aktiv-eiendomsmegling
Koselig sofakrok.
Koselig sofakrok.

GJØVIK Skolegata 10D

Lys og koselig andelsleilighet i 3 etasje - 1 soverom - innglasset balkong - gangavstand til alle fasiliteter.

 • kr 2 150 000
 • BRA 59 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 150 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 271 558
 • EierformAndel
 • Byggeår1960
 • Soverom1
 • ArealP-rom 51 m²
 • Andel fellesgjeldkr 103 957
 • Felleskostnaderkr 4 449
 • Tomt2 917 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 2 150 000 (Prisantydning) 103 957 (Andel av fellesgjeld)   2 253 957 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   2 271 558 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
En koselig andelsleilighet med sentral beliggenhet i Gjøvik, her er det gangavstand til alle fasiliteter. Leiligheten ligger i 3. etasje, og fremstår i et lyst fargevalg. Lyst kjøkken som har godt med skap- og benkeplass, stue med plass til hyggelig sofagruppe. Åpen løsning mellom kjøkken og stue skaper en god romfølelse. Store vindusflater slipper rikelig med dagslys inn. Utgang til innglasset balkong. Romslig soverom med plassbygd garderobeskap. Bad med dusjkabinett. Felles tomt hvor fellesarealer er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Parkering etter ansiennitet.
Kjøkkenet har lys innredning.

Skolegata 10D, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 59 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
  Primærrom
  3. etasje: 51 kvm Kjøkken/ stue, soverom, bad/ vaskerom og entré.
  Sekundærrom
  3. etasje: 8 kvm Bod og innglasset balkong.  Tomt
  2917m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles tomt hvor fellesarealer er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Asfalterte gangveier/ adkomst og felles lekeareal. Tørkestativer. Nye avfallsbrønner. Kort vei til buss-, jernbane- og taxi-forbindelser. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/kommunens matrikkelkart.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Eiendommen ble etablert 17.10.1947.

  Beliggenhet
  Meget sentral beliggenhet i Gjøvik sentrum. Her er det gangavstand til diverse butikker i gågate, kjøpesenteret CC med utallige tilbud, rolige kaféer og smakfulle restauranter, bank og postkontor. I tillegg finner man bakeri, vinmonopol, frisør og treningssenter. Ønsker man en rolig kveld på byen kan Gjøvik by på en koselig film på kino eller en kveld på bowling. For den mer sosiale finnes bra med uteliv og utesteder i helgene. For den aktivitetslystne finnes mange friluftsmuligheter, her kan nevnes Fastland friluftsbad, Hovde ski og alpinanlegg med heis, tennisbane, Gjøvik klatrepark, Gjøvik stadion med ballbaner, Fjellhallen og Røverdalen svømmeanlegg. Fine turmuligheter langs Mjøspromenaden. Gangavstand til Gjøvik skysstasjon med gode tog- og busstasjoner. Kort avstand til barnehage og skole. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 155605316 Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. - Bygningsnr. 155605324 Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. Det er boligbebyggelse/leiligheter og næring i området rundt.

  Byggemåte
  Skolegata 10 borettslag har til sammen 63 leiligheter fordelt på 2 blokker. Leilighetsblokk over fire etasjer og kjeller oppført i pusset og malte betongkonstruksjoner. Støpte etasjeskillere og vegger mellom boenhetene. Flat takkonstruksjon. Vinduer med isolerglass. Bygningen har malte trevinduer med isoler glass. Leiligheten har malt inngangsdør med nødvendig lyd- og brann- merking, og malt balkongdør i tre. Innglasset balkong. Ny balkongdør i 2021. Blokkene ble rehabilitert i 2006/2007 - med ny fasade og nye balkonger. Leiligheten ble pusset opp i perioden 2005-2009. Det må påregnes noe kostnader for renoveringer av leiligheten. Iht. tilstandsrapport datert 30.11.2023 av Trond Hagen. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: pkt. 8: Noe skjevt gulv i stue.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL SKOLEGATA 10D! - andelsleilighet med sentral beliggenhet i Gjøvik. Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Kjøkken/ stue, soverom, bad/ vaskerom og entré, samt bod. Fra stuen er det utgang til innglasset balkong. Felles sportsbod, samt egen gitterbod i kjeller. Fellesvaskeri (maskin m/myntinnkast) i kjeller. Felles trappeadkomst og dørtelefon.

  Standard
  I sentrum av Gjøvik finner du denne sjarmerende andelsleiligheten, ideelt plassert innen gangavstand til alle nødvendige fasiliteter. Beliggende i 3. etasje, ønsker leiligheten deg velkommen med en lys og koselig atmosfære takket være et gjennomgående lyst fargevalg. Den åpne planløsningen mellom kjøkken og stue gir en romslig følelse, og kjøkkenet er utstyrt med rikelig med skap- og benkeplass. Stuen har god plass til en hyggelig sofagruppe, perfekt for avslappende stunder eller sosiale sammenkomster. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys, og gir leiligheten en luftig atmosfære. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong, hvor du kan nyte frisk luft og utsyn over omgivelsene. Balkongen gir en ekstra dimensjon til boopplevelsen, spesielt på lune sommerkvelder. Leilighetens soverom er romslig og har en plassbygd garderobeskap som gir god lagringsplass. Her er det et behagelig sted å trekke seg tilbake etter en travel dag. Med sin sentrale beliggenhet og praktiske planløsning, representerer denne andelsleiligheten en attraktiv mulighet for de som ønsker å bo komfortabelt og samtidig ha alt Gjøvik har å tilby innen rekkevidde. KJØKKEN: Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Det er kjøkkenventilator med avtrekk. BAD/ VASKEROM: Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 40. Veggene har fliser. Taket er malt. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er eldre soilsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Membran fra 2005 i følge tidligere takst. Sluk, vannledninger og avløpsledninger ble ikke skiftet. Det er mekanisk avtrekk. Felles vifte på loft for avtrekk. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendig er det gulv av laminat. Veggene har malt tapet/strie. Innvendige tak har malte betong -himlinger. DIVERSE UTSTYR: Røykvarslere og brannslukker apparater er montert. Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer, kursfortegnelse og måler er plassert i entre. Boligen har naturlig tilluft. Mekanisk avtrekk på bad og kjøkken. Radiator på stue og soverom.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Frittstående hvitevarer på kjøkken medfølger i salget (kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr).

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Ingen punkter registrert. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Ingen punkter registrert. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Våtrom > 3 Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering av avvik: ? Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. ? Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Konsekvens/tiltak: ? Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. ? Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. ? I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. ? I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Våtrom > 3 Etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Alle vegger på bad i betong. Tekniske installasjoner > Varmesentral: Det er felles fyringsanlegg for borettslaget med vannbåren varme til oppvarming og varmt forbruksvann. Ansvar for anlegget ligger hos borettslaget.

  Parkering
  Det er parkeringsplass i gaten, og ellers tildeles parkeringsplass etter søknad til borettslaget.

  Radonmåling
  Radonmålinger er ikke foretatt.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 150 000 (Prisantydning) 103 957 (Andel av fellesgjeld)   2 253 957 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   2 271 558 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Det er felles fyringsanlegg for borettslaget med vannbåren varme til oppvarming og varmt forbruksvann. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  539839

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1943420

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - mnd felleskostnader inkl kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - innboforsikring - generelle vedlikeholdskostnader Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  50

  Part.obl.nr.
  948922371

  Felleskostnader pr. mnd.
  4449

  Andel fellesgjeld
  103957

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-03T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 11499999, Husbanken Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 04.08.2023: 2.06% pa. Antall terminer til innfrielse: 18 Saldo per 04.08.2023: 6 845 914 Andel av saldo: 103 957 ( siste termin 31.07.2032 ) Fastrente til 01.10.2024

  Avdrag fellesgjeld
  887

  Rentekostnad fellesgjeld
  174

  Andel fellesformue
  30311

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Borettslaget
  Skoleg 10 Borettslag A/l

  Borettslagets org.nr
  948922371

  Om borettslaget
  De viktigste sakene som er ferdig behandlet er: - Rammeavtale m/Syljuåsen - Vernerunde - det ble send ut skjema til alle beboerne - dårlig respons. De viktigste saker som er under behandling: - HMS/VLP - Ledelys - BP brannkompetansen - skifte ut brannslukkere og brannvarsler. - Vurderer skifte av ytterdører og trapper. Innkomne saker til generalforsamling 01.06.2023: - Vedr varmeanlegg bør gås over, grunnet eldre anlegg som forårsaker en del støy. - Energikartlegging og oppgraderingsplan grunnet nye krav. Styreleder informerer pr 1. desember 2023 om at borettslaget har god økonomi, og at det derfor ikke er planlagt nye låneopptak som påvirker felleskostnadene. - Nye vedtekter vil komme med endring av punkt rundt renovering. Ikke lov med renovering på søndager, lørdag og hverdag vil få begrenset tid for renovering. - Fasade vil bli vasket, evt malt for å freshe opp bygget. Det samme gjelder grunnmuren.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Ved bruk av forkjøpsretten tilkommer et gebyr på kjøper på kr. 7 769,-. Ta kontakt med megler eller GOBB for nærmere informasjon. Det er pliktig medlemskap i Gobb for andelseier(ne). Kjøper må selv melde seg inn i GOBB og betale medlemskontingenten.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men eiendommen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. For det tilfelle det er endelig avklart at erververen ikke godkjennes, kan borettslaget kreve andelen tvangssolgt, jf. lov om Burettslag § 4-8.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Laget er ikke et IN-lag / Borettslaget har ikke vedtektsfestet mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Leverandør av sikring: Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (v/Klare Finans AS) Varighet av avtalen/ oppsigelsesvilkår: Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikringstaker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  86175449

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Utdrag fra ordensregler: Naboene må ikke forstyrre hverandre med unødvendig bråk. Urenslighet på gårdsplassen må ikke forekomme. Mating av fugler er ikke tillatt. Det er enhver beboers plikt å påse at oppslag ikke skamferes eller rives ned. Beboerne må til enhver tid rette seg etter påbud som gis for å opprettholde ro og orden for å beskytte eiendommen. Det er ikke tillatt å røyke i trappeoppganger, kjellerrom eller vaskeriene.

  Dyrehold
  Husdyr er tillatt med de begrensninger borettslagets ordensregler gir, og under forutsetning av at dyreholdet ikke er til unødvendig eller urimelig ulempe for andre andelseiere. Hundehold er tillat, men det er forbudt å ha hunden bundet på gårdsplassen i henhold til ordensregler.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Ingen rettigheter registrert på andelen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Det foreligger innflyttingsattest Vedr. nybygg Skolegata. 10 datert: 19.11.1959 Det foreligger innflyttingsattest Vedr. nybygg Skolegata. 10, blokk II datert: 22.06.1960. Det foreligger ferdigattest for fasadeendringer og balkonger datert: 13.11.2006 Det foreligger vedtak om ferdigattest for installering av trappeheis datert: 06.03.2020 Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.  Det er vannmåler installert. Avlesning av vannmåler er en privat sak mellom selger og kjøper og må leses av ved overtakelse. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

  Regulerings- og arealplanner
  Gjeldende arealplan med bestemmelser Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020-2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032 med vedtaksdato: 29.10.2020 Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende - Andre typernærmere angitt bebyggelse og anlegg Bestemmelses område Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur 3407 KDP1998000 1 - Bygningsvern og tilhørende fysisk utvikling i Gjøvik sentrum - verneplan skal fortsatt gjelde. Se merknadsfelt ang. forhold til "verneplan" Kommunedelplan (KDP) 3407 KDP199800 01 - Bygningsvern og tilhørende fysisk utvikling i Gjøvik sentrum -verneplan vedtatt: 29.10.1998. Formål: Sone II Plankrav for nye tiltak. Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse. Se plan- og bygningslovens § 1-5. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info. Merknad fra kommunen: Kommuneplanens arealdel § 1-2 Forholdet til kommunedelplaner Disse kommunedelplanene skal fortsatt gjelde foran kommuneplanens arealdel for alle bygge- og tiltakssaker innenfor planenes begrensning: KDP19980001 - Bygningsvern og tilhørende fysisk utvikling i Gjøvik sentrum (Verneplan) Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten. For status rundt denne planen, oppfordres interessenter til å ta kontakt med kommunen.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 150 000 (Prisantydning) 103 957 (Andel av fellesgjeld)   2 253 957 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   2 271 558 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr. 60 000 for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13 900 ,- oppgjørshonorar kr 7 900 ,- og visninger kr  3 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  60 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, forretningfører, eierskifte, elektornisk signering, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr  2500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr    60 000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Malin F. Enger

Megler

Malin F. Enger

46 80 18 71

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev