aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen inn på tunet
Velkommen inn på tunet

GJØVIK Vardalsvegen 570

Meget innholdsrik enebolig med landlig beliggenhet - smakfullt kjøkken - stor og fin terrasse - romslig tomt.

 • kr 2 950 000
 • BRA 209 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 950 000
 • Omkostningerkr 90 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 040 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1920
 • Soverom3
 • ArealP-rom 209 m²
 • Tomt2 500 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,00))   90 792,- (Omkostninger totalt)   3 040 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.
Plantegning 1. etasje
Stor og innholdsrik enebolig med landlig beliggenhet. Boligen fremstår som lys og innbydende, og har en spennende planløsning. Innbydende kjøkken i u-løsning, som har godt med skap- og benkeplass. Fin plass til spisestuemøblement i tilknytning til kjøkkenet. Stuen har godt med plass, og en lun atmosfære med vedfyring. Rikelig med dagslys inn skaper en luftig og god romfølelse. Utgang til hyggelig terrasse hvor man kan nyte solrike dager. Boligen har 3 godkjente soverom, her har man fin plass til familien. Bad med dusjnisje og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Romslig tomt med plen og beplantning rundt boligen. Gruset adkomst.
Lun og god atmosfære med vedfyring.

Vardalsvegen 570, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 209 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport. I andre etasje er arealet regnet ut selv om det er liten høyde under skråhimlinger. For ikke isolert kott i andre etasje er areal ikke medtatt da rommet ikke er innredet.
  Primærrom
  1. etasje: 209 kvm P-rom inneholder: 2. etasje: Hobbyrom, 2 soverom, rom, trapperom og gang. 1. etasje: Kjøkken, stue, spisestue, soverom, bad vaskerom og hall m/trapp.  Tomt
  2500m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt i lett skrånende terreng som er opparbeidet med gressplen og beplantninger. Gruset adkomst og gårdsplass. Eiendommen ble etablert: 13.06.1918. Bruksnavn: Bergheim. Vegrett til nr. 572 vil ifbm salget bli tinglyst på denne eiendommen. Prosess rundt fradeling av tomt er satt i gang, etter at ny oppmåling er foretatt vil denne eiendommen sitte igjen med et areal på ca 2,5 mål (dette er kommunenes f0reløpige beregning). Tomta skal måles opp av kommunen i nær fremtid.   Tomtestørrelse/-areal er opplyst som et ca. areal. Det gjøres oppmerksom på at arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved den fremtidige oppmålingen. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Vedlagte kart har en antatt stipulert grense, og vill ikke være presis. Den fremtidige oppmålingen fra kommunen vil være gjeldende.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger landlig til i Vardal. Området består av spredt boligbebyggelse og landbrukseiendommer. Grande barneskole ligger ca 3 km fra eiendommen. Fra eiendommen er det ca 6 km til Eiktunet. Hunndalen ligger ca 10 km fra eiendommen, her er det barnehage, ungdomsskole og dagligvare. Det er ca 8 km til Gjøvik sentrum, med alle fasiliteter. I Gjøvik finner man diverse butikker i gågate, kjøpesenteret CC med utallige tilbud, rolige kaféer og smakfulle restauranter, bank og postkontor. I tillegg finner man bakeri, vinmonopol, frisør og treningssenter. Ønsker man en rolig kveld på byen kan Gjøvik by på en koselig film på kino eller en kveld på bowling. For den mer sosiale finnes bra med uteliv og utesteder i helgene. For den aktivitetslystne finnes mange friluftsmuligheter, her kan nevnes Fastland friluftsbad, Hovde ski og alpinanlegg med heis, tennisbane, Gjøvik klatrepark, Gjøvik stadion med ballbaner, Fjellhallen og Røverdalen svømmeanlegg. Det er fine friluftsmuligheter i området sommer som vinter, med marka i umiddelbar nærhet. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 140158224 - Enebolig - 1 boenhet - BRA 207 m2 - Bygningsnr. 140158224-1 - Tilbygg - BRA 82 m2 - Bygningsnr. 140158232 - Hus for dyr/landbr.lager/silo - Bygningsnr. 300638825 Garasjeuthus anneks til bolig Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Byggeår er opplyst til ca. 1920, men sefrakregistrering fra kommunen viser at den opprinnelige boligen muligens er enda eldre. Den opprinnelige boligen er oppført over 1½ etasje i trekonstruksjoner på lav kjeller i gråstein. Bygningen er tilbygget i 1986 og i 2007. Balkong og terrasse i trekonstruksjoner på betongfundamenter og forenklet fundamentering. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Ny inngangsdør i 2008 og balkongdør av ukjent alder er montert i 2008. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Utvendig trapp i trekonstruksjoner. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade/kledning har stående bordkledning. Ny utlektet utvendig kledning i 2008. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Nye vinduer i 2008 med unntak av vindu på bad som er fra 1996. Takrenner og nedløp i lakkert metall. På eiendommen er det oppført en garasje/uthus. Lav kjeller under opprinnelig del med adkomst kjellerlem på soverom inneholder rom for vannpumpe med trykktank og varmtvannsbereder. Det er ukjent byggegrunn. Dreneringen er fra 1920 på den opprinnelige delen og fra. 2007 på tilbygget del.. Bygningen har grunnmur i natursteinsmur i den opprinnelige delen og betong i påbygget del. Uthus: Eldre trebygninger i trekonstruksjoner på forenklet fundamentering. Yttervegger i tre med panel og tak er tekket med stålplater. Det er setninger og skjevheter i bygget. Bygningen benyttes til oppbevaring. Bygget har gjennomgående lav standard. Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Iht. tilstandsrapport datert 25.08.2023 av Trond Hagen. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 2: Total renovert bad. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Bratberg og Stubberud, flislegging. Malmberg, vvs. Pkt. 2.1: Byttet til nytt. Pkt 2.2: Godkjent søknad til Gjøvik kommune. Pkt. 9: Mus i kjelleren. Pkt. 11: El-anlegg: Helrenovert. Utført av faglært. Jostad elektriske. Pkt. 16: Egeninnsats på terrasse. Utført kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 19: Fradeling av tomteareal. Pkt. 24: Fare for takras på terrassen. Tinglyst veg og vannrett til naboeiendommen.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL VARDALSVEGEN 570! - en innholdsrik og koselig enebolig med landlig beliggenhet. Eneboligen inneholder: 2. etasje: Hobbyrom, 2 soverom, rom, trapperom og gang, samt kott. 1. etasje: Kjøkken, stue, spisestue, soverom, bad/vaskerom og hall m/trapp.

  Standard
  I en idyllisk landlig setting finner man en majestetisk enebolig som utstråler historie og sjarm. Denne imponerende eldre boligen omfavner sine beboere med sin innholdsrike karakter og naturskjønne omgivelser. Kjøkkenet er en perle i u-form, smakfullt utformet med solide materialer og smarte løsninger. Skap- og benkeplassen er sjenerøs, og inviterer til kulinariske eventyr. Like ved finner man en herlig spisestue, skapt for hyggelige måltider og gode samtaler. Stuen er romslig og innbydende, oversvømmet av naturlig lys som strømmer inn gjennom vinduene. Det lyse og nøytrale fargevalget fremhever den åpne atmosfæren, og skaper en følelse av tidløs eleganse. Med tre godkjente soverom er det rikelig med plass for familie og gjester. Hver krok av boligen har blitt gjennomtenkt og utformet med spennende løsninger. En ekstra bonus av boligen avdekkes i andre etasje ? et koselig hobbyrom som åpner seg mot en egen balkong. Her kan man dyrke interesser eller nyte en kopp kaffe med en unik utsikt over omgivelsene. Badet er praktisk utstyrt med alt man trenger, inkludert opplegg for vaskemaskin. Og når solen smiler, inviterer den hyggelige terrassen til avslappende stunder utendørs, mens den romslige tomtens plen gir rom for lek, hagearbeid eller bare å nyte naturen. Denne eldre eneboligen er mer enn bare et hus; den er en mulighet til å omfavne landlig livsstil og moderne komfort i skjønn forening. Her venter historiefortelling, lyse dager og en fremtid med uforglemmelige øyeblikk. KJØKKEN: Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er integrert koketopp med komfyr, plass til oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Ny oppvaskmaskin i 2020. Det er kjøkkenventilator med kullfilter og avtrekk ut. BAD/ VASKEROM: Bad i tilbygg fra 1996 ble bygget opp på nytt i 2009. Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 30 mm, stedvis noe motfall. Veggene har fliser. Taket har himlingsplater. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Det er mekanisk avtrekk med elektrisk vifte i yttervegg. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Gulv: laminat, tregulv og belegg på gulv. Vegger: ubehandlet/malt panel og malte panelplater. Himlinger: malte himlingsplater og panel. Overflater er nye eller fornyet/malt i perioden 2008-2009. Etasjeskiller er av trebjelkelag. I kjeller er det Jordgulv i den opprinnelige delen og pukk på gulv i den påbygde delen. Veggene har betong/mur og gråstein. Boligen har lakkert tretrapp. Innvendig har boligen malte fyllingsdører. DIVERSE UTSTYR: Boligen har naturlig tilluft og mekanisk avtrekk på kjøkken og bad. Sikringsskap med automatsikringer, kursfortegnelse og måler. Trykktank med pumpe for brønnvann er montert i kjeller. Røykvarslere og brannslukker apparater er montert. Varmtvannstanken er på ca 200 liter.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Garderobeskap og oppvaskmaskin kan medfølge i salget. Kjøleskap, fryseskap og fryser medfølger ikke.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Bygget er jevnlig og godt vedlikeholdt. Boligen har en normal god standard og er godt vedlikeholdt. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. 1996 Tilbygg Tilbygg våtrom 2007 Tilbygg Tilbygg stue i første etasje og to soverom i andre etasje. 2008 Modernisering Ny taktekking, ny utvendig panel, nye vinduer og dører. 2009 Modernisering Nye innvendige overflater 2009 Modernisering Ny kjøkkeninnredning 2009 Modernisering Nytt bad/vaskerom 2009 Modernisering Nytt elektrisk anlegg og nye ledninger og utstyr for vann og avløp. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er høy luftfuktighet i kjelleren med stor fare for en skadeutvikling. Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Det må etableres bedre utlufting av kjeller. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tomteforhold > Drenering: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tomteforhold > Terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Tomteforhold > Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Innhent dokumentasjon, om mulig.

  TV/Internett/bredbånd
  Fiber i området, ikke lagt inn.

  Parkering
  På egen eiendom.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Polisenummer
  7198764/3

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område med usikker radon-aktsomhet. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
   Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,00))   90 792,- (Omkostninger totalt)   3 040 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Oppvarming med strøm og varmepumpe luft til luft. Boligen har mursteinspipe og peisovn med glass i døra. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 09.02.2021. Utført. Siste dato for feiing: 06.07.2023. Utført.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  12000

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca, beløp, og dekker renovasjon, feiegebyr, slamtømming og eiendomsskatt. Renovasjon 2 760,- Feiegebyr 520,- Slamtømming 2 712,- Eiendomsskatt 5 359,- Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskattetakst 1 339 900,-

  Formuesverdi primær
  826469

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2975287

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3407/19/16: 01.08.1967 - Dokumentnr: 4282 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3407 Gnr:19 Bnr:27 Bestemmelse om felles vannverk/ledning 05.07.1977 - Dokumentnr: 5102 - Bestemmelse om bebyggelse Byggeforbud på nærmere angitt avstand Vegvesenets betingelser vedtatt 13.06.1918 - Dokumentnr: 900069 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3407 Gnr:19 Bnr:2 26.06.1967 - Dokumentnr: 3590 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3407 Gnr:19 Bnr:27 01.01.2020 - Dokumentnr: 1004335 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0502 Gnr:19 Bnr:16 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Det foreligger tillatelse til bygging av tilbygg til enebolig på Vardalsvegen 570 - 19/16, datert 14.12.2007. Det foreligger byggetillatelse for tilbygg på bolig, Vardalsvegen 570 - 19/16, datert 15.november 1996. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk i 1. etasje, men det er avvik mot tegninger for 2. etasje. Soverom i hjørnet er ikke bruksendret i kommunen, tegninger viser at dette er hobbykrok. Kott er tatt inn som del av det ene soverommet, dette er ikke bruksendret i kommunen. Oppholdsrom på tegninger er tatt i bruk som soverom. Enkelte delevegger er flyttet og avviker fra tegninger. Disse avvikene vil evt. bli kjøpers ansvar å søke bruksendring for i kommunen. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig veg. Det er privat stikkveg inn til eiendommen, og kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av stikkveg og gårdsplass. Eiendommen er ikke tilknyttet offentli vann- og avløpsnett. Vann fra privat brønn på eiendommen. Det er septiktank med overløp til grøft. Septiktanken er av betong. Septikktank er fra 2009. Kommentar fra kommunen: På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver. Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra ca 1980. Avløpsanlegget ble ved kartlegging utført i 2010 klassifisert som et klasse 4 anlegg (1 er best og 4 er dårligst). Det betyr at avløpsanlegget har en lavere rensegrad enn dagens rensekrav på nye anlegg. Dette er noe man kan forvente ut i fra anleggets alder. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. I forbindelse med kommunens vedtatte Hovedplaner for avløp og vannmiljø, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Informasjonsbrev om dette ble sendt eier i februar 2023. Pålegg om utbedring vil bli sendt ut i løpet av 2023.

  Regulerings- og arealplanner
  Gjeldende arealplan med bestemmelser: Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032 med vedtaksdato 29.10.2020. Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse, jf. § 9-3.2 Støysone: gul sone iht T-1442, jf. § 15- 1 Hensynsone: Landskap, jf. § 19-3 Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info. Arealplaner under arbeid: Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten. Interessenter oppfordres til å ta kontakt med kommunen for status i saken.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Verneklasse/sefrak
  Boligen og uthuset er SEFRAK-registrert. SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Det at et hus er registrert i SEFRAK gir det ikke automatisk vernesstatus, og legger heller ikke spesifikke restriksjoner på hva som kan gjøres med det. SEFRAK-registerert sier ikke noe om objektenes verneverdi. Interessenter oppfordres til å ta kontakt med kommunen for info.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Kjøper må undertegne på egenerklæring om konsesjonsfrihet da eiendommen er på over to mål.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,00))   90 792,- (Omkostninger totalt)   3 040 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  90792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr. 60.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, markedsføring, elektronisk signering og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 60.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Ole André Heen-Olsen

Megler

Ole André Heen-Olsen

40 02 44 44

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev