aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Carl Berner har gleden av å ønske velkommen til Carl Bergersens vei 23B!

Familievennlig halvpart av tomannsbolig - Flotte uteplasser - Garasje med elbil-lader - Gulvvarme

 • 6 800 000
 • BRA 160 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING6 800 000
 • OMKOSTNINGER186 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 986 142
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 999
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 160 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 204 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 6 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  170 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 800 000,-))
  --------------------------------------------------------
  186 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 986 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Carl Berner har gleden av å ønske velkommen til denne lekre halvparten av en tomannsbolig i Carl Bergersens vei 23B!

Drømmer du om å bo i et tidløst teglsteinsbygg med flotte uteplasser og integrert garasje? Ønsker du å bo i et familievennlig område med nærhet til Oslo? Da må du få med den denne!
Lekker halvpart av tomannsbolig over ett plan med moderne løsninger. Her får du "alt" du har vært på jakt etter, både 3 soverom, baderom, eget vaskerom, separat kjøkken, vinterhage og ikke minst flotte uteplasser hvor man kan nyte sommervarmen! Av fasiliteter som kan nevnes er gulvvarme, tidløst kjøkken med integrerte hvitevarer, sentralstøvsuger naturlige kandidater.

Kort oppsummert:
- Solid tomannsbolig i tidløs teglstein
- Vertikaltdelt med "alt" på ett plan - trappefritt
- Romslig, separat kjøkken med "alt" hobbykokken trenger
- Lun gulvvarme i flere soner
- Solide, flislagte gulvflater
- Trivelig vinterhage som forlenger sommerhalvåret
- 3 soverom, baderom og eget vaskerom
- Sentralstøvsuger, automatsikringer, elbil-lader
- Isolert vinterhage med gulvvarme
Tid for en matbit? Boligen har et romslig, separat kjøkken med godt med skap og benkeplass.

Carl Bergersens vei 23B, Viken

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Det sosiale rommet
  Velkommen inn i stuen! Denne boligen har en skikkelig fin løsning på det sosiale rommet. En hyggelig sofakrok kombinert med gode muligheter for spisebord med stoler er vel noe vi alle higer etter. Et skikkelig must i en hyggelig hjem. Stuen er flislagt og har selvsagt lun gulvvarme. Utenfor stuen er det i tillegg en hyggelig vinterhage. Den passer perfekt som forlengelse av stuen, eller f.eks hvis man ønsker å forlenge sommerhalvåret litt.

  Uteplasser
  Det er jo et gigantisk pluss med en så flott vinterhage. I tillegg til det, så er det jo selvfølgelig en super uteplass utenfor vinterhagen. Her kan man virkelig nyte varme sommerdager til det fulle. Uteplassen ligger vendt mot syd, noe som optimaliserer mulighetene for å utnytte solforholdene maskimalt. Her kan man enkelt ha flere sittegrupper, grill og ekstra luksus er det selvfølgelig med en hyggelig vedovn! Vanvittig koselig å kunne høre på knitringen fra vedfyringen utover de sene sommerkveldene.

  Tid for en matbit?
  Alle drømmer vel om et velutstyrt kjøkken med godt med skap- og benkeplass. Da er du heldig, for nettopp det får du her! Boligen har et romslig, separat kjøkken som innbyr til kokkelering i trivelige rammer. Innredningen har profilerte fronter i heltre eik, malt i en moderne, matt tone som står seg svært godt til fargene veggflatene i rommet er malt i. Benkeflatene er flislagte med nedfelt kum i kompositt. Kjøkkenet byr på integrerte hvitevarer som induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og ikke minst kombinert kjøle- og fryseskap. Her ligger med andre ord alt til rette for at den kokkeglade skal kunne tilberede smakfulle kulinariske opplevelser til både liten og stor!

  Baderom:
  Flislagt baderom med lun gulvvarme. Badet har plassbygd, flissatt innredning med skapdører i solid heltre med profilert utførelse, nedfelt servant, vegghengt speil. Videre byr badet på veggmontert klosett, bide, flissatt badekar samt dusjhjørne med skjermvegger og skyvedør. Rommet har plastsluk med synlig klemring og tettesjikt. Badet er fra byggeår, og modernisering må påregnes. Rommet har fått tilstandsgrad 2 i rapporten (grunnet alder).

  Hulltaking i tilliggende konstruksjoner:
  Det ble utført hulltaking på tilstøtende rom av våtsone (nede på vegg). Det ble målt etter relativ fuktighet inne i konstruksjonen. Ingen unormale avvik registrert.

  Vaskerom:
  Ekstra luksus er det å ha et eget vaskerom. Rommet byr på alt et fullverdig vaskerom bør ha, både benkeplate, kum, opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel, arbeidsbenk. You name it. Alt det finner du her. Rommet er kombinert vaskerom/teknisk rom, det er nemlig her varmtvannsberederen, hovedstoppekranen og rør-i-rør-skapet er montert. Videre har vaskerommet plastsluk med synlig klemring og tettesjikt. I likhet med baderommet er også vaskerommet fra byggeår. Noe modernisering må påregnes, og av samme grunn har også dette rommet fått tilstandsgrad 2 i rapporten.

  Hulltaking i tilliggende konstruksjoner:
  Det er ikke gjennomført hulltaking i vaskerommet da dette støter til yttervegg, wc-rom og skyvedørsgarderobe på soverommet. Ny eier gjøres spesielt oppmerksom på dette.

  Klosettrom:
  I tillegg til både eget vaskerom og baderom har denne boligen et eget klosettrom. Toalettrommet byr på flislagte gulvflater, heldekkende servant med underskap i profilert utførelse. Over vasken er det speil med lysarmatur. Klosettet i dette rommet er gulvmontert.

  Soverom
  Når Jon Blund banker på, og det er på tide å finne køya, tar vi turen lengre inn i boligen. Her finner vi 3 romslige soverom hvorav samtlige har god plass til både seng, nattbord og oppbevaring i praktiske garderobenisjer. Ett av soverommene har dessuten tilgang til badet, samt utgang til en stor vestvendt terrasseplatting.

  Oppbevaring/lagring:
  I tillegg til gode oppbevaringsmuligheter på soverommene, har denne boligen en egen, innvendig bod som gjør oppbevaring til en lek.

  Innvendige gulv:
  Overflater med parkett og fliser (Entré, stue, soverom, kjøkken, vinterhage, våtrom og wc). Det er varmekabler under fliser.

  Innvendige vegger:
  Overflater med malte plater og tapet. Flissatte baderomsvegger.

  Innvendig himling:
  Lakkert panel i himlinger. Det er luke til loft i vinterhagens himling. Himlingshøyden i stuen er målt til 2,48m.

  Vinduer og dører:
  Vinduer med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 1999. Det er karnapp i stue og på kjøkken. Det er formpressede profilerte 3-fyllingsdører i mdf-materiale og en 2- fløyet dør med glass og sprosser.

  2-fløyet malt profilert dør med glass og sprosser. Det er isolerglass i dør fra stue til vinterhage og fra soverom til plattinger. I vinterhagen er det skyvedører og 1 slagdør med isolerglass til terrasse og hage.

  VVS:
  Vannrør av plastrør, som er lagt rør-i-rør og med fordelerskap på vaskerommet. Fordelerskapet har overløpsrør. Stoppekran i fordelerskapet. Interne og synlig avløpsrør i plast. 300l varmtvannsbereder merket med produksjonsår 1999. Det er installert luft til luft varmepumpe. Elektrisk oppvarming med panelovner.

  Annet:
  Huset har sentralstøvsuger med uttak fra gangen. Sikringsskap med 40A hovedsikring, 16 automatsikringer, overspenningsvern og jordfeilbryter. 400 V anlegg. Hovedsikringer og strømmåler i samme tavle.

  Taktekking: Saltak i trekonstruksjoner, tekket med takstein. Taket har 3 ark.
  Nedløp og beslag: Takrenner og nedløpsrør i metall.
  Veggkonstruksjon: Grunnmur av "Termomur" i garasje. Yttervegger over garasje og over bunnplate av bindingsverk med utvendig teglforblending. Det er utvendig liggende panel øverst på gavlvegg mot sør og på takarkene.
  Takkonstruksjon/loft: Saltak i trekonstruksjoner. Forenklet undertak. Det er noe endre fuktmerker rundt pipen, men eier opplyser at dette er utbedret. Takkonstruksjon/-tekking vurderes å ha normal forventet kvalitet og slitasjegrad i forhold til alder og utførelse.

  Følgende har fått tilstandsgrad 2 i rapporten:
  - Utvendig > Vinduer: Det påpekes at de fleste vinduer er over 20 år gamle og innenfor intervallet av forventet levetid. Likevel oppfyller bygningsdelene tiltenkt funksjon. TG 2 er gitt som en påpekelse da vinduer har høy alder med høyere sannsynlighet for punktering samt noe redusert isoleringsevne sammenlignet med dagens/nye vinduer.

  - Utvendig > Dører: Det påpekes at balkongdørene er over 20 år gammel og innenfor intervallet av forventet levetid. Likevel oppfyller bygningsdelene tiltenkt funksjon. TG 2 er gitt som en påpekelse da døren har høy alder med høyere sannsynlighet for punktering samt noe redusert isoleringsevne sammenlignet med dagens/nye dører.

  - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyden på balkongen er målt til 91cm. Balkonger, terrasser, tribuner, passasjer og lignende skal ha rekkverk med høyde A) minimum 1,2 m der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m B) minimum 1,0 m der nivåforskjellen er inntil 10,0 m.

  - Utvendig > Utvendige trapper: Det mangler rekkverk ved forstøtningsmuren fra hagen og ned til garasjen.

  - Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er bom under fliser i vinterhagen. Oppgradering av overflater må påberegnes.

  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.

  - Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).

  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.

  - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

  Lovlighet:
  Det er ført opp en støyskjerm/gjerde mot riksvei 4 (her stod det tidligere et gjerde/skigard, ifølge selger), denne skjermen er det ikke søkt om å føre opp. Vi oppfordrer ny eier til å eventuelt sende ettersøknad om dette. Ny eier overtar ansvaret og risikoen for dette. Tidligere eier har bygget et tilbygg (vinterhagen), tilbygget er tegnet inn i situasjonskartet som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Kommunen informerer at de har registrert tilbygget, og at det er stemplet som godkjent i tegningene, ref. samtale 28.06.2022.
  Det foreligger byggemeldte, originale bygningstegninger, men disse stemmer ikke overens med dagens bruk av rommene. Det vil si at avviket er den delen av stuen som i dag er innredet som et tredje soverom. Bruken av de resterende rommene samsvarer med de byggemeldte tegningene.

  Kommentarer fra selgers egenerklæring:
  5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  - Ja, har kommet litt fukt i trehyller i bod innerst i garasjen. Trolig kappilærkrefter. Har ikke vært vått på gulv eller lignende. Har ikke vært til noe sjenanse for oss.

  6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Ja, var lekkasje ved pipe i 2019. Pipe ble dekket med blikk og montert membran rundt. Ble lagt mønebånd langs hele mønen også. Gjort av Storo blikkenslagerverksted. Har vært tett siden det ble fikset. Det var tidligere en loftsluke på utsiden av huset. Denne ble tettet igjen ettersom vi ikke opplevde den som tett. Det blir brukt loftstrapp fra vinderhage i stedet.

  9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
  - Ja, har vært mus på loftet tidligere. Dette har ikke oppstått etter vi fjernet busker nærme husvegg.

  10 Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
  - Ja, sett noen kre (vet ikke om det er sølv eller skjeggkre) ved innflytning og et par ganger senere.

  11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja, kun av faglært. Alpha elektro har montert elbil lader i garasje samt tilhørende kurs. Stoplight elektro har flyttet stikk for vaskemaskin og tørketrommel til under benkeskap på vaskerom samt koblet om på lysstyring på kjøkkenet. De har også lagt opp 3 dobbel stikkontakter for tv- vegg. Byttet til led downlights utenfor garasje. Arbeid utført av Alpha elektro, stoplight elektro.

  13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  - Ja, Ease home lader 32A

  16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Storo blikkenslagerverksted har lagt blikk på pipen. Nittedal blikk har lagt mønebånd og membran rundt pipe. Jeg har selv lagt blikk over utvendig luke til loftet. Arbeid utført av Storo blikkenslagerverksted.

  21 Er det foretatt radonmåling?
  - Ja. År 2009. Verdi: 44.
  Meglers kommentar: målingen er såpass gammel at den ikke kan legges til grunn i grunnlaget for en fullverdig, oppdatert måling. I målerapporten som er avholdt fremkommer det at anbefalt tiltaksgrense er på en verdi på 200. Denne er nedjustert til 100 etter dagens anbefaling. Videre fremkommer det i målerapporten at målingene ble utført i perioden februar til april i 2009. Slike målinger bør i utgangspunktet uføres over et lengre intervall. Det er som regel i vinterhalvåret nivåene er høyest. Vi anbefaler å uansett ikke legge for mye i målerapporten som ble avholdt i 2009, men den følger uansett som vedlegg til salgsoppgaven. Du kan lese mer om tiltaksgrenser og anbefalinger via denne lenken: https://dsa.no/radon/tiltak-mot-radon

  24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
  avtaler)?
  - Ja, gjerde langs hagen er bygget selv og er ikke søkt til kommunen.
 • Boligen ligger i attraktivt boområde nær Oslo-grensa. Kort vei til butikk, barneskole, barnehager, bensinstasjoner og marka med flotte turområder
  sommer og vinter. Det tar ca. 15 min. til Oslo sentrum (16 km) med bil. På riksvei 4 går buss som har flere avganger i timen mot Oslo S, samt expressbuss i rushtiden. Det går også nattbuss i helgene. På gjelleråsen er det også knutepunkt for busser mot Lillestrøm og Gardermoen. Gangavstand til T-bane på Vestli. Nærmeste matbutikk er Rema, ca. 500 meter fra eiendommen. I nærområdet er det brødbakeri og 2 bensinstasjoner. Nærmeste senter er Hagan senter som ligger ca. 3 km lenger nord. Her finnes dagligvarebutikker, apotek, post i butikk, frisør, lege,
  tannlege og maleforretning. Det er heller ikke langt til Stovner og Strømmen Storsenter. Boligen er ideell for den som vil bo nær byen med alt dette innebærer, samtidig som du bor hyggelig og landlig med marka som nærmeste nabo. Flott tur- og lysløype i Lillomarka som ligger ca 100 meter fra eiendommen. Til den kommer man via gangbro over Rv. 4. Løype/ turnettet er en del avdet sammenhengende løypenettet som strekker seg mot Skytta, Grorud, Lilloseter, Linnerudkollen og videre innover i Lillomarka. Det ligger 2 badevann i nærheten, Morttjern og Svarttjern. Her er det yrende liv sommerstid. Det er også flere badevann i Lillomarka, kun en hyggelig sykkeltur unna.
 • Området består i det vesentligste av småhus- og boligblokkbebyggelse.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektiv sjekk ut www.ruter.no.
 • Saltak i trekonstruksjoner, tekket med takstein. Taket har 3 ark. Takkonstruksjon/-tekking vurderes å ha normal forventet kvalitet og slitasjegrad i forhold til alder og utførelse. Yttertak inspisert fra terreng. Undertak inspisert fra loft. Takrenner og nedløpsrør i metall. Grunnmur av "Termomur" i garasje. Yttervegger over garasje og over bunnplate av bindingsverk med utvendig teglforblending. Det er utvendig liggende panel øverst på gavlvegg mot sør og på takarkene. Totalt sett betraktes yttervegger og grunnmur å ivareta opprinnelig tiltenkt funksjon. Yttervegger antas å være isolert etter byggeårets krav og for å være ok. Saltak i trekonstruksjoner. Forenklet undertak.
  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 25.05.2022 av Tony Andre Andersen for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 1.etasje: BRA 160 kvm, P-rom 160 kvm
  Garasje: totalt 26 kvm s-rom, 17 kvm garasje og ca. 9 kvm bod i bakkant.

  Arealene er hentet fra tilstandsrapporten, og er således ikke kontrollmålt av megler.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré/gang, omkledningsrom, stue, kjøkken, bad, vaskerom, wc, 3 soverom
 • Vaskemaskin, tørketrommel medfølger i utgangspunktet ikke.
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Det er installert luft til luft varmepumpe. Ca. 300 l varmtvannsbereder merket med produksjonsår 1999. Huset har pipe som er tilknyttet peisovn i stue.
  Det er tegl på vegg, brannmur og pipe ved ildstedet.
 • Felles, eiet tomt. Tomten er felles i sameiet, men er delt opp slik at man har "egne" soner/inndelinger. Innkjøringen til tomten er over naboens (Carl Bergersens vei 21A og B) tomt. Det foreligger ingen tinglyst veirett for denne innkjøringen. Ny eier overtar ansvaret og risikoen for å få på plass en eventuell avtale med naboen om veirett over deres tomt. Naboen i sør (altså Carl Bergersens vei 25) har tinglyst veirett over både denne tomten (Carl Bergersens vei 23A) samt over naboens tomt (Carl Bergersens vei 21A og B).
 • Parkering i garasje. Det er godt med plass til biloppstilling for øvrig. Utover det er det gateparkering etter offentligrettslige bestemmelser som gjelder.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Private stikkledninger ut til offentlig anlegg. Privat innkjørsel over naboens eiendom. Det foreligger ingen tinglyst veirett for denne innkjøringen. Det er installert vannmåler i eiendommen. Kostnader faktureres etter forbruk.
 • Sameiet er ikke tilknyttet noen forretningsfører.
 • Boligen er del av et eierseksjonssameie. Det er totalt 2 seksjoner i sameiet. Det er utarbeidet vedtekter for sameiet. Disse følger som vedlegg i salgsoppgaven.

  Forkjøpsrett:
  Det foreligger forkjøpsrett etter bestemmelse i vedtektene i sameiet. Bestemmelsen gir den andre seksjonseieren forkjøpsrett ved salg av den ene seksjonen. Naboene, altså eierne av seksjonsnummer 2, har fraskrevet seg retten til å benytte forkjøpsretten ved dette salget.

  Boligen er del av realsameie, på gnr. 3, bnr. 580 (andel: 1/144) og gnr. 3, bnr. 581 (andel: 1/144). Gårdsnumrene det gjelder er grøntarealer i området. Blant annet en lekeplass i området. Realsameiet følger eiendommen automatisk, og ny eier gjøres spesielt oppmerksom på dette og at det kan komme forpliktelser som følge av at man er del av realsameiet.

  Det finnes en velforening i området. Det er ingen tinglyst plikt å være medlem av denne, det vil si at det foreligger ingen egen tinglysning for pliktig medlemskap. For nabolagets del så oppfordrer vi selvsagt at man tar del av velforeningen.

  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
  Det foreligger ingen krav om styregodkjennelse i sameiets vedtekter.
 • Det er ingen restriksjoner mot dyrehold i sameiets vedtekter, så her ligger det meste til rette for trivsel for menneskets beste venn!
 • Jbf Bank og Forsikring
  Jbf Bank og Forsikring
  Polisenummer: 1938548
  Det er ingen felles forsikring i sameiet. Hver seksjonseier må sørge for å ha egen hus- og innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 218 886 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 387 990 per 31.12.20
 • Det er ingen felleskostnader i sameiet, da kostnadene faktureres direkte fra kommunen. Det påløper enkelte kostnader for vedlikehold av tomten samt snøbrøyting osv som fordeles mellom beboerne.
 • Det er ingen felles lån i sameiet.
 • Det er ingen felles lån i sameiet.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 9 159 pr. år
  Kr. 9159,- i faste poster. Variable kostnader som forbruksgebyr for vann, avløp og eiendomsskatt kommer i tillegg. Dette vil avhenge av bruken til eierne/beboerne.

  Eiendomsskatten er estimert til: kr. 5 310,- (Taksten som ligger til grunn er kr. 4 875 000,-. Promillesatsen er på 2,4 for 2022).

  Kommunale avgifter er fordelt som følger:
  Faste gebyrer:
  Målerleie: kr. 238,-
  Feie/tilsynsgebyr: kr. 590,-
  Renovasjon: kr. 4 469,-
  Abonnementsgebyr vann: kr. 1 506,-
  Abonnementsgebyr avløp: kr. 2 356,-

  Variable gebyrer:
  Forbruksgebyr per kubikk vann: kr. 19,71,-
  Forbruksgebyr per kubikk avløp: kr. 27,93,-

  Normalt forbruk er ca. 50 kubikk per person per år. Dagens eier har hatt et forbruk på 90 kubikk i 2021. Det er 90 kubikk som ligger til grunn for estimatet som er opplyst. Kostnadene vil avhenge av forbruket til eierne/brukerne.

  Estimat for kommunale avgifter er som følger:
  - Målerleie: kr. 238,-
  - Feie/tilsynsgebyr: kr. 590,-
  - Renovasjon: kr. 4 469,-
  - Abonnementsgebyr vann: kr. 1 506,-
  - Abonnementsgebyr avløp: kr. 2 356,-
  - Forbruksgebyr vann (19,71,- x 90): kr. 1 773,9,-
  - Forbruksgebyr avløp (27,93,- x 100): kr. 2 793,-
  Totalt: ca. 13 725,-
  Eiendomsskatt: ca. kr. 5 310,-
  Totalt inkludert eiendomsskatt: 19 035,-
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader/kommunale avgifter, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig og utvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
  Kostnader for vedlikehold, snøbrøyting, strøing osv kommer i tillegg. Det er naturlig at naboene i nabolaget deler på disse kostnadene. Man må regne med at disse kostnadene kommer i tillegg.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 16.12.1999. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave. Det er ikke spesifisert i brukstillatelsen hva som gjenstår for å få på plass en ferdigattest, og kommunen informerer om at det var en periode hvor ferdigattest ikke ble utstedt etter at brukstillatelse ble gitt, uten at de kan si hva som eventuelt er årsaken til det.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det er ikke egen utleiedel i boligen.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Andel i realsameie
  0/900565-1/8 OPPRETTELSE AV REALSAMEIE TINGLYST
  DENNE MATRIKKELENHET HAR ANDEL I:
  KNR:3031 GNR:3 BNR:580 1/144

  0/900566-1/8 OPPRETTELSE AV REALSAMEIE TINGLYST
  DENNE MATRIKKELENHET HAR ANDEL I:
  KNR:3031 GNR:3 BNR:581 1/144

  Heftelser
  1999/8521-2/8 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 17.06.1999
  Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2000/4230-1/8 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST 16.03.2000
  :Knr:3031 Gnr:3 Bnr:210
  Gjelder denne registerenheten med flere
  Meglers kommentar: Heftelsen gjelder naboen i sørs veirett over tomten.

  2019/1445569-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST 03.12.2019 21:00
  Meglers kommentar: Heftelsen gjelder selgers boliglån, og vil bli slettet ved eierskifte.

  2019/1445585-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST 03.12.2019 21:00
  Meglers kommentar: Heftelsen gjelder selgers boliglån, og vil bli slettet ved eierskifte.

  2019/1445585-2/200 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST 03.12.2019 21:00
  VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2019/1445569-1/200

  Grunndata
  2020/604856-1/200 OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING TINGLYST
  01.01.2020 00:00

  1999/8521-1/8 SEKSJONERING TINGLYST 17.06.1999
  SNR: 1
  FORMÅL: Bolig
  SAMEIEBRØK: 1/2
  Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
  Gjelder seksjon nr.1 og 2
  For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

  Rettigheter på andre eiendommer
  Ingen rettigheter funnet.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Området er regulert i planen "Gjelleråsen syd" med datert plan fra 03.02.1998. Planbestemmelsene ble sist endret i 2014 og revidert i 2015.

  Følgenende er hentet fra bestemmelsen:

  Frittliggende småhusbebyggelse
  I feltene A1-A7 og B1 tillates oppført frittliggende småhusbebyggelse med tilhørende garasje. Det tillates ikke rom tilhørende hoveddel i frittliggende garasje. Minimum tomteareal for en enebolig er 500 m2 netto tomt og for tomannsboliger 400 m2 netto tomt pr. boenhet. Dette gjelder for beregning av areal i tilknytning til boligen og for deling av eiendom. Bebygd areal (BYA): Maksimal utnyttelsesgrad for enkelttomter settes til BYA=30 %. Det tillates ett småhus (enebolig, enebolig med sekundærleilighet, eller tomannsbolig) pr. tomt. Minste uteoppholdsareal (MUA): Enebolig: MUA.200 m2. Tillegg for sekundærleilighet i enebolig (1-2-rom): MUA.25 m2 Tomannsbolig: MUA.150 m2 pr. boenhet. Uteoppholdsareal pa terrasse og balkonger kan medregnes. Høyder: Maksimal tillatt mønehøyde er 9,0 meter og maksimal tillatt gesimshoyde er 7,0 meter. Høyeste tillatte gesimshøyde for pulttak er 7,5 meter. Alle høyder males ut fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsniva rundt bygningen.
 • Gnr. 3 Bnr. 566 Snr. 1 i Nittedal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Dersom bud aksepteres i 2021, gjelder følgende:

  Eiendommen selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Videre oppfordres det til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig.

  Eiendommen kan ha mangel i følgende tilfeller:
  1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl. § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
  2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen, jf. avhl. § 3-8. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er rettet i tide.
  3) Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl. § 3-9.

  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 1 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 24.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 3.890,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 393,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 1.875,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører: 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 585,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Aurora Olsen Fagersand
  Thomas Norvin Christiansen
Aslak Gundersen Holth

Megler

Aslak Gundersen Holth

96 51 10 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev