aktiv-eiendomsmegling

Innholdsrik familiebolig med fin mjøsutsikt. 4 soverom - 2 bad - loftstue - vaskerom - garasje.

 • 6 600 000
 • BRA 185 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING6 600 000
 • OMKOSTNINGER181 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 781 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 989
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 185 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT567 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 600 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  165 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 600 000,-))
  --------------------------------------------------------
  181 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 781 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Romslig familiebolig med barnevennlig og attraktiv beliggenhet rett ved Furuberget på Hamars beste vest. Boligen strekker seg over 3 plan og kan by på bla. 4 soverom, kjøkken, 2 bad, vaskerom, stue, loftstue og garasje. Fra boligen er det gåavstand til barnehage og barneskole. Boligen har gode solforhold og nydelig utsikt mot Mjøsa. Boligen er vesentlig oppgradert de senere år og fremstår som en velholdt og solid familiebolig.

Merk deg dette:

Innholdsrik familiebolig
Garasje
Loftstue
2 bad og separat vaskerom
Utsikt og friområder
Kollektiv transporttilbud

Velkommen til visning!

Borgåvegen 13, Innlandet

 • Velkommen inn
  Velkommen til Borgåvegen 13. Eiendommen har gruset gårdsplass ved inngangspartiet. Inngangspartiet ble påbygget i 2020. Biloppstillingsplass og garasje ved inngangspartiet og en praktisk utebod til oppbevaring av utstyr. Overbygget inngangsparti med adkomst til boligens entré. Praktisk skyvedørsgarderobe med god plass til yttertøyet. Fra entréen er det adkomst til kjøkkenet og stuen.

  Stuen
  Romslig og åpen stue med lyse overflater. Nyere varmepumpe fra 2020. Spisestuen er praktisk plassert ved kjøkkenet. Store vinduer med fin utsikt og adkomst til terrassen. Adkomst via trapp både til loftetasje og sokkeletasjen fra stuen.

  Kjøkkenet
  Kjøkkeninnredningen består av over-, under - og høyskap som har profilerte fronter, laminerte skrog og benkeplater. Kjøkkenet er fra 2017. Enkel kum med liten skyllekum med ett-greps blandebatteri. Plass for frittstående hvitevarer som komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Lyst og praktisk kjøkken med godt lysinnslipp fra vindu og sitteplasser ved benken. Et glasskap med vinhylle.

  Baderommet
  Badet på hovedplan er fra 2020 og har vegger med våtromplater og gulv med belegg. Baderomsinnredning med glatte fronter, heldekkende servant, speilskap og lyspunkt. Badet er utstyrt med dusjkabinett og gulvmontert toalett.

  Badet i sokkeletasjen har fliser på vegger og flislagte gulv med elektriske varmekabler. Baderomsinnredning med to skuffer til oppbevaring. Heldekkende servant og speil og lyspunkter. Dusjvegger og gulvmontert toalett.

  Vaskerommet har malte plater og gulv med belegg. Innredning med nedfelt kum. Opplegg for vaskemaskin. Elektriske panelovner til oppvarming.

  Soverommene
  Boligen har tre soverom i sokkeletasjen og ett i hovedetasjen. Det ene soverommet i sokkeletasjen har adkomst til fin walk-in garderobe med praktiske hyller og skuffer. Soverommene har plass til dobbeltseng og kommode. Adkomst til egen balkong som vender ut mot hagen.
  De to andre rommene i sokkeletasjen passer fint til barnerom og har plass til soveromsmøbler, skrivebord og kommode.
  * Soverommet i hovedetasje brukes i dag som TV-stue. Rommet kan enkelt gjøres om til soverom med lettvegg og dør.

  Loftstue
  Opp trappen fra gangen er det en romslig loftstue. Ett flott oppholdsrom for de minste i familien. Åpen himling med vindu gjør rommet ekstra luftig. Her er det bare å nyte den frie utsikten fra balkongen. Rommet har plass til sofagruppe og tv-møbel. På den andre siden av loftetasje er det fin plass til kontorplass. Lagringsplass i kneveggskott. Down-lights i tak.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser
 • Boligen ligger ved Furubergjordet som er et etablert boligområde bestående av eneboliger, rekkehus og leiligheter. Området er å betrakte som barnevennlig og rolig. Området byr på mange gode aktivitetsmuligheter og har kort veg til skoler og barnehager. Mjøsa ligger kun en kort gåtur unna med badestrender og turstier. Her kan du enten vandre langs Mjøsa mot Domkirkeodden, Koigen og Hamar sentrum, eller mot Jessnes og Fiskehytta ved Fagervik.
  Forøvrig veldig gode turmuligheter i Furuberget. Kort veg til bussholdeplass med muligheter for kollektivtransport. Her kan du ta deg videre rundt i Hamar og inn til sentrum. Furuberget barnehage ligger ca.1 km unna boligen og ca.300 meter til Blåveisen barnehage. Til Vestenga barnehage er det 500 meter.
  Til Presterud skole er det 600 meter. Til Storhamar skole er det ca. 1,7 km. Til Wang ung er det en liten gåtur på ca. 15 minutter. Ajer ungdomsskole ligger ca.2,7 km unna boligen. Hamar katedralskole ligger ca. 2,8 km unna.
  Avstand til byen er cirka 3 kilometer. Flere butikker i nærheten, samt Storhamarsenteret og Maxi storsenter. Godt fritidstilbud med fotballbaner på Prestrud, ishockeybane i CC-Amfi og håndballbane i Boligpartner Arena, samt i Prestrud hallen. Ved ishockeyhallene finnes også treningssenter.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS.
  Opprinnelig byggegrunn av jord -/morenemasser. Synlig tettesjikt over terreng av grunnmursplast. Ikke benyttet topplist. Grunnmur av støpt og armert Multimur. Kjellergulv av støpt betong.
  Taktekking av betongtakstein. Undertak av sutaks-plater. Vindskier, isbord og utstikk i gavler og raft av treverk. Besiktiget fra bakkenivå. Taktekkingen over inngangspartiet er fra 2020. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Bygningsdelene for inngangspartiet er fra 2020. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret. Utvendige fasader med trepanel. Utvendige fasader ble malt i 2020. Saltak takkonstruksjon av prefabrikkerte Atakstoler. Store deler av takkonstruksjonen er uten kontrollmuligheter. Malte og lakkerte trevinduer med 2-lags isolerglass fra 1987, 1988 og 2020. Malte balkongdører med 2-lags isolerglass fra 1987, 2018, 2019 og 2020. Heltre ytterdør med klare glassfelter fra 2020.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
  på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
  Nedløp og beslag: Takrenner har punktvise lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Utvendig veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
  Utvendig takkonstruksjon på loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
  Vinduer: Det er påvist ast enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
  Utvendig dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist rundt innsettingsdetaljer.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
  Innvendige overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Økt grad av slitasje gjelder parkettgulv fra opprinnelig byggeår, samt riper i gulv i loftplanet.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist knirk i deler av etasjeskillet i hovedplanet.
  Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
  Innvendig pipe og ildsted. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann.
  Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

  Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Grunnmuren er en Multimur. Grunnmuren er særlig
  fuktutsatt konstruksjon og har høy skadefrekvens
  Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. En av dørene i sokkeletasjen tar nedi gulvet.
  Sluk, membran og tettesjikt på bad/toalettrom: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Dette gjelder overflater fra byggeåret (ikke våtromsplater fra 2020).
  Ventilasjon på bad og toalettrom: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Det er for lite styrt tilluftsventilering av badet.
  Overflater gulv på bad og toalettrom. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme
  vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
  Sluk, membran og tettesjikt på bad/toalettrom. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på memranløsningen.
  Ventilasjon på bad og toalettrom: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Det er for lite styrt tilluftsventilering av badet.
  Vannledninger. Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i rør- system. Aldersvurderingen gjelder KUN for kobberrørene fra
  opprinnelig byggeår
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Aldersvurderingen gjelder KUN for avløpsrørene fra
  opprinnelig byggeår.
  Elektrisk anlegg: Tre-faset elektrisk anlegg. Sikringsskap med strømmåler, hovedsikring 3x63A og jordfeilautomater for 16 kurser. Åpent og skjult spredenett. Varmekabler på enkelte rom. Panelovner på enkelte rom. Noe inn og utvendig belysning.
  Tomteforhold: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Grunnmur og fundament: Grunnmuren har sprekkdannelse.
  Tomteforhold. Utvendige vann og avløpsledning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Våtrom: Fukt i tilliggende konstruksjoner på vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist
  andre avvik i våtsonen.


  Tilbygg/modernisering:
  2012: Pusset opp badet i sokkeletasjen
  2017: Montert ny kjøkkeninnredning
  2020:Tilbygget nytt inngangsparti. Tilbygg Innredet loftplanet
  Pusset opp badet i hovedplanet. Malt/overflatefornyet vaskerommet (ikke
  skiftet ut opprinnelig overflater) Montert nye innvendige trapper. Pusset opp flere innvendige overflater i eierperioden. Montert luft-til-luft varmepumpe
  Montert 3 nye balkongdører og 1 nytt vindu. Byttet innmaten i sikringsskapet, samt diverse oppgradering er el.anlegget. Montert flere nye innerdører.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Totalt: Bra/P-rom - 193m²/185m²
  Loftplan: Bra/P-rom - 28m²/28m²
  Enebolig hovedplan: Bra/P-rom - 86m²/86m²
  Enebolig sokkeletasje: Bra/P-rom - 79m²/71m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Loftplan: Stue og kontor.
  Hovedplan: Vindfang, gang, trapperom, stue, spisestue, kjøkken, bad, toalettrom og soverom. (tv -stue)
  Sokkeletasje: Gang, trapperom, bad, toalettrom, vaskerom, 3 soverom og omkledningsrom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Jacuzzi medfølger ikke i handelen
 • Elektrisitet:
  Luft-til luft varmepumpe
  Elektriske varmekabler
  Panelovner

  Vedfyring
  Peisovn
 • Eiertomt på ca.567 m². Tomten er opparbeidet med plen. Beplantning av planter/bed og busker/trær. Eiendommen er delvis innhegnet med hekk.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 1.104.958,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3.977.847,- per 31.12.2020
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 24.829,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.
  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1135,-.
  Forbruk vann: Kr 33,49,- per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 40,44- per kubikk.
  Renovasjon: Kr 3.540,-. (Middels beholder)
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 775,-. ( 1 pipeløp årlig)
  Eiendomsskatt: kr 11.000,-. (2021 sats)

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for bruksendring av loftetasje og kjeller fra sports/disponibelt rom til soverom og oppføring av tilbygg som større gang og trapp, terrasse/platting med takoverbygg på eiendommen i 2022. Det er ikke utstedt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for øvrige byggedeler.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2008, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2028.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  Dagboknr. 101322, tinglyst den 29.02.1988. Gjelder bestemmelser om bebyggelse og vann og kloakkledninger med flere bestemmelser.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for del av Furuberget gård med ikrafttredelse 09.04.1986.
  Reguleringsformål for eiendommen er boliger.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030 med ikrafttredelse 30.05.2018 hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.
  Eiendommen ligger i hensynsone H330_gjeldende radon og H220_gjeldende gul støysone og hensynsone H410_gjeldende krav vedrørende infrastruktur.
  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiløer innenfor byvekstgrensen med ikrafttredelse 31.08.2011.
 • Gnr. 1 Bnr. 5545 i Hamar kommune
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpstilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Pkt. 2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  - Ja. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats og dugnad.
  Bad underetasje pusset opp i 2012. Utført av Hamar Flis og bad. Bad i 1.etasje er pusset oppi 2020 av huseier.

  Pkt. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet.
  - Ja. Membran oppgradert i samsvar med 2012 krav.

  Pkt.5. Kjenner du til om det er/har vært problender med drenering/fuktinnsig, øvrig fukt eller fukt merker i underetasje/kjeller?
  - Ja, har vært fuktmerker på gulv i bod, hadde en lekkasje på utekran. Er tørket opp.

  Pkt. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
  - Ja, sprekk mellom brannmur og pipe, dette er reparert.

  Pkt. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  - Ja, noe knirk i gulv.

  Pkt. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Oppgrader el anlegg på bad og kjøkken ved oppussing av El Montasje. Øverland AC/DC Har byttet innmat i
  sikringsskap og lagt strøm på 2 etasje. Egeninnsats med kabeltrekking.

  Pkt. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja, gikk over og sjekket ved oppussing og bytte av skap.

  Pkt. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Bygget ut inngangsparti og gang. Arbeid er utført av GL Bygg og egeninnsats.

  Pkt. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
  - Bruksendret loft og deler av kjeller for mer oppholdsrom.

  Pkt.18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
  - Søknadspliktig og godkjent av Hamar kommune.

  Pkt. 21. Er det foretatt radonmåling?
  - Ja. Ble målt etter bygging ved tiltak fra kommune. Ga ikke utslag.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr 52.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Fredrik Amrud Solheim
  Malin Stensby
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev