aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fautvegen 31

Grinder Fautvegen 31

Innholdsrik og velholdt enebolig i landlige omgivelser. Stor lastebilgarasje, isolert stall, hage og fine uteplasser.

 • 3 700 000
 • BRA 266 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 700 000
 • OMKOSTNINGER108 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 808 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 960
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 188 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 366 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 700 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  92 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  108 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 808 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Kjeller: Trapperom, kjølerom og 4 kjellerrom.
1. etasje: Entré, gang/trapperom, bad, kjøkken, stue, peisestue, innredet rom og soverom.
2. etasje: Trapperom/kontor og 2 soverom.
Annet: Lastebilgarasje og stall.

Fautvegen 31, Innlandet

 • Kort fortalt
  - Innholdsrik enebolig på tre plan.
  - Landlige omgivelser.
  - Vesentlig oppgradert i 2012.
  - 3 gnr på tilsammen 2366,6 kvm.
  - Stall og isolert lastebilgarasje.
  - Overbygget velkomstterrasse.
  - Sørvendt veranda og terrasse.
  - Utestue på terrasse fra 2019.
  - Utsyn over langstrakte åkerlapper.
  - Entré med flere garderobeskap.
  - Kjøkkeninnredning i landlig stil.
  - Todelt stue og peisestue.
  - Ildsteder i begge stuene.
  - Baderom med regndusj og toalett.
  - Opplegg for vaskemaskin i kjeller.
  - Tre soverom, to med garderobeskap.
  - Bod i andre etasje og fire kjellerrom.
  - Sentralfyr omgjort til biodiesel.
  - Tak, vinduer og kledning fra 2012.

  Entré
  Boligen ble tilbygget i 2012 med velkomstterrasse, et soverom og en romslig entré. Samme år ble innvendig overflater malt opp og det ble lagt nye gulv i alle rom, med unntak av innredet rom (kontor) og stuen. Entreen har sandfargede gulvfliser med vannbåren gulvvarme og panelkledde vegger, malt i en lun gråfarge.

  Ved siden av ytterdøren med glassfelt er det et vindu, og i motsatt ende av rommet er det dør ut til hagen. En romslig skaprekke opp til taket gir god plass til yttertøy og sko. For øvrig har entreen knaggrekke ved ytterdøren og god plass til kommode eller annet ønsket møblement.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i eget rom og har en landlig stil som kler boligen godt. Her er det kirsebærfarget laminatgulv og kremhvite vegger kledd med stripet tapet. Kjøkkeninnredningen var ny i 2012 og har et meget funksjonelt design med god skapplass og fine arbeidsflater. Innredningen har takoppforede skap med kremhvite, ettspeils fronter og fine detaljer som sukkerbitlister, vitrineskap og lyslister.

  Benkeplatene er grålaminert og har nedfelt, dobbel oppvaskkum med avrenningsfelt. Over benken er det noe belysning og tre vinduer med landlig utsikt. Koketopp og stekeovn er integrert. Det er ellers avtrekk fra kjøkkenventilator, opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til kjøleskap. For ekstra oppbevaringsplass av matvarer, kaker, drikke og annet har boligen et kjølerom i kjelleren.

  Stue
  Eneboligen har en stor og fin, todelt stue som lett kan møbleres med sofagruppe, tv-møbler og langbord. I 2012 ble parkettgulvet i stuen slipt ned og oljet og veggflatene malt. . Veggene er kledd med panel, med unntak av en kontrastvegg ved sofakroken som har mønstret tapet. Stuen har videre gode lysforhold, utgang til terrasse og en peisovn for det lille ekstra.

  Peisestue
  Fra stuen er det to trinn ned til en koselig peisestue. Stuen ble bygget om fra garasje i 1980 og pusset opp i 2012 med malte overflater og gulv ble slipt ned og oljet. Peisestuen har mønet himling med synlige rundbjelker, gråmalt panel på veggene og parkettgulv. I hjørnet er det en oppmurt peis med lukket innsats. Vinduer på to sider tilfører herlig dagslys, deriblant to høytsittende trekantvinduer i mønet, og på den tredje siden er det utgang til hagen.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har ett bad i første etasje som ble renovert i 2012. Rommet har hvitt vinylbelegg på veggene og jordfarget vinylbelegg på gulvet med gulvvarme. Videre er det servantinnredning, to speilskap, et gulvmontert toalett og dusjkabinett.

  Dusjkabinettet har skyvedør, hånddusj og regndusj. Et høytsittende vindu og mekanisk avtrekk sørger for dagslys og naturlig ventilasjon. I kjelleren har boligen et rom med badekar og opplegg for vaskemaskin. Installasjonene er fra 2012.

  Soverom og garderobe
  Det er tre gode soverom i boligen; ett i første etasje og to i andre etasje. Soverommene i andre etasje er praktisk plassert på hver sin side av en gang med et kjærkomment ekstraareal. Gangen har åpen skapinnredning og kan ellers møbleres med sofa eller kontorpult.

  Det ene soverommet har adkomst til en bod innredet med fastmonterte hyller, og det andre har garderobeskap. I tillegg er det flere garderobeskap på hovedsoverommet og entreen i første etasje. For øvrig har boligen kjeller med kjølerom og fire kjellerrom.

  Uteområde
  Eiendommen ligger i landlige omgivelser og består av tre gnr som har et samlet areal på 2366,6 kvm. De tre tomtene er bebygd med en innholdsrik enebolig, en stor, isolert lastebilgarasje og isolert stall med tilbygget hundegård. Foran garasjen, stallen og i forbindelse med inngangspartiet er det gruslagte areal. Rundt resten av eneboligen er det hage med plen og hekk. Fra hagen er det også gruslagt gangsti mot stallen.

  Lastebilgarasjen ligger adskilt fra resten av eiendommen av en privat grusvei. Garasjen har innlagt strøm og mulighet for vann. Arealet er på 223 kvm fordelt på en stor garasjehall med smøregrav, en liten garasje og et redskapsrom. I tillegg er det en mesanin på 36 kvm. Garasjehallen har store, isolerte porter av aluminium, mens den lille garasjen har vippeport av tre. I tillegg er det entrédør mot nord.

  Innvendig har garasjen betonggulv og plater på veggene, mulig med brannsikre plater på deler av veggene. Opp til mesaninen er det trapp i tre. For øvrig har bygget trefase stikkontakt og sikringsskap med porselenssikringer.

  Stallen er på 91 kvm og har innlagt strøm og vann. Stallen ble oppgradert i 2019 med nytt undertak og taktekking, ny kledning på to sider, to vinduer og en dør mot sør. Innvendig ble den delvis renovert i 2012, inkludert nytt rør- og strømopplegg.

  Sikringsskapet har porselenssikringer og jordfeilbryter, og i dyrerom er det avtrekksvifte og drikkekar. Adkomsten til stallen skjer via en sidehengslet dobbel port på fremsiden, entredør mot sør eller en enkel dør mot øst.

  I tillegg til hagen har boligen tre herlige uteplasser hvor man kan tilbringe fine utedager. Ved inngangspartiet har boligen en overbygget veranda med god plass til møblement. Verandaen har rekkverk og stemningsfullt utelys. Fra stuen er det utgang til en sørvendt veranda med utsyn mot stallen, garasjen og landskapet rundt.

  Verandaen har tredekke, rekkverk, utelys og trapp ned til en markterrasse. I forbindelse med markterrassen er det en lun og usjenert utestue som kan benyttes store deler av året. Utestuen ble bygget i 2019, oppført med pulttak og vegger med vinduer på to sider. Innvendig er deler av veggene kledd med panel og på gulvet er det teppe over spaltegulv av tre.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eneboligen ligger i landlige, idylliske og barnevennlige omgivelser på Grinder i Grue kommune, ca. 4,5 km syd for Kirkenær. Området har et aktivt lokalmiljø og gode oppvekstsvilkår for barn. Fra boligen er det gang- og sykkelsti til Kirkenær hvor det finnes det skoler, servicetilbud og fritidsaktiviteter. Samtidig som beliggenheten er landlig er det nærhet til det meste, med Kongsvinger og Flisa bare en halvtimes kjøring unna.

  Området har rikelig med muligheter for uteaktiviteter, som fiske, jakt og ski. Kort vei til både travbane(ca 500m), ridehus på Grunder(5 min unna) og Solør rideklubb på Namnå (ca 15min). Det er også en aktiv hundeklubb som holder til på Namnå (Åsnes og omegn hundeklubb). Det er mulighet for flotte fotturer sommerstid, med toppturer som gir fantastisk utsikt utover dalen. Søndagsturen kan legges til Fjøråsen - en fin, liten topptur. Fjøråsen har gapahuk på toppen og er del av kommunens toppturkonkurranse.

  Fra boligen er det kort vei til badeplass ved Glomma, og her finner man en liten sandstrand. Det er heller ikke lange turen til Hukusjøen med badeplass og gode muligheter for abborfiske. I nærheten ligger også Rønnåsmyra naturreservat og store skogsområder. Det er ellers 5 min med bil til Gruehallen og Grue stadion.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Spar, Kiwi og Coop Extra Kirkenær. Kirkenær har også kafé, florist, apotek og sportsbutikk, så vel som bensinstasjon. For ytterligere servicetilbud er det kort vei til Flisa og Kongsvinger.

  Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Nøkleberget, som ligger ca. 400 meter unna boligen. Med bil tar det ca. 29 min til Kongsvinger, 24 min til Flisa og 59 min til Elverum. Fra eneboligen er det 3,5 km til Grue barne- og ungdomsskole som ligger på Kirkenær. Nærmeste videregående skole ligger på Flisa, og for de minste finnes det to barnehager innenfor en radius på 5 km fra boligen.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Konstruksjon enebolig:
  Taktekking med takstein fra 2012. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Overgangsbeslag på pipe. Vegger i opprinnelig del er oppført av lettbetong og i tilbygget del av bindingsverk isolert med mineralull. Gavlspisser av bindingsverk isolert med mineralull. Opprinnelig del er isolert med utvendig tresonitt. Fasader på tilbygget del er forblendet med blokker av lettklinker. Fasader er hovedsakelig påført murpuss og malt, deler med bindingsverk er kledd med liggende trepanel.
  Fasade på peisestue er delvis forblendet med teglstein. Stedsbygget sperretak og takstoler. Ventilering av loft med ventiler i gavler på opprinnelig del og i gesimser på tilbygget del. Korer i 2. etasje innredet med tregulv og trepanel på opprinnelig del.

  Vinduer i 1.- og 2. etasje av tre med isolerglass fra 2012. Kjellervinduer av tre med enkle glass. Entredør av tre med isolerglass. Sekundærdør fra
  entre med isolerglass. Verandadør av tre med isolerglass. Dør til kjeller av tre med isolerglass og sidefelt.

  Takoverbygget veranda ved entre. Gulvkonstruksjon av mur/betong. Rekkverk og takkonstruksjon av tre. Veranda mot sør er fundamentert med søyler ned
  på støttemur. Bygget i trekonstruksjoner. Terrasse med utestue. Vegg og takkonstruksjoner er fundamentert med søyler ned på støpte punktfundamenter, terrassegulv er fundamentert direkte på terreng. Vegger av bindingsverk og tak av sperretak. Innvendig teppe på gulv, åpen konstruksjon i himling og trepanel på vegger. Vinduer av tre med to lag glass. Fasader med liggende trepanel og taktekking med takplater av metall. Takrenne og beslag av metall, nedløp av kjetting.

  Tilbygget del har fuktsperre på vegger som er avsluttet med klemlist. Takvann og vann fra utvendig sluk ledes til kloakkanlegget. Fundamentering med støpte plater på mark. Støttemurer av blokker av sementstein ved kjellerinngang.

  Konstruksjon lastebilgarasje:
  Byggeår: 1977. Bygget ble bygget på og oppgradert i 2006. Taktekking med takplater av metall. Ukjent undertak. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Snøfangere på tak. Vegger av bindingsverk. Det er opplyst at vegger er isolert. Fasader er kledd med tømmermannskledning. Takkonstruksjon av sperrer/takstoler. Vinduer av tre med to lag enkle glass og av aluminium med isolerglass. Isolerte porter av aluminium. Vippeport av tre. Tett entredør av tre mot nord. Byggegrunn av sand/jord. Bygget er fundamentert med støpt plate på mark. Grunnmur av betong. Lav støttemur av betong ved innkjøring.

  Konstruksjon stall:
  Byggeår: 1980. Delvis renovert innvendig i 2012. Ny taktekking og undertak. Ny kledning på to fasader, skiftet to vinduer og en dør mot sør i 2019. Taktekking med takplater av metall. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Snøfanger på fremside. Vegger av bindingsverk. Vegger er isolert. Fasader er kledd med tømmermannskledning. Takkonstruksjon av tre. Ventilering med ventiler i gavler. Vinduer av tre med isolerglass og med enkle glass. Sidehengslet dobbel port på fremsiden. Entredør av tre med isolerglass mot sør. Enkel stedsbygget dør av tre mot øst. Byggegrunn av jord/sand. Fundamentering med støpt plate på mark og grunnmur av blokker av lettklinker. Stikkledning for vann fra 2012. Stikkledning for avløp fra byggeår, ukjent materiale.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 19.09.2022 av Øystein Opås Takstforretning AS. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Enebolig:

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:

  Utvendig > Vinduer - Kjeller
  Kjellervinduer av tre med enkle glass.
  Vurdering av avvik: Vinduene har råteskader. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer har generelt utvendig slitasje. Oppsprekking i treverk og kitt. Stedvis begynnende råte. Sprekk i glass på kjellervindu.
  Tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Takrenner, nedløp og beslag av metall. Overgangsbeslag på pipe.
  Det er avvik: Frostspreng på nedløp ved entre og på hjørne mot nord-øst.
  Tiltak: Utskifting av taknedløp med frostspreng.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Vegger i opprinnelig del er oppført av lettbetong og i tilbygget del av bindingsverk isolert med mineralull. Gavlspisser av bindingsverk isolert med mineralull. Opprinnelig del er isolert med utvendig tresonitt. Fasader på tilbygget del er forblendet med blokker av lettklinker. Fasader er hovedsakelig påført murpuss og malt, deler med bindingsverk er kledd med liggende trepanel. Fasade på peisstue er delvis forblendet med teglstein.
  Det er avvik: Horisontal sprekk i fasade til høyre for entre. Noen sprekker i fuger rundt vindu på teglfasade. Sprekk i overgang tegl og mur på peisestue. Fasade mot sør har større omfang av avskaling og riss/sprekker. Noen få riss og sprekker på fasade mot øst.
  Tiltak: Det er behov for vedlikehold med forsegling av sprekker og enkelte mindre reparasjoner.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Stedsbygget sperretak og takstoler. Ventilering av loft med ventiler i gavler på opprinnelig del og i gesimser på tilbygget del. Korer i 2. etasje innredet med tregulv og trepanel på opprinnelig del.
  Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er ikke ventilering fra korer.
  Tiltak: Det anbefales etablering av ventilering av korer.

  Utvendig > Dører
  Entredør av tre med isolerglass. Sekundærdør fra entre med isolerglass. Verandadør av tre med isolerglass. Dør til kjeller av tre med isolerglass og sidefelt.
  Det er avvik: Entredør: Noe slitasje på overflater. Sekundærentre: Noe kraftigere slitasje. Verandadør: Slitasje på overflater. Kjellerdør: Utetthet mellom dørblad.
  Tiltak: Justering/tilpasning av kjellerdør. Vedlikehold av overflater.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Takoverbygget veranda ved entre. Gulvkonstruksjon av mur/betong. Rekkverk og takkonstruksjon av tre, Veranda mot sør er fundamentert med søyler ned på støttemur. Bygget i trekonstruksjoner. Terrasse med utestue. Vegg og takkonstruksjoner er fundamentert med søyler ned på støpte punktfundmenter, terrassegulv er fundamentert direkte på terreng. Vegger av bindingsverk og tak av sperretak. Innvendig teppe på gulv, åpen konstruksjon i himling og trepanel på vegger. Vinduer av tre med to lag glass. Fasader med liggende trepanel og taktekking med takplater av metall. Takrenne og beslag av metall, nedløp av kjetting.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Veranda: Råte i enkelte kledningsbord. Høyde på rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Terrasse: Gulvkonstruksjon har stedvis ikke opplegg og presse ned ved belastning.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Utskifting av råteskadet rekkverkskledning. Understøttelse av del av terrasse.

  Innvendig > Overflater
  Overflater med parkett, laminat, fliser og gulvbelegg på gulv, trepanel, tapet og MDF-plater på vegger og MDF-panel og trepanel i himlinger. Åpen himling med synlige takåser i peisestue.
  Det er avvik: Mye av overflater er stedvis tildekket. Det er plassert garderobeskap mot yttervegger. Dette kan medføre og skjule kondensskader.
  Det er noe slitasje på overflater. Eksempler er: Slitasje på vinduskarm i entre. Bom i gulvfliser foran sekundærentre. Slitasje på gulv i peisestue.
  Tiltak: Enkelte overflater er modne for oppussing.

  Innvendig > Pipe og ildsted
  Pipe i opprinnelig del av tegl og i peisestue av elementer av lettklinker. Sotluke i kjeller og i peisestue. Murt peis med tett innsats i peisestue og åpen løsning med og uten gnistfanger. Vedovn i stuen med malt brannmur av tegl og glassplate på gulv.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Levetidsbetraktning gjelder for teglpipe. Teglpipe er ikke pusset på loft, dette kan det bli gitt pålegg om ved en brannkontroll.
  Tiltak: Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Det anbefales at det påføres murpuss på teglpipe på loft.

  Innvendig > Rom Under Terreng
  Kjeller har betonggulv, murvegger og betong i himling.
  Det er avvik: Avskaling og misfarging på vegg i trapperom ved vanninntak. Stedvis noen sprekker i vegger. Noe avskaling av maling på gulv. Råte på stedsbyggede hyller. Saltutslag og avskaling på flere innervegger. Dette indikerer kapillært opptrekk av fuktighet fra grunnen.
  Tiltak: Ut fra dagens bruk av kjeller så er det ikke nødvendig med tiltak. Det kan gjøres kosmetiske tiltak, men symptomer på fuktpåkjenninger vil normalt komme tilbake forholdsvis raskt.

  Innvendig > Innvendige trapper
  Trapp til kjeller av tre. Trapp til 2. etasje av tre med rekkverk mot rommet.
  Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Kjellertrapp: Trapp har ikke rekkverk eller håndløper. Trapp til 2. etasje: Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Det er ikke håndløper på vegg.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.

  Innvendig > Innvendige dører
  Dører av tre i kjeller. Kompakte dører med speilfronter i 1. etasje. Lette dører med speilfronter i 2. etasje.
  Vurdering av avvik: Stedvis bruksmerker/slitasje. Noen dører tar i mellom karm og dørblad.
  Tiltak: Vedlikehold av enkelte overflater. Justering/tilpasning av enkelte dører.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Vinylbelegg på gulv. Varmekabel i gulv. Fall på gulv er ca. 2:100 målt fra dør til dusj.
  Vurdering av avvik: Gulvbelegg løsner i oppkant ved dør.
  Tiltak: Utbedre innfesting av gulvbelegg ved dør.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Kjølerom
  Kjølerom bygget av elementer som "rom i rommet".
  Vurdering av avvik: Skade på dørhåndtak. Alder tilsier at halvparten av forventet brukstid er passert.
  Tiltak: Montering av nytt håndtak.

  Spesialrom > Teknisk anlegg > Kjølerom
  Kjøleaggregat av eldre dato.
  Vurdering av avvik: Godt over halvparten av forventet brukstid er passert.
  Tiltak: Det er ikke behov for tiltak på tidspunkt for befaring.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Vanninntak med måler og stoppekran i trapperom i kjeller. Stikkledning med vann til stall går fra kjellerrom mot øst. Vannrør i kjeller av kobber. Vannrør videre opp fremstår det som i det vesentlige er vannrør av plast med varerør (rør i rør). Det er forsegling mellom vannrør og varerør på kjøken og benytte veggbokser for koblinger på bad.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Levetidsbetraktning gjelder for kobberrør i kjeller. Det er ikke kjent med sikkerhet hva slags stikkledninger ledningene som kommer inn til venstre for kommunalt inntak er. Rør i rør er avsluttet i rom i kjeller uten sluk.
  Tiltak: Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Avløpsrør hovedsakelig av plast, liten del av stamme og bunnledning av soil. Stakepunkt i kjeller.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Varmesentral
  Sentralfyr av eldre dato. Ombygget til brenning av biodiesel.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
  Tiltak Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Varmtvannsbereder med kapasitet på ca. 200 liter. Koblet til strøm med stikkontakt. Varmtvannsbereder er montert slik at den kan kobles fra dersom man ønsker å benytte sentralfyren også til oppvarming av forbruksvann. Berederen er fra 2011.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Tekniske installasjoner > Vannbåren varme
  Opprinnelig del har vannrør av kobber og radiatorer som varmekilder. Tilbygget del har vannbåren varme i plastrør lagt i gulv.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt. Aldersbetraktning gjelder for anlegg i opprinnelig del av boligen.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Åpent elektrisk anlegg i kjeller. 1. etasje har dels skjult og dels åpent anlegg. Sikringsskap ved trapp med jordfeilsautomater. Strømmåler sitter i sikringsskap i
  garasje.
  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
  2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2012
  3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja
  4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ja Det er fremlagt samsvarserklæring for arbeider utført i 2012.
  5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei
  6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei
  7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei
  8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei
  9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei
  10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei
  11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja
  12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja

  Utfyllelse av punkter under elektrisk anlegg er utført på bakgrunn av informasjon fra eier og observasjoner under den bygningsmessige befaringen av boligen. Det elektriske anlegget er ikke helhetlig kontrollert. Dersom det ønskes en helhetlig vurdering av det elektriske anlegget anbefales det innhenting av en utvidet el-kontroll utført av autorisert foretak.

  Tomteforhold > Drenering
  Tilbygget del har fuktsperre på vegger som er avsluttet med klemlist. Takvann og vann fra utvendig sluk går til kum og infiltreres i bakken. Denne kummen er også kum for gråvann fra kloakkanlegget.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Stedvis ikke klemt avslutning på fuktsperre på opprinnelig del.
  Det er stedvis tegn til sviktende funksjon, men ikke i stort omfang. Sammenkobling av kloakkanlegg og drenering kan ved skader eller tetting medføre at regnvær vil kunne føre til tilbakeslag inn i kjelleren.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
  dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det anbefales at infiltrering av gråvann og regnvann splittes.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Fundamentering med støpte plater på mark.
  Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Sprekker i grunnmur flere steder ved inngang til kjeller.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Forsegling av riss og sprekker.

  Tomteforhold > Terrengforhold
  Skråning inn mot bygg ved kjellerinngang. Sluk i bakken foran kjellerdør. For øvrig har terrenget hovedsakelig fall fra bygget, men stedvis flatt og med lokale nedsenk mot bygget på østsiden.
  Det er avvik: Det er ikke helhetlig fall på terreng fra bygget rundt det hele.
  Tiltak: Området med varierende terrengforhold er fylt opp med grus/singel og har gode drenerende egenskaper slik at det ikke anses hensiktsmessig med tiltak.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Stikkledning for vann av plast. Stikkledning for kloakk delvis av sementrør og delvis av plast.
  Vurdering av avvik: Stikkledning av sementrør er nær sin forventede brukstid.
  Tiltak: Det er ikke behov for tiltak, men på sementrør av denne alder så kan dette raskt oppstå.

  Tomteforhold > Septiktank
  Kloakkanlegg med kum av betong fra byggeår. Er koblet til et større anlegg med flere kummer som deles med nabo.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tomteforhold > Oljetank
  Oljetank av stål i kjeller.
  Vurdering av avvik: Halvparten av forventet brukstid er passert.
  Tiltak: Det er ikke behov for tiltak.

  KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.
  Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone
  Tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking.

  Lastebilgarasje:

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:

  Innvendig > Innvendige trapper
  Trapp til mesanin av tre med rekkverk på en side.
  Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Hele dekkekant i mesanin er uten rekkverk.
  Tiltak: Det anbefales etablering av rekkverk på mesanin.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Vegger av bindingsverk. Det er opplyst at vegger er isolert. Fasader er kledd med tømmermannskledning.
  Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Oppsprekking i kledningsbord mot sør og vest. Enkelte åpninger i fasader uten ventiler/beslag/luker.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Utvendig > Vinduer
  Vinduer av tre med to lag enkle glass og av aluminium med isolerglass.
  Vurdering av avvik: Slitasje på vinduer av tre.
  Tiltak: Vedlikehold av overflater.

  Innvendig > Overflater
  Innvendig er det grove overflater tilpasset bruken. Betong på gulv, plater på vegger og trepanel i himlinger. Smøregrav i en del av garasjen. Mulig brannsikre plater på vegger i liten garasje.
  Vurdering av avvik: Slitasje og misfarging på vegger. Enkelte skader på veggplater. Noe fuktskader og kuving på veggplater.
  Tiltak: Ut fra bruken så anses det ikke nødvendig med tiltak.

  Innvendig > Innvendige dører
  Innvendige dører av tre med slette fronter.
  Vurdering av avvik: Dører har slitasje og misfarging. Liten skade på dør til redskapsrom.
  Tiltak: Det er ikke nødvendig med tiltak.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Vanninntak med stoppekran på redskapsrom og vannkran på vegg. Det er ikke røropplegg utover dette. Det er opplyst at vanntilførselen til bygget er stengt i kum på gårdsplassen.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Vanntilførselen til bygget har ikke vært i bruk på over ti år og det bør utføres kontroll av koblinger og overganger dersom vanntilførselen åpnes.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Avløpsrør/sluk i gulv i redskapsrom og i smøregrav. Det er opplyst at sluk i smøregrav ble testet OK sommeren 2022. Ukjent materiale på bunnledning.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Ventilering med veggventiler i enkelte rom.
  Vurdering av avvik: Avhengig av bruken så kan ventileringen være mangelfull.
  Tiltak: Dersom garasje benyttes hyppig gjennom vinterstid slik at det tilføres mengder med snø/vann/fuktighet kan det bli behov for etablering av bedre ventilasjonsløsning.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Åpent lagt elektrisk anlegg. Trefas stikkontakt. Sikringsskap med porselenssikringer. Strømmåler i dette bygget. Det er strømuttak i smøregrav.
  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
  2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Ukjent.
  3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent
  4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ukjent
  5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei
  6. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent
  7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei
  8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei
  9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei
  10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei
  11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja
  12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja

  Utfyllelse av punkter under elektrisk anlegg er utført på bakgrunn av informasjon fra eier og observasjoner under den bygningsmessige befaringen av boligen. Det elektriske anlegget er ikke helhetlig kontrollert. Dersom det ønskes en helhetlig vurdering av det elektriske anlegget anbefales det innhenting av en utvidet el-kontroll utført av autorisert foretak.

  Tomteforhold > Forstøtningsmurer
  Lav støttemur av betong ved innkjøring.
  Vurdering av avvik: Muren heller utover.
  Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men dette kan oppstå på sikt.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Eksakt alder og materiale på stikkledninger er ikke kjent. Det er ukjent løsning for håndtering av vann via avløp.
  Vurdering av avvik: Er ikke benyttet på ti år.
  Tiltak: Det er ikke kjent med behov for tiltak, men dersom anlegget skal tas i bruk kan dette fremkomme.

  Stall

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Takrenner, nedløp og beslag av metall. Snøfanger på fremside.
  Vurdering av avvik: Det mangler nedløp ett sted.
  Tiltak: Montering av nedløp.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Vegger av bindingsverk. Vegger er isolert. Fasader er kledd med tømmermannskledning.
  Vurdering av avvik: Skader i nedkant på kledningsbord mot øst.
  Tiltak: Utskifting av deler av fasadekledningen mot øst.

  Utvendig > Vinduer
  Vinduer av tre med isolerglass og med enkle glass.
  Vurdering av avvik: Slitasje på vinduer mot øst. Sprekk i glass mot øst.
  Tiltak: Vedlikehold og utskifting av glass.

  Utvendig > Dører
  Sidehengslet dobbel port på fremsiden. Entredør av tre med isolerglass mot sør. Enkel stedsbygget dør av tre mot øst.
  Vurdering av avvik: Luftlekkasjer fra dører mot nord og øst. Slitasje på dør mot øst.
  Tiltak: Vedlikehold av overflater. Dersom bygningen skal benyttes oppvarmet bør det gjøres tiltak på dører mot nord og øst med tanke på tetthet.

  Innvendig > Overflater
  Grove betonggulv, plater og trepanel på vegger og trepanel i himlinger. Bodrom har oppforet tregulv med sponplater. Plater på vegg i dyrerom er opplyst spesiallaget for husdyr.
  Vurdering av avvik: Grovt støpt betonggulv. Varierende kvalitet på overflater, stedvis slitasje.
  Tiltak: Det er slitasje på overflater, men ut fra bruken så anses det ikke nødvendig med tiltak.

  Innvendig > Innvendige dører
  Innvendige dører i ulik utførelse. Ytterdør som dør til bod.
  Det er avvik:: Kraftig slitasje på todelt dør, øvrige dører er fine.
  Tiltak: Ut fra bruken så er det ikke nødvendig med tiltak.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Avløpsrør/sluk i gulv i ett rom. Ukjent materiale på bunnledning.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Åpent elektrisk anlegg. Det meste av anlegget ble lagt opp i 2012 i stallrommet. Sikringsskap med porselenssikringer, to kurser, hovedbryter og jordfeilsbryter.
  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
  2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent
  3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ukjent
  4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei
  5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei
  6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei
  7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei
  8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei
  9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei
  10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja
  11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja

  Utfyllelse av punkter under elektrisk anlegg er utført på bakgrunn av informasjon fra eier og observasjoner under den bygningsmessige befaringen av boligen. Det elektriske anlegget er ikke helhetlig kontrollert. Dersom det ønskes en helhetlig vurdering av det elektriske anlegget anbefales det innhenting av en utvidet el-kontroll utført av autorisert foretak.

  Tomteforhold > Byggegrunn
  Det er ukjent byggegrunn.
  Vurdering av avvik: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Forhold mot øst må følges med på og det bør fattes mindre tiltak for å hindre utgliding av masser.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Fundamentering med støpt plate på mark og grunnmur av blokker av lettklinker.
  Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er noen sprekker i grunnmur. Lettklinker kuler løsner fra blokk ned mot terreng på fasade mot øst.
  Tiltak: Forsegling av riss og sprekker. Reparasjon av avskalinger. Forholdet vedrørende at lettklinkerkuler løsner må følges med på og dersom utviklingen er økende selv etter at det har blitt gjort reparasjoner så må ytterligere tiltak vurderes.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Stikkledning for vann fra 2012. Stikkledning for avløp fra byggeår, ukjent materiale. Det er ukjent løsning for håndtering av vann via avløp.
  Vurdering av avvik: Stikkledning for avløp har passert halvparten av forventet brukstid.
  Tiltak: Det er ikke behov for tiltak.

  Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:
  - Ble satt inn nytt dusjkabinett, do og vask i 2012, utført av Rørlegger Welding. Samt lagt opp nye rør.
  - Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, ble fornyet.
  - Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja, saltutsalg på vegg.
  - Litt dårlig trekk i peis i peisestue, ved mye vind slår røyk inn.
  - Det har vært mus, men har hatt ute åte stajoner i flere år, så pr. d.d. ingen problem
  - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, bygget om fra disel til biodisel. Utført av Digerud Varmeservice.
  - Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja.
  - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Kjetil Engen sto for all oppussing av bolighus,(byttet også tak) mens Grue Bygdeservice byttet tak på stall.

  Info fra kommunen:
  - Registrert slukkeutstyr defekt, 30.11.2016.
 • Enebolig:
  Kjeller: 78 kvm bra.
  1.etg: 138 kvm bra.
  2. etg: 50 kvm bra.

  Lastebilgarasje:
  1. etg: 187 kvm bra.
  Mesanin: 36 kvm bra.

  Stall:
  91 kvm bra.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg: Bad , Kjøkken , Entré , Gang/trapperom, Stue , Peisstue , Kjellertrapp, Kontor , Soverom
  2.etg: Trapperom/kontor, 2 soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen oppvarmes med radiatorer i opprinnelig del og vannbåren gulvvarme i tilbygget del. I tillegg er det peisovn i stuen og peis med innsats i peisestuen. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad, de øvrige rommene ventileres naturlig. Det elektriske anlegget, inkludert sikringsskap med automatsikringer, ble oppgradert i 2012.

  Radiatorene er tilknyttet en sentralfyr av eldre dato som ble ombygget til biodiesel i 2020. Varmtvannsberederen er fra 2011 og har en kapasitet på 200 liter. Varmtvannsberederen er i dag tilkoblet strøm, men kan kobles til sentralfyren om det er ønskelig. Stikkledning for vann var ny i 2012.
 • Det er gode parkeringsmuligheter i garasje og på gruslagte gårdsplasser utenfor hver av byggene. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann.
  Eiendommen er tilknyttet privat avløp.
  Eiendommen har privat septikanlegg.
  Felles privat veg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 508 991 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 832 368 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 18 315 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer slam, vann, eiendomsskatt, feie/tilsynsavgift, kontrollgebyr septik, renov.A B1-1, D3-1 og ekstra pipe/pipløp.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer, eiendomsskatt m.m. Man må påregne kostnader for vedlikehold osv av felles privat veg.
 • Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Grunndata
  1959/851-1/14 Registrering av grunn
  13.04.1959
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0423 Gnr:24 Bnr:15
  I tillegg utskilt fra bnr 30

  2020/1621010-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
  01.01.2020 00:00

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 3417-24/13
  Rettigheter i eiendomsrett
  1960/196-2/14 Bestemmelse om kloakkledn
  25.01.1960
  rettighetshaver:Knr:3417 Gnr:24 Bnr:78
 • Eiendommen ligger i et område regulert til LNRF.
 • Gnr. 24 Bnr. 78 og Gnr. 24 Bnr. 102 og Gnr. 24 Bnr. 120 i Grue kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,50% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16.900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 10.085,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, foto og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for arbeid utført med kr 2.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jane Irene Vangerud
  Jånn Håkon Vangerud
Rolf Wegar Gundersen

Megler

Rolf Wegar Gundersen

98 25 93 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev