aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kronsprins Olavs veg 42!
Velkommen til Kronsprins Olavs veg 42!

GJØVIK Kronsprins Olavs veg 42

Koselig enebolig med attraktiv og flott beliggenhet - 4 soverom - carport - nydelig Mjøsutsikt!

  • kr 5 000 000
  • BRA 216 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 5 000 000
  • Omkostningerkr 142 042
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 142 042
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1955
  • Soverom4
  • ArealP-rom 167 m²
  • Tomt759 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 5 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,00))   142 042,- (Omkostninger totalt)   5 142 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger
En koselig enebolig med attraktiv og flott beliggenhet i Nordbyen. Her er det nydelig Mjøsutsikt! Fra boligen er det gangavstand til Fredheim skole, Tranberghallen, sykehuset og Gjøvik stadion. I tillegg er det kort veg til Gjøvik sentrum med alle byfasiliteter. Boligen har lyst og smakfullt kjøkken med åpen løsning mot stue. Spisestue med magisk utsikt over Mjøsa, og stuedel med fin plass til sofagruppe. Stemningsfull peis som luner godt på kjølige kvelder, og utgang fra stuen til romslig terrasse hvor man kan nyte solrike dager, Inneholder 4 gode soverom i 2. etasje. Hovedsoverom med stor skyvedørsgarderobe. Kjeller har godt med bodplass og oppbevaringsmuligheter. Carport inntil boligen. Tomt opparbeidet med plen og beplantning. Belegningsstein på gårdsplass.
Plass til møblement på kjøkkenet.

Kronsprins Olavs veg 42, Innlandet

  • Arealbeskrivelse

    Bruksareal
    1. etasje: 216 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
    Primærrom
    1. etasje: 167 kvm P-rom inneholder: Loftsetasje: 4 soverom, toalettrom og gang. 1. etasje: Stue, kjøkken, bad, toalettrom, vindfang og entré. Kjeller: Bad og gang.



    Tomt
    759m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiet tomt som er skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Belegningsstein på gårdsplass. Tomtegrensen er markert som usikker i kommunekart. Oppmåling anbefales. Eiendommen ble etablert: 21.05.1955, via kart- og oppmålingsforretning. Her viser arealet på fraskilte tomt/ denne eiendom (Prins Haralds veg 12 - gnbr 67/ 351): 1011 m2, derav gategrunn 252 m2. Tomtestørrelse fra kommunens matrikkelkart viser et areal på ca 800 m2. Usikre grenser. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

    Beliggenhet
    Eiendommen har god beliggenhet innen etablert boligområde, nær Gjøvik sentrum. Mjøsutsikt. Kort veg til skoler, sykehuset, Fastland, sentrum, m.m. Til Gjøvik sentrum med alle byfasiliteter er det ca. 2 km. Gjøvik sentrum kan by på diverse butikker i gågate, kjøpesenteret CC med utallige tilbud, rolige kafèer og smakfulle restauranter, bank og postkontor. I tillegg finner man bakeri, vinmonopol, apotek, frisør og treningssenter. Ønsker man en rolig kveld på byen kan Gjøvik by på en koselig film på kino eller en kveld på bowling. Den mer sosiale finner bra med uteliv og utesteder i helgene. For den aktivitetslystne finnes mange friluftsmuligheter, her kan nevnes Fastland friluftsbad, Hovde ski og alpinanlegg med heis, tennisbane, Gjøvik klatrepark, Gjøvik stadion med ballbaner, Fjellhallen og Røverdalen svømmeanlegg. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

    Adkomst
    Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

    Bebyggelse
    Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 155662271 - Enebolig - 1 boenhet Det er boligbebyggelse i området rundt.

    Byggemåte
    Tidligere tomannsbolig fra 1955. Ombygget til enebolig, og tilbygget i 1978. Tilbygget carport og bod i 1991. Normal standard og planløsning. Gulv støpt på grunn. Grunnmur i murte blokker. Yttervegg i isolert bindingsverk. Yttervegger i trekonstruksjoner. Undertaksbord. Etasjeskiller med trebjelkelag. Taket er tekket med betongtakstein. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier i treverk. Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Plassbygde taksperrer. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Luftespalte ved raft. Adkomst til loft fra luke. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 3-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass. Ytterdør i treverk til kjeller. Veranda mot sør øst. Fundamentert med betongsøyler og blokker direkte på grunn. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Det er oppsatt gjerde rundt eiendommen. Takvann ført ned i grunnen og ut på terreng. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Murt grunnmur, utført med murte blokker. Grunnmur i betong. Forstøtningsmur ved utvendig trapp via car-port til kjeller. Skrånende tomt. Iht. tilstandsrapport datert 19.09.2023 av Alf Bjørnerud. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 2: Ombygging av gammelt våtrom i kjelleren. Utført av faglært. Knut Malmberg AS. Pkt. 2.1: Oppgradert av fagfolk. Pkt. 4: Tømming av tank tilknyttet det offentlige og rengjøring av rør. Utført av faglært. Grønnerud. Pkt. 11: Installasjon av varmepumpe. Utført av faglært. Gjerdalen Kjøleservice AS. Pkt. 12: Vi har hatt gjennomgang av det eklektiske anleggets. Bakke EL-installasjon. Pkt. 13: To ladepunkter i garasje/carport. Pkt. 14: Noe mur og tømmerarbeid er utført av familien. Pkt. 16: Ny veranda er bygget av familien. Utført kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 18: Kjelleren har gjennomgått en omfattende ombygning og oppgradering.

    Innhold
    VELKOMMEN TIL KRONPRINS OLAVS VEG 42! - en koselig enebolig med fantastisk Mjøsutsikt! Bolig over 2 plan og kjeller, som inneholder: Loftsetasje: 4 soverom, toalettrom og gang. Det finnes også en mindre stue/ tv- rom i loftsetasjen. 1. etasje: Stue, kjøkken, bad, toalettrom, vindfang og entré, samt bad. Kjeller: Bad og gang, samt boder. Veranda mot sør og øst. Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport. Deler av loftsetasjen er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde. Utvendig inntilliggende bod/car-port med kjellernedgang er ikke medtatt i det oppmålte arealet. Innredning av kjeller er ikke byggesøkt.

    Standard
    Denne hyggelige eneboligen i Nordbyen har virkelig mye å by på. Beliggenheten er fantastisk, med en flott utsikt over Mjøsa og gangavstand til mange viktige fasiliteter. Du finner Fredheim skole, Tranberghallen, sykehuset og Gjøvik stadion i umiddelbar nærhet, noe som gjør hverdagen enklere for både småbarnsfamilier og idrettsentusiaster. I tillegg er Gjøvik sentrum kun en kort kjøretur unna, med alle de bekvemmeligheter byen har å tilby. Boligen i seg selv utstråler en koselig atmosfære. Det lyse og smakfulle kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen, noe som gjør det til et flott sted å samles med familie og venner. Spisestuen har en magisk utsikt over Mjøsa, og her finner du også en stemningsfull peis som skaper et godt miljø på kjølige kvelder. Fra stuen har du tilgang til en romslig terrasse hvor du kan nyte solrike dager og den vakre utsikten. Med fire gode soverom i andre etasje, er det rikelig med plass til hele familien. Kjelleren tilbyr god lagringsplass og bodmuligheter, og du har til og med en praktisk carport for beskyttet parkering. Utearealet er pent vedlikeholdt med en plen som gir deg muligheten til å nyte utendørslivet. Denne eneboligen i Nordbyen er virkelig et drømmehjem for de som setter pris på både komfort og beliggenhet. Med Mjøsutsikt, nærhet til skole, idrettsfasiliteter og sykehus, samt kort avstand til sentrum, har den mye å tilby for alle i familien. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og heltre benkeplate med kjøkkenkum. Flislagt og belysning over benkeplate. Integrert komfyr, koketopp. Plass til frittstående oppvaskmaskin, kombiskap kjøl/frys. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. BAD/ VASKEROM: Bad i kjeller: Fliser på gulvet. Baderomsplater på vegger. Formpresset panel i himling. Servant med underskap. Speil med tilhørende belysning. Dusjnisje. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør. Bad i 1. etasje: Våtrom er fra ca 2003. Fliser på gulv og vegger. Panel i himling. Servant med underskap. Speil med tilhørende belysning. Dusjkabinett. Badekar. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Toalettrom med fliser på gulv, fliser og panel på vegger. Servant. Vegghengt toalett. Naturlig avtrekk. Varme i gulv. Sprekk i gulvflis. Toalettrom med gulvbelegg, panel på vegger og panel i himling. Servant. Speil. Gulvmontert toalett. Naturlig avtrekk. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Himlinger: Panel. Formpresset panel. Vegger: Panel. Tapet. Baderomsplater. Fliser. Gulv: Parkett. Laminat. Heltregulv. Betonggulv. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Støpt gulv på grunn i kjeller. Blindkjeller, eller støpt gulv på grunn i tilbygget inngang og bod. Åpen krypekjeller mot sør under tilbygget stue og bad. Rom i kjeller: Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Tilbygget stue og bad har krypekjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Tilbygget inngang har støpt plate på grunn/blindkjeller. Trapper av treverk mellom etasjene. Profilerte tredører. Lette/glatte innerdører. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon. Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i kjeller. Vanninntak med varmekabel. Vann og avløp til vaskemaskin er plassert på bad/vaskerom i 1. etasje. Varmepumpe fra 2020 er plassert i stue. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra ca 1970 er plassert i bod i kjeller. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: - Røykvarsler - Brannslukningsapparat Teknisk forskrift (TEK17) stiller krav om at røykvarslere skal være tilkoblet strømnettet for drift, med batteri som reservestrømkilde. Dette gir den konsekvens at det gis TG3 der røykvarslere ikke er tilkoblet strømnettet, det er likevel ikke et krav i boliger oppført etter tidligere Tekniske forskrifter om å oppgradere røykvarslere med tilkobling til strømnettet for å tilfredsstille boligens branntekniske forhold. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Taktekking og undertak har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid. Undertak er utett ved gjennomføring til pipe, dette er et avvik som bør utbedres. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekking og undertak skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ut ifra alder kan skader og lekkasjer oppstå på eldre taktekking. Det er ikke behov for strakstiltak, men ut ifra alder kan skader oppstå på eldre taktekking. Utvendig > Veggkonstruksjon: Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Blemmer i maling. Dette kan være forårsaket av at boligen tidligere er overflatebehandlet med linoljemaling. Svertesopp registrert. Kledning bærer stedvis preg av elde og slitasje. Beplantning inntil kledning anbefales fjernet. Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der mus kan komme inn. Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Utvendige vedlikeholdsarbeider må påregnes. Deler av kledning anbefales utskiftet Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Konstruksjonen er underdimensjonert i forhold til dagens standard. Misfarging på undertak. Kan ha oppstått ved spesielle værforhold. Fuktmerker er registrert ved gjennomføringer. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Lokal utbedring bør utføres. Lufting/ventilering bør forbedres. Det anbefales å føre jevnlig tilsyn med takkonstruksjon, spesielt ved større nedbørsmengder og/eller snøsmelting. Gjennomføringer i tak må kontrolleres for å kartlegge årsak til misfarging/fuktmerker. Lufting/ventilering bør forbedres. Utvendig > Vinduer: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer fra 1972 og byggeår bærer preg av slitasje. Vinduer med isolerglass fra 2014 og 2018 får tilstandsgrad 1. Oppgraderinger/utskiftninger bør påregnes på eldre vinduer. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konstruksjoner fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Forenklet konstruksjon som krever ekstra ettersyn og vedlikehold. Skjevheter er registrert. Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere. Avstanden/spalten mellom de horisontale spilene i rekkverk ble målt til 45 mm. Viktig å merke seg at høyder opptil 75 cm over gulvet kan ha horisontale spalter i rekkverket på maks 20 mm. Dette for å hindre at barn ikke enkelt får fotfeste i rekkverket. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Konstruksjonen må frostsikres. Vedlikeholdsarbeider må påregnes. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Overgang mellom trebjelkelag og støpt plate er utsatt for fukt/kondens problematikk og er å betrakte som en risikokonstruksjon, dvs. en konstruksjon som erfaring har en høy skadefrekvens. Konstruksjonen er lukket og ikke mulig å inspisere, men det gjører oppmerksom på risikoen. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Påvist fuktskjolder i betonggulv. Det er ikke registrert avvik som tilsier at man må påregne umiddelbare tiltak, men pga. elde kan det ikke utelukkes avvik. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Pipe og ildsted: Pipe er besiktiget fra bakkenivå og innvendig i rom på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppnådd, eller nært forestående på pipe/ ildsted. Rennemerker på sotluke. Det er ikke behov for strakstiltak, siden pipe er opplyst å fungere med dagens bruk. Eiers opplysning: Det er ikke opplyst om anmerkinger fra feievesenet på pipe og ildsted. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Om registrerte merknader skyldes defekt drenering, kapilærsug gjennom fundament/gulv eller innvendig kondens er ved visuell besiktigelse ikke mulig å vurdere med sikkerhet. Det kan også være en kombinasjon av disse. det er registrert noe "kjellerlukt" og kjelleren bør ventileres bedre. Det er viktig å følge med på konstruksjonene jevnlig. Ikke registrert avvik som krever strakstiltak. Temperatur bør heves, ventilasjon bør forbedres, årsak til fuktbelastning kartlegges. Se tiltak under drenering. Innvendig > Krypkjeller: Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader. Kryperom fremstod som luftig på befaringsdagen. Utvendig terreng ligger høyere enn krypekjeller, dette gir økt risiko for fuktinnsig. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Blindrom under tilbygget inngang er ikke inspisert. Adkomst ikke mulig. Det er ikke registrert avvik som krever strakstiltak, men da dette er en konstruksjon som vurderes som risikokonstruksjon anbefales det jevnlig kontroll av konstruksjonene. Det anbefales å legge plastfolie mot grunnen. Rydd grunnen i kryperommet for alt organisk avfall og avrett om nødvendig med f.eks. sand eller grus. Dekk den deretter med plastfolie som legges ut for å hindre avdunsting/fordamping fra grunnen. Der grunnen i kryperommet ligger under utvendig terreng, bør avrettingen sørge for at det blir fall fra ringmur eller mot en sentralt plassert renne (drensgrøft) hvor vann får avløp/ledet vekk fra bygning. Legg folien med god overlapp i skjøtene og slik at det ikke kan samle seg vann på oversiden. Avslutt folien ca. 0,1 m fra ringmuren slik at ev. kondensvann fra ringmuren eller overvann renner av. Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke etablert håndløper på begge sider i trappeløpet. Trapp til kjeller er bratt og har lav høyde til etasjeskiller. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvet utenfor nedsenket dusjsone har fall under 1:100. I slike tilfeller skal membranen ha en oppkant på minst 15mm over ferdig gulv ved terskel. Det kan ikke kontrolleres om membranen har oppkant da membran ikke er synlig. Halvparten av forventet brukstid på gulvet er oppnådd. På grunn av de avdekkede forhold bør fritt vann på gulv/vegg unngås. Fall er ikke tilfredsstillende. Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Membran har oppnådd forventet brukstid, vannsøl på vegg/gulv frarådes. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Eldre våtrom er ofte bygget uten særlig tanke på tetthet og fuktsikring, slik det er krav om i dag. Eldre våtrom med moderat bruk, kan ved endret bruksintensitet ha en kort gjenværende levetid. Nyere våtrom er konstruert for å tåle høyere bruksintensitet, sammenlignet med eldre våtrom. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Baderomsplater er ikke montert i henhold til leverandørens anvisning, fuge mellom plate og aluminiumslist er ikke brukt. Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk kreves det utbedring eller utskifting. Skader/følgeskader kan være en konsekvens av ufagmessig utførelse. Det anbefales derfor å følge med på tilstand til våtrommet. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom i fliser er registrert - (hulrom under fliser). Påviste skader må utbedres. Det anbefales ytterligere undersøkelse av fagperson som kan gi en vurdering av om det er tilrådelig å gjøre utbedring av løse fliser/ fliser med bom. Det vil være viktig å vurdere eventuell skade på underliggende membran ved å utbedre/ ikke utbedre avviket. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Ikke synlig forhøyningsring i sluk, usikkert om membran er ført ned bak klemring. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene. Våtrommet er etablert i eldre kjeller, det er eksisterende murvegg på 4 sider. Det kan antas at det er fuktopptrekk i gulv/vegg i denne konstruksonen. Det er ikke mulig å foreta fuktsøk med hulltaking i denne konstruksjonen. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Overvåk tilstanden jevnlig. Ved hullrom under flis er det ofte fuktopptrekk fra betong som er årsak, det kan også være fukt under membran ved utett gjennomføring i sluk. Vær oppmerksom på at defekt membran kan føre til vannskader. Kontroller og rengjør sluket regelmessig for å unngå at sluket mister funksjonalitet Innhent dokumentasjon om mulig. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Komfyrvakt anbefales etablert. Enkelte slitasjer/skader er registrert. Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Spesialrom > Overflater og konstruksjon >Toalettrom: Det er ikke spalte som synliggjør evt. lekkasjevann fra innebygget sisterne og heller ikke fremlagt dokumentasjon som sier at innebygget sisterne har safetybag som ivaretar ev. lekkasjevann. Tilluft mangler under dør. Etablere tilluft under dør sammen med mekanisk avtrekk. Mulighet for synliggjøring av eventuelt lekkasjevann i innebygd sisterne må etableres for å lukke avviket. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppnådd. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon og tidspunkt for utskifting er vanskelig å angi eksakt. Det er kobberrør med skrukoblinger i flere skjøter. Det er ikke behov for strakstiltak utifra at vannledninger fungerer i dag, men utifra forventet brukstid kan skader plutselig oppstå. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. Halvparten av forventet brukstid er oppnådd. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det er ikke behov for strakstiltak ut ifra at avløpsrør fungerer i dag, men ut ifra forventet brukstid kan skader plutselig oppstå. Lufting over tak anbefales reparert. Tiltak må utføres på avløpsanlegget for å lukke avviket. (Se takkonstruksjon) Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannsbereder har oppnådd forventet brukstid. Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Halvparten av forventet brukstid eller mere på drenering er oppnådd. Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillærsug fra grunnen. Det er påvist fuktvandring og fuktopptrekk via kjellergulv og grunnmur. Anses som normalt i eldre kjellere og vurderes derfor ikke som noe stort problem i forhold til dagens bruk, forutsatt god ventilering. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Det anbefales å installere avfukter. Dette fjerner ikke årsaken til fukt men bedrer brukbaheten av kjeller. Det anbefales etablert flere ventiler i kjellervegg. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Grunnmur og fundamenter er ikke frostsikret. Malingsflass på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Påvist fuktskjolder. Eldre betong kan ha redusert kvalitet. Sprekk i grunnmur i overgang opprinnelig del og tilbygg, dette er ikke unormalt fordi konstruksjon med forskjellig fundamentering og byggeår kan bevege seg ulikt. Horisontale sprekk/riss i grunnmur, skyldes sannsynligvis innpressing av vegg. Årsak kan være jordtrykk eller tele. Sprekker/riss av en slik karakter i bygninger fra denne perioden er ikke uvanlig. Det er ikke behov for umiddelbare utbedringstiltak , men utifra alder kan bygningsdelen ha skjulte skader. Anbefaler å følge med videre utvikling. Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Konstruksjonene har skjevheter. Dagens forskrift krever rekkverk, gjerde, tett vegetasjon eller lignende slik at fallskader forebygges ved nivåforskjeller mer enn 0,5m, når det er underlag som: betong, asfalt, steinheller og lignende. Eldre betong har redusert kvalitet. Skjevheter er registrert. Rekkverk/sikring må monteres. Tomteforhold > Terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Det bør foretas terrengjusteringer. Det er ikke behov for strakstiltak, men viktig at man leder vann bort fra bygningen. Dette for å forhindre økt fuktbelastning på fundamenter/ grunnmur / kjeller. For å unngå fuktskader. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Utvendige avløpsrør begynner å bli gamle og har oppnådd forventet brukstid. Disse kan være utsatt for gjengroing, korrosjon, setninger og redusert gjennomstrømming. Det er derfor påregnelig med skader på eldre avløpsanlegg. Når rørene må skiftes er vanskelig å angi eksakt, men utbedringer eller utskifting av anlegget må påregnes. Det er ikke behov for strakstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Utbedringer og utskiftinger må påregnes. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert pr d.d. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er oppsatt gjerde rundt eiendommen. Det kan forventes vedlikehold av denne, da beplantning går inntil på begge sider. Tilstandsgrad er ikke vurdert. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Rommet har 4 murvegger mot våtsone.

    Parkering
    Carport med 1 biloppstillingsplass.

    Forsikringsselskap
    EIKA

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    5 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,00))   142 042,- (Omkostninger totalt)   5 142 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming består av vedfyring og strøm. Pipe i teglstein. Ildsted er montert. Peis. Vedovner. Luft til luft varmepumpe. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 24.02.2022. Utført. Siste dato for feiing: 07.08.2023. Ikke utført. Anmerkninger: Godkjent slokkeutstyr mangler og må anskaffes og monteres. Gjelder bruksenhet. Sot i bunn av skorstein fjernes. Gjelder røykløp.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

    Energiklasse
    F

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    26229

    Kommunale avgifter år
    2022

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2022: Vann og avløp 10908,- Renovasjon 2875,- Feiegebyr 650,- Eiendomsskatt 11796,- Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskattetakst 2949100,-

    Formuesverdi primær
    1017821

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    3664157

    Formuesverdi sekundær år
    2021

    Andre utgifter
    Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

    Info vannavgift
    Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Vannmåler: Sist avlest dato: 03.01.2023. Sist avlest målerstand (kubikkmeter): 3146 m3.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3407/67/351: 19.03.2013 - Dokumentnr: 226757 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:3407 Gnr:67 Bnr:387 21.05.1955 - Dokumentnr: 1833 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3407 Gnr:67 Bnr:280 Opprinnelig hovedbruk Gnr. 67 Bnr. 320 er sammenføyd med 67/280 01.01.2020 - Dokumentnr: 944730 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0502 Gnr:67 Bnr:351 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger melding om arbeid - tilbygg til eks. bolig på Kronprins Olavs gate 42, datert 26.06.1991. Det foreligger melding om arbeid - garasje/ carport på Kronprins Olavs gate 42, datert 25.10.1990. Det foreligger innflyttingsattest for tilbygg til enebolig datert 10.10.1979. Det foreligger byggemelding/ vedtak vedr tilbygg til generasjonsbolig på Kronprins Olavs gate 42, datert 27.04.1978. Det foreligger bygganmeldelse av tomannsbolig på Prins Haralds veg 12, datert 30. september 1955. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Enebolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Innredning av kjeller er ikke ihht opprinnelige tegninger. Rom i kjeller er ikke omsøkt bruksendret. Det er endret oppdeling/bruk av rom i begge etasjer. Bygget var opprinnelig en tomannsbolig med kjøkken i begge etasjer. Det foreligger ikke byggemelding vedr tilbygget inngangsparti eller terrasse. Disse tiltakene vil bli kjøpers ansvar. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst fra tomtegrense. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er vannmåler installert. Kommentar fra kommunen: På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

    Regulerings- og arealplanner
    Gjeldende arealplan med bestemmelser: Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032 med vedtaksdato 29.10.2020. Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse Bestemmelsesområde Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info. Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse. Se plan- og bygningslovens § 1-5. Arealplaner under arbeid: Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten. Det er i gangsatt planarbeide for området 3407 0462 - Stensjordet. Formålet med planarbeidet er å følge opp kommuneplanens intensjon om å legge til rette for felles planlegging og utvikling av en ny bydel i Gjøvik kommune, med boliger og tilhørende infrastruktur. Behov for barnehage vil vurderes. Det skal i henhold til kommuneplanens arealdel også vurderes nytt nærsenter/bydelssenter. Planen skal bl.a. følge opp Gjøvik kommunes strategier for «Connected Living». Sentralt i strategiene er sosiale møteplasser, tunbebyggelse og tilgang til forskjellige tjenestetilbud som skoler og omsorgssentre. Interessenter oppfordres til å ta kontakt med kommunen vedr status i planen.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    5 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,00))   142 042,- (Omkostninger totalt)   5 142 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    142042

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, elektronisk signering, markedsføring, grunneier/ feste og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 60.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Henriette Stray Fischer

Megler

Henriette Stray Fischer

98 01 99 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev