aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til visning i Ryttersvingene 102
Velkommen til visning i Ryttersvingene 102

HAFRSFJORD Ryttersvingene 102

SUNDE/SØRA BRÅDE - Lyst og innbydende brl rekkehus - Innfridd fellesgjeld - 3 soverom - Parkering i lukket anlegg

 • kr 4 300 000
 • BRA 106 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 300 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 317 601
 • ObjektstypeRekkehus
 • EierformAndel
 • Byggeår2007
 • Soverom3
 • ArealP-rom 103 m²
 • Tomt1 556 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 300 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   4 300 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 317 601 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning 1. etasje
1. et.: Gang, stue/kjøkken og gjestetoalett, bod 2. et.: Gang, 3 soverom og bad/vaskerom En utvendig bod ved inngangsparti og parkering i lukket anlegg. Lyst og fint brl rekkehus fra 2007 med gjennomgående god standard hvor en kan flytte rett inn. Det er fine uteområder både på fremsiden og baksiden av huset som gjør at man kan nyte solen hele dagen. Beliggenheten er meget barnevennlig i et bilfritt tun med store felles grøntareal og lekeplass like ved. Det er også flere skoler og barnehager i nærheten som blant annet Bråde barnehage, Sunde skole, The International School of Stavanger samt St. Svithun videregående skole. Skal du handle mat er Rema 1000 Sunde en liten spasertur unna (6 min). Du finner også Amfi Madla innenfor en 6 min kjøretur. Velkommen til en hyggelig visning!
Lys og innbydende entré med med fliser og vannbåren varme i gulv

Ryttersvingene 102, Rogaland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 53 kvm Entré, stue, kjøkken, toalettrom og bod.
  2. etasje: 53 kvm Gang, bad/vaskerom og 3 soverom
  Primærrom
  1. etasje: 50 kvm Entré, stue, kjøkken og toalettrom
  2. etasje: 53 kvm Gang, bad/vaskerom og 3 soverom  Tomt
  1556m²

  Beskrivelse av tomt
  Stor og pent opparbeidet tomt som er felles for borettslaget.

  Beliggenhet
  Sunde / Søra Bråde er et veletablert område med barnevennlig beliggenhet. Nabolaget er perfekt for familier med barn, etablerere samt enslige. Det er flere lekeplasser og flotte friområder i området. Samtidig som turområdene rundt Hafrsfjord er like ved. Det er også flere skoler og barnehager i nærheten som blant annet Bråde barnehage, Sunde skole, The International School of Stavanger samt St. Svithun videregående skole. Skal du handle mat er Rema 1000 Sunde en liten spasertur unna (6 min). Du finner også Amfi Madla innenfor en 6 min kjøretur. Her har du det meste du trenger og litt til. Kort avstand til kollektivtransport (buss ca 500 m - nr 2, 3, 37, X76 og N84 går forbi). Stavanger flyplass Sola ligger også 17 min unna med bil.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av lavblokker, rekkehus og tomannsboliger.

  Barnehage/skole/fritid
  Konferer Stavanger skolekontor

  Offentlig kommunikasjon
  God offentlig kommunikasjon

  Byggemåte
  Tre/betong.

  Innhold
  1. et.: Gang, stue/kjøkken og gjestetoalett, bod 2. et.: Gang, 3 soverom og bad/vaskerom En utvendig bod ved inngangsparti og parkering i lukket anlegg.

  Standard
  Lyst og fint brl rekkehus med gjennomgående god standard hvor du kan flytte rett inn. Det er fine uteområder både på fremsiden og baksiden av huset som gjør at man kan nyte solen hele dagen. 1.et.: Lys og innbydende entré med fliser og varme i gulv og god plass til yttertøy. Fra Entré er det dør inn til gjestetoalett. Stue og kjøkken i åpen løsning med lyse vegger og parkett på gulv. Den ene veggen mot kjøkkenet er malt i en delikat gråfarge som gir en fin kontrast til de hvite veggene. Store vinduer gir mye naturlig lys og gir god atmosfære. Fra stuen er det utgang til terrasse som vender ut mot fellesarealene med ettermiddagssol. Pent U-formet kjøkken med integrerte hvitevarer som følger handel. God benk- og skapplass i over- og underskap til oppbevaring og matlaging. Vinduer over kjøkkenbenk gir fint arbeidslys. En innvending bod med god plass til oppbevaring. 2.et.: 3 soverom med god plass til garderobeskap og alle soverommene har utgang til balkong. Det ene soverommet benyttes i dag som en tv-stue. Pent helfliset bad med varme i gulv, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. En utvendig bod like ved inngangsparti til oppbevaring. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Ingen forhold har fått TG3.   Forhold som har fått TG2: Våtrom - overflater vegger og himling - bad: - Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet - Konsekvens/tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket Våtrom - sluk, membran og tettesjikt - bad: - Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. - Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Våtrom - sanitærutstyr og innredning - bad: - Vurdering av avvik: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. - Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket.  

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har inngått en avtale med Altiboks hvor borettslaget betaler for et aksesspunkt. Den enkelte andelseier velger selv, hos Altibox, tv og-eller internett løsning som faktureres den enkelte fra leverandør.

  Parkering
  Borettslaget leier 9 stk parkeringsplasser i lukket anlegg av BRL Sundetoppen. Parkeringsplass følger andelen ved salg.

  Forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Polisenummer
  6614395

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Ifølge selgers egenerklæringsskjema ble det i 2022/2023 oppdaget skjeggkre. Borettslaget kontaktet Nokas skadedyrkontroll som foretok behandling i samtlige 9 boliger. Etter dette har det ikke vært tegn til skjeggkre. Ifølge selgers egenerklæringsskjema var det noen av boligene i vinteren 2022/2023 som hørte lyder i tak og vegger og lurte på om dette kunne være skadedyr. Styret i borettslaget tok kontakt med Nokas skadedyrkontroll. De monterte liten luke i taket hos samtlige boliger og satte opp rottefelle. Nokas kontrollerte fellene i ettertid hver uke i ca 10 uker. En rotte gikk i felle i nr. 98, ellers ikke noe hos oss andre. Borettslaget har gjort avtale med byggmester som i nærmeste framtid skal sjekke og få på plass musebånd hos samtlige i borettslaget dersom dette mangler. Etter dette mener styret at boligene skal være godt sikret mot skadedyr før vinteren. Ytterligere opplysninger kan fås ved å kontakte styrets leder Ole Jørgen Holbø eller styremedlem Svein Tholo.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 300 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   4 300 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 317 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vannbåren varme fra fjernvarmeanlegg i 1. etasje og bad i 2. etasje. Fjernvarme til forbruksvann. Ellers vanlig elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  unknown

 • Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er inkludert i felleskostnadene.

  Formuesverdi primær
  992666

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3573598

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget. Innmelding koster kr. 500,-.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen, utstedt 25.03.2008.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligformål, jf. Bebyggelsesplan for felt B3A og B3Bm Søra Bråde 1 med planID 1582B3, vedtatt 28.08.2003. Det er reguleringsplan under arbeid i nærheten, jf. Bussvei Haugåsveien-sentrum-Sundekrossen med planID 2623.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 300 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   4 300 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 317 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 14 900,- og oppgjørshonorar kr. 5 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Joveig Søyland

Megler

Joveig Søyland

93 21 19 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev