aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Bakkavegen 57! En eventyrlig fritidsbolig med praktfull beliggenhet i strandsonen ved Nærøyfjorden.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Bakkavegen 57! En eventyrlig fritidsbolig med praktfull beliggenhet i strandsonen ved Nærøyfjorden.

GUDVANGEN Bakkavegen 57

Eventyrlig fritidsbolig i svært unike omgivelser!

 • kr 8 900 000
 • BRA 110 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 8 900 000
 • Omkostningerkr 239 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 9 139 542
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår -
 • Soverom4
 • ArealP-rom 110 m²
 • Tomt1 099 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 8 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 222 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 900 000,00))   239 542,- (Omkostninger totalt)   9 139 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning hovedetasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere en eventyrlig fritidsbolig med praktfull beliggenhet i strandsonen ved Nærøyfjorden! Eiendommen ligger på en av Norges og Europas mest eksklusive lokasjoner, er jevnlig besøkt av kongefamilien og har kort vei til alt av friluftsliv. Med både vinterisolert bolig og strandsone et steinkast unna, er dette den perfekte fritidsbolig for den som ønsker å oppleve norsk kulturhistorie hele året! - Eventyrlig utsikt. - Norsk kulturhistorie. - To hus, et anneks + utestue. - To romslige stuer. - Tre etasjer. - Stor tomt. - Stor terrasse. - Utestue ved strandsonen. - Biloppstillingsplasser. - Strandeiendom ved fjorden. - Båtopptrekksplass på eiendommen. - Kort vei til fjell og skianlegg. Velkommen til visning - husk påmelding!
Det første som møter deg, er to herlige stuer med god plass til ønsket innredning og egnet for separat spisebord- og sofagruppe.

Bakkavegen 57, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Bolig:
  Bruksareal
  -1. underetasje: 25 kvm
  Kjeller: 0 kvm Råkjelleren/boden har et gulvareal på 19m².
  1. etasje: 68 kvm
  2. etasje: 0 kvm Loftetasjen/andre etasje har et ikke måleverdig gulvareal på cirka 27m². Som følge av takhøyden er ikke rommene måleverdige.
  Primærrom
  -1. underetasje: 25 kvm Gang/trapperom (6,2m²), bad (4,5m²), soverom (13,5m²).
  1. etasje: 68 kvm Entré (2,6m²), bad (5,2m²), stue (20,3m²), stue (26,5m²), kjøkken (10,9m²).

  Anneks:
  Bruksareal
  1. etasje: 17 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 17 kvm  Tomt
  1099m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er opparbeidet med gruslagte partier, biloppstillingsplasser, gangstier, murer, trapp, plen, steinheller, terrasseplattinger og diverse beplantning. Eiendommen grenser mot sjøen og har også båtopptrekksplass på eiendommen. På eiendommen finner du to hus som er sammenkoblet + et anneks og utestue.

  Beliggenhet
  Strandeiendommen befinner seg på en av Norges og Europas mest eksklusive lokasjoner. Nærøyfjorden er sammen med Geiranger flere ganger kåret av National Geographic som øverst på listen over hva du må se i verden. Den spektakulære naturen med flere av Europas høyeste vannfall, gjør strandeiendommen helt unik. Her går cruiseskip, verdenskjente yachter og seilbåter forbi, mens man har tilgang til noen av Norges mest spektakulære fotturer. Nærøy er en av de mest kjente stedene i verden for kayak padling. Kongeskipet legger også jevnlig til ved siden av fritidsboligen. Bakkasundet finner du et steinkast unna og byr på eventyrlig utsikt, muligheter for bading og strålende båtforhold. Sundet er kjent for å ta i mot yachter fra hele verden og en kan årlig se kjente profiler som blant annet Bill Gates og andre milliardærer seile forbi. Like i nærheten finner du Rimstigen hike trailhead, Tuftefossen, Rimstigfjellet, Breiskrednosi og Skarsnosi som alle kan by på herlige turer og opplevelser. Med eventyrlige turer som kan by på skikkelig norsk kulturhistorie er det ikke rart det sies at en av dronning Sonjas favoritt fotturer er Rimstigen, som ligger rett bak eiendommen. Eiendommen er godt tilrettelagt for bruk hele året, med kun 18 minutter til Flåm, 30 minutter til Myrkdalen og 45 minutter til Voss er det flere strålende muligheter gjennom vinteren og sommeren. Ettersom veien til eiendommen blir måket hele vinteren vil du kunne ankomme boligen i både fred og ro. Skulle en ønske seg alternative og historiske opplevelser i nærområdet er det kun 5 minutter til Gudvangen "Viking Valley" og 19 minutter til Undredal og Sognefjorden. I tillegg finner du Skjerping Ballbinge og Haugsvik ballbane henholdsvis 14 og 24 minutter unna. Nærmeste dagligvarebutikk finner en ved Joker Gudvangen og Joker Haugsvik. Ved behov for elbillader har du mulighet for lading ved Nærøyfjorden Camping AS og Recharge Shell Gudvangen ca. 12 minutter unna. Fra Bergen og Oslo tar det henholdsvis 2 timer og 4 timer å kjøre med bil til eiendommen.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Offentlig kommunikasjon
  Nærmeste kollektivtransport finner en ved bussholdeplassen Gudvangen E16, 11 minutter unna ved kjøring. Her finner du også Gudvangen ferjekai.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av gråsteinsmurer, murt i betong. På nyere del er det benyttet betong, utvendig forblendet med naturstein. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i lafta tømmer og bindingsverkkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med stående og liggende trekledning. Vinduer med isolerglass og enkle glass i trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  VESENTLIGE ENDRINGER ETTER BYGGEÅR: Opplysninger fra hjemmelshaver: - Bygget på stue, underetasje og badene i 2010/2011. - Varmtvannsberederen er fra 2010. - Rør-i-rørsystem fra 2010/2011. - Se eget pkt. for vinduer og dører.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Bakkavegen 57! En eventyrlig fritidsbolig med praktfull beliggenhet i strandsonen ved Nærøyfjorden. Boligen er av to hus som er lenket sammen med en moderne mellomgang. I tillegg finner du et anneks og en utestue. Det første som møter deg, er to herlige stuer med god plass til ønsket innredning og egnet for separat spisebord- og sofagruppe. Fra stuen i første etasje går du igjennom en mellomgang til stuen i det nye bygget. Her er det også en utgangsdør til strandsonen. Stuene er som resten av boligen innredet med store vinduer som gir godt med lysinnslipp og flere gode plasser til å nyte den enestående utsikten. Stuens lekre dobbeltdør gir en naturlig fordeling mellom stuene og bidrar til en fin separasjon. Her kan en ha flere ulike selskap samtidig. Den ene stuen har kakkelovn og den andre har en Jøtul-vedovn. Ovnene bidrar godt til oppvarming på kalde dager. Kjøkkenet er av profilerte fronter, har laminat benkeplate, stål oppvaskkum, ventilator og fliser over benkeplaten. Ellers er det integrert keramisk platetopp, integrert stekeovn og opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenet er godt oppvarmet hele året av rommets varmekabler som bidrar til en behagelig matlaging. Det går en trapp opp fra kjøkkenet til en romslig andre etasje med to innredede soverom og en liten gang imellom. Her er det totalt fem sengeplasser. Under første etasje i dette huset finner du en råkjeller-bod på 19 kvm med god oppbevaring til alt fra ved til redskaper og utemøbler. En moderne glassgang fører inn fra det opprinnelige huset og inn i nybygget. Denne gangen lenker de to stuene sammen. I hus nummer to finner du første etasje stue nummer to med svensk, stor kakkelovn. I denne etasjen er det også et bad og trapp ned til underetasjen med utgang til strandsonen. I første etasje finner du et lekkert bad med vegghengt toalett, varmekabler, helstøpt servant, skap under servant med profilerte fronter, dusjdør i klart glass og kombimaskin med vask og tørk. Badet er stilrent innredet og står i stil med badet i underetasjen. I fra første etasje går det en trapp ned til et annet soverom i boligen. Soverommet er av god størrelse, lekkert innredet med blant annet speilgarderobe og plass til stor seng for også nattbord. Soverommet er også utstyrt med varmekabler. I fra soverommet er det direkte adkomst til boligens uteområde og strandsone. Det finnes også et bad i underetasjen som inneholder vegghengt toalett, varmekabler, helstøpt servant og dusjdør i klart glass. Tilhørende eiendommen finner du boligens anneks. Annekset ligger pent til ved strandsonen, har tilhørende terrasseplatting og er fullt innredet med liten stue, dobbeltseng samt også vanntilkomst og vask. Eiendommen er vinterisolert og her kan det blant annet nevnes varmekabler i kjøkkengulvet, på soverommet i første etasje og på begge bad. Sammen med boligens to ovner og fjernvarmesystem system vil en kunne nyte eventyrlig norsk natur hele året.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2:   Forhold som har fått TG2: Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Det ble observert noe sprekk/riss/avskalling enkelte steder på grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Krypekjeller: Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig klima, samt at man risikerer avdamping fra grunnen. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt. I kjelleren vil den relative luftfuktigheten tidvis overstige 74% som indikerer at det vil være fuktighet. Slik kjelleren fremstod på befaringsdagen vil ikke umiddelbare tiltak være nødvendig. Ved endring av krypekjellerens bruk må det gjennomføres tiltak for fuktsikring. Yttervegger: Over forventete levetid er overskredet på trekledningen som ikke er skiftet i nyere tid. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Det er ikke etablert tilstrekkelig lufting bak kledningen. Manglende lufting bak kledningen vil kunne skade både kledningsbordene og bakveggen. Ved utskiftning av kledningen må det etableres tilstrekkelig lufting. Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på de eldste vinduene og dørene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene og altandørene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Enkelte av de eldste vinduene bør skiftes ut. Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak: Konstruksjonen er av eldre dato på den eldste delen, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte. Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen. Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen. På badet i 1.etasje ble det målt ujevnt fall mot sluk, badet vil fungere med dette avviket. Det ble registrert mindre tilfelles av bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. WC og innvendige vann- og avløpsrør: På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalteåpning hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Selger opplyser at flere av boligens møbler, hvitevarer, peis og utendørsredskaper kan medfølge eiendommen. Konferer ansvarlig megler for mer informasjon.

  Parkering
  Det foreligger biloppstillingsplasser på eiendommen.

  Forsikringsselskap
  IF FORSIKRING

  Polisenummer
  3544050

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Info om loftetasjen/andre etasje: Loftetasjen/andre etasje har et ikke måleverdig gulvareal på cirka 27m². Som følge av takhøyden er ikke rommene måleverdige. Her er det etablert 2 av soverommene. Etter dagens standard er disse ikke godkjente som soverom og det foreligger ikke tegninger fra byggeår grunnet boligens alder. Bruk av disse som soverom blir kjøpers risiko. Kjelleren har et gulvareal på 19m². Eiendommen har en muntlig avtale om vanntilførsel fra nabogården til Olav Magne Dyrdal, Dyrdal Gård som har vært der siden eiendommen ble kjøpt i 2009. Bonden på bruket ved siden av er ansatt og betalt av kommunen for måking av snø gjennom vinteren.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  8 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 222 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 900 000,00))   239 542,- (Omkostninger totalt)   9 139 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Varmekabler på badene, kjøkkenet og i underetasjen, vedfyring (i stuen er det montert kakkelovn og Jøtul vedovn). Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert. Boligen er også tilkoblet NOBO Energy Control som bidrar til enkel oppvarming av flere av boligens elektriske varmeovner før en ankommer boligen.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Info kommunale avgifter
  Det foreligger ikke kommunale avgifter på eiendommen.

  Formuesverdi sekundær
  133054

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4641/66/2: 06.06.1902 - Dokumentnr: 902684 - Erklæring/avtale Festekontrakt på husmannsplass
  Rettighetshaver Peder O Flæte og kone
  Overført fra: Knr:4641 Gnr:66 Bnr:1
  Gjelder denne registerenheten med flere
  02.07.1999 - Dokumentnr: 1516 - Forkjøpsrett Olav og Liv-Karin Stalheim ved sal til andre enn Odd Tufte
  si ektefelle og livsarvingar. Gjeld berre ved 1.gongs
  overdraging
  24.11.2020 - Dokumentnr: 3382432 - Jordskifte Jordskiftesak 19-188085REN-JVOS KÅSTEIN
  Gjelder denne registerenheten med flere
  24.06.1999 - Dokumentnr: 1455 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4641 Gnr:66 Bnr:1
  09.06.2009 - Dokumentnr: 409227 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1514168 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1421 Gnr:66 Bnr:2


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på hytte (rødt bygg) datert 29.08.2023. I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på resterende bygg på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres.

  Vei, vann og avløp
  Vann og avløp er privat styrt. Eiendommen har adkomst via privat vei (?)

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplan for Bakka/Tufto: Faresoner: Ras- og skredfare: NGI har foreteke skredfarevurdering på strekninga Borgavikji ? Tufto samt eigen vurdering for Tufto og utarbeidd rapportar (nr. 20081219 -1 og 20100166-00-2-R). Store deler av reguleringsområdet fell innafor faresone for ras- og skred. Det kan i prinsippet ikkje oppførast nye bygningar på områda utan at det samstundes vert utført tilfredstillande sikringstiltak. Ein viser her til ROS-analysen. Radonfare: Ein viser her til ROS-analysen. Høgspenningsanlegg, el.anlegg: Ei 6 kV høgspent luftline går nord-sør i området. Den er ført i jordkabel ned til sjøen i Borgavikji og vidare som sjøkabel. Luftlina har tryggleiksavstand på 6m til kvar side frå ytste kabel. Innafor tryggleikssona kan det ikkje oppførast bygningar med varig opphald og elles må Elektrisitetstilsynet sine føresegner følgjast. Mellom bygningane på Bakka og Tufto går tilførselsleidningane i dag som luftleidningar ? både private og offentlege. Ved alle endringar og fornying bør desse leggast i jord. For nye bygningar og anlegg vil det verte stilt krav om jordkabel. SONE MED SÆRLEGE OMSYN: Vern kulturmiljø: Bygningar av historisk, antikvarisk eller annan kulturell verdi er regulert til vern kulturmiljø. Postbryggja bør takast vare på som kulturminne. Reguleringsplan- Bruk og vern av sjø og vassdrag: Naturområde: Det foreligger områder i sjø på eiendommen som er under planlegging og sendt på offentlig høring etter lov om Naturmangfold - Kapittel V. Områdevern. Området er foreslått naturvernområde. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Verneklasse/sefrak
  Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Kommunen har opplyst at bygget har vernestatus, noe som kan medføre større restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  8 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 222 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 900 000,00))   239 542,- (Omkostninger totalt)   9 139 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  239542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14.900,- oppgjørshonorar kr 6.900,- og visninger kr 2.500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 55.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter uthenting av opplysnnger kommune, markedsføring, takst, fotografering etc. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev