aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Olavs gate 2!
Velkommen til Olavs gate 2!

GJØVIK Olavs gate 2 H0602

Lys og trivelig andelsleilighet - 2 soverom - hyggelig uteplass/ hage i bakgård - gangavstand til sentrumsfasiliteter.

 • kr 2 900 000
 • BRA 89 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 900 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 283 912
 • EierformAndel
 • Byggeår1968
 • Soverom2
 • ArealP-rom 81 m²
 • Andel fellesgjeldkr 366 311
 • Felleskostnaderkr 6 954
 • Tomt1 894 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 900 000 (Prisantydning) 366 311 (Andel av fellesgjeld)   3 266 311 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 283 912 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Andelsleilighet med sentrumsnær beliggenhet. Her er det gangavstand til forskjellige fasiliteter som dagligvare, shoppingmuligheter, spisesteder, kino og turmuligheter langs Mjøspromenaden. Leiligheten fremstår som lys og trivelig, med eldre standard. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass. Stuen er romslig med fin plass til både spisestuemøblement og sofagruppe. Inneholder 2 soverom, det ene med skyvedørsgarderobe. Lyst bad med dusjkabinett. Praktisk innglasset veranda med utgang fra stue. Det er Mjøsutsikt fra glassveranda, fritt utsyn til parken. Sammen med beliggenheten i øverste etasje gjør dette leiligheten mer "luftig" enn mange andre i blokka. Felles tomtearealer for borettslaget. Hyggelig uteplass i felles bakgård. Parkeringsplass søkes borettslaget.
Lyst og nøytralt fargevalg.

Olavs gate 2 H0602, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  6. etasje: 89 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport. Bod på gang, ca. 5 m² er ikke medtatt i det oppmålte arealet. Bod i 1. etasje på ca. 7 m² er ikke medtatt i det oppmålte arealet.
  Primærrom
  6. etasje: 81 kvm P-rom inneholder: Entré/gang, stue, spisestue, kjøkken, 2 soverom, bad og wc.  Tomt
  1894m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt som er skrånende. Tomten er i hovedsak bebygget og pent opparbeidet med prydbusker, forstøtningsmurer og belegningsstein. Hyggelig bakgård med hage. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Eiendommen blet etablert: 04.11.1919.

  Beliggenhet
  Sentral beliggenhet i Gjøvik sentrum. Området består av blokkbebyggelse, leiligheter, eneboliger og noen næringseiendommer. Ca. 500 meter til Tongjordet Barnehage. Ca. 800 meter til Gjøvik barne- og ungdomsskole. Ca. 1 km til Gjøvik videregående skole. Kort vei til Kallerud med høyskoler og NTNU. Ca. 1 km til kjøpesenteret CC- Mart`n med ca. 85 butikker. Fasiliteter som bankfilial, treningsstudioer m.m. i sentrumskjernen. Kort avstand til holdeplass for kollektiv transport. Togforbindelse i sentrum. Turmuligheter og friarealer langs med Mjøsa og på Gjøvik Gård. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 155607211Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Offentlig kommunikasjon
  Nærhet til bussholdeplass. Knutepunkt for buss og tog ved Gjøvik skysstasjon i sentrum.

  Byggemåte
  Leiligheten er fra 1968. Enkel eldre standard og bra planløsning. Leilighet i boligblokk over 6 halvplan. Bærekonstruksjoner, etasjeskiller og vegger av støpt/murt betong. Yttervegger av støpt betong. Utvendige fasader av teglsteiner, murpuss og fasadeplater. Trevinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass. Flat takkonstruksjon antatt tekket med helsveist papp og/eller folie. Utvendige beslag i metall. Iht. tilstandsrapport datert 05.09.2023 av Ole Anders Brænden. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 1: Ved bruk av fuktindikator registrerte takstmannen unormale verdier da han var på befaring 17.08.2023. Dette kan muligens skyldes at han oppdaga at det var hull i tettesjikt inn til stoppekran i dusjsonen. Se Tilstandsrapport fra takstmannen. Pkt. 11: Skiftet innmat i sikringsskap i 2014. Utført av faglært. Raufoss Installasjon. Pkt. 12: Raufoss installasjon i 2014. Pkt. 13: To ladere til elbil er tilgjengelige for alle i blokka. Pkt. 16: Borettslaget i Olavsgate 2 har utvidet og glasset inn verandaene og bytta alle vinduer/ytterdører etter 2010. Utført av faglært. Firma leid inn av borettslaget. Pkt. 23: Tilstandsrapport fra takstmann 17.08.23 pga salg.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL OLAVS GATE 2! - en lys og trivelig andelsleilighet med gangavstand til sentrumsfasiliteter. Leilighet i boligblokk over 3 etasjer med flere halvplan. Leilighet i 6. halvplan, som inneholder: Entré/gang, stue, spisestue, kjøkken, 2 soverom, bad og wc. Spisestue var tidligere soverom nr. 3 Innglasset balkong med adkomst fra stue på ca. 8 m². 2 medfølgende boder. Felles luftebalkong med tørkemuligheter til klær.

  Standard
  Denne trivelige andelsleiligheten byr på en lys og behagelig atmosfære som får deg til å føle deg hjemme med en gang. Det nøye utvalgte fargevalget skaper en følelse av ro og harmoni i hele leiligheten. Stuen er romslig og innbydende, med god plass til både spisebord og sofagruppe. Her kan du enkelt arrangere hyggelige middager med venner og familie, eller slappe av i komfort etter en lang dag. Kjøkkenet er romslig for de som elsker å lage mat, med rikelig med skap- og benkeplass for å organisere alt du trenger. Leiligheten har to komfortable soverom som gir deg muligheten til å skape din egen private oase for avslapning og søvn. Uteplassen i bakgården er en ekstra bonus. Her kan du nyte fine dager og kvelder utendørs sammen med andre beboere i borettslaget, som gir et hyggelig fellesskap og muligheten til å bli kjent med naboene. Med gangavstand til sentrumsfasiliteter som butikker, restauranter og offentlig transport, gir denne andelsleiligheten den ideelle kombinasjonen av praktisk beliggenhet og komfortabelt boende. Her kan du virkelig trives og nyte livet. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med heltre skrog, heltre profilerte fronter og heltre benkeplate. Benkebeslag med kjøkkenkum. Flislagt og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er ikke montert kjøkkenventilator over komfyr. BAD/ VASKEROM: Bad: Belegg på gulvet. Fliser og baderomstapet på vegger. Malt betong i himling. Servant. Dusjkabinett. Naturlig avtrekk. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Veggene imot våtrommet er av mur/betongkonstruksjoner. Separat toalettrom: Toalettrom med gulvbelegg, malte murflater på vegger og malte glatte flater i himling. Gulvmontert toalett, servant. Naturlig avtrekk INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er hovedsakelig preget av: Himlinger: Malte glatte flater. Vegger: Malte glatte flater. Malt strietapet. Fliser. Gulv: Laminat. Gulvbelegg. Fliser. Etasjeskiller i betong. Lette/glatte innerdører. Glassfelt i en dør. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig ventilasjon. Innvendig hovedstoppekran er plassert på toalettrom. Varmtvannsbereder på 116 liter med ukjent alder (gammel) er plassert i kjøkkenbenk. El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i felles gang. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Verandavarmer følger med, og oppvaskmaskin og komfyr hvis ønskelig.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Leiligheten har enkel eldre standard. Behov for enkelte oppgraderinger. Leiligheten må vurderes som et oppussingsobjekt. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Hull i tettesjikt inn til stoppekran i dusjsonen. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Støpejernssluk har kort restlevetid og har sannsynligvis ikke tilfredsstillende klemming av membran. Ikke synlig membran i sluk. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Mekanisk avtrekk anbefales etablert. Innredning har fuktskader. Det er ikke behov for strakstiltak siden våtrommet fungerer med dagens bruk, med dusjing i kabinett, men ut ifra at forventet brukstid er oppnådd, kan det være skjulte skader på eldre våtrom. Ved endret bruksmønster kan lekkasjer og vannskader oppstå på eldre våtrom. Våtrommet anbefales å totalrenoveres pga. elde. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning iht. Tek 17 krav. Dette er ikke et avvik i byggeforskriften for denne boligen, men skal kommenteres da dette er avvik i forskriften " Tryggere bolighandel" til ny Avhendingslov PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Innvendig > Overflater: Forventet brukstid er oppnådd for flere overflater. Påregnelig med moderniseringer. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for strakstiltak utifra at vannledninger fungerer i dag, men utifra forventet brukstid kan skader plutselig oppstå. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Halvparten av forventet brukstid er oppnådd. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom. Veggventiler anbefales montert. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Lekkasjevann fra benkebereder synliggjøres ikke. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Varmtvannsbereder har ikke lekkasjevarsling i benkeskap. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i felles gang. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering. El-kontroll anbefales. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Innvendig > Andre innvendige forhold: Begrenset oppvarmingsmulighet om strøm blir borte. Etablere annen oppvarmingsmulighet. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking.

  Parkering
  Parkering må søkes om. Styreleder informerer om ledige plasser pr nå.

  Radonmåling
  Radonmåling er ikke foretatt.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshaver(e) (selger(e)) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 900 000 (Prisantydning) 366 311 (Andel av fellesgjeld)   3 266 311 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 283 912 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Oppvarming med elektrisitet. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  727580

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2619288

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - månedlige felleskostnader inkl. kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - innboforsikring - generelle vedlikeholdskostnader Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  39

  Part.obl.nr.
  948922460

  Felleskostnader pr. mnd.
  6954

  Andel fellesgjeld
  366311

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-14T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 11498721, Husbanken Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 15.08.2023: 3.10% pa. Antall terminer til innfrielse: 16 Saldo per 15.08.2023: 1 999 441 Andel av saldo: 42 523 Første termin: 30.06.2007Første avdrag: 31.12.2011 ( siste termin 30.06.2031 ) Flytende rente Lånenummer: 6177811811, Nordea Bank Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 15.08.2023: 4.92% pa. Antall terminer til innfrielse: 55 Saldo per 15.08.2023: 388 520 Andel av saldo: 0 ( siste termin 31.03.2037 ) Flytende rente Lånenummer: 61778187832, Nordea Bank Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 15.08.2023: 4.92% pa. Antall terminer til innfrielse: 111 Saldo per 15.08.2023: 16 673 059 Andel av saldo: 323 789 Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.03.2051 ) Flytende rente

  Avdrag fellesgjeld
  866

  Rentekostnad fellesgjeld
  1427

  Andel fellesformue
  19326

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Borettslaget
  Strandg 1 Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948922460

  Om borettslaget
  De viktigste sakene som er ferdig behandlet er: Ferdigstillelse fra Backe etter rehabilitering. Flytting av parkering er utsatt. Utført vannsjekk i alle leiligheter. Utført egenkontroll i alle leiligheter. Skiftet ut røykvarslere i alle leiligheter. Ekstraordinært årsmøte ifbm salg av eiendom. De viktigste saker under behandling er: Må utrede videre utbedring av avløpsrør. Styreleder informerer om at det ikke er mer på vedlikeholdsplanen pr nå. Vannrør er byttet i alle blokker i år.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Ved bruk av forkjøpsretten tilkommer et gebyr på kjøper på kr. 7.769,-. Ta kontakt med megler eller GOBB for nærmere informasjon.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Laget er ikke et IN-lag / Borettslaget har ikke vedtektsfestet mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Leverandør av sikring: Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (v/Klare Finans AS) Varighet av avtalen/ oppsigelsesvilkår: Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikringstaker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  86178627

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Det er pliktig medlemskap i Gobb for andelseier(ne). Kjøper må selv melde seg inn i GOBB og betale medlemskontingenten. Andelseier må sette seg inn i ordensregler og vedtekter, og følge disse.

  Dyrehold
  Det er tillatt å holde hund og katt ihht ordensregler.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Ingen rettigheter registrert på andelen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest vedr fasadeendring i Olavs gt. 2, Haraldsgate 1 og 2 datert 12.01.11. Det foreligger ferdigattest vedr installasjon av heis i Haraldsgt. 1 og 2, Olavsgt. 2 datert 07.12.2005. Det foreligger midlertidig brukstillatelse for oppføring, reparasjon mm av bygningsteknisk installasjon i Olavsgt. 2 datert 09.09.2005. Det foreligger midlertidig brukstillatelse vedr ominnredning av underetasje i Olavsgt. 2 datert 22.05.91. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Plantegninger har ikke inntegnet rominndeling, kun avgrensinger av yttervegger, lovlighet av rommene kan derfor ikke kontrolleres internt i boenheten.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig veg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er vannmåler installert. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver. Kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen. I forbindelse med dette er det også plassert kommunale kummer inne på eiendommen. VA-ledninger og kummer kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VA-ledninger, samt kummer.

  Regulerings- og arealplanner
  Gjeldende arealplan med bestemmelser: Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032 med vedtaksdato 29.10.2020. Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende - Andre typer nærmere angitt bebyggelse og anlegg Bestemmelses område Støysone: gul og rød sone iht T-1442 Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur Reguleringsplan 3407 05020361 - Fv. 33 Strandgata - Kaspergården. Kollektivløsning, skal fortsatt gjelde Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan Gjeldende reguleringsplan: Reguleringsplan (RP) 3407 05020118 - Ny rv.4, Gjøvik: strekning Brufoss - Hunnselvas munning vedtatt 4.7.1985. 3407 05020361 - Fv. 33 Strandgata - Kaspergården. Kollektivløsning vedtatt 26.11.2015. Endring datert 17.2.2023. Formål: BF-1, Boligområde, blokk BB, Boligbebyggelse Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info. Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse. Se plan- og bygningslovens § 1-5. Merknad fra kommunen: Kommuneplanens arealdel § 1-3 Reguleringsplaner som gjelder foran kommuneplanens arealdel. Reguleringsplaner vist med detaljeringssone H910 i plankartet Reguleringsplanene som er listet opp nedenfor er vist med detaljeringssone H910 i plankartet, og skal fortsatt gjelde foran kommuneplanens arealdel. Kommuneplanens bestemmelser og retningslinjer supplerer disse planene på tema som ikke er behandlet i reguleringsplanene. 05020361 FV.33 Strandgata ? Kaspergården. Kollektivløsning 26.11.2015 Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2. Arealplaner under arbeid: Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten. For status i planen oppfordres interessenter til å ta kontakt med kommunen.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 900 000 (Prisantydning) 366 311 (Andel av fellesgjeld)   3 266 311 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 283 912 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr. 30.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 30.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtler, kommunal info, forretningsfører, eierskifte, markedsføring, elektronisk signering og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 60.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Mette Skar

Megler

Anne Mette Skar

98 01 56 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev