aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Rådyrfaret 4!
Velkommen til Rådyrfaret 4!

HALDEN Rådyrfaret 4

Meget lys og pen sydvendt leilighet med stor innglasset balkong. Nytt flislagt bad og pent kjøkken

 • kr 1 600 000
 • BRA 72 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 600 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 253 217
 • EierformAndel
 • Byggeår1 965
 • Soverom1
 • ArealP-rom 54 m²
 • Andel fellesgjeldkr 643 385
 • Felleskostnaderkr 6 623
 • Tomt4 649 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 600 000 (Prisantydning) 643 385 (Andel av fellesgjeld)   2 243 385 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 253 217 (Totalpris inkl. omkostninger)
X 3D Raadyrfaret 4
Velkommen til koselige Rådyrfaret Borettslag - solrikt og populært beliggende mellom sentrum og Høgskolen i Halden. Pen leilighet med nye gulv, lysmalte vegger og lekkert nytt flislagt bad/wc med opplegg for vaskemaskin. Den store innglassede balkongen nærmest dobler leilighetens størrelse hele sommerhalvåret. 3.etg.: Inneholder entre med skyvedørsgarderobe, 1 stort soverom med garderobe, delikat nytt bad i regi av Borettslaget med dusj/wc og opplegg for vaskemaskin, kjøkken, stue med utgang til en stor innglasset balkong mot syd. 3 boder i kjeller.

Rådyrfaret 4, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 72 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 54 kvm Stue , Kjøkken , Entré , Soverom , Bad.  Tomt
  4649m²

  Beskrivelse av tomt
  Borettslaget har eiet tomt, felles for hele borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfalterte parkeringsområder og pene plenområer med busker og trær. Flat og fin tomt med lett adkomst fra bil til inngangsparti.

  Beliggenhet
  Meget sentralt beliggende på populære Glenneområdet ved Låby. Her bor man midt mellom sentrum og Høgskolen med Remmenparken. Like ved finner vi lekeplasser, busstopp, samt Låby barneskole og mye mer.

  Adkomst
  Via trapp til 3.etasje.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Skolekrets
  Låby

  Offentlig kommunikasjon
  Buss

  Byggemåte
  Blokker i fire etasjer oppført i betong/mur delvis blendet med teglstein. Nye utvidede og innglassede balkonger i senere tid. Flate tak.

  Innhold
  3.etg.: Inneholder entre med skyvedørsgarderobe, 1 stort soverom med garderobe, delikat nytt bad i regi av Borettslaget med dusj/wc og opplegg for vaskemaskin, kjøkken, stue med utgang til en stor innglasset balkong mot syd. 3 boder i kjeller.

  Standard
  Lyst og pent med lysmalt tapet på vegger, nye lekre laminatgulv i grålasert utførelse. Lyslakkert kjøkken. Nytt flislagt bad med varmekabler. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2:  Forhold som har fått TG2: Boligbygg med flere boenheter Utvendig Vinduer,TG2 Bygningen har PVC vinduer med 3-lags glass og aluminiumsvinduer med 2-lags glass. Vinduer er dels fra 1983 som ligger mot glassveranda, og vinduer av nyere car på soverommet. Vurdering av avvik: - Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. - Det er registrert litt avflassing i maling på enkelte av de eldre vinduene (ut mot glassveranda). Tiltak - Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. - Noe overflatebehandling/utbedring av enkelte vinduer. Innvendig Overflater,TG2 Innvendig er det gulv av laminat. Veggene har malt tapet/muroverflater. Himlingen har malt muroverflater. Noe merker på vegger og tapet etter skruer, oppheng ol. Vurdering av avvik: - Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. - Det er registrert noe merker og hull etter utstyr på vegger. Noe skader på tapet i stue. Sprekker som er sparklet og malt på soverommet. Enkelt finish på overganger på laminat på gulvet. Tiltak - Andre tiltak: - Overflatene fungerer, men noe utbedring må påregnes på vegger. Kjøkken Etasje > Kjøkken Overflater og innredning,TG2 Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er oppvaskmaskin og komfyr. Noe bruksslitasje og merker på fronter og innredning. Vurdering av avvik: - Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. - Mindre avskalling og merker på dører, benkeplate og skrog. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Avtrekk,TG2 Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: - Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Tiltak - Det er vanskelig å etablere andre løsninger. Se vedlagte tilstandsrapport for detaljer.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Integrerte hvitevarer på kjøkken følger med. Øvrige hvitevarer følger ikke med. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Nytt bad/wc er utført i regi av Borettslaget

  TV/Internett/bredbånd
  TV og Internettpakke er inkludert i fellesutgifter

  Parkering
  Parkering: P-leie i Borettslagets egen gårdsplass, samt mulighet for leie av garasjeplass. Selger betaler i dag kr 120 pr mnd for 1 utvendig parkeringsplass. Denne følger dog ikke automatisk med leiligheten, men kan søkes overtatt etter ventelister.

  Diverse
  Styreleder opplyser at prosjekt rørfornying er utført og at prosjektet avsluttes i nær fremtid. Kostnaden er lagt inn i fellesutgiftene og disse inkluderer nå også varmtvann. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Kommentar fra tilstandsrapport: Lovlighet - Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Merk at badet i denne leiligheten er utvidet og det er tatt noe areal fra kjøkkenet, sett opp mot originale tegninger. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 600 000 (Prisantydning) 643 385 (Andel av fellesgjeld)   2 243 385 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 253 217 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Strøm. Det er pipe i blokka og mulighet for installering av ildsted etter nærmere avtale med styret.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  436689

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1572079

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  10

  Part.obl.nr.
  950003804

  Felleskostnader pr. mnd.
  6623

  Andel fellesgjeld
  643385

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-29T22:00:00Z

  Avdrag fellesgjeld
  960

  Rentekostnad fellesgjeld
  2133

  Andel fellesformue
  241449

  Andel fellesformue per dato
  2023-03-29T22:00:00Z

  Borettslaget
  Rådyrfaret Brl

  Borettslagets org.nr
  950003804

  Om borettslaget
  Borettslaget er tilknyttet Halden Boligbyggelag og består av 2 boligblokker med totalt 32 boliger. Det må innhentes tillatelse fra styret ved dyrehold. Borettslaget har vaktmestertjenester. Fellesvaskeri i kjeller. Nye utvidede og innglassede balkonger i senere tid. Parkering i egen gårdsplass, samt mulighet for leie av garasjeplass. Borettslaget eier tomten. Opplysningene er hentet fra HABO sin hjemmeside om borettslagene.

  Forkjøpsrett
  Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra meglerforetaket.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 16366165766, DNB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 30.03.2023: 4.05% pa. Antall terminer til innfrielse: 119 Saldo per 30.03.2023: 23 180 613 Andel av saldo: 643 386 Første termin/første avdrag: 31.12.2022 ( siste termin 30.09.2052 ) Flytende rente DNB Flytende rente DNB ikke IN Evnt planlagte låneopptak og/eller byggelån er ikke med i oversikten.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 01. Desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  81562429

  Dyrehold
  Dyrehold er ikke tillatt iht. borettslagets vedtekter

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er gitt ferdigattest for utskifting av sluk mot brannskille datert 08.01.2014. Det er gitt ferdigattest for etablering av 4 stk halv nedgravde avfallscontainere datert 06.07.2017. Det er gitt ferdigattest for utvidelse og innglassing av balkonger/boligblokker datert 13.02.2015. Det er gitt ferdigattest for nybygg - garasjerekke datert 29.10.2008. Det er gitt ferdigattest for gjenoppbygging av garasjeanlegg datert 11.11.2013.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Halden kommune opplyser at eiendommen ligger under reguleringsplan G538 Låby. Kommuneplanens formål er bebyggelse og anlegg.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 600 000 (Prisantydning) 643 385 (Andel av fellesgjeld)   2 243 385 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 253 217 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,00% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 6990,- oppgjørshonorar kr 5500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 42 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 28 636,-. Utleggene omfatter foto, takstmann, kommunale opplysninger, opplysninger fra forretningsfører mm. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr 15000.  Alle beløp er inkl. mva. 

Lars-Håkon Nohr

Megler

Lars-Håkon Nohr

90 60 98 09

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev