aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Snarevegen 425!

Innholdsrik og hyggelig enebolig med landlig beliggenhet i rolige omgivelser - Pent opparbeidet tomt - Garasje

 • 3 500 000
 • BRA 196 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING3 500 000
 • OMKOSTNINGER103 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 603 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 977
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 185 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 674 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  103 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 603 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Eneboligen inneholder:
1. etasje: Vindfang, WC, gang, 2 soverom, kjøkken, stue og bad.
Underetasje: Hall m/trapp, kjellerstue, vaskerom, bad, 2 soverom og bod/teknisk rom
Entré på hovedplan.

Snarevegen 425, Innlandet

 • Hyggelig enebolig som har blitt betydelig modernisert i perioden 2007-2021.

  Av større arbeider kan nevnes:
  - modernisert bad i første etasje 2007.
  - bygget nytt bad i underetasje som ble ferdigstilt i 2017.
  - byttet ut det meste av det elektriske anlegget inkludert el-skap.
  - isolert deler av innervegger.
  - nye vinduer i det meste av huset.
  - innredning av underetasje.
  - installert dobbelmantlet bereder
  - pusset opp store deler av overflater
  - installert ekstra vv-bereder
  - ny inngangsdør i u-etg.
  - 2 stk nye rømningsvinduer i u. etg
  - ny kjøkkeninnredning
  - installert varmepumpe luft/luft.
  - nytt utvendig taktekke, takrenner, nedløp og beslag samt vindskier og forkantbord i 2020
  - laget åpning i delevegg mellom to soverom i 1. etg.

  Innvendig er det laminat og belegg på gulv. Vegger med mdf-plater, panel og malte strier/tapeter. Himlinger med panel, himlingsplater samt gipsplater i teknisk rom. Boligen har rettløps malt tretrapp. Innvendig har boligen nyere formpressede dørblad i karmer fra byggeår. Glassdør mellom vindfang og gang.

  Kjøkken:
  Flott HTH kjøkkeninnredning fra ca 2018 med hvitlakkerte dører og fronter. Heltre benkeplate og kitchenboard plater på vegg over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin, induksjonstopp og en stekeovn i høyskap. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

  Bad i underetasje:
  Bad fra 2017, med baderomsplater på vegger og himlingsplater på innvendig tak. Vinylbelegg på gulv fra 2017 m/ vannbåren gulvvarme fra byggeår. Det er plastsluk fra byggeår 1977 og synlig vinylbelegg fra 2017 som tettesjikt. Badet inneholder innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett med skjult sisterne og dusjkabinett. Det er naturlig ventilering. Teknisk forskrift 2010. Det foreligger ingen dokumentasjon fra ansvarlig utførende eller uavhengig kontroll. Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

  Bad i 1. etg.
  Bad fra byggeår som ble modernisert i 2007. Rommet har flis fra 2007 på vegger og himlingsplater fra byggeår på innvendig tak. Gulvet er flislagt og har gulvvarme. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Badet har badekar og innredning med nedfelt servant og vegghengt speilskap med integrert belysning. Naturlig ventilering med ventil i himling og tilluft via spalte over dør. Vegghengt radiator. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Det ble tatt hull for fuktsøk i vegg på tilstøtende toalettrom bak badekar. Det foreligger ingen dokumentasjon på arbeidene eller utførelse.

  Vaskerom:
  Vaskerom fra byggeår med malte pussede vegger og panel på innvendig tak. Gulvet har vinylbelegg og vannbåren gulvvarme. Plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Rommet har en enkel, eldre og slitt kjøkkeninnredning med nedfelt oppvaskkum. Det er naturlig ventilering via veggventil. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner (vegger i murverk).

  WC:
  Wc-rom med en gulvstående toalett og liten vegghengt servant.

  Stor skyvedørsgarderobe i bod/teknisk rom, garderobeskap på ett soverom i 1. etg. og på begge soverom i u. etg.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG3 - Store eller alvorlige avvik:
  Nedløp og beslag - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
  Manglende vegg/takbeslag over inngangsparti i u. etg. Ingen takrenner eller snøfangere på overbygd terrasse.

  Vaskerom- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Klemring i sluk mangler 2 skruer.

  Oljetank - Det foreligger krav om sanering av oljetank.

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Vinduer - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vanbrettbeslag er montert med motfall på flere av vinduene. Påvist skade på tetningslist i et vindu. Karmene på de eldste vinduene er værslitte og det er sprekker i trevirke. Kjellervindu med utvendig lyskasse ligger delvis under terreng og meget utsatt for fukt og råteskader.

  Dører - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter. Provisorisk plate i terrassedør. Skadet omramming rundt inngangsdør i 1. etg. Noe utett/gistig inngangsdør 1. etg.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket på balkongen er for lavt i forhold til dagens krav. Konstruksjonen/rekkverk har skjevheter. Svært værslitt og sprukket treverk på vindu og boddør i delevegg på terrasse.

  Overflater - Det er påvist skader på overflater. Laminatgulv har stedvis en del oppsvulmede skjøter og noe sår. Hull etter tidligere radiatorer. Fuktmerker i himling rundt rørgjennomføring til bad og kjøkken. Ingen påviste forhøyede fuktverdier. Stedvis en god del knirk i gulv.

  Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad

  Pipe og ildsted - Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.

  Rom Under Terreng - Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte.

  Innvendige trapper - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er knirk i trapp.

  Innvendige dører - Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

  Vaskerom - Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Sprekker i skjøter av vinylbelegg samt større fargeforskjeller i belegg etter varmeslynger. Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Lufteluke mangler innvendig frontdeksel.

  Bad underetasje - Takplater/mdf- staver har sluppet fra spikerslag og "henger" i deler av himling. Stedvis større luftpløser/vridning av gulvbelegg. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Det er manglende skruer på klemring i sluk og usikkert om rørgjennomføringene i vegg er riktig utført. Det foreligger ingen dokumentasjon på utførelsen av badet. Membranen/gulvbelegg bak innebygd sisterne har ukjent utførelse mtp. oppbrett langs vegger. Rommet har kun naturlig ventilasjon.

  Bad i 1. etasje - Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Svært fuktutsatt konstruksjon hvor fuktinntregning i vegg kan oppstå. Fukt merker i utforing og listverk til vindu. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Ukjent om det er oppbrett av membran bak fliser ved terskel. Fallforhold på ca 15mm er målt til gulvflis.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Det er påvist rustne skruer på klemring i sluk. Rommet har kun naturlig ventilasjon.

  WC - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

  Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

  Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Eier opplyser om at det har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk på vaskerom og hvor det i ettertid er gjort gjennomspyling av rør.

  Vannbåren varme - Mer enn halvparten av forventet brukstid på røranlegg for vannbåren varme er oppbrukt.

  Drenering - Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

  Forstøtningsmurer - Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

  Septiktank - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

  TG IU- Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
  Vaskerom - Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

  Bad u.etg. - Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

  Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik) eller TG IU (Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse).
  For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen har en landlig og barnevennlig beliggenhet på Granli i Kongsvinger kommune. Rett utenfor døren er det fine turmuligheter både sommer og vinter. Fra eiendommen er det kort avstand til milevis med turløyper, kunstsnøanlegg med lys, populær 18 hulls golfbane samt flere velkjente badeplasser.

  Ca 8 km til Kongsvinger som har alle bymessige fasiliteter som svømmehall, kino, handlesentere, kommuneadminstrasjon, skoler med mer.

  Fra Kongsvinger by er det timesavganger med tog gjennom Oslo og helt til Asker.
 • Enebolig med 1. etasje og underetasje fra 1977. På eiendommen står også en garasje og en lekestue.
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Enebolig fra 1977. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner, nedløp og beslag i lakkert metall Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning og liggende i gavlspisser. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Noen gamle fuktskjolder rundt pipegjennomføring, men ingen forhøyede fuktutslag på befaringsdato. Loft isolert med 15cm min.ull. Boligen har i hovedsak malte trevinduer fra tidsrommet 2007-2017 med 2- og 3-lags glass. 2 stk. nye rømningsbare vinduer i u-etg fra 2020. Vinduer fra byggeår på vaskerom, tekn.rom og et soverom. Vinduer fra byggeår på vaskerom, tekn.rom og et soverom. Malt profilert inngangsdør med glassfelt i dørblad i 1. etg. Malt profilert dør glassfelt i dørblad + sidefelt i u-etg. Malt terrassedør i stue med provisorisk akrylplate som glass på befaringsdato. Malt balkongdør på soverom med 2-lags isolerglass. Det er ukjent byggegrunn. Drenssystem antagelig fra byggeåret. Bygningen har grunnmur/kjellervegger i lettklinkerblokker.

  Overbygget terrasse på 30 kvm, gavlvegg mot sør + 27 kvm uten takoverbygg mot vest. Overbygd luftebalkong på 5 kvm med adkomst fra soverom.

  Garasje fra 1977 med dobbelt garasjerom, to boder samt et enkelt "carporttilbygg" i enden. Garasjedel og boder er oppført med ringmur av betong og vegger i bindingsverk kledd utvendig med tømmermanspanel. Salet takkonstruksjon tekket med profilerte plater i metall. 2 gamle vippeporter og to boddører i front. Garasjerom har grusdekke. Belegg i bod 1 og delvis opprevet gulv i bod 2. Utvendig kledning på bygning har stedvis en del råteskader i nedkant samt dårlig vindu i gavl. Trege garasjeporter hvor alder gjør seg gjeldende. Tilbygd carport er oppført på løse lecablokker med store skjevheter i fundament og veggkonstruksjoner. Skråned pulttak tekket med metallplater.
 • U.etg: 94 kvm Bra
  1.etg: 102 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom med unntak av bod/teknisk rom.
 • Vann og avløp:
  Innvendige vannledninger er av kobber fra byggeår med noe fornyelser av rør i rør rundt bad i u. etg. kjøkken og vaskerom.
  Det er avløpsrør av plast.
  VV-bereder fra 2020 på 194 liter og en dobbelmantlet vv-bereder fra 2013 på 170 liter forbruk og 120 liter til vannbåren varme

  Ventilasjon:
  Boligen har naturlig ventilasjon.

  EL:
  Åpent el-anlegg med et el-skap i hver etasje med automatsikringer av nyere dato. Det foreligger dokumentasjon på el-kontroll på anlegget fra Elvia datert den 15.03.2021.

  Branntekniske forhold:
  Håndslukker og brannvarsler

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vannbåren varme fra byggeår via dobbeltmantlet vv-bereder fra 2013. Radiatorer i store deler av boligen er fjernet og røropplegg til disse er frakoblet samlestokker i teknisk rom. Hvilke rom som har varmeslynger fremkommer ikke på noen fortegnelse. Eier opplyser om at det er vannbåren gulvvarme på bad i begge etasjer, kjellerstue, vaskerom og hall. Ellers er det luft-luft varmepumpe, panelovner og peisovn i stue.

  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.
  Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

  Nedgravd oljetank fra antatt byggeår med ukjent tilstand og størrelse. Nedgravde oljetanker som midlertidig tas ut av bruk, skal tømmes for olje og sikres slik at utilsiktet påfylling ikke kan forekomme. Tanker som permanent tas ut av bruk, skal tømmes og graves opp. Tanker som ikke kan igjenbrukes uten fare for lekkasje, skal destrueres. Kommunen kan i særlige tilfeller gi tillatelse til at tanker som permanent tas ut av bruk, rengjøres og fylles med sand, grus og
  lignende i stedet for oppgraving. For igjenfylte og oppgravde kondemnerte tanker skal påfyllingsanordningen fjernes eller
  sikres slik at utilsiktet påfylling eller forsøk på påfylling forhindres. Nærmere kontroll må påregnes.
 • Oppgitt areal er omtrentlig. Oppmålte grenser er usikre. Se vedlagt grunnkart.

  Pent opparbeidet tomt. Tomten er i hovedsak flat mot sør-vest opparbeidet med plenarealer, hekker, diverse prydbusker og bed. Skrående tomt mot sokkeletasje og støttemur i naturstein. Gruset gårdsplass og belegningsstein i front frem til inngangsparti.
 • Garasje med dobbelt garasjerom, to boder samt et enkelt "carporttilbygg" i enden.
 • Eiendommen har adkomst via offentlig veg.

  Eiendommen har vannforsyning fra privat brønn på eiendommen eller i området. Vannmengde og kvalitet er ikke dokumentert.

  Eiendommen har avløp via septiktank, med overløp til grøft e.l. Avløpsanleggets kapasitet og funksjonalitet er ikke dokumentert. Det påpekes at kommunen fører tilsyn av private avløpsanlegg og kan ved mangler gi pålegg om utbedringer.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 448 872 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 615 939 per 31.12.20
 • Kr. 10 158 pr. år

  Fordelt på:
  Eiendomsskatt kr 2 773,-
  Feiing kr 975,-
  Renovasjon kr 3 935,-
  Slam - Septiktøm. hvert år. kr 2 475,-
 • Kommunale avgifter, strøm, forsikring.
 • Det foreligger ferdigattest datert 04.01.1978.

  Det foreligger godkjente tegninger fra 1975 og 1976 hos kommunen.
 • Det er tillatt å leie ut hele eller deler av egen eiendom til det formål den er godkjent for.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Rommene er beskrevet ut i fra dagens bruk, med mindre noe annet er særskilt angitt. Dagens bruk kan avvike fra originale plantegninger og trenger ikke nødvendigvis være godkjent ihht plan- og bygningsloven.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan er avsatt til spredt boligbebyggelse, Nåværende.

  Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen pr. 14.06.22.
  Kopi av kommuneplan kan sees hos megler.
 • Gnr. 15 Bnr. 56 i Kongsvinger kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris på kr 47 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 9900,- og visninger kr. 2 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Christine Bekkengen
Kjetil Bekkevold

Megler

Kjetil Bekkevold

40 47 80 39

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev