aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Grannes terrasse 66!

Hafrsfjord Grannes Terrasse 66

Grannes - Betydelig oppgradert familiebolig med flott utsikt over Hafrsfjorden.

 • 7 750 000
 • BRA 240 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING7 750 000
 • OMKOSTNINGER209 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER7 959 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 983
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 220 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT253 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 7 750 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  193 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 750 000,-))
  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  209 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  7 959 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1.etg p-rom. Gang, stue, kjøkken, soverom og bad
2.etg p-rom: Loftstue og 2 soverom
2.etg s-rom: bod
U.etg p-rom: Trapperom, bad/vaskerom, kjellerstue, gang, stue/kjøkken, soverom og bad
U.etg s-rom: boder og teknisk rom

Grannes Terrasse 66, Rogaland

 • Velkommen inn i Grannes Terrasse 66 - en innbydende enebolig for hele familien.

  Selger har siden 2018 gjort betydelige oppgraderinger, både innvendig og utvendig. Boligen fremstår i dag moderne og gjennomført. Nedenfor følger en oversikt over noen av oppgraderinger som er blitt gjort de siste årene:

  - 2018: Kjøkken: Nytt rør - og EL-anlegg, varmematter på gulv
  - 2018: Nytt sikringsskap m/automatsikringer
  - 2018: Varmepumpe
  - 2019: Bad: Nytt EL-anlegg, støp, membran og flis, nytt røranlegg
  - 2019: Soverom: Sparklet og malt
  - 2020: Nytt pipebeslag
  - 2020: Lyse fiber
  - 2020: Leilighet: Nytt rør og EL-anlegg, tak, vegg, gulv og sikringsskap.
  - 2021: Bod og vaskerom
  - 2021: Malt utvendig
  - 2022: Ytterdører
  - 2022: Kjellerstue

  1. etasje
  Fra inngangspartiet kommer du inn i en lys entré med sikringsskap på din høyre side og knaggrekke på din venstre side. Går du videre inn i gangen er det montert en stor, og praktisk innebygget skyvedørsgarderobe hvor du kan henge fra deg ytterklær og sette fra deg sko. En legger raskt merke til hvor romslig og lys boligen er, dette takket være masse naturlig lys og en bra planløsning som bruker værelsene optimalt.

  Stuen er det perfekte rommet for sosiale sammenkomster, avslapping og familietid. En koselig stue hvor du kan gjøre alt du liker å gjøre - lese, trene yoga, se på film - eller rett og slett ikke gjøre noe i det hele tatt. Stuen er i sin egen klasse når det kommer til planløsning. Stuen kan deles inn i flere soner, noe som gir opplevelsen av å ha flere stuer. Her kan en enkelt skape gode samlingsrom for små og store. Stilren look med store vindusflater som gir masse naturlig lys og skaper god romfølelse. Det er gjennomgående bruk av lette og lyse toner som er med på å gi rommet dybde og liv. Her kan du velge og vrake og kombinere de helt riktige elementene som matcher din smak og skreddersydd til din personlighet og stil. Hus blir til hjem med et bra utgangspunkt og personlig innredning. Det er montert varmepumpe i stuen som gir god varme på de kalde vinterdagene. Fra stuen er det også direkte utgang til balkong med nydelig utsikt og flotte solforhold. Her er det god plass til hagemøbler og grill.

  Kjøkkenet ligger vegg i vegg med stuen. Lekkert kjøkken fra 2018 levert av Epoq. Her kan du enkelt skjerme arbeidsfunksjonene fra stuen når du har gjester på besøk. Kjøkkenet ligger i en praktisk U-form, og har hvite slette fronter og integrerte hvitevarer. Med integrerte hvitevarer får du et stilrent kjøkken med rene linjer slik at du skaper et helhetlig uttrykk med samme fronter på hele kjøkkenet. Videre byr kjøkkenet på mye skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging, samt overflater som er enkle å holde rene. Sentralt på kjøkkenet finner du barløsning som kan brukes til matlaging, spiseplass, leksepult eller til servering. Her slår også gjester seg ned eller hjelper til med matlagingen før de setter seg til bords i naborommet. Rett og slett et kjøkken som fungerer like godt til hverdagen som til fest.

  Hovedsoverommet ligger også i hovedetasjen og er romslig med mørkeblå vegger og plassbesparende skyvedørsgarderobe. Den mørke fargen tilfører rommet mye varme og lunhet, samt gjør det enklere å skape herlige kontraster med innredningsdetaljer og bilder som blir tydeligere i rommet. En dempet og rolig atmosfære. Her kan du trekke deg tilbake på kvelden, finne fram en god bok fra nattbordet og få en rolig og hyggelig avslutning på dagen.

  Flott hovedbad med 60x60 flis på gulv og deler av vegg. Mosaikkfliser i dusjsone og ellers malte hvite flater. Hvit innredning med dobbel servant. Tilhørende veggseksjon og stort speil med integrerte lysstriper. Frittstående badekar er et lekkert møblement og blir ofte midtpunktet på badet. Et herlig varmt bad gir en avslappende stund, og er en deilig hverdagsluksus.

  2. etasje:
  En ekstra stue er veldig kjekt å ha i enhver barnefamilie, og loftstuen er trolig hjemmets flotteste rom. Med store vindusflater får du ganske enkelt maksimalt utsyn og praktfull utsikt over Hafrsfjord og følelsen av at du er ute selv om du sitter i sofaen innendørs. Dette er et av hjemmets mest benyttede rom og skal dekke mange funksjoner - et allrom for hele familien og en møteplass for venner. Her skal det være rom for gode øyeblikk, en god bok, lekebiler, latter og sjelero. Vedovnen er sentralt plassert i rommet og er ikke bare en effektiv oppvarmingskilde, men er også et nydelig møbel som setter en helt egen stemning i rommet.

  I denne etasjen er det 2 soverom. Fargeskalaen i disse rommene er nøye avstemt og utstråler ro som gir en god følelse av velvære. Det er tross alt her, etter en lang dag, du har muligheten til å stenge ute støy og få ro i sinnet. Sett ditt eget preg på rommet og tilpass soverommet deg og din søvn.

  U.etasje:
  Deler av kjeller er omgjort til hybel og er i dag utleid for kr. 10 000,- inkl. strøm. Utleiedelen består av soverom, stue og kjøkken i ett, samt et mindre bad og en liten bod. Stue/kjøkken i kjeller er ifølge godkjente byggetegning et hobbyrom, og bruksendringen er ikke søkt om og godkjent som rom for varig opphold.

  Resten av kjellerens areal blir brukt av selger selv og består av et stort, praktisk vaskerom, kjellerstue og innredet bod med hyllesystemer. Kjellerstuen er ikke søkt og godkjent som rom for varig opphold. Separat vaskerom er gull verdt. Her det god benkeplass til tøybretting og andre jobber som krever plass til å legge fra seg ting, samt oppbevaring av vaskekluter, bøtter, langkost, støvsuger og annet "rot" er det greit å skjule i et eget skap. Med skitne støvler og barnehagedresser, tilgrisede barbente bein eller våte hunder etter søletur er det praktisk med egen inngang, dusj og toalett på vaskerommet.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3.

  Iflg. rapport fra takstmann, datert 15.12.22 så er følgende avvik avdekket med tilstandsgrad 3 (TG3):

  Utvendig > Vinduer loftstue:
  Vurdering av avvik: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vinduene på loftet har skader etter fukt.
  Tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye.

  Våtrom > Generell > Bad/vaskerom leilighet:
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Tomteforhold > Terrengforhold:
  Vurdering av avvik: Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. o Terreng faller inn mot bygning.
  Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av tomta når den er snøfri. Det bør foretas terrengjusteringer.

  Følgende avvik er avdekket med tilstandsgrad 2 (TG2):

  Utvendig > Taktekking:
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg.

  Utvendig > Nedløp og beslag:
  Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Hvis skorsteinen er mer enn 1,2 meter høy, målt på skorsteinens kortside, skal det være montert feieplattform eller feieluke, dette er ikke målt på befaring og gis som en opplysning
  Tiltak: Stigetrinn og plattform for feier må monteres.

  Utvendig > Veggkonstruksjon:
  Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskader i veggkonstruksjonen. Det er i 2. etg. mot trekantvindu i loftstue observert tegn til fuktskade på veggen, det er foretatt fuktsøk uten å påvise fuktighet. Tilstrekkelig til-lufts spalte må etableres ved gavelvegg med trekantvindu.
  Tiltak: Fuktskadede konstruksjoner må skiftes ut, og årsak til skadene utbedres.

  Utvendig > Vinduer:
  Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Vinduer må justeres. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene.

  Utvendig > Dører:
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Dører må justeres.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  Vurdering av avvik: Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dagens krav til rekkverk er 100 cm, disse er ca. 90 som var krav på oppføringstidspunkt.
  Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av balkong/terrasser når den er snøfri. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Utvendig > Utvendige trapper:
  Vurdering av avvik: Utvendige trapper er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Mangler håndrekke/rekkverk.
  Tiltak: Andre tiltak: Rekkverk bør etableres.

  Innvendig > Overflater:
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. ca. 2,2 cm gjennom hele rommet målt med laser. Avviket er ikke et tegn på at konstruksjoner er for svake.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv loft:
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. ca. 2,2 cm gjennom hele rommet målt med laser. Avviket er ikke et tegn på at konstruksjoner er for svake.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Radon:
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Alle som leier ut bolig må måle radonnivået og eventuelt gjøre tiltak mot høye radonnivåer.

  Innvendig > Pipe og ildsted:
  Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Pipevanger er ikke synlige. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Pipevanger må gjøres tilgjengelig. o Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Innvendig > Innvendige trapper:
  Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

  Innvendig > Innvendige dører:
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Tiltak: Enkelte dører må justeres.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 1. etg.:
  Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
  Tiltak: Fuger bør skiftes ut. Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 1. etg.:
  Vurdering av avvik: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Gjelder ene sluken ved badekar.
  Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Noe mindre lokalt fall mot sluk enn krav, våtrommet fungerer med avviket men det må påregnes liggende noe vann på gulvet.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom:
  Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l

  Tekniske installasjoner > Vannledninger:
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
  Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
  Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Tomteforhold > Drenering:
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg
 • Boligen har en sentral og rolig beliggenhet i et etablert boligfelt på Grannes like ved Hafrsfjord. Området er ypperlig for barnefamilier med flere lekeplasser og nærhet til fine turområder langs Hafrsfjord og Sørmarka. Kort vei til idrettsanlegg, UiS og off. kommunikasjon. Nye SUS bygges også like ved. Ellers er det kort vei til Amfi Madla, Stadionparken, badestranden ved "Sverd i fjell", golfbane m.m. Enkel logistikk med bil og buss til Stavanger sentrum, Forus og Tananger.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • For beskrivelse av adkomst, se kartlenke på finn.no eller ta kontakt med megler.
  Det vil bli godt skiltet med Aktiv visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Tre/betong.
 • 1.etg: 93 Bra
  2.etg: 60 Bra
  U.etg: 87 Bra
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmepumpe i stue, vedovn på loftstue, ellers vanlig elektrisk oppvarming
 • Eiertomt på ca 253 kvm.
 • Eiendommen disponerer garasje i rekke. Eiendommen garasjen står på (gnr. 37, bnr. 246) er eid av Sola kommune
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 338 002,- per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 816 807,- per 31.12.20
 • Kr 14 114,- pr. år
 • Kommunale avgifter, forsikringer, strøm og ellers må en regne med normal vedlikeholdsplikt.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 19.12.1983.
  Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Det gjøres oppmerksom på at kjellerstuen, samt kjøkken/stue i hybel ikke er søkt om og godkjent som rom for varig opphold. Videre gjøres det oppmerksom på at utleid del ikke er godkjent som egen bruksenhet. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Dagboknr: 1983/989-3/44 Bestemmelse om gjerde, 02.02.1983
  DIVERSE RETTIGHETER/PÅBUD I HENHOLD TIL SKJØTE/FESTEKONTRAKT FRA KOMMUNEN

  Ovennevnte eiendom kan fås ved henvendelse megler.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål, jf. Detaljregulering fro Grannes indre med planID 0035, vedtatt dato: 13.04.1978.
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan fås ved henvendelse megler.

  Videre ligger deler av eiendommen iflg. kommuneplan for Sola Kommune i hensynssone H190_32 (Andre sikringssoner). Sola Kommune opplyser på forespørsel at dette gjelder hovedavløpsledning som går over eiendommen og at dersom det skal gjøres tiltak på eiendommen innenfor sikringssonen må det avklares med kommunalteknisk avdeling i Sola Kommune. Iflg selger ligger nevnte hovedavløpsledning svært dypt under eiendommen. Sikringssonen fremgår av kommuneplankart som følger vedlagt salgsoppgaven.

  Deler av eiendom ligger også i berørte datasett Støykartlegging veg etter T-1442, Støysoner for Forsvarets skyte- og øvingsfelt etter T-1442 og Strategisk støykartlegging veg. Nevnte kart/datasett følger vedlagt i salgsoppgaven.
 • Gnr. 37 Bnr. 315 i Sola kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,95 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19 900,- og oppgjørshonorar kr 17 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Benjamin Pettersen
  Lina Skjerve Pettersen
Trond Kristoffersen

Megler

Trond Kristoffersen

45 00 77 61

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev