aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Søndre Samsjøen! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Eiendomsmegling Hønefoss

Hallingby Elgveien 25

Naturskjønn hytteidyll med flott utsikt mot Samsjøen! Nydelige turmuligheter. Kjørevei. 10 sengeplasser. Selges møblert!

 • 1 350 000
 • BRA 57 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING1 350 000
 • OMKOSTNINGER49 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 399 892
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 988
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 53 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 990 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 350 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  33 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 350 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  49 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 399 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hytta har en fin planløsning med følgende romfordeling:

Inngangsparti med takoverbygget trapp på ca 2,5 m².

Vindfang/gang, 2 soverom, hems, toalettrom, kjøkken og stue med utgang til takoverbygget terrasse på ca 11 m² er knyttet sammen med veranda mot vest på ca 28 m² og gangbane til paviljong/lysthus på ca 10 m².

Utebod med forbrenningstoalett.

Elgveien 25, Viken

 • En innholdsrik fritidsbolig med flott beliggenhet på et høydedrag med praktfull utsikt over Samsjøen. Nytt lysthus på ca 10 m² oppført i 2015. Med solrike uteplasser i alle himmelretninger og en beliggenhet som hører sjeldenheten til - ligger alt til rette for å nyte hyttetilværelsen i vakre, naturskjønne omgivelser.

  Hytta ble oppført i 1988. Gjennomgående god planløsning og svært god arealutnyttelse med hele 10 sengeplasser fordelt på to soverom og en hems. Hytta selges møblert - med alt av inventar og løsøre innvending (med unntak av noen småting - se pkt løsøre/tilbehør).

  Inngangsparti med takoverbygget trapp.

  Vindfang/gang
  Vindfang/gang med plass til sko og yttertøy.

  Stue/spisestue
  Romslig stue med god takhøyde og røstet himling som gir en god romfølelse. Det er god plass til både sittegruppe, lesekrok og langbord. I tillegg er en hems som både benyttes som spill- og lesekrok og overnatting. Vedovn i stua som varmer godt på kjølige høst- og vinterdager.

  Kjøkken
  Kjøkken i delvis åpen løsning mot stua/spisestua. Blåmalt kjøkkeninnredning fra byggeår med knottehåndtak og heltre benkeplate med flislagt bakvegg (det er svimerke i benkeplate mot gasskomfyr). Nedfelt oppvaskkum uten vanntilførsel. Frittstående gasskomfyr med 4 bluss og stekeovn. Gassdrevet kjøle/fryseskap frittstående. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

  Soverom
  Hytta har to soverom og en hems med til sammen 10 sengeplasser. Alle senger med madrasser medfølger i handelen.

  Toalettrom
  Rommet er innredet med en tissedo og servantskål. Ikke innlagt vann, avløp via plastrør til terreng. I uteboden er det innredet med Cinderella gassdrevet forbrenningstoalett (ytterligere utbedringer må påregnes).

  Utendørs dusj for sommerbruk!
  Bak hytta er det laget utedusj med vanntilførsel fra takvann som pumpes til hånddusj. Avløp til grunn via plastrør.

  EL
  El-tilførsel via privat solcellepanel på sydvegg. Batteribank og aggregat i utebod. Styringspanel på vegg i utebod, panelet inneholder kurser med smeltesikringer, ov 20 AMP hovedsikring.

  Lagringsplass
  Utebod på 5 m² med forbrenningstoalett.

  Oppgraderinger (opplyst av eier)
  År 2013 Oppført ny ettløps pipe, helbeslått over tak.
  År 2013 Installert vedfyrt, lukket peisovn med glassdør i stue.
  År 2013 Utbedret takbelegg etter akutt taklekkasje.
  År 2014 Installert gassdrevet kjøl/frys på kjøkken, komfyr er eldre.
  År 2014 Installert Cinderella forbrenningstoalett.
  År 2015 Oppført ny paviljong/lysthus på eiendommen.
  År 2018 Installert diesel/parafinovn i spisestue.
  År 2018 Installert solcelleanlegg med 1 panel element på sørvegg.

  Innvendige overflater består av:
  Gulv: tregulv.
  Vegger: trepanel.
  Tak/himling: trepanel.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 (TG2) avvik som kan kreve tiltak og tilstandsgrad 3 (store, eller alvorlige avvik).

  Takstmannens vurdering ved TG2:
  1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
  På grunn av noe setninger og skjevheter på gulv, må det påregnes justering og forsterkninger av fundamentering/lecablokker på hytta. Lede takvann vekk fra hytta.

  1.2 Krypekjeller
  Ytterligere undersøkelse samt noe tiltak anbefales. Prøve å lede bort mest mulig av vanntilførsler. Etablere best mulig lufting og fuktsperre mot grunn kan være godt tiltak mot avdamping fra grunn.

  3.1 Vinduer og ytterdører
  Pga. alder på vinduer og dører fra byggeår er enkelte pakninger harde med påfølgende nedsatt tettefunksjon. Nedsatt skarphet i glass, Lukkemekanisme og hengsling slitt. Iht. Byggforsk byggedetalj 620.015 byggforvaltning del 1 er normal levetid:
  Normal garantitid på isolerglass er 5 - 10 år.
  Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år.
  Normal Levetid for vinduer i trekarmer: 20 - 60 år.
  Normalt vedlikehold og smøring/justering av hengsler og beslag må påregnes.
  Normal tid før utskifting av innerdører avhengig av bruk og kvalitet.
  Normal tid før kontroll og justering av tredører er 2 - 8 år.
  Normal tid før utskifting av tredører og aluminiumsdører er 20 - 40 år.
  Dører kan påregnes småjusteringer / vedlikehold

  4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
  Takkonstrukasjon virker stabil, det registreres noe setninger antatt knyttet til setning i fundamentering. Fuktskjolder på mønedreger og noe i panelt røstet himling. Ikke registrert mistanke til pågående lekkasje eller råteskader. Utbedring må påregnes.

  6.1 Balkonger, verandaer og lignende
  Terrasser er en værutsatt bygningsdel som kan påregnes hyppig vedlikehold, stell og utvikling. Rekkverket virket noe løst og kan påregnes strammes litt til. Litt oppretting og justering på fundamentering må påregnes. Terrasse utenfor stue: Det registreres skjevhet i drager og tresøyle for overbygg, side mot øst. Oppretting må påregnes.

  8.1 Kjøkken
  Tg 2 grunnet alder. Oppgradering og tilpassing kan påregnes.

  Takstmannens vurdering ved TG3:
  4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen)
  Normal tid før utskifting av takshingel, takrenner/nedløp i plast er 20 - 30 år. Anbefaler nytt takbelegg, vindskier, inndekninger for lufterør, beslag, renner og nedløp. Anbefaler ytterligere undersøkelse av prisoverslag på utbedring av tak komplett. Du kan klare å legge tak selv, men gjør du feil her, kan det bli kostbart i etterkant. Det gjelder både hvis du skal tekke om, fjerne lekter eller legge nytt belegg. Ta gjerne med en fagmann. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000 og 300.000.

  Anbefalte ytterligere undersøkelser:
  Taksjekk, (porøst shingeltak) må påregnes: Nytt takbelegg, inndekning rundt lufterør, nye vindskier, beslag, renner og nedløp.(helbeslått pipe ser ok ut).
  Rekkverk mangler på 1 side av trapp fra hems, sikring med rekkverk anbefales.
  Noe skjevheter på gulvflater i bolig samt verandaer. Justering på fundament og dragere fra undersiden av trebjelkelag må påregnes. (underside av trebjelkelag med stedvis noe vanskelig tilkomst på grunn av lav høyde).
  Eier forteller om felles brønnvann i nærheten, men opplyser at kvaliteten på vannet ikke er bra nok.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • En svært hyggelig fritidseiendom i landlige og naturskjønne omgivelser på Søndre Samsjøen, like nord for Hallingby. Eiendommen har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet i enden av blindveien. Hytta har en flott plassering på et høydedrag med sol fra morgen til kveld - og flott utsikt over Samsjøen. Stor naturtomt som utgjør rett i underkant av 2 mål - med blåbærlyng så langt øyet kan se!

  Området byr på et mangfold av tur- og rekreasjonsmuligheter med umiddelbar nærhet til nydelig terreng til både turer og bærplukking. For den friluftsinteresserte er det mange muligheter til både fisking, sykling og turmuligheter. Fra hytteveggen og ned til Samsjøen med bade- og fiskemuligheter er det under 10 minutters rusleavstand. I Samsjøen kan man prøve fiskelykkenetter ørret, røye og abbor - bare du husker fiskekort! På skogsbilveien går det turstier på kryss og tvers for både turer på beina og med sykkel.

  For den golfinteresserte, finner du Ringerike Golfklubb på Ringmoen rundt tjue minutters kjøring unna. Til Vikerfjell med skianlegg og et eldorado av langrennsløyper og turmuligheter er det en drøy halvtimes kjøring.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi Hallingby. På Hallingby finnes dessuten bensinstasjon, hurtigmatkiosk og lokalpub! Villfisken delikatessebutikk med eget røykeri og produkter basert på gamle håndverkstradisjoner med moderne vri ligger en liten halvtimes kjøretur fra hytta. Til Hønefoss med Kuben kjøpesenter og alle handels- og servicetilbud er det en halvtimes kjøring. Velkommen til Søndre Samsjøen!
 • Eiendommen ligger i et område med spredt fritidsbebyggelse.
 • Kjør av mot Samsjøen fra E16. Følg strake veien (gjennom bommen) og etter ca 5 km, får du Samsjøen på din venstre side. Kjør videre ca 1 km og ta første vei til høyre helt opp bakken (hold venstre). Første avkjørsel på venstre hånd, nederste hytte.

  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.
 • Fritidsbolig, oppført i 1988.
  Hytteplan byggesett 1988 type Lyngør pluss. Hytta er oppført i 1 etasje opplagret på lecablokker mot fjell og sandputer. Isolert trebjelklelag med stubbloft og tregulv. Bindingsverksvegger kledd med trepanel. Røstet tak på mønedreager, utvendig tekket med takshingel. Rektangulære vinduer med 2 lag glass og sprosseinndelinger.

  Lysthus på ca 10 m² oppført i 2015.
  Byggesett paviljong produsert byggesett fra Kongsberg, oppført i egen regi. Bygget er åttekantet og oppført på støpte søyler mot fjell. Uisolert trekonstruksjon med treguv, panelte bindingsverksvegger og røstet tak tekket med takshingel. 2 fløyet dør med 2 lag glass og sprosser. Vinduer med 2 lag glass og sprosser i alle veggseksjoner.

  For nærmere beskrivelse av byggemåte og byggeteknisk tilstand henvises til vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann.
 • Primærrom: 53 m², Bruksareal: 57 m², Bruttoareal: 63 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Vindfang, kjøkken, stue/spisestue m/utg. veranda, do-rom, og 2 soverom , soverom.

  To rom er angitt som soverom på 3,3 m². Rommene er omtalt, men tilfredsstiller ikke dagens krav til soverom som er minimum 7m² (15m³). Innredet hems har romhøyde på ca 184 cm, rommet er under 190 cm og ikke med i måleberegninger. (Hems og soverom er godkjent av Ringerike Bygningsråd, byggeår).
 • Hyttetelefon medfølger
  Tv- signaler fra Canal Digital parabol.
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming med ved, gass og fossilt brensel (diesel/parafinovn Wallas 40 med fjernstarter). Peisovn i stue.

  Dato for siste kontroll/feiing av pipe/ildsted: 05.08.2019.
 • Naturtomt med grusvei ned til hytta.
 • Det er plass til parkering på tomta.
 • Privat helårsvei med bomavgift. Veien har 2 bommer. Det foreligger ikke tinglyst veirett. Det er ikke innlagt vann i hytta. Privat avløp med gråvann til grunn.

  Det er ikke innlagt strøm, vann og avløp til hytta. Eier har egne private løsninger med solcellestrøm og aggregat. Medbrakt vann og takvann, avløp med gråvann til grunn.
 • Formuesverdi kr 300 714 per
 • Årlig renovasjonsgebyr kr 1 522,50 og faktureres fra HRA.

  Feieavgift kr 469 per år per pipeløp.

  Eiendomsskatt kr 1 810 for 2022.

  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.
 • I tillegg til kommunale avgifter påløper kostnader til bl.a. strøm, forsikringer, velavgift, bomavgift, vedlikehold av privat vei, brøyting mm.

  Årlig bomavgift til Samsjøveien kr 1 250 som gir tilgang for 2 biler på veien.

  Pliktig medlemskap i Søndre Samsjøen Hyttegrend velforening med årlig velavgift kr 2 500 som dekker brøyting opp til feltet og hver innkjørsel, samt noe vedlikehold/grusing av veien. Fellesplikter: dugnad.

  Privat adkomstvei med felles vedlikeholdsansvar. Utgifter til vedlikehold av veien ned til hytta deles med nærmeste nabo.
 • Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men det er godkjent søknad om oppføring av hytte den 05.05.1988. Reguleringsbestemmelsene følger vedlagt.

  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette. Bruksendringer som krever godkjenning, og som ikke er søkt bruksendret, er ulovlige. Kommunen kan etter plan- og bygningsloven kapittel 32 forfølge overtredelser og pålegge deg å avslutte den ulovlige bruken, samt eventuelt å rette eller tilbakeføre rommet til godkjent bruk.
 • Eiendommen kan i sin helhet leies ut til fritidsformål.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det gjøres oppmerksom på at det er begrenset mobildekning i området.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon. Det er ingen tinglyste heftelser på eiendommen, eller tinglyste rettigheter på andre eiendommer.
 • Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan 3007227-02 Søndre Samsjøen hytteområde vedtatt 29.08.2007. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til fritidsbebyggelse - nåværende.
 • Gnr. 275 Bnr. 110 i Ringerike kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Snarlig overtagelse etter nærmere avtale med selger. Vennligst presiser ønsket overtagelse ved bud. Det gjøres oppmerksom på at hytta ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hytta selges med alt av inventar og løsøre inni hytta - med unntak av tallerkenhylle på vegg, pynteputer og sengetøy. Møbler i lysthuset medfølger.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,5 % av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 60 000. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke
  Tilretteleggingsgebyr kr 13 900
  Markedsføringspakke kr 19 900
  Meglerpakke kr 6 400
  Oppgjørshonorar kr 5 500
  Visninger kr 2 900 pr stk
  Sikkerhetsstillelse kr 2 900
  Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500
  Grunnboksutskrift pr stk kr 350
  Servitutter pr stk kr 350
  Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585

  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Gerd Jorun Palmesen
Marthe Nickoline Grini Brenden

Megler

Marthe Nickoline Grini Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev