
Hageområde.
Velkommen til Ole O. Lians veg 15!
Kjøkkenet har lys innredning.
Kjøkken med innredning i vinkel.
Fin plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet.
Vel bekomme!
Stuen har hyggelig sofakrok.
Stue og kjøkken er i åpen løsning.
Hovedsoverom
Soverom II
Soverom III
Soverom IV
Bad
Innbydende bad i 1. etasje.
Bad
Kjeller, ikke bruksendret i kommunen.
Hobbyrom.
Bad i kjeller.
Vaskerom
Gang
Gang
Velkommen inn!
Garasje som del av bolig.
Tomt med plen rundt boligen.
Tomten er noe skrånende.
Fasade
Hageområde.
Velkommen til Ole O. Lians veg 15!
Kjøkkenet har lys innredning.
Kjøkken med innredning i vinkel.
Fin plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet.
Vel bekomme!
Stuen har hyggelig sofakrok.
Stue og kjøkken er i åpen løsning.
Hovedsoverom
Soverom II
Soverom III
Soverom IV
Bad
Innbydende bad i 1. etasje.
Bad
Kjeller, ikke bruksendret i kommunen.
Hobbyrom.
Bad i kjeller.
Vaskerom
Gang
Gang
Velkommen inn!
Garasje som del av bolig.
Tomt med plen rundt boligen.
Tomten er noe skrånende.
Fasade
Hageområde.
GJØVIK Ole O. Liansveg 15
Innholdsrik eldre enebolig med lyst og nøytralt fargevalg - 4 soverom - 2 bad - garasje.
- kr 3 000 000
- BRA 160 m²
- 4 soverom
- Prisantydningkr 3 000 000
- Omkostningerkr 92 042
- Totalpris inkl. omkostningerkr 3 092 042
- ObjektstypeEnebolig
- EierformSelveier
- Byggeår1967
- Soverom4
- ArealP-rom 122 m²
- Tomt959 m²
- Eierform tomt -
- 3 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000,00)) 92 042,- (Omkostninger totalt) 3 092 042,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.
Meld deg på visning!
Påmelding
Eldre enebolig over ett plan og kjeller, med garasje som del av boligen.
Kjøkkenet er lyst og innbydende og har godt med skap- og benkeplass.
Fin plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet.
Stuen har hyggelig sofakrok, og med åpen løsning mellom kjøkken og stue skapes en god romfølelse.
Godt med dagslys inn. Boligen fremstår som lys og luftig.
Inneholder 4 soverom i 1. etasje.
Rom i kjeller er ikke bruksendret i kommunen.
Boligen har god beliggenhet i området Kirkeby, som er et godt etablert og barnevennlig boligområde.
Kort veg til Gjøvik sentrum med forskjellige fasiliteter.
Tomten er opparbeidet med plen. Asfaltert innkjøring.
Ole O. Liansveg 15, Innlandet
- Arealbeskrivelse
Bruksareal
1. etasje: 160 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
Primærrom
1. etasje: 122 kvm P-rom inneholder: 1. etasje: Stue/ kjøkken, 4 soverom, bad og gang. Kjeller: Kjellerom m/ kjøkken, bad, hall m/ trapp og vindfang.
Tomt
959m²
Beskrivelse av tomt
Eiet tomt som er skrånende/terrassert og opparbeidet med plen og beplantning. Gårdsplass og adkomstvei er asfaltert. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen. Målebrev fra 1967 viser et areal på 959,29 m2. Eiendommen ble etablert: 02.12.1967.
Beliggenhet
Boligen har god beliggenhet i området Kirkeby, som er et godt etablert og barnevennlig boligområde. Eiendommen har solrik tomt med utsikt til Mjøsa. Gangavstand til Gjøvik sentrum med alle de servicetilbud og fasiliteter som finnes der. Vindingstad skole og barnehage i nærheten. Fra boligen har du kort gangavstand til både høyskolen og NTNU. Til Østbyhøgda, er det ca. 3 km, her er det flotte skog og markaområder, turstier/milevis med lysløyper. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.
Adkomst
Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.
Bebyggelse
Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 155637986 - Enebolig - 1 boenhet Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er boligbebyggelse i området rundt.
Byggemåte
Boligen er fra ca. 1968 og tilbygd/ombygd/modernisert i senere tid. Har de siste årene vært utleid som bokollektiv og bærer noe preg av slitasje. Normal standard og god planløsning. Grunnmur er utført i støpt betong med kjeller/underetasje. Kjeller/underetasje har støpt gulv på grunn. Etasjeskille er utført i betong. Yttervegg i isolert bindingsverk som var normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjoner med taktro i bord/treverk. Luftespalter/ventiler ved raft og i gavl. Kaldt loft. Adkomst til loft fra luke. Taket er tekket med metallplater. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Trevinduer med 2-lags energiglass og vinduer med doble glass. Ytterdør i treverk med glass. Balkongdør i treverk med 2-lags energiglass. Vippeport i treverk til garasje. Støpt trapp med skifer ved inngang. Byggegrunn er nedgravd og grunnundersøkelser er ikke foretatt, byggegrunn er derfor ikke kjent. Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Takvann ført ned i grunnen. Støttemurer utført med støpt betong. Skrånet/terrassert tomt. Iht. tilstandsrapport datert 16.08.2023 av Amund Forset. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.
Sammendrag selgers egenerklæring
Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 5: Sommeren 2022 drenerte ble gravd opp rundt hele huset og det ble utført ny drenering. Pkt. 11; Fjernet Oljetank. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Torgny Ringstad. Pkt. 12: EL sjekk den 26.06. Pkt. 17: Hybel i kjelleren. Ikke godkjent. Tilleggskommentar fra selger: VI har ikke bodd i boligen selv. Den har vært utleid.
Innhold
VELKOMMEN TIL OLE O. LIANS VEG 15! - en eldre enebolig med god beliggenhet. Boligen inneholder: 1. etasje: Stue/ kjøkken, 4 soverom, bad og gang. Kjeller: Kjellerom m/ kjøkkendel, bad, hall m/ trapp og vindfang. Garasje i kjeller med 1 biloppstillingsplass.
Standard
KORT FORTALT: Alle oppholdsrom på en flate Lyst og nøytralt fargevalg Godt med dagslys inn Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass Koselig stue 4 soverom i 1. etasje God romfølelse Garasje som del av bolig KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Det er flislagt over benkeplate. Det er plass til frittstående: Komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr BAD/ VASKEROM: Bad kjeller: Gulv: Fliser. Vegg: Fliser. Himling: Mlalt betong/puss. Baderomsinnredning med profilerte glatte fronter, heldekkende servant og speilskap over. Dusjhjørne med glassvegger og gulvmontert toalett. Det er varme i gulv, ventil på vegg himling og tilluft i dør. Bad hovedetasje: Gulv: Fliser. Vegg: Fliser. Himling: Himlingsplater. Baderomsinnredning med profilerte fronter, heldekkende servant og speilskap over. Dusjhjørne med glassvegger og gulvmontert toalett. Det er varme i gulv, mekanisk avtrekk i himling og tilluft i dør. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat og fliser. Vegg: Panelplater, malte glatte flater og malt mur/puss. Himling: Himlingsplater og malt mur/betong. Støpt trapp belagt med fliser. Rekkverk i metall Innvendige malte glatte og profilerte dører. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig ventilasjon. Innvendig hovedstoppekran er plassert i kjeller. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter. Bereder er plassert på teknisk rom/vaskekjeller. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat
Innbo og løsøre
Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
Hvitevarer
Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
Moderninseringer og påkostninger
Boligen fremstår med normal standard og vil kunne tilfredsstille de fleste hva gjelder krav til bostandard. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin brukstid. Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Det er viktig å ta hensyn til bruksmønsteret som har vært i boligen, blir bruksmønsteret endret blir også forutsetningene for konstruksjonene endret. Tilbygg / modernisering: 2022 Modernisering Ny drenering. 2016 Modernisering Fornyet/oppgradert elektrisk anlegg. 2015 Modernisering Oppgradert flere overflater i boligen Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Utvendig > Veggkonstruksjon: Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Kledning bærer stedvis preg av elde og slitasje, en vegg har råteskader. Det må påregnes å skifte ut deler av kledning. Ved evt. utskifting av panel og etterisolering anbefales det at det etableres luftespalte iht. dagens anbefalinger. Tomteforhold > Terrengforhold: Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale fohold for vann inn mot muren. Ytterligere undersøkelser anbefales PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Taktekking har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid. Tilstandsgrad er satt ut fra synlige forhold og generelle opplysninger om alder. Alder er et symptom på svikt i seg selv, og i tilstandgraden er det også tatt hensyn til generell levetid på sløyfer og lekter, vindskier osv. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Nedløp og beslag: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er passert. Det er registrert slitasje. Lokale utbedringer og vedlikehold må påregnes. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Konstruksjonene er dårligere enn dagens krav, men ikke dårligere enn hva som var normalt på oppføringstidspunktet. Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra luke/loftstige og lyst med lommelykt. Fuksjolder regsitrert, tørt på befaringsdagen. Det er ikke nødvendig med umiddelbare tiltak, men det anbefales å følge med konstruksjonene. Utvendig > Vinduer: Vinduer i varierende alder og utførelse. Enkelte tettelister er harde/slitt, vinduer tetter derfor ikke tilstrekkelig mot karm. Kondemsmerker og begynnende råteskader på flere vinduer er registrert. Vinduer som er eldre enn ca. 1995 har forventet brukstid oppnådd. Eldre vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Det ble ikke observert punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Nyere vinduer i underetasje gis på grunn av alder tilstandsgrad 1. Utskiftning/fornying av eldre vinduer bør etter hvert påregnes som følge av alder/slitasje. Utskifting av eldre vinduer kan ha positiv effekt på energibruken i boligen. Utvendig > Dører: Dører bærer preg av slitasje, men ivaretar funksjonskrav. Har forventet levetid nært forestående/oppnådd. Balkongdør må sikres da det ikke er trapp eller vernda utenfor. Ingen umiddelbare tiltak er nødvendig, men oppgraderinger må etter hvert påregnes. Dette vil også kunne ha positiv effekt på energibruken i boligen. Utvendig > Utvendige trapper: Det er skader på trapp. Det manger trapp ved verandadør, må sikres. Det er påregnelig med lokale utbedringer/reparasjoner. Innvendig > Overflater: Laminatgulv er ikke lagt etter legganvisning, endeskjøter er ikke tilstrekkelig fra hverandre/tilstrekkelig forbandt. Bruksmerker og noe slitasje er registrert. Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer. Lokale utbedringer må påregnes. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Skjevheter i etasjeskiller er helt normalt tatt byggeår i betraktning. Ingen umiddelbare tiltak må påregnes. Innvendig > Rom Under Terreng: Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Småskader på grunn av fuktbelastning over tid. Drenering er fornyet, dette vil med tiden ha positiv effekt på kjeller. Innvendig > Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Innvendig > Innvendige dører: Enkelte dører bærer preg av bruksslitasje. Enkelte dører har behov for justeringer. Justeringer og enkelte lokale utbedringer må påregnes. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon og kan redusere levetiden på våtrommet. Slitte/misfargede fuger er registrert. Det er registrert grenseverdier ved fuktsøk i dusj, kan skyldes nylig bruk. Rommet fremstår som hardt brukt. Siden våtrommet fungerer i dag er det ikke behov for strakstiltak. Men ut fra alder/tilstand kan plutselig skader oppstå, det anbefales å følge med og bruke rommet med forsiktighet. Oppgraderinger bør etter hvert påregnes. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Slitte og misfargede fuger er registrert. Det er ikke spalte i terskel på dusj slik at evt. lekkasjevann vil renne ut av våtrommet i stedet for ned i sluk. Lokalt fall i dusjsone, ellers er gulvet tilnærmet flatt. Rommet fremstår som hardt brukt. Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon og kan redusere levetiden på våtrommet. Slitte/misfargede fuger er registrert. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Det er registrert grenseverider på skadelig fukt i vegger, kan skyldes nylig bruk. Vegger er av mur/betong og tåler mer fukt enn treverk. Ansees ikke som problematisk. Rommet fremstår som hardt brukt. Siden våtrommet fungerer i dag er det ikke behov for strakstiltak. Men ut fra alder kan plutselig skader oppstå, det anbefales å følge med og bruke rommet med forsiktighet. Oppgraderinger bør etter hvert påregnes. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Slitte og misfargede fuger er registrert. Rommet fremstår som hardt brukt. Siden våtrommet fungerer i dag er det ikke behov for strakstiltak. Men ut fra alder/tilstand kan plutselig skader oppstå, det anbefales å følge med og bruke rommet med forsiktighet. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er skader på innredning. Oppgraderinger/fornying må påregnes. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Det er ikke mekanisk avtrekk. Mekanisk avtrekk anbefales etablert. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad. Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at trerøtter kan vokse seg inn i rørene, partikkelstoffer bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Alt dette er naturlige slitasjeskader som etter en del år gjør det påregnelig med skader. Uansett vil plutselige og uforutsette forhold som for eksempel fortetting og brudd være risikomomenter i ethvert anlegg. Her har alder mye å si. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Ventilasjonen i boligen tilfredsstiller ikke dagens krav til klima og miljø. Boligen fungerer med dette avviket, men det bør vurderes energibesparende tiltak. Ventileringen er ikke i henhold til dagens krav. Tiltak må vurderes ut fra bruk/behov. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400. Bereder anbefales tilkoblet direkte på det elektriske nettet uten bruk av støpsel. Tomteforhold > Drenering: Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Avslutningslist over terreng må monteres. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Eldre betong kan ha redusert kvalitet. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at det nærmer seg forventet brukstid grunnmur og fundamenter. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Overvåk tilstanden jevnlig. Tidspunktet for reparasjon og eventuelt når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil også være avgjørende. Drenering er fornyet, dette vil etterhvert ha positiv effekt på grunnmur/kjeller. Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Halvparten av forventet brukstid for støttemuren er oppnådd, sprekker og skjevheter har oppstått. Murene er ikke frostsikre konstruksjoner. Det er påregnelig med utbedringer. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner, murvegger. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Anlegget er ikke teknisk vurdert. Jeg er ikke VVS fagmann, kontakt rørlegger for evt. nærmere kontroll av anlegget. Bunnledningene og utvendige ledninger er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. For mer info ang. levetider og brukstider se byggforskblad 700.330 Levetider for sanitærinstallasjoner i boliger.
Parkering
Garasje
Forsikringsselskap
TT Forsikring
Polisenummer
530979
Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
Diverse
Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
Prisantydning inkl. omkostninger
3 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000,00)) 92 042,- (Omkostninger totalt) 3 092 042,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. - Oppvarming
Oppvarming består av strøm. Murt pipe, antatt teglstein. Ildsted er ikke montert. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 14.12.2016. Siste dato for feiing: 08.05.2023. Registrerte anmerkninger: Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt. Bør ha brannslokker i hver etasje.
Info strømforbruk
Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.
Energiklasse
F
Info energiklasse
Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. - Kommunale avgifter
22000
Kommunale avgifter år
2022
Info kommunale avgifter
De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp og dekker vann, avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2022: Vann og avløp 10428,- Renovasjon 3450,- Feiegebyr 650,- Eiendomsskatt 7428,- Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Info om eiendomsskatt
Eiendomsskattetakst 1859900,-
Formuesverdi primær
974610
Formuesverdi primær år
2021
Formuesverdi sekundær
3508597
Formuesverdi sekundær år
2021
Andre utgifter
Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.
Tilbud lånefinansiering
Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. - Tinglyste heftelser og rettigheter
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3407/62/343: 02.12.1967 - Dokumentnr: 6760 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 60 år ÅRLIG AVGIFT NOK 192 LEIEN KAN REGULERES PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV LEIEKONTRAKT MED FLERE BESTEMMELSER 02.12.1967 - Dokumentnr: 6760 - Festekontrakt - vilkår Festetid: 60 år ÅRLIG AVGIFT NOK 192 LEIEN KAN REGULERES PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV LEIEKONTRAKT MED FLERE BESTEMMELSER 02.12.1967 - Dokumentnr: 6759 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3407 Gnr:62 Bnr:213 01.01.2020 - Dokumentnr: 746800 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0502 Gnr:62 Bnr:343 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.
Ferdigattest/brukstillatelse
I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Det foreligger anmeldelse av bolig og byggevedtak fra 1967. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det foreligger byggetegninger fra 1967, med det er avvik fra disse. Bruksendring av kjeller er ikke foretatt, dette vil evt. bli kjøpers ansvar. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig veg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.
Regulerings- og arealplanner
Gjeldende arealplan med bestemmelser: Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032 med vedtaksdato 29.10.2020. Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse Bestemmelses område Støysone: gul og rød sone iht T-1442 Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan Reguleringsplan (RP) 3407 05020064 - Bredlisvingen - Rogne vedtatt 27.8.1973. Formål: B Boligformål Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info. Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse. Se plan- og bygningslovens § 1-5. Merknad fra kommunen: Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2. Arealplaner under arbeid: Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten. Interessenter oppfordres ti å ta kontakt med kommunen for status i planen.
Adgang til utleie
Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
Legalpant
Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.
Kommentar bo- og driveplikt
Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.
Kommentar konsesjon
Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
Kommentar odelsrett
Det er ikke odel på eiendommen. - Lovanvendelse
Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Budgivning
Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
Omk. Kjøper beskrivelse
3 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000,00)) 92 042,- (Omkostninger totalt) 3 092 042,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.
Omk. kjøper beløp
92042
Betalingsbetingelser
Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.
Hvitvaskingsreglene
Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
Boligkjøperforsikring
Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
Meglers vederlag
Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, elektronsisk signering, grunneier, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 60.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
