aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Sommaveien 3! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss.
- Et spennende oppussingsobjekt som venter på å bli forvandlet til drømmeboligen din!
Velkommen til Sommaveien 3! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss. - Et spennende oppussingsobjekt som venter på å bli forvandlet til drømmeboligen din!

HALLINGBY Sommaveien 3

Innholdsrikt oppussingsobjekt! Enebolig med dobbel garasje på 1,3 mål stor solrik tomt. Familievennlig nabolag.

 • kr 2 400 000
 • BRA 197 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 400 000
 • Omkostningerkr 77 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 477 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1987
 • Soverom3
 • ArealP-rom 164 m²
 • Tomt1 359.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,00))   77 042,- (Omkostninger totalt)   2 477 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)
- Plantegning 1. etasje -
Velkommen til Sommaveien 3 - et spennende oppussingsprosjekt med et stort potensial! Med romslig tomt på 1,3 mål, og en flott opparbeidet hage, solrike uteplasser og dobbel garasje, er mulighetene mange for øyet som ser. Boligen er et oppussingsobjekt der det må påregnes totalrenovering for å møte dagens krav til standard/teknisk. Med god plass og mange rom, kan du forme dette hjemmet etter dine ønsker og behov. Om ønskelig for ny eier kan boligen overtas med inventar og løsøre. Boligen har en fin planløsning med alle nødvendigheter inkludert soverom og bad på boligens hovedplan - noe som tilrettelegger for livsvarig bruk. Familievennlig nabolag, kun fem minutters kjøring til Hallingby med barne- og ungdomsskole, idrettsplass og dagligvare. Området er perfekt for friluft og rekreasjon
- Familievennlig nabolag kun fem minutters kjøring til Hallingby med barne- og ungdomsskole, og idrettsplass -

Sommaveien 3, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 96 kvm
  1. etasje: 101 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 63 kvm Stue (ikke lovlig), soverom (ikke lovlig), vaskerom.
  1. etasje: 101 kvm Entré, gang, toalettrom, soverom, gang, trapperom, soverom, soverom, bad, kjøkken, stue.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 33 kvm Bod, bod, bod, bod.  Tomt
  1359.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt i flatt terreng. Tomta er pent opparbeidet med gruset gårdsplass, plen og beplantninger.

  Beliggenhet
  Velkommen til Sommaveien 3, et spennende oppussingsobjekt som venter på å bli forvandlet til drømmeboligen din! Denne eneboligen fra 1987 ligger på en stor, solrik tomt og tilbyr solrike uteplasser i alle himmelretninger og en dobbel garasje - i tillegg til stor gruset gårdplass med god plass til parkering. Familievennlig nabolag kun fem minutters kjøring til Hallingby med barne- og ungdomsskole, og idrettsplass. De nærmeste barnehagene er Hallingby barnehage og Bondeheimen familiebarnehage. Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi Hallingby. På Hallingby finnes dessuten bensinstasjon, hurtigmatkiosk og egen lokalpub! Buttingsrud Camping som ligger rundt et kvarters kjøring unna holder åpent hele året og tilbyr både dagligvarebutikk, café/pub og takeaway. Hønefoss sentrum er omtrent 20 minutters kjøretur unna og byr på et bredt spekter av handels- og servicetilbud. Når det gjelder offentlig transport, er nærmeste bussholdeplass Samsjøveien ved E16 like bortenfor. Her stopper lokalbussene mellom Hønefoss og Nes, samt Valdresekspressen som går til Oslo. Området rundt eiendommen er perfekt for friluftsaktiviteter og rekreasjon - innover skogen, til Samsjøen - eller Sperillen. Det er et bredt spekter av tur- og sykkelmuligheter, samt fiskemuligheter i nærheten. Tar du turen til Grøterudberget venter storslått utsikt på toppen - og fra Buttingsrud Camping er det merket turløype. Hvis du er interessert i golf, passerer du Ringerike Golfklubb på vei opp til Vikerfjell. Klubben har en vakker 18-hulls golfbane og tilbyr også footgolf. Ringerike Golfklubb arrangerer turneringer for spillere på alle nivåer, og det er mye aktivitet gjennom hele sesongen.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med eneboligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Hallingby skole (1-10 kl.) 6 min kjøreavstand Ringerike videregående skole 21 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 23 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Hallingby barnehage 6 min kjøreavstand Almemoen Fus barnehage 16 min kjøreavstand Espira Hovsmarka barnehage (1-5 år) 17 min kjøreavstand

  Skolekrets
  Hallingby

  Offentlig kommunikasjon
  Samsjøveien bussholdeplass 2 min gangavstand (linje NW160, NW161, 231, 232) Hønefoss togstasjon 19 min kjøreavstand Oslo Gardermoen Lufthavn 1 t 9 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Enebolig, byggeår 1987 Enebolig i flatt terreng med kjeller og 1. etasje. Grunnmur av lettklinkerblokker fundamentert på betong. Støpt gulv på grunn for kjeller. Etasjeskiller som trebjelkelag. Yttervegger av bindingsverk og takkonstruksjon som saltak av taksperrer. Garasje, byggeår 1988 Dobbelgarasje oppført på betongplate på mark. Ringmur av lettklinkerblokker. Vegger av bindingsverk, kledd med liggende bordkledning som vestlandskledning. Takkonstruksjon som salttak, oppbygget som sperrekonstruksjon. Taket er tekket med takplater av stål. Beslag, takrenner og nedløp av stål. Vindskier og toppbord av treverk. Garasjen er ikke vindtettet eller isolert. Luftig konstruksjon. To garasjeporter. Én som leddet treport med elektrisk portåpner, samt en sidehengslet, manuell port. Det er innlagt strøm i garasjen med stikkontakter, innvendig og utvendig belysning. Anbefaler kontroll av anlegget. På utsiden av garasjen er det et særdeles enkelte takoverbygg fundamentert på jordspyd. Taket er tekket med knotteplast og takplater av stål. Garasjebygningen har enkel standard og bærere preg av egeninnsats og ufagmessig utførelse. Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset og det er ikke satt tilstandsgrad. For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 19.06.2023 av takstmann Thomas Knutsen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Innhold
  Innholdsrik enebolig med følgende romfordeling: Overbygd inngangsparti på ca 8 kvm. 1. etasje: Vindfang, toalettrom, entré, gang, trapperom, 3 soverom, bad, kjøkken og stue med utgang til terrasse på 23 kvm - hvorav 11 kvm er overbygd. Underetasje: Kjellerstue (ikke lovlig), soverom (ikke lovlig), vaskerom og 4 boder. Det gjøres oppmerksom på rommene i underetasjen på bygningstegningene er angitt som bodareal/disp og vaskerom, se vedlegg.

  Standard
  Velkommen til Sommaveien 3, et spennende oppussingsobjekt som venter på å bli forvandlet til din drømmebolig! Huset ligger på en stor, solrik tomt med dobbel garasje og uteplasser i alle himmelretninger. Boligen er et oppussingsobjekt der det må påregnes totalrenovering for å møte dagens krav til standard/teknisk. Med god plass og mange rom å utforske, kan du forme dette hjemmet etter dine ønsker og behov. Slipp fantasien løs og skap det perfekte stedet for deg! Om ønskelig for ny eier kan boligen overtas med inventar og løsøre. Boligen har en fin planløsning med alle nødvendigheter inkludert soverom og bad på boligens hovedplan - noe som tilrettelegger for livsvarig bruk. Overbygd inngangsparti på ca 8 kvm med plass til utemøblement. Entré/gang Vindfang med dør med glassfelt som slipper lyset gjennom rommene. Knagg/hattehylle med plass til sko og yttertøy - i tillegg til plass til kommode for oppbevaring i gangen. Fra vindfanget er det adkomst til toalettrommet. Toalettrom Det separate toalettrommet er utformet med enkelhet og funksjonalitet i tankene. Toalettrommet er utstyrt med en hvit baderomsinnredning med heldekkende servanttopp, speil og gulvtoalett. Veggene er dekket med panelplater, himlingen er panelt, og gulvet er flislagt med elektriske varmekabler. Stue Svært romslig stue med røstet himling og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og gjør at rommet oppleves som svært lyst og innbydende. Lyset fyller rommet og skaper en behagelig følelse av å være i ett med naturen utenfor. Fra stua har du direkte utgang til terrassen med rikelig plass til utemøblement. Denne store terrassen, som strekker seg over 23 kvm er overbygd med 11 kvm - noe som gjør den svært anvendelig. I stua er det vedovn - i tillegg til Panasonic luft til luft varmepumpe fra 2021. I tillegg har boligen en stor kjellerstue med vedovn. Kjøkken Separat kjøkken med god plass til spisebord. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter og laminert benkeplate med dobbel kjøkkenkum. Det er et belegg/film på veggen bak benkeplaten, som gir en enkel rengjøring og beskyttelse og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer, som platetopp og stekovn, og nisje for frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap, som gir deg fleksibilitet og mulighet til å velge hvitevarer som passer dine behov og preferanser. Kjøkkenventilator over platetopp med avtrekk ut. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Bad Pent bad som er oppusset i nyere tid, selv om eksakt alder er ukjent siden det ikke foreligger dokumentasjon. Veggene er dekket av baderomsplater, og himlingen er panelt. Gulvet er flislagt med sokkelflis på veggene. Badet er utstyrt med baderomsinnredning med heldekkende servant, speilskap med tilhørende belysning, gulvtoalett og dusjkabinett. Varmekabler og mekanisk avtrekk med elektrisk avtrekksvifte. Vaskerom Vaskerommet antas å være fra byggeåret. Veggene er pusset og malte, og himlingen har malte gipsplater. Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Utstyret på vaskerommet inkluderer ett enkelt benkeskap med benkeplate, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin, samt lokasjon for varmtvannsbereder. Vaskerommet har naturlig ventilering. Soverom Boligen har tre romslige soverom. Alle garderobeskap medfølger i handelen. Lagringsplass Boligen har svært god lagringsplass med boder på til sammen 33 kvm i kjelleren. Innvendige overflater består hovedsakelig av: Gulv: Laminat. Gulvbelegg/vinylfliser. Fliser. Malt og umalt betonggulv. Støpt gulv på grunn for kjeller. Vegger: Tapet. Malt strie. Brystningspanel. Panel, Pusset og upusset leca. Himlinger: Panel og malte/ umalte gipsplater. Etasjeskiller av trebjelkelag. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2:   Nedløp og beslag, TG2 Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Værslitt og avflasset maling for ender på vindskier. Tiltak: Andre tiltak: Vindskier bør overflatebehandles om treverket ikke er skadet. Takvann bør føres lenger vekk fra grunnmur. Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger av bindingsverk, utvendig kledd med liggende kledning. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Enkelte kledningsbord for gesimser har løsnet. Innfestet med kramper og dykkertspiker. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Normalt med manglende lufting bak kledning for byggeår. Ved utskifting av kledning på boligen vil jeg anbefale å etablere luftesjikt. Takkonstruksjon/loft, TG2 Takkonstruksjon som saltak av taksperrer. Forlenget takkonstruksjon mot øst og vest med dragere opplagret på dreiede søyler, fundamentert på betongfundamenter. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres skjevheter i forlenget takkonstruksjon mot øst, trolig som følge av svikt ved fundament for bæresøyle. Ser ut til å være utbedret en gang tidligere. Dreiede søyler er betydelig oppsprukket. Tiltak: Det anbefales ytterligere undersøkelser av fundament. Vinduer, TG2 Trevinduer med 3-lags isolerglass som fastkarm og toppsving. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte vinduer er vanskelige og betjene. Pakninger tetter ikke tilstrekkelig på enkelte vinduer. Fuktskade for vindu på bad. Avskallet puss for kjellervinduer. Enkelte kjellervinduer har ufullstendig omramming. Tiltak: Det må påregnes lokale utbedringer for å lukke avvikene. Dører, TG2 Ytterdør i treverk og sidefelt med 3-lags isolerglass. Terrassedør i treverk med 2-lags isolerglass. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det mangler beslag under dører. Slitt terksel og karm for ytterdør. Slarkete vrider for terrassedør. Tiltak: Lokale utbedringer må påregnes for å lukke avvikene. Tram for inngangsparti, TG2 Overbygget tram for inngangsparti med adkomst fra firetrinns trapp. Oppbygget av impregnert treverk, fundamentert på lettklinkerblokker. Gulv av rillede terrassebord. Rekkverk av tre. Vurdering av avvik: Det er avvik: Deler av rekkverk er ikke overflatebehandlet. Tiltak: Ubehandlede overflater bør behandles. Veranda, TG2 Delvis overbygget veranda av impregnert treverk, fundamentert på impregnerte søyler og lettklinkerblokker. Rekkverk av tre. Rillede terrassebord for gulvoverflate. Adkomst fra stue og femtrinns trapp fra hage. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registret skjevheter i bjelkelag, trolig på grunn av utilstrekkelig fundamentering. Utilstrekkelig forankret og slakerkete rekkverk. Malingsflass og svertesopp på rekkverksoverflater. Værslitt overflate for terrassegulv. Ikke behandlet. Tiltak: Lokale utbedringer må påregnes for å lukke avvikene. Innvendig Overflater, TG2 Innvendige overflater for 1. etasje hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat. Gulvbelegg/vinylfliser Vegger: Tapet. Malt strie. Brystningspanel. Himlinger: Panel. Innvendige overflater for kjeller hovedsakelig preget av: Gulv: Fliser. Malt og umalt betonggulv. Vegger: Panl, Pusset og upusset leca Himlinger: Panel og malte/ umalte gipsplater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte bruksmerker og normal slitasje må påregnes. Ufagmessig flislegging av gulv for kjeller, samt sprekker i enkelte fliser. Antydning til fuktsvelling av skjøter for laminatgulv i stue. Slitasje/småskader på eldre laminatgulv. Mangler listverk enkelte steder. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Støpt gulv på grunn for kjeller. Etasjeskiller av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt i stue i kjeller. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Usikker aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted, TG2 Pipe av lettklinkerblokker, forblendet med teglstein. Det er vedovn i stue i begge etasjer. Vurdering av avvik: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Det foreligger også en merknad på forholdet fra feier. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Rom under terreng, TG2 Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det måles noe forhøyede verdier på utforet vegg i kjeller. På synlig deler av grunnmuren ved nedløpsrør er det også antydning til fuktpåkjenning. Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendige trapper, TG2 90° svingtrapp av lakkert treverk. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Noe slitasje/skade på enkelte trinn. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Innvendige dører, TG2 Finerte dører, enkelte med profil. Glass i dør fra entré. Vurdering av avvik: Det er avvik: Slitasje/skader på enkelte innerdører. Enkelte dører subber i terskel/karm. Karm for dør i gang er skadet etter tidligere taklekkasje. Tiltak: Lokale utbedringer må påregnes. Våtrom Overflater vegger og himling, TG2 Baderomsplater på vegger og panelt himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Skader/avflasset maling på gjenbrukt listverk for vindu og dør. Slett male- og listearbeid for himling. Ufagmessig utførelse for montering av baderomsplater. Platene er ikke tilstrekklig festet. I ett hjørne dekker ikke hjørnelisten. Det mangler silikonfuge i bunnen av platene. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak for å sikre vinduet mot fukt, da det allerede er etablert dusjkabinett på badet. Andre lokale utbedringer må påregnes for å lukke avvikene. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv og sokkelflis på vegg. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse for flislegging av gulvet. Misfarging av flisfuger. Tanning og høydeforskjell på fliser. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak da badet fungerer med avvikene, men om kjøper har andre brukskrav eller andre krav til estetikk kan utskiftning være påregnelig. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Plastsluk. Baderomsplater på vegg og antatt smøremembran på gulv. Ikke påvist. Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Det er ikke synlig mansjett eller smøremembran ved sluket. Ukjent utførelse. Det mangler silikon i nedkant av baderomsplatene. Tiltak: Andre tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med servantinnredning med heldekkende servanttopp, speilskap med tilhørende belysning, toalett og dusjkabinett. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist feil ved sisterne på toalett. Toalettet blir stående å renne. Det er påvist misfargede overflater i dusjkabinett. Tiltak: Forsøk å rengjøre kabinett med egnede rengjøringsmidler. Sisterne på utbedres eller utskiftes. Overflater vegger og himling, TG2 Pusset og malte lettklinkerblokker for vegg og malte gipsplater i himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Usparklede gipsplater for himling. Gips henger noe mellom bjelker. Åpent i himling til bjelkelag i hjørne over bereder. Antydning til tidligere fuktskade ved åpning i himling. Mangler listverk og utforinger rundt dør. Ufullstendig avslutning rundt vinduer. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men lokale utbedringer må påregnes for å lukke avvikene. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ufullstendig flislegging av gulvet. Flislegging bærer preg av ufagmessig utførelse. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak. Flislegging av gulvet vil være en naturlig del av oppgraderingen av våtrommet. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Plastsluk. Det er ikke påvist membran. Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Tiltak: Andre tiltak: Rommet bør ikke utsettes for fukt da rommet trolig ikke har tilfredsstillende tettesjikt. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med ett enkelte benkeskap med benkeplate, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Lokasjon for varmtvannsbereder. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist lekkasje fra blandebatteriet. Tiltak: Blandebatteri må utbedres eller utskiftes. Ventilasjon, TG2 Det er naturlig ventilering. Kjøkken Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med dobbel kjøkkenkum av skål. Overskap/høyskap på to vegger. Belegg/film på vegg bak benkeplate. Belysning under overskap. Integrerte hvitevarer som platetopp og stekovn. Nisje for frittsåtende oppvaskmaskin og kjøleskap. Vurdering av avvik: Det er avvik: Eldre kjøkkeninnredning. Slitasje må påregnes. Noe ujusterte fronter. Slitasje og antydning til fuktsvelling rundt kum og på fronter under kum. Benkeplate er ved skjøt over oppvaskmaskin ikke tilstrekkelig festet. Fuktsvelling av benkeplate ved skjøt over oppvaskmaskin. Godt bevart innredning tatt alder i betrakning. Tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Toalettrom Overflater og konstruksjon, TG2 Panelplater på vegger og panel i himling. Flislagt gulv med elektriske varmekabler. Utstyrt med servant med heldekkende servanttopp, toalett og speil. Vurdering av avvik: Det er avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Noe ufagmessig utførelse ved oppgradering av rommets veggoverflater. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Tekniske installasjoner Ventilasjon, TG2 Boligen har naturlig ventilasjon fra ventiler i vinduer og veggventiler i enkelte rom. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Andre tiltak: Det bør etableres veggventiler på soverommene. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 1999. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Elektrisk anlegg, TG2 Inntak med automatsikringer og 3x63 amp hovedsikring. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. 21. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar: Ukjent. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Ukjent. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Ukjent 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: Takstmann er ikke el.fagmann, teknisk vurdering er begrenset. Da det ikke er fremvist samsvarserklæringer på alle arbeider utført etter 1.1.1999, kreves det iht. NS3600 anbefaling om utvidet el-kontroll. Tomteforhold Drenering, TG2 Det er enkelte steder synlig fuktsikring av grunnmur som knotteplast. Drenering er ukjent. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Takvann slippes ut på markens overflate, ikke langt fra grunnmur. Tegn til fuktgjennomtrengning i synlig lecamur. Tiltak: Takvannet bør føres lenger bort fra grunnmur for å minske fuktpåkjenningen på grunnmuren fra takvannet. Forhold som har fått TG3: Taktekking, TG3 Taket er tekket med betongtakstein. Undertak av sutaksplater. Besiktiget fra taket. Vurdering av avvik: Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det er betydelig mosevekst på taket. Det er reigstrert sprukkede takstein. Betydelig med knuste takstein ut mot kilrenne. På opplysning fra nabo har det tidligere vært lekkasje ved luftehatt. Dette førte til vanninntrenging og skade på inventar. Synlig ved dør i gang. Lekkasjen ble stoppet, men veggen ble aldri åpnet opp og undersøkt. Omfanget av skaden er dermed ikke kartlagt. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Kostnadsestimat gitt for lokale utbedringer av taktekkingen. Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000. Branntekniske forhold, TG3 Av utstyr for sikkerhet ved brann er det: Røykvarsler på batteri i hver etasje - Brannslukningsapparat. Kostnadsestimat: Under kr 10 000 17. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 18. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. Kommentar: Brannslokningsapparat anbefales utskiftet. Selger opplyser at nytt brannslukningsapparat blir kjøpt inn, og de gamle fjernet. 19. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Kommentar: Dagens krav er at røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. Røykvarslere i bolig går på batteri. Det er ikke krav til utbedring. 20. Er det skader på røykvarslere? Nei. Enebolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Godkjente og byggemeldte tegninger for kjeller avviker fra dagens bruk: Disponibelt areal på tegning oppgitt til 40 m² fremsto som kjellerstue. - Vask/bod på tegning fremsto som soverom. Vegg mellom matbod og bod eksisterte ikke. Disponibelt areal på tegning oppgitt til 6 m² var oppdelt i to boder. Hvorav én bod var utvidet noe mot stuen. Bod / ev. vaskerom på tegning fremsto som vaskerom. - Bod innenfor vaskerom eksisterer ikke. Hobbyrom på tegning fremsto som bod. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jf. byggesaksforskriften. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja Soverom og stue i kjeller er ikke godkjent for varig opphold, da de avviker fra kravet om tilfredsstillende rømningsvei og dagslys. Garasje Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Enebolig Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men bærer preg av noe vedlikeholdsetterslep de siste årene. Garasje Standard: Bygget har enkel standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men påkostninger må allikevel påregnes.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Alt av møbler/inventar/løsøre i boligen kan overtas av kjøper om ønskelig, med unntak av uteputer, blomstekrukker og lykt/pyntegjenstander på uteplassene.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Dobbel garasje på 47 kvm og gruset gårdsplass med god plass til parkering. Portmål for leddet port med elektrisk portåpner er 2,42m x 2,09m.

  Forsikringsselskap
  Fremtind

  Polisenummer
  3165705

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Usikker aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,00))   77 042,- (Omkostninger totalt)   2 477 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk, vedfyring og varmepumpe. Varmekabler på bad og vaskerom. Vedovn i begge etasjer. Luft til luft varmepumpe fra Panasonic, produsert i 2021. For øvrig oppvarming med panelovner. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 1999.

  Energiklasse
  D

 • Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr kr 4 747,64 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 pr skorstein/skorsteinsløp. Tømming av septik kr 3 597 (pris per 2023). Avgift for ekstra tømming ut over dette kr 2 490 i tillegg til renseavgift til kommunen kr 368,75 pr kubik. For prisliste se kommunens sider: https://www.ringerike.kommune.no/innhold/teknisk/vann-og-avlop2/vann-og-avlop Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  671640

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2417904

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, velforeningskontingent, tømming av septik, forsikringer, brøyting/strøing/vedlikehold av felles privat vei innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett mv.

  Årlig velavgift
  200

  Velforening
  Somdalen Vel. Frivillig medlemsskap i velforeningen. De har et grendehus som de drifter. Pris for medlemsskap er kr 100 for enslige og kr 200 for par/familie pr år.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3007/275/95: 23.06.1986 - Dokumentnr: 4076 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere. Det tinglyste dokumentet følger vedlagt salgsoppgaven. 23.06.1986 - Dokumentnr: 4078 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser. Det fremgår av det tinglyste skjøtet at det er adkomst til tomta via eksisterende kommunal veg fra Samsjøveien. Vann legges fram til tomtegrense og dimensjoneres i henhold til normalt forbruk for enebolig. Vannanlegget bestr av borebrønnsanlegg i grusmasser ved Ådalselva sydvest for feltet med trykktank beliggende på skråningstopp overfor Ådalselva. Magnussen Prosjekt AS eller firmaets innehavere skal ha rett til senere å eventuelt utvide kapasiteten for ytterligere tilkoblinger til anlegget forutsatt at nødvendig kapasitet pr husstand opprettholdes. Vedlikehold, driftsutgifter og eventuell fornyelse av vannanlegg bortsett fra eventuelle utvidelser av kapasiteten deles likt mellom brukere. Avløpsanlegg er privat m/egen slamavskiller. Dersom myndighetene forlanger endringer i disse skal brukeren forandre anlegget i henhold til myndighetenes krav. Kommer det kommunalt anlegg i området skal brukeren hvis myndighetene krever det koble sitt anlegg til dette. Dokumentet kan oversendes til interessenter på forespørsel. Grunndata 17.06.1986 - Dokumentnr: 3937 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3007 Gnr:275 Bnr:4 01.01.2020 - Dokumentnr: 1691331 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0605 Gnr:275 Bnr:95 Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser. Det er ingen tinglyste rettigheter registrert på eiendommen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ringerike kommune har utstedt ferdigattest på eiendommen datert 05.05.1987. Det fremgår av ferdigattesten at det gjenstår noe innredningsarbeid i kjeller. Det foreligger godkjent søknad om oppføring av garasje datert 13.06.1988. Ferdigattest foreligger ikke. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Ferdigattest, søknad og bygningstegninger følger vedlagt salgsoppgaven. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse ved at: - Disponibelt areal på tegning oppgitt til 40 kvm benyttes som kjellerstue. - Vask/bod på tegning benyttes som soverom. - Vegg mellom matbod og bod eksisterer ikke. - Disponibelt areal på tegning oppgitt til 6 m² er oppdelt i to boder, hvorav én bod er utvidet noe mot kjellerstua. - Bod / ev. vaskerom på tegning benyttes som vaskerom. - Bod innenfor vaskerom eksisterer ikke. - Hobbyrom på tegning benyttes som bod. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jf. byggesaksforskriften.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Privat vann fra borrehull. Vannprøve er ikke foretatt, nærmere undersøkelser anbefales. Privat avløp med septiktank/slamavskiller på 4 kubik ifølge kommunens registre. Kommunen har ikke komplett register over septiktanker, vi tar derfor forbehold om feil i disse opplysningene. Eiendommer som ikke er tilknyttet offentlig avløp, vil få tilsyn de nærmeste årene. Det kan da kreves å bygge nytt eller oppgradere det eksisterende avløpsanlegget. Det er huskjøpers ansvar å innhente status på boligens avløpsanlegg.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er uregulert. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende.

  Adgang til utleie
  Boligen kan leies ut til boligformål.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,00))   77 042,- (Omkostninger totalt)   2 477 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  77042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,8% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 60 000 I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev