aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Ospelia 29A!
Velkommen til Ospelia 29A!

HAGAN Ospelia 29A

Lys og stor 3-roms I Usjenert og solrik balkong I Garasjeplass I Moderniseringsbehov I Gangavstand til t-banen på Vestli

 • kr 2 900 000
 • BRA 78 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 900 000
 • Omkostningerkr 17 560
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 977 867
 • EierformAndel
 • Byggeår1 983
 • Soverom2
 • ArealP-rom 78 m²
 • Andel fellesgjeldkr 60 307
 • Felleskostnaderkr 4 778
 • Tomt39 704.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 900 000 (Prisantydning) 60 307 (Andel av fellesgjeld)   2 960 307 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 728 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 560 (Omkostninger totalt)   2 977 867 (Totalpris inkl. omkostninger)
Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å ønske deg velkommen til Ospelia 29A! Dette er en lys og stor 3-roms leilighet, med behov for modernisering. Fra stuen har du utgang til en usjenert og solrik balkong. Boligen ligger i et stille og rolig område med nærhet til buss, barnehage og skole, samt T-bane. Flott turterreng og kort vei til Lillomarka og Gjelleråsmarka! Verdt å merke seg: - På grensen til Oslo - Solrik balkong - Stor og lys 3-roms i 2. Etasje. - 2 boder medfølger - Gangavstand til både buss og t-bane - Marka i umiddelbar nærhet Velkommen på visning!
Det er god plass til å innrede med sofa, bord og tilhørende mediemøblement.

Ospelia 29A, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 78 kvm Entré/gang, Toalettrom , Bad , 2 soverom , Kjøkken , Stue
  Primærrom
  2. etasje: 78 kvm Entré/gang, Toalettrom , Bad , 2 soverom , Kjøkken , Stue  Tomt
  39704.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med asfalterte internveier, grøntområder, beplantning, benker og lekeapparater samt dels naturtomt.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger usjenert og rolig til i Ospelia borettslag. Her er det ingen gjennomgangstrafikk. Ospelia borettslag ligger meget barnevennlig til i skjermede omgivelser. Borettslaget har opparbeidet lekeplass med ballbane, sandkasse og lekeapparater i umiddelbar nærhet. Av større kjøpesenter har du Hagan Senter med forretninger og servicetilbud og Stovner Senter med et bredt utvalg av klesforretninger, restauranter, bank, post, treningsenter m.m. Fra leiligheten er det kort avstand til marka med flott turterreng, og turløype sommer som vinter til Liastua. To badevann, Morttjern og Svarttjern ligger i nærheten. På andre siden av veien ligger Lillomarka for dine føtter. Anlegget ved Li ungdomsskole har mye å by på med blant annet kunstgress fotballbane og basseng.

  Adkomst
  Se vedlagt kart i annonse. Det vil bli satt opp Aktiv visningsskilt under visning. For kollektivtilbud se www.ruter.no.

  Bebyggelse
  Området består i hovedsak av rekkehusbebyggelse og lavblokkbebyggelse.

  Offentlig kommunikasjon
  Gangavstand til Vestli T-banestasjon og bussholdeplass på Trondheimsveien gjør at tilgjengligheten fra leiligheten er god. Bussen til Oslo sentrum tar 15 min., til Gardermoen 30 min. Nærmeste matbutikk er Rema 1000 som ligger ved Gjelleråsen ca 10 miuntters gange og Extra ved t-banen på Vestli ca 10 minutters gange. Nærmeste barneskole er Holumskogen, nærmeste ungdomskole er Li. Flere barnehager i nærheten. Det er flere golfbaner i området.

  Byggemåte
  Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak. TG 2. Utvendig > Entrédør. TG 2. Ingen unormale avvik registrert sett ut fra bygningsdelenes alder. Det påpekes at døren er over 20 år gammel og har oversteget halvparten av forventet levetid. Likevel oppfyller bygningsdelene tiltenkt funksjon. TG 2 er gitt som en påpekelse da døren har høy alder. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. TG 2. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Utdrag fra Tek17 vedrørende rekkverkshøyde: Høyde på rekkverk ved balkonger, tribuner, passasjer og lignende skal være minimum 1,0 m. Der høydeforskjellen er mer enn 10,0 m over terreng, skal rekkverkshøyde være minimum 1,2 m. Innvendig > Overflater. TG 2. En del gliper i laminat, hovedsakelig i stue. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. TG 2. Tilstandsgrad er satt ut fra bygningsdelenes og overflatenes alder samt underliggende konstruksjoner. Våtrom > Overflater Gulv > Bad. TG 2. Tilstandsgrad er satt ut fra alder på overflater og underliggende konstruksjoner. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. TG 2. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. TG 2. Tilstandsgrad er i hovedsak satt ut fra alder. Innredningen fungerer med dagens bruk. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken. TG 2. Tilstandsgrad er satt ut fra alder. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom. TG 2. Tilstandsgrad er satt ut fra alder på konstruksjoner. Rommet fungerer med dagens bruk. Tekniske installasjoner > Vannledninger. TG 2. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. TG 2. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Installasjon med stikkontakt var godkjent installasjonsmetode ved oppføring av bygningen. Om bereder senere skal byttes, flyttes eller tilsvarende, må det skje i henhold til nye og gjeldende krav. Da det ikke er sluk i rommet der berederen er plassert, anbefales på generelt grunnlag at det installeres lekkasjevarsler med sensor og magnetventil. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. TG 2. Sikringsskap lokalisert i trappegang. Skrusikringer fra byggeårene. 7 fordelingskurser. Selvavlesende strømmåler er installert. Eier oplyser at det ikke er utført elektriske arbeider i boligen i hennes botid.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Nei 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Rens av rør i regi av borettslaget. Styret må da kontaktes da jeg som beboer ikke kontaktet firmaet selv. Arbeid utført av: Ospelia Borettslag 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Ventilasjon renset for noen år siden i regi av borettslaget. Styret må da kontaktes da jeg som beboer ikke kontaktet firmaet selv. Arbeid utført av: Ospelia Borettslag 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Felles garasjeanlegg. Utbedring av tak. Styret må da kontaktes da jeg som beboer ikke kontaktet firmaet selv. Arbeid utført av: Ospelia Borettslag Tilleggskommentar: - Vindu på ett av soverommene og det på kjøkkenet er trege. Tre vinduer skal utskifteres i regi av borettslaget / styret. Begge soveromsvinduene samt det på kjøkkenet. - Venstre skyvedør på dusjkabinett går på ett hjul. - Varmelampe på badet er mer enn 20 år gammel, har ikke brukt den siden jeg flyttet inn i 2003. - En løs gardinstang /skjøtestang mellom to av festene, gjelder høyre vindu i stuen.

  Innhold
  Entré: I det du trer over dørstokken møtes du av en lys og innbydende entré. Her har du god plass til å henge fra deg yttertøyet før du beveger deg videre inn i leiligheten. Stue: Lys og romslig stue med god atmosfære. Legg merke til de store vindusflatene, som slipper inn rikelig med naturlig lys. De moderne fargepalettene vil gjøre det enkelt å innrede med ønsket interiør. Dette er rommet for sosiale sammenkomster i selskap med venner, gode middager og avkobling. Stuen er romslig slik at du enkelt kan innrede etter ønske og behov. Balkong: Noe du garantert vil sette pris på i hverdagen, er den herlige balkongen på ca 7,7.m² med utgang fra stuen. Hvem ønsker vel ikke ta med seg maten ut når solen skinner? Her er det god plass til å innrede med ønsket møblement og nyte varme sommerdager og lune høstkvelder. Kjøkken: Delvis separat og moderne kjøkken som byr på rikelig av skap- og benkeplass. Her ligger alle forholdene til rette for å tilberede ethvert måltid. Kjøkkenet er romslig med god plass til spisebord ved vinduet. Kjøkkeninnredning har profilierte, malte fronter. Benkeplaten er av laminat og det er flislignende plater (kitchenboards) på vegg over benk. Hovedsoverommet: Boligens soverom er romslig med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Det er også plass til å plass til å innrede etter ønske og behov. Her ligger alt til rette for en god natts søvn. Soverom II: Også det andre soverommet er av god størrelse. Plass til å innrede etter ønske og behov. Kan brukes som både gjesterom, barnerom eller kontor. Bad: Leiligheten har et flislagt baderom. Badet er i dag innredet med dusjkabinett, servant i skap, speil med belysning over og skap. Modernisering må påregnes for å oppnå dagens standard. Boligen har også et separat toalettrom.

  Standard
  3-roms leilighet i 2. etasje med sydvestvendt balkong, beliggende på Søndre Nittedal, like ved Oslogrensa. Leiligheten holder en funksjonell men eldre standard. Oppgradering og modernisering bør påregnes. Mekanisk avtrekksventilasjon i boligen. Leiligheten har elektrisk oppvarming, varmtvann via bereder i leiligheten. Noe eldre men funksjonelt kjøkken. Separat wc med klosett og servant. Flislagt baderom med endre, funksjonell standard. Total modernisering må påregnes på sikt. Utgang fra stue til solrik balkong med markise og utsyn til fellesarealer og nærområdet. Medfølgende garasjeplass. Leiligheten disponerer 2 eksterne boder. Det henvises ellers til rapporten i sin helhet. Barnehager i nærområdet, barneskole på Holumskog og ungdomskole på Li. Kort vei til bussholdeplass og Hagan senter med godt utvalg av butikker, postkontor, minibank m.m. Stovner og Mo senter er bare noen minutters kjøring unna. Nittedal har et rikt og variert aktivitetstilbud med umiddelbar nærhet til flott friluftsterreng med preparerte skiløyper om vinteren og sykkelstier og badevann om sommeren. Varingskollen alpinanlegg ligger litt nord i bygda. Det er golfbaner på Skyset, Hauger og Aas gård, lysløype i umiddelbar nærhet samt idrettsanlegg og svømmehall på Li. Ca. 15. minutter til Oslo sentrum / 30 minutter til Gardermoen og 500 meter til bussholdeplass med gode forbindelser til Oslo, Skedsmo, Lillestrøm og Gardermoen.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har Telia som leverandør av TV og internett.

  Parkering
  Det er opplyst at det følger garasjeplass ved salg. Plassen er merket nr. 129 og er målt til ca. 12 m². Borettslaget har lagt opp infrastruktur som muliggjør etablering av ladepunkt for EL-bil. Montering av ladepunkt bekostes av eier. Gjesteparkering med oblatordning på borettslagets eiendom. Beboere kan ikke benytte seg av gjesteparkeringen. Borettslaget har 4 stk. felles ladeplasser for EL-kjøretøy. Ellers parkering etter området gjeldende regler.

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 900 000 (Prisantydning) 60 307 (Andel av fellesgjeld)   2 960 307 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 728 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 560 (Omkostninger totalt)   2 977 867 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming med panelovner.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  930836

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3351009

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel fyring, strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  129

  Part.obl.nr.
  948485605

  Felleskostnader pr. mnd.
  4778

  Andel fellesgjeld
  60307

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-04-19T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  105837

  Andel fellesformue per dato
  2023-04-19T22:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Ospelia Borettslag A/l

  Borettslagets org.nr
  948485605

  Om borettslaget
  Virksomhetens art AL Ospelia Borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. AL Ospelia Borettslag ligger i Nittedal kommune, og har organisasjonsnummer 948485605. AL Ospelia Borettslag består av 135 boliger og ingen næringslokaler. Forretningsførsel og revisjon Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG. Planer for 2023: - Installere Rør-i-Rør - Garasjevask - Oppsamling av grus i gangveien mm - Dugnader - Utskifting av enkelte låssylindere. - Etterisolering

  Gebyr forkjøpsrett
  7728

  Forkjøpsrett
  Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Iht samtale med styreleder 05.06.2023 har de ingen planer om å øke felleskostander. Det gjøres oppmerksom at de skal ha vedlikehold av rørene i borettslaget. Styret tror etter samtalen 05.06.2023 at de vil kunne finansiere dette ved oppsparte midler. De tenker også på isolering av fasaden, men dette vil ikke bli prioritert foran rør. Dette vil bli diskutert på neste styremøte. Hvis de bestemmer seg for å utføre begge jobbene vil de være nødt å øke felleskstnadene.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 12121271611, DNB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 20.04.2023: 4.2% pa. Antall terminer til innfrielse: 33 Saldo per 20.04.2023: 7 812 925 Andel av saldo: 60 308 Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.06.2031 ) Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring NUF

  Polisenummer felles forsikring
  SP560432

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Fra vedtektene: § 12 Søknad om hold av hund eller innekatt må sendes styret. Det er ikke tillatt med vanlig utekatt i borettslaget. Tillatelse til hold av hund eller innekatt gis under forutsetning av at de vedtatte hunde- og katteregler undertegnes og overholdes. Ved brudd på reglene kan tillatelsen trekkes tilbake.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest for (definer hvilke bygninger eller bygningsdeler det gjelder) datert 1983.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til bolig. Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. ligger vedlagt i salgsoppgaven eller kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Felleskostnadene betales innen den 20. i hver måned. Borettslaget kan endre felleskostnadene med en måneds skriftlig varsel. For felleskostnader som ikke blir betalt ved forfall, svarer andelseieren den til en hver tid gjeldende forsinkelsesrente etter lov av 17. desember 1976 nr 100. For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 900 000 (Prisantydning) 60 307 (Andel av fellesgjeld)   2 960 307 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 728 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 560 (Omkostninger totalt)   2 977 867 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17560

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Tommy Stenseth

Megler

Tommy Stenseth

94 84 97 57

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev