aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Jernalderveien 55B - Presenteres av Svend Tjelta /Aktiv Eiendomsmegling

HAFRSFJORD Jernalderveien 55B

Lekker endeleilighet med 3 sov. og flott utsikt. Omfattende oppusset i 2018.

 • kr 3 590 000
 • BRA 116 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 590 000
 • Omkostningerkr 8 796
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 014 790
 • EierformAndel
 • Byggeår1 973
 • Soverom3
 • ArealP-rom 94 m²
 • Andel fellesgjeldkr 415 994
 • Felleskostnaderkr 5 797
 • Tomt2 601.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 590 000 (Prisantydning) 415 994 (Andel av fellesgjeld)   4 005 994 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 664 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 796 (Omkostninger totalt, ekskl Boligkjøperforsikring)   4 014 790 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til en nydelig, gjennomført leilighet oppusset i 2018. Leiligheten ligger meget fint til på enden av blokkens 2. etasje. Her har man en stor leilighet med 3 soverom, hvor man også har soveromsvindu ut mot det fri og slipper svalgangen forbi vinduene. Lyst, lekkert og gjennomført er en beskrivelse som passer leiligheten godt. Man har kjøkken og stue i åpen løsning, hvor kjøkkenet ligger tilbaketrukket. Pent IKEA kjøkken med integrerte hvitevarer. Romslig og lys stue med én-stavs parkett på gulv. Stor, innglasset balkong belagt med fliser og varme i gulv. Balkongen er vestvendt, har flott utsikt og meget gode solforhold på ettermiddags-/kveldstid. Stort, lekkert bad som er helfliset med varme i gulv. Vaskerom med fliser og varme i gulv. Innvendig + utvendig bod.

Jernalderveien 55B, Rogaland

 • Tomt
  2601.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet tomt. Felles eiet og disponeres av andelseierne i fellesskap.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger fint til på enden av blokken med en herlig, vidstrakt utsikt ut mot Hafrsfjord. I blokkens 2. etasje kommer man høyt nok til å få nyte både sol og utsikt, samtidig som det er enkelt å nytte både trapp og heis alt etter ønske og behov. Sentralt beliggende på Madlamark med kort avstand til store grøntområder, lekeplasser, Tjensvoll hundepark m.m. Sentrumsnært: Madla har alt du trenger i det daglige med ca. 1,5 km til Amfi Madla i tillegg til at man innenfor kort avstand har dagligvarebutikk, et bredt utvalg av restauranter, treningssenter m.m. Busstopp i Jernalderveien like bak blokkene med jevnlige avganger til sentrum. Aktiviteter: Madla bydel har et godt og bredt fritidstilbud med et flott idrettsanlegg tilknyttet Madla IL med fotballbaner, basketballbane, volleyballbane m.m. I tillegg har man Stavanger Tennisklubb samt et utvalg av lekeplasser, grøntområder og fotballøkke i kort avstand fra leiligheten. Barnehage/skole: Beliggende like ved Madlavoll barnehage og Madlavoll skole, samt at man har innenfor en snau kilometer har Haugtussa barnehage, Satelitten barnehage og Gosen skole. Offentlig transport: Gode bussmuligheter fra Jernalderveien.

  Adkomst
  Se kartlenke på finn.no.

  Byggemåte
  Utdrag fra tilstandsrapport: "Bygning/leilighet oppført/ferdigstilt i 1975, senere oppusset i 2018 på overflater, nytt kjøkken, bad og vaskerom. Bygning er oppført med grunnmur av betong. Trekonstruksjoner i yttervegger, som utvendig er kledd med fasadeplater. Etasjeskiller av betong."

  Innhold
  2. etasje: Entré/gang, bod, 3 soverom, vaskerom/teknisk rom, baderom, kjøkken og stue med utgang til innglasset balkong. Sportsbod. Felles utvendig oppstillingsplass.

  Standard
  Velkommen til en nydelig, gjennomført leilighet oppusset i 2018. Leiligheten ble omfattende oppusset i 2018 og fremstår som strøken. Fint beliggende på enden av blokkens 2. etasje har man her en stor leilighet med 3 soverom, hvor man også har soveromsvindu ut mot det fri og slipper svalgangen forbi vinduene. Lyst, lekkert og gjennomført er en beskrivelse som passer leiligheten godt. Man har kjøkken og stue i åpen løsning, hvor kjøkkenet ligger tilbaketrukket. Et pent og romslig kjøkken med mye skapplass og gode arbeidsflater. Kjøkkenet er levert av IKEA, og har integrerte hvitevarer. Romslig og lys stue med mye lys og én-stavs parkett på gulv. Stor, innglasset balkong belagt med fliser og varme i gulv. Balkongen er vestvendt, har flott utsikt og meget gode solforhold på ettermiddags-/ og kveldstid. Baderommet er stort og lekkert innredet. Helfliset med varme i gulv og innredet med vask i seksjon, dusjnisje og vegghengt WC. Separat vaskerom/teknisk rom belagt med fliser og varme i gulv. Leiligheten har hele 3 soverom, alle belagt med én-stavs parkett på gulv. Soverommene vender ut mot det fri, slik at man slipper direkte adkomst fra svalgangen og forbipasserende forbi soveromsvinduene. Gang/entré med skyvedørsgarderobe. Innvendig bod belagt med parkett samt utvendig bod på bakkeplan. Balansert ventilasjonsanlegg. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Vinduer fra byggeår. Det er påvist andre avvik: Vinduer er på befaring 48 år, med nyere glass og med generell slitasje på pakninger, beslag og treverk. Utvendig > Dører. Det er påvist andre avvik: Dører har normal elde og slitasje på overflater, pakninger og beslag. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.   Forhold som har fått TG3: Ingen. Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Internett og TV-pakke levert av Telia er inkludert i fellesutgiftene.

  Parkering
  Parkering på felles utvendig oppstillingsplass med parkeringskort. Borettslaget har et felles anlegg med Zaptec ladestasjoner. Brukere av løsningen faktureres månedlig for forbruk + faktureringsgebyr. Borettslaget har 124 garasjer som leies ut til andelseiere etter søknad til styret.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 590 000 (Prisantydning) 415 994 (Andel av fellesgjeld)   4 005 994 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 664 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 796 (Omkostninger totalt, ekskl Boligkjøperforsikring)   4 014 790 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk. Varmekabler i gulv på bad, vaskerom og i innglasset balkong.

  Energiklasse
  F

 • Formuesverdi primær
  792533

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2853120

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  214

  Part.obl.nr.
  951167975

  Felleskostnader pr. mnd.
  5797

  Andel fellesgjeld
  415994

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-15T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  31642

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Forkjøpsfrist
  2023-03-29T22:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Madlamark 1 Borettslag

  Borettslagets org.nr
  951167975

  Gebyr forkjøpsrett
  7664

  Forkjøpsrett
  Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Borettslagets styre vil ikke godkjenne kjøpere som har til hensikt å drive boligspekulasjon.   Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Klare Finans AS.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  81549302

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt. Se i vedlagte ordensregler for detaljer.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 05.09.1973. Det foreligger ferdigattest for fasaderehabilitering med utvidelse og innglassing av eksisterende balkonger datert 11.11.2010. Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. ligger vedlagt i salgsoppgaven eller kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse. Følgende kommune- og reguleringsplaner er gjeldende: PlanID KPL-1103 - Kommuneplanens arealdel 2019-2034. PlanID 560 - Madlamarka sør, øvre del.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 590 000 (Prisantydning) 415 994 (Andel av fellesgjeld)   4 005 994 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 664 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 796 (Omkostninger totalt, ekskl Boligkjøperforsikring)   4 014 790 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  8796

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr, markedsføring, oppgjørshonorar m.m. kr 43.700,-.

Svend Tjelta

Megler

Svend Tjelta

98 01 72 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev