerkr 19 009
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 357 004
 • EierformAndel
 • Byggeår1953
 • Soverom2
 • ArealP-rom 66 m²
 • Andel fellesgjeldkr 337 995
 • Felleskostnaderkr 7 428
 • Tomt730 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 2 000 000 (Prisantydning) 337 995 (Andel av fellesgjeld)   2 337 995 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 009 (Omkostninger totalt)   2 357 004 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.jpg
Lys og koselig andelsleilighet i 1. etasje i 4-mannsbolig på Tongjordet. Her har man en lettstelt leilighet i en hyggelig 4-mannsbolig. Kort veg til Gjøvik sentrum med alle byfasiliteter. Leiligheten har stue i nøytrale og duse farger, og gir et inntrykk av en god romfølelse. Med vedfyring i stuen får man en behagelig varme på kjølige kvelder. Utgang til praktisk balkong hvor man kan nyte late dager. Kjøkkenet har lys innredning i vinkel. Det er 2 gode soverom i leiligheten. Godt med garderobeplass. Lyst bad med dusjkabinett. 2 egne boder, felles vaskerom og fellesbod i kjeller, og disponibelt felles areal på loft til lagring. Felles tomt/ hage for borettslaget som er pent opparbeidet og beplantet. Eiendommen er delvis inngjerdet. Asfaltert gårdsplass med faste biloppstillingsplasser.
Hyggelig stemning i stuen.

Chr. Michelsens gate 23 H0102, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 66 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
  Primærrom
  1. etasje: 66 kvm P-rom: Kjøkken, stue, 2 soverom, bad, gang og entré.  Tomt
  730m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles tomt/ hage for borettslaget som er pen opparbeidet og beplantet. Eiendommen er delvis innhegnet med hekk og gjerde. Asfaltert adkomst og gårdsplass med biloppstillingsplasser. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen. Eiendommen ble etablert: 01.09.1952.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et etablert område på Tongjordet i Gjøvik. Området består av eneboliger, rekkehus og leiligheter. Det er ca. 200 meter til Tongjordet Barnehage, ca. 1,2 km Gjøvik barne- og ungdomsskole, og ca. 1,8 km til Gjøvik Videregående skole. Kort avstand til NTNU. Boligen ligger kun ca 1,2 km fra Gjøviks sentrum med gågate, butikker, spisesteder og offentlige kontorer. CC Gjøvik ligger inntil sentrumskjernen og har et godt utvalg av forretninger, parkeringshus mv. Ønsker man en rolig kveld på byen kan Gjøvik by på en koselig film på kino eller en kveld på bowling. For den mer sosiale finnes bra med uteliv og utesteder i helgene. For den aktivitetslystne finnes mange friluftsmuligheter, her kan nevnes Fastland friluftsbad, Hovde ski og alpinanlegg med heis, tennisbane, Gjøvik klatrepark, Gjøvik stadion med ballbaner, Fjellhallen og Røverdalen svømmeanlegg. Gjøvik har mange fine stier og turområder langs Mjøsa. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 155619465 - Andre småhus m/3 boliger el fl - 4 boliger - H0102: 103 m2. Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Bygningen har malte trevinduer med isoler glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Dør til leilighet fra 2016 og dør til balkong fra 1998 i følge tidligere takst. Balkong med adkomst fra stue i trekonstruksjoner. Iht. tilstandsrapport datert 27.07.2023 av Trond Hagen. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 16: Byttet terrassebord, sommer 2022. Kun utført av ufaglært/egeninnsats/dugnad.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL CHR. MICHELSENS GATE 23! Lettstelt andelsleilighet beliggende på bakkeplan. God planløsning. Balkong med overbygg og adkomst til hage og fellesarealer. Boligen inneholder: Kjøkken, stue, 2 soverom, bad, gang og entré. Balkong. Det er to store egne boder i kjeller, felles vaskerom og felles bod i kjeller, og disponibelt felles areal på loft til lagring.

  Standard
  Velkommen til denne sjarmerende andelsleiligheten i 1. etasje av en koselig 4-mannsbolig på Tongjordet. Med en lys og lettstelt atmosfære, er dette hjemmet perfekt for de som ønsker en enkel og komfortabel boopplevelse. Stuen i nøytrale og duse farger gir en herlig romfølelse, og vedfyring i peisovnen sørger for en behagelig varme på kjølige kvelder. Fra stuen har du også tilgang til en praktisk balkong, ideell for å nyte late dager eller friske morgener. Kjøkkenet, med sin lyse innredning i vinkel, inviterer til å lage smakfulle måltider og gode stunder. Leiligheten har to romslige soverom med god plass til garderobe. Badet er lyst og innbydende, utstyrt med dusjkabinett for en avslappende dusjopplevelse. Med to egne boder, et felles vaskerom og en fellesbod i kjelleren, har du rikelig med lagringsplass. I tillegg er det et disponibelt fellesområde på loftet for ekstra oppbevaring. Borettslagets felles tomt og hage er pent opparbeidet og beplantet, og gir et hyggelig utemiljø. Eiendommen er delvis inngjerdet, og på den asfalterte gårdsplassen finner du faste biloppstillingsplasser. Denne andelsleiligheten gir deg ikke bare et koselig hjem, men også nærhet til alle byfasiliteter i Gjøvik sentrum, samt gangavstand til Fagskolen/ NTNU. Ta steget inn i denne herlige boligen, og opplev det beste av både komfort og beliggenhet. KORT FORTALT: Lysmalte flater. Godt med dagslys inn. Koselig stue med utgang til balkong. Vedfyring som luner godt på kjølige kvelder. 2 soverom. Godt med garderobeskap. Biloppstillingsplasser ved boligen. Felles tomt/ hage. KJØKKEN: Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. BAD/ VASKEROM: Bad er pusset opp i 2015 i følge tidligere takst. Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Veggene har fliser. Taket har himlingsplater. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 25. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Mekanisk ventilasjon med vifte i himling. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormal forhold. Hulltaking er foretatt ved/i Himling i kjeller. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 8. INNVENDIGE OVERFLATER: Himlinger: Himlingsplater. Veger: Malte strie, malt tapet og malte plater. Gulv: Laminat og fliser. Etasjeskiller mot kjeller er av trebjelkelag og til dels i betongdekke. Innvendig har boligen malte formpressede dører. DIVERSE UTSTYR: Naturlig ventilasjon på tilluft og mekanisk avtrekk fra bad og ventilator på kjøkken. Varmtvannstanken er på ca 200 liter og er plassert i kjeller. Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer og måler er plassert i felles trapperom. Røykvarsler og brannslukker apparat er montert.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Hvitevarer som står igjen medfølger i salget. (Kjøl/frys, komfyr og oppvaskmaskin). Alle skap som er i leiligheten følger med.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Boligen er fra ca. 1953 oppgradert og modernisert de senere årene. Bygningen fremstår som godt vedlikeholdt og tatt vare på. Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Kostnader til løpende vedlikehold må likevel påregnes, likeså utskiftninger og moderniseringer. Bygningen er oppført etter den byggeskikk og de krav som var gjeldene på oppføringstidspunktet, og det vil normalt alltid kunne registreres avvik fra normal tilstand. Det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Dagens forskrifter og krav til energi, klima, miljø og boligens funksjonalitet er normalt strengere enn de krav som var gjeldene ved oppføringstidspunktet Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. 1991 Modernisering Ny taktekking, takrenner og nedløp 2000 Modernisering Etterisolering av etasjeskille 2008 Modernisering Nye automatsikringer 2010 Modernisering Innvendige vegger og himlinger er malt 2012 Modernisering Etterisolert yttervegger, ny kledning og malt 2012 Modernisering Nytt felles inngangsparti 2012 Modernisering Ny ytterdør 2015 Modernisering Oppgradering av bad 2016 Modernisering Ny inngangsdør til leilighet Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Ingen tiltak kreves. Innvendig > Radon: Det er ikke kjent at det er foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konferer styre i borettslaget for ytterligere informasjon.

  Parkering
  Biloppstillingsplass på eiendommen.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk samsvarer med tegninger. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 000 000 (Prisantydning) 337 995 (Andel av fellesgjeld)   2 337 995 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 009 (Omkostninger totalt)   2 357 004 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Boligen har mursteinspipe. Peisovn med glassdør. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 17.04.2023. Utført. Siste dato for feiing: 19.05.2021. Utført.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Andelseier har energimerket boligen og energiattest ligger vedlagt prospektet eller kan fåes ved kontakt med megler.

 • Formuesverdi primær
  659472

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2374098

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - månedlige felleskostnader inkl. kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - innboforsikring - generelle vedlikeholdskostnader

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  1

  Part.obl.nr.
  954529622

  Felleskostnader pr. mnd.
  7428

  Andel fellesgjeld
  337995

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-06-11T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Laget er ikke et IN-lag / Borettslaget har ikke vedtektsfestet mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Avdrag fellesgjeld
  593

  Rentekostnad fellesgjeld
  1228

  Andel fellesformue
  14340

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er inkludert i de månedlige felleskostnadene. Kommunale eiendomsgebyrer faktureres Chr Michelsensg 23 Borettslag A/L. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Borettslaget
  Chr Michelsensg 23 Borettslag A/l

  Borettslagets org.nr
  954529622

  Om borettslaget
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Siste saker i borettslaget: Det er vedtatt at det kjøpes inn robotgressklipper. Det er vedtatt å dele kjellerrom ved siden av vaskerom i 4 like deler. Det ble vedtatt at hagen skal settes tilbake til å være fellesareale.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Ved bruk av forkjøpsretten tilkommer et gebyr på kjøper på kr. 7.769,-. Ta kontakt med megler eller GOBB for nærmere informasjon.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men eiendommen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. For det tilfelle det er endelig avklart at erververen ikke godkjennes, kan borettslaget kreve andelen tvangssolgt, jf. lov om Burettslag § 4-8.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Ingen planlagte kostnadsøkninger pr d.d.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 61778178345, Nordea Bank Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 12.06.2023: 4.34% pa. Antall terminer til innfrielse: 105 Saldo per 12.06.2023: 1 351 983 Andel av saldo: 337 996 Første termin/første avdrag: 30.09.2019 ( siste termin 30.06.2049 ) Flytende rente

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Leverandør av sikring: Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (v/Klare Finans AS) Varighet av avtalen/ oppsigelsesvilkår: Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikringstaker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  86177410

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Ordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Det er pliktig medlemskap i Gobb for andelseier(ne). Kjøper må selv melde seg inn i GOBB og betale medlemskontingenten. Iht. ordensregler: Det skal være stille etter kl. 23.00. Trappevask utføres 1 gang pr. uke, deles på skift. (Muntelig informert om at denne praksissen er endret) Gressklipping utføres av hver andelseier ved behov. (Det er vedtatt å kjøpe inn robotklipper i borettslaget) Det skal ikke vaskes klær om natta.

  Dyrehold
  Iht borettslagets vedtekter: Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Ingen rettigheter registrert på andelen. Følgende er registrert på grunneiendommen: 3407/63/133: 04.11.2013 - Dokumentnr: 946906 - Bestemmelse iflg. skjøte Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om stolpefeste Bestemmelse om vegskråninger Med flere bestemmelser 04.11.2013 - Dokumentnr: 946906 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:3407 Gnr:63 Bnr:131 Rettighetshaver: Knr:3407 Gnr:63 Bnr:275 01.09.1952 - Dokumentnr: 3127 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3407 Gnr:63 Bnr:282 01.01.2020 - Dokumentnr: 235451 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0502 Gnr:63 Bnr:133

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger innflytningstillatelse vedr Chr. Michelsens gt 23 datert 29. mai 1953. Det foreligger attest for fullført beggearbeid 10/ 3- 1954. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Det foreligger tegninger over Chr. Michelsens gt 23 - av firemannsbolig fra 1952. Det foreligger forslag til utvidelse av verandaer/ balkonger fra 1994. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke.  

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig veg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

  Regulerings- og arealplanner
  Gjeldende arealplan med bestemmelser: Kommuneplanens arealdel (KP): 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032 med vedtaksdato 29.10.2020. Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse Bestemmelses område Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info. Merknad fra kommunen: Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten. Interessenter oppfordres til å ta kontakt med kommunen for status i saken.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 000 000 (Prisantydning) 337 995 (Andel av fellesgjeld)   2 337 995 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 009 (Omkostninger totalt)   2 357 004 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  19009

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har tegnet og betaler Dobbeltboligforsikring fra Söderberg & Partners. Det er kjøper av denne boligen som blir dekket av forsikringen. Den dekker faste bokostnader med inntil 15 000 kroner per måned i inntil 9 måneder, dersom kjøper ikke får solgt sin gamle bolig før overtakelse av ny bolig. Se forsikringsvilkår for mer informasjon. 

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 6.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, elektronisk signering, kommunal info, forretningsfører, eierskifte, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 2.500,- pr time, begrenset oppad til kr. 60.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Mette Skar

Megler

Anne Mette Skar

98 01 56 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev