aktiv-eiendomsmegling
Stue

Hamar Bays gate 1

Stilig 2-roms selveier leilighet med meget sentral beliggenhet til sentrum

 • 2 250 000
 • BRA 42 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING2 250 000
 • OMKOSTNINGER68 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 318 392
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 890
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 42 m²
 • FELLESKOST./MND2 070
 • TOMT986 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 2 250 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-))
  --------------------------------------------------------
  68 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 318 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten ligger i 1. etasje og består av kjøkken, stue, soverom og bad.

Bays gate 1, Innlandet

 • Du ønskes velkommen til leiligheten via felles inngangsparti.

  Kjøkkeninnredning bestående av over- og under skap med sorte flette fronter. Det er integrert oppvaskmaskin og avsatt plass til frittstående kjøleskap og komfyr.

  Stilig stue med lyse slette vegger, kontrastvegg med parkett og parkett på gulvet. Stuen har naturlig plass til sofagruppe og det er plassbygget et frokostbord. Sentralt i rommet er det installert en innfeldt peisovn.

  Leiligheten har ett soverom med plass til seng og tilhørende møblement.

  Badet ble pusset opp i 2010. Det er lagt fliser på gulvet og på veggene. Baderomsinnredningen er plassbygget og består av nedfeilt servant med hylleplass under. Dusjsone med glassdører og toalett.
 • Leiligheten ligger meget sentralt til i Vestbyen. Her bor du med gangavstand til alle servicetilbud. Hamar sentrum har et rikt tilbud av koselige kaféer og restauranter som Café Valuta, Larsen Kafé, Royal India og Nagomi. Rema 1000 Basarene er ca. 1 minutts spasertur fra leiligheten. Gåavstand til Koigen og Mjøsa. I nærområdet finner du også flere frisører, butikker, apotek mm. Kino, bibliotek ligger rett ved leiligheten og Hamar kulturhus har forestillinger for både store og små. Gangavstand til CC Hamar og Maxi Storsenter som har et rikholdig utvalg av butikker og spisesteder. Mjøsa og Koigen er i kort avstand fra inngangsdøren. Her er det blant annet laget en sandstrand, skateanlegg og volleyballbaner. Langs Mjøsa er det gangsti som fører deg til Domkirkeodden, videre mot Jessnes og helt til Brumunddal.
  Det er ca. 1 km til Hamar jernbanestasjon med hyppige avganger mot Oslo og Trondheim. Ca. 300 meter til bussholdeplass (med avganger hvert 15 minutt på hverdager) som tar deg videre til Hamar skysstasjon, med gode bussforbindelser i Hedmark.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Hamar-Takst v/Erik-Andre Brodersen.

  Etasjeskille er utført med trebindingsverk.
  Leiligheten har gulvflater med parkett og
  keramiske fliser. Veggflater med malte plater,
  parkett og keramiske fliser. Himlinger med malte
  plater. Murt pipe. Elementpeis på stue. Slette, finerte innerdører i hvitlakkert utførelse.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Vinduer: Bruks og aldersslitasje
  - Innvendige overflater: Slitasje
  - Radon: Det er ikke foretatt målinger
  - Bad: Krav til fall ikke iht krav. Det kan ikke dokumenteres bruk av membran/tettesjikt.
  - Kjøkken: Bruksslitasje.
  - Ventilasjon: det påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømming.
  - Elektrisk anlegg: Det foreligger ikke el-sjekk de siste 5 årene.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Det gjøres oppmerksom på at bygningen er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Kommunen har opplyst at bygget har vernestatus med verneklasse 2, noe som kan medføre større restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.
 • 1. etasje:
  BRA / P-Rom: 42 kvm / 42 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjøkken, stue, soverom og bad.

  Leiligheten disponerer låsbar bod på loftet og felles bod i kjelleren.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Møbler og hvitevarer medfølger som forevist.
 • - Peisovn i stuen
  - Termostatstyrt gulvvarme på badet og på kjøkkenet.
  - Panelovn på stuen
 • Eiertomt fellestomt på ca. 986 m².

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Det er parkering på egen felles gårdsplass. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder eller langs tilstøtende gater.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eierne av sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Sameiet fører regnskap i privat regi.
 • Eierseksjonen hører til Sameie Bays Gate 1(Orgnr 918337180).
  Eierseksjonen er en del av et sameie bestående av totalt 10 eierseksjoner.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter som kan bes tilsendt fra meglerforetaket. Det er ikke kjent om det er utarbeidet husordensregler for sameiet.

  For salgsobjektet utgjør eierseksjonsbrøken 103/1000.

  Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Det er ikke mottatt årsregnskap for sameiet for sist regnskapsår.
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF Skadeforsikring skadeforsikring. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 468 231 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 685 633 per 31.12.20
 • Det betales kr 2.070,- i felleskostnader per måned. Dette inkluderer alle kommunale avgiftene, bygningsforsikring og strøm i felles arealer.

  Pga økt eiendomsskatt og dyrere forsikring vil sameiet løpene måtte vurderer om felleskostnadene skal økes.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • De kommunale avgiftene betales via felleskostnadene.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet. Det skal søkes styre om utleie, men utleie kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Det er ukjent når det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert. El-tilsynet opplyser at det ikke er registrert noen pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Feiing ble utført siste gang i 2013. Tilsyn ble sist gang utført i 2013. Ved tilsyn, ble det anmerket mangler ved pulverapprat og at gulvet foran ildstedet må dekkes med ubrennbart plate, min 300mm foran ildstedet. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Det foreligger et pålegg fra brannvesenet at sameiet brannsikrer eiendommen. Dette innebærer at det skal monteres:
  - Heldekkende brannalarmanelgg med direkte varsling til 110 sentral.
  - Nødrømningsveier etableres fra 2. og 3. etasje.
  - Bygningen deles i to med brannceller, dette medfører krav om tiltak i innvendige sjakt må fylles med ubrennbar isolasjon.

  Sameiet har utarbeidet en fremdriftsplan som løper fra 2021-2024 for ovennevnte tiltak og har hentet inn kapital til dette. Ved ytterligere/uforutsette kostnader for installasjon av disse tiltakene må kjøper ta høyde for kapitalinnskudd til sameiet for å dekke sin del av dette.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Vestbyen fra 2005. Reguleringsformål for eiendommen er småhusbebyggelse.

  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Hamar for 2018-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse/nåværende.

  Eiendommen omfattes av kommuneplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstsonen og er klassifisert med verneklasse 2.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligen ligger i et område med hyppig/ekspansiv utvikling og at eksisterende regulerings- og kommuneplaner er i stadig endring. Det må derfor påregnes endringer i områdebildet over tid og som ikke er kjent per i dag.
 • Gnr. 1 Bnr. 300 Snr. 4 i Hamar kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen. Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,8% av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Rayon Yemane Zewenghiel
Karl Kristian Fjeld

Megler

Karl Kristian Fjeld

45 02 41 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev