aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Østre Breivikskjenet 11!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Østre Breivikskjenet 11!

GODVIK Østre Breivikskjenet 11

Godvik | Strøken 3-roms leilighet med sentral beliggenhet. Gode solforhold. Carport med el-billader. Barnevennlig område

 • kr 3 990 000
 • BRA 75 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 990 000
 • Omkostningerkr 112 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 102 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2015
 • Soverom2
 • ArealP-rom 71 m²
 • Felleskostnaderkr 1 325
 • Tomt1 262.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   112 792,- (Omkostninger totalt)   4 102 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning | Østre Breivikskjenet 11
Aktiv Eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Østre Breivikskjenet 11! En strøken 3-roms leilighet ferdigstilt i 2015. Planløsningen er optimal og leiligheten er godt utnyttet. Med kort vei til alt av servicefasiliteter og natur er dette en bolig du absolutt ikke burde gå glipp av! Verdt å nevne:
 • Leiligheten ble ferdigstilt i 2015
 • Åpen stue-/kjøkkenløsning
 • 2 soverom
 • Carport med elbil-lader
 • Varmepumpe og ildsted
 • Markterrase
 • Gangavstand til matbutikker Boligen går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1. Etasje: Entré, bad/vaskerom, 2 soverom, stue og kjøkken. Hjertelig velkommen til visning - husk å meld deg på visning.
 • Østre Breivikskjenet 11, Vestland

  • Tomt
   1262.4m²

   Beskrivelse av tomt
   Tomten er opparbeidet med asfalterte veier, biloppstillingsplasser, murer, plen og diverse beplantning.

   Beliggenhet
   Boligen har en flott beliggenhet i ett familievennlig område i Godvik, med nærhet til det meste av servicetilbud. Drotningsvik senter, hvor du blant annet finner dagligvarebutikk og apotek, eller Vestkanten Storsenter som kan by på det meste. Her kan det også trekkes frem vannkanten og Iskanten med gode bade- og aktivitetstilbud. Under 5. minutters gange fra boligen finner du matvarebutikkene Kiwi og Rema 1000. Nærmeste busstopp er Breivikskiftet rv. 555 hvor det er hyppige avganger til Bergen Sentrum og Vestkanten Storsenter. Til Bergen Sentrum tar det under 15 minutter med buss, og til Vestkanten ca. 10 minutter. Dersom bil er mer aktuell tar det ca. 10 minutter å kjøre til Bergen Sentrum og ca. 15 minutter til Flesland, samt ca. 5 minutter til Vestkanten Storsenter. For den spreke og turglade er det fine turmuligheter i området. Her kan det trekkes frem turområder rundt Alvøen idrettspark og Storavatnet. Lyderhorn er ikke langt unna om du ønsker en topptur med nydelig utsikt. Ørnafjellet på Askøy eller Liatårnet på Sotra kan også anbefales for flotte fjellturer. Skulle en ønske å trene innendørs har SKY Fitness Drotningsvik, In Shape AS og SATS alt en kunne tenke seg av treningsfasiliteter i nærheten. Det er flere barnehager og skoler i nærområdet: Skoler: - Alvøen skole (1-7 klasse) - Kjøkkelvik skole (1-10 klasse) - Sandgotna skole (8-10 kl.) - Olsvikåsen videregående skole - Laksevåg videregående skole Barnehager: - Kladden kanvas-barnehage (0-5 år) - Godvik barnehage (0-5 år) - Kanutten (0-5 år)

   Adkomst
   Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

   Bebyggelse
   Etablert boligområde bestående av eneboliger, flermannsboliger og småhus.

   Byggemåte
   Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen: Grunn og fundamenter: Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som pulttakskonstruksjon av trepserrer, taket er tekket med papp/folie. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Etasjeskiller: Etasjeskiller av trebjelkelag. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Varmtvannsbereder: Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

   Sammendrag selgers egenerklæring
   Se vedlegg i salgsoppgave.

   Innhold
   Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 75 kvm BRA / 71 kvm P-rom Boligen har følgende rom er inkludert i P-rom: 1. etg: Gang(7,6m²), bad/vaskerom(4,5m²), soverom(6,9m²), soverom(10,5m²), stue (30,6m²), kjøkken(8,8m²). I tillegg er det en innvendig bod på 3,5m². Tilhørende leiligheten er det en utvendig bod på 5,5m².

   Standard
   Aktiv Eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Østre Breivikskjenet 11! En flott leilighet med nærhet til servicetilbud, skoler og kjøpesentre for samtidig å ha en rolig, familievennlig beliggenhet. Leiligheten går over ett plan og inneholder blant annet ett bad, to soverom og en åpen stue/kjøkkenløsning. Leiligheten har en gjennomgående god standard og bygget ble ferdigstilt i 2015. Innvendige overflater: Gulv: : Gangen og badet har flislagte gulv, resterende rom har laminatgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Entré: I entreen er det fliser på gulv og malte vegger, det er også gode muligheter for å innrede med skostativ, samt oppheng for jakker. Kjøkken: Kjøkkeninnredning med slette fronter, laminat benkeplate, over benkeplaten er det malte flater, oppvaskkum av stål og ventilator. Hvitevarene på kjøkken består av Integrert induksjonsplatetopp, Integrert stekeovn, Integrert kjøl- og frys, Integrert oppvaskmaskin. Kjøkkenet er levert av produsent AUBO. Stue: Luftig og trivelig stue med store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Stuen er malt i en behagelig farge, og har ett flott laminatgulv. Her er det bra plass til å innrede med spisegruppe. I stuen er det varmepumpe og en flott vedovn. Soverom: Leiligheten har to soverom med gode muligheter for innredning av passende møblement. Bad: Badet har mørke fliser i gulv og hvite fliser på vegg. Badet inneholder vegghengt toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, speil over vask, dusjdører i klart glass og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Andre opplysninger: - Sikringsskapet er montert i boden og inneholder automatsikringer. - Fra stuen er det utgang til terrasseplatting på 15,4m². - Tilhørende leiligheten er det en utvendig bod på 5,5m². Opplysninger fra hjemmelshaver: - Montert elbil-lader i 2022.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   TV/Internett/bredbånd
   Inkludert i felleskostnadene og leveres av Telenor/Canal Digital.

   Parkering
   Carport med elbil-lader. Det er i tillegg 3 gjesteparkeringer.

   Radonmåling
   Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

   Diverse
   Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   3 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   112 792,- (Omkostninger totalt)   4 102 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
   - Varmepumpe. - Vedovn. - Varmekabler bad. -Varmekabler i gang.

   Info strømforbruk
   Selger har informert om ett gjennomsnittlig strømforbruk på ca. 1100 kWh pr. mnd.

   Energiklasse
   B

  • Kommunale avgifter
   12530

   Kommunale avgifter år
   2023

   Info kommunale avgifter
   De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

   Info om eiendomsskatt
   Eiendomsskatt er inkludert i de kommunale avgiftene og utgjør kr 5478,48

   Formuesverdi primær
   984702

   Formuesverdi primær år
   2021

   Formuesverdi sekundær
   3544927

   Formuesverdi sekundær år
   2021

   Info formuesverdi
   Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

   Andre utgifter
   Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold.

   Årlig velavgift
   2200

   Velforening
   Det er pliktig medlemskap i Stølevatnet Velforening. Medlemskapet betales halvårlig. Velavgiften er kr. 2200 pr. år.

   Tilbud lånefinansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

   Sameiebrøk
   75/515

   Felleskostnader pr. mnd
   1325

   Felleskostnader inkluderer
   Husforsikring, tv/internett, strøm på fellesareal og vedlikehold.

   Om sameiet
   Privat sameie.

   Forkjøpsrett
   Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

   Styregodkjennelse
   Det er ikke styregodkjennelse i sameiet.

   Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
   Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i kostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

   Sameiets forsikringsselskap
   IF

   Vedtekter/husordensregler
   Vedtekter og protokoll fra årsmøte 22.01.2020 ligger ved i salgsoppgaven. I følge sameiets vedtekter §11 gjelder Norges Huseierforbunds ordensreglement for sameiet.

   Beboernes forpliktelser og dugnader
   Det er dugnader i sameiet ca. 2 ganger i året. Felles ansvar for at gresset på fellesareal klippes. Enighet om at dette gjøres hver 14. dag og at ansvaret går på rundgang på alle leiligheten.

   Dyrehold
   Dyrehold skal godkjennes av styret. Styreleder har sagt at husdyr som hund og katt normalt blir godkjent.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
   På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/138/327/1: 11.09.2015 - Dokumentnr: 833992 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
   Snr: 1
   Formål: Bolig
   Tilleggsdel: Bygning
   Sameiebrøk: 75/515
   21.04.2016 - Dokumentnr: 355172 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:138 Bnr:7
   21.04.2016 - Dokumentnr: 355172 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:138 Bnr:7
   21.04.2016 - Dokumentnr: 355225 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:138 Bnr:3
   21.04.2016 - Dokumentnr: 355225 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:138 Bnr:3
   21.04.2016 - Dokumentnr: 355250 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:137 Bnr:281
   21.04.2016 - Dokumentnr: 355250 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:137 Bnr:281


   Ferdigattest/brukstillatelse
   Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.08.2016 vedrørende Nybygg bolig. Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.15.2015 vedrørende Nybygg garasje / carport.

   Vei, vann og avløp
   Vei går fra offentlig til privateid gjennom velforening med pliktig medlemskap og vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger.

   Regulerings- og arealplanner
   Eiendommen er regulert til bolig. Reguleringsplaner på grunnen PlanID: 16080000 Plantype: 30 Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 138 DEL AV BNR 3 MFL., STØLEN Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 30.10.2000 Saksnr: 199813281 Dekningsgrad: 100,0 % Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen) PlanID: 16080000 Reguleringsformål: 112 - Konsentrert småhusbebyggelse Dekningsgrad: 99,5 % PlanID: 16080000 Reguleringsformål: 720 - Felles gangareal Dekningsgrad: 0,4 % PlanID: 16080000 Reguleringsformål: 710 - Felles avkjørsel Dekningsgrad: < 0,1 % (0,3 m²) Kommuneplan PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen PlanID: 65270000 Arealstatus: 1 - Nåværende Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg Beskrivele: Øvrig byggesone Områdenavn: ØB Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen PlanID: 65270000 Hensynssonetype: KpStøySone Hensynssonenavn: H220_1 Beskrivele: Flystøy gul sone iht.T1442: 2028 og 2060 prognose Dekningsgrad: 100,0 % PlanID: 65270000 Hensynssonetype: KpStøySone Hensynssonenavn: H220_3 Beskrivele: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 29,8 % Planer i nærheten av eiendommen PlanID: 6740005 Plantype: 31 Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 137 BNR 281, BREIVIK Planstatus: 3 Saksnr: 200901766 PlanID: 3440000 Plantype: 30 Plannavn: LAKSEVÅG. RV 555 MELLOM ØRJEBEKK OG SOTRABROEN Planstatus: 3 Saksnr: - PlanID: 6740004 Plantype: 31 Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 138 BNR 3, STØLEN,TELETEKNISK SENTRAL Planstatus: 3 Saksnr: 190530184 PlanID: 6740002 Plantype: 31 Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 137 BNR 281, BREIVIKSKJENET Planstatus: 3 Saksnr: 190840058 PlanID: 6740000 Plantype: 30 Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 137 OG 138, BREIVIKSKJENET Planstatus: 3 Saksnr: 199813281 PlanID: 7640100 Plantype: 30 Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 137 BNR 551 MFL., ALVEHAUGEN FORRETNINGSOMRÅDE Planstatus: 3 Saksnr:200600974 PlanID: 8580000 Plantype: 30 Plannavn: LAKSEVÅG. DEL AV GNR 138, STØLEN OG GNR 139, GODVIK Planstatus: 3 Saksnr:200022646 Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen Eiendom: 137/607 Bygningsnr: 300475786-1 Endring: Tilbygg Bygningstype: Enebolig Status: Igangsettingstillatelse Dato: 18.05.2020 Saksnr: 202008802 Eiendom: 138/15 Bygningsnr: 139594975-1 Endring: Tilbygg Bygningstype: Enebolig m/hybel/sokkelleil. Status: Meldingssak registrer tiltak Dato: 15.07.2010 Saksnr: 201010324 Eiendom: 138/15 Bygningsnr: 139594975-3 Endring: Tilbygg Bygningstype: Enebolig m/hybel/sokkelleil. Status: Igangsettingstillatelse Dato: 03.09.2021 Saksnr: 202117441 Eiendom: 138/15 Bygningsnr: 139594975-2 Endring: Påbygg Bygningstype: Enebolig m/hybel/sokkelleil. Status: Igangsettingstillatelse Dato: 18.09.2015 Saksnr: 201527032 Eiendom: 137/606 Bygningsnr: 300467841 Endring: - Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Igangsettingstillatelse Dato: 07.11.2014 Saksnr: 201431161 Eiendom: 138/321 Bygningsnr: 300711440 Endring: - Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Igangsettingstillatelse Dato: 22.10.2018 Saksnr: 201819950 Andre opplysninger Hele eller delerav eiendommen antasa°være berørtav støy fraveitrafikk og flytrafikk overgrenseverdiergiI av statlige myndigheter ogi kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa°overordnede støyberegninger. DeIe vil kunne fa°betydningfor behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blantannet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

   Adgang til utleie
   Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

   Legalpant
   De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar bo- og driveplikt
   Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
   3 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   112 792,- (Omkostninger totalt)   4 102 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

   Omk. kjøper beløp
   112792

   Betalingsbetingelser
   Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. HVITVASKINGSREGLENE Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. PERSONOPPLYSNINGSLOVEN Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Hvitvaskingsreglene
   Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Boligselgerforsikring
   Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

   Boligkjøperforsikring
   Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

   Meglers vederlag
   Vederlag: 45 000,- Grunnpakke: 15 000,- Markedspakke: 19 990,- Oppgjørsgebyr: 6 990,- Tilrettelegging: 5 000,-

  Tarek André Bergfjord

  Megler

  Tarek André Bergfjord

  46 63 62 55

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev