aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Olav Vs gate 2
Velkommen til Olav Vs gate 2

HALDEN Olav Vs gate 2

Pen selveier beliggende på Sydsiden rett ved indre havn! Terskelfrie overganger og tilpasset rullestolbruker.

 • kr 3 500 000
 • BRA 73 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 500 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 500 000
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2012
 • Soverom2
 • ArealP-rom 69 m²
 • Felleskostnaderkr 1 863
 • Tomt1 095.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 500 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   100 542,- (Omkostninger totalt)   3 600 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Planskisse
Velkommen til Olav Vs gate 2! Attraktiv beliggenhet i Halden sentrum ved foten av Fredriksten festning. Her er det umiddelbar nærhet til byens restauranter, butikker og kafeer, samt til fine turområder langs bryggepromenaden. Det er også gangavstand til Sørhalden/Eskeviken, og til festningen samt til Sauøya. En moderne 3-roms leilighet med flere gode nøkkel kvaliteter som feks: - Heis - Vannbåren varme i leiligheten - Innvendig parkeringsplass - Beliggende i 2.etasje med direkte adkomst via heis fra p-plass i kjeller - Hyggelig liten balkong med utsikt både til indre havn og til Fredriksten festning - Lettstelt og arealeffektiv
Fra stue

Olav Vs gate 2, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 73 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 69 kvm Gang, stue/kjøkken, soverom 1, soverom 2, bad.  Tomt
  1095.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt eierseksjonssameiet.

  Beliggenhet
  Sentralt beliggende i Halden sentrum ved foten av Fredriksten festning. Her er det umiddelbar nærhet til byens restauranter, butikker og kafeer, samt til fine turområder langs bryggepromenaden. Det er også gangavstand til Sørhalden/Eskeviken, og til Fredriksten festning samt til Sauøya.

  Adkomst
  Heis.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området og sentrumsbebyggelse med butikker, resaturanter med mer.

  Byggemåte
  For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt av Wilhelmsen Taksering og kontroll for en teknisk beskrivelse av eiendommen. NB! Rapporten begrenser seg til leiligheten, det som normalt vil omfattes av eiers selvstendige vedlikeholdsansvar som seksjonseier.

  Innhold
  2.etg: Gang med skyvedørsgarderobe, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, soverom 1, soverom 2, bad, vaskerom/teknisk rom. I tillegg medfølger bod i kjellerareal.

  Standard
  Leiligheten holder en gjennomgående god standard. Pent kjøkken med innredning fra Sigdal. Laminerte benkeplater og fliser over benk. Integrerte hvitevarer kjøl/frys, oppvaskmaskin, platetopp, micro stekeovn som medfølger i salget. Lyst og romslig bad med veggmontert toalett, dusjhjørne og langskap med god plass til oppbevaring. Overflater med parkett på gulv og fliser på gang og kjøkkendel. Det er vannbåren gulvvarme i leiligheten og balansert ventilasjonsanlegg. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2:   Innvendige dører,TG2 Innvendig har boligen malte fyllingsdører, 2 skyvedører, en med glass. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Det er noe slitasjemerker på enkelte karmer og enkelte dørblad i seksjon. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. - Karmer og dørblad utbedres etter behov Våtrom - vaskerom Overflater Gulv,TG2 Gulvet har vinylbelegg. Rommet har vannbåren gulvvarme. Fall mot sluk er målt til kun 11. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. - Det er målt kun 11 mm fall fra terskel til sluk, krav 25mm Tiltak - Våtrommet fungerer med dette avviket. Tekniske installasjoner Elektrisk anlegg,TG2 Sikringskap er med automatsikringer fra 2012 og strømmåler er fra 2018, tilkoblet på vaskerom.. Samsvarserklæring er fremvist hvor det var kontroll sist i 2013. Det har ikke vært elsjekk i boligen innenfor de 5 siste årene.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Canal Digital

  Parkering
  Parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 500 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   100 542,- (Omkostninger totalt)   3 600 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vannbåren varme.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  4059

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Inkluderer fastledd vann/avløp samt eiendomsskatt og er fakturert beløp for 2022.

  Formuesverdi primær
  533031

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1918912

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Garasjeplass kr 2328 pr kvartal. Vannbåren varme + filter kr 2500 pr halvår. Vask av garasje kr 1000 pr år.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  74/2517

  Felleskostnader pr. mnd
  1863

  Felleskostnader inkluderer
  Forretningsførsel HABO, felles bygningsforsikring, kabel tv + internett, andel kommunale avgifter, vaktmestertjeneste fellesareal m.m.

  Andel fellesformue
  8226

  Andel fellesformue per dato
  2023-08-16T22:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet består av 15 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner.

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er ikke tillatt iht. sameiets vedtekter, men kan søkes om.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3001/160/119/14: 18.11.1965 - Dokumentnr: 3193 - Skjønn Vilkår for overdragelse m.m..
  Overført fra: Knr:3001 Gnr:160 Bnr:119 Snr:2
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.11.2012 - Dokumentnr: 979305 - Resek/deling av seksjon Seksjon som deles:
  Snr: 2
  Formål: Næring
  Sameiebrøk: 1030/2517
  Ny seksjon:
  Snr: 14
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 74/2517
  26.03.2014 - Dokumentnr: 246655 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:3001 Gnr:160 Bnr:116
  Rettighet hefter i: Knr:3001 Gnr:160 Bnr:544 Snr:4
  Rett til å montere og vedlikeholde brannlister/rømningsveier
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
   Eiendommen følger kommuneplan med sentrumsplan.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 500 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   100 542,- (Omkostninger totalt)   3 600 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 4000,- oppgjørshonorar kr 5000,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 12084,-. Alle beløp er inkl. mva.

Vera Gummesen

Megler

Vera Gummesen

99 79 55 59

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev