aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Briskebyvegen 2

Sjarmerende og vakker eiendom sentralt i Hamar. Idyllisk og skjermet hage. Uthus, anneks og drivhus i hagen. Må sees!

 • BRA 157 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER151 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 851 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 910
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 118 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT474 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 700 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  135 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  151 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 851 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til Briskebyvegen 2!

Denne idylliske plassen kan nå bli din! Her vil du kjenne på bylivet i Hamar, samtidig som du bor i en skjermet og idyllisk hage. Boligen er oppført i 1910 og anses som særegen for bymiljøet i Hamar. Mye av det originale preget er ivaretatt med robuste tregulv, smårutete vinduer og god takhøyde. Eneboligen er jevnlig vedlikeholdt. I 1. etasje er det vindfang, hall, stue og kjøkken med spisestue. I 2. etasje finner du de 3 soverommene og bad. I tillegg består eiendommen av et uthus oppført i 1910 med et bruksareal på 30 m², samt et anneks antatt oppført i 1990 med et bruksareal på 12 m². Hagen byr på flere fine opparbeidede uteplasser og gode muligheter for å skape din drømmehage!

Merk deg dette:
En sjeldenhet i Hamar sentrum
Svært frodig og idyllisk hage med flere sitteplasser
Originalt uthus med godt med lagringsplass
Hyggelig anneks i hagen
Kort veg til jernbane, sentrum og Mjøsa

Vi ønsker deg velkommen til en hyggelig visning!
Romslig hall med trapp til 2. etasje og kjeller

Briskebyvegen 2, Innlandet

 • Velkommen til Briskebyvegen 2
  Når du kommer inn bak porten åpner en skjult oase seg. Her møter du en velholdt hage som bugner av blomsterbed, busker og trær. Hagen er godt skjermet bak støyskjerm og all beplantningen. Det er etablert flere hyggelige uteplasser med både steinheller og terrasseplattinger. Drivhuset gir gode muligheter for å dyrke grønnsaker selv. På baksiden av huset ligger inngangspartiet med en liten trapp opp til vindfanget. Videre kommer du inn i en romslig hall og trapperom til 2. etasje. Her er det etablert en sofakrok under trappen og ellers plass til garderobeløsning eller annet ønskelig.

  Stue
  Stuen er lys og trivelig med store vinduer som slipper godt med lys inn og gir fint utsyn til hagen. De robuste tregulvene setter sitt preg på rommet. Her er det plass til sofagruppe bokhyller og andre ønskelige møbler. Rommet har en murt peis som skaper både hygge og varme.

  Kjøkken og spiseplass
  Videre fra stuen ligger spiseplassen og kjøkkenet. Det samme tregulvet strekker seg fra stuen og gir en fin helhet til etasjen. Her er det god plass til et romslig spisebord som skaper en sosial sone. Det er montert en Jøtul vedovn ved spiseplassen.

  Kjøkkenet har en eldre innredning med over- og underskap med heltre og laminerte skrog med malte, glatte fronter. Benkebeslag med 2 kummer og ett-greps blandebatteri. Forøvrig benkeplate i heltre. Det er plass til frittstående komfyr, kjøleskap og smal oppvaskmaskin. I benkeryggen bak komfyren er det påsatt fliser. På veggen mot gangen er det en innebygd hylle som er både praktisk og dekorativ.

  Soverom
  Det er 3 soverom i boligen, alle beliggende i 2. etasje. To av rommene har vinder fra to sider som gir rommene en lys og luftig atmosfære. Det største rommet har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Det er montert garderobeskap i rommet. De to andre rommene har plass til seng, garderobeskap, skrivebord og andre ønskelige møbler.

  Baderom
  Badet er oppgradert i 2010 som egeninnsats. Det har flislagte vegger og gulv. Gulvet har elektriske varmekabler. Rommet er utstyrt med dusjkabinett, gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredning med underskap med heldekkende servant og ett-greps blandebatteri. I overkant av servanten er det speilskap.

  Anneks
  Annekset er antatt oppført i 1990 og har fungert som en skrivestue for tidligere eiere*. Dette er en fint sted å kunne trekke seg tilbake. *Se punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  Uthus
  Uthuset er oppført samtidig som boligen i 1910. Det går over to plan og har god plass til oppbevaring i begge etasjene.
 • Briskebyvegen 2 er en del av sju boliger som omtales som "De syv søstrene" med en sentral beliggenhet i Briskebyen. Boligene ble oppført tidlig på 1900-tallet og er særegne for byen og området. Boligen er godt skjermet med støyskjerm, hage og rikelig med beplantning som gjør hagen til en egen liten oase midt i byen.

  Eiendommen har en svært sentral beliggenhet med kun noen hundre meter til Hamar jernbanestasjon som har hyppige avganger til både Oslo, Oslo Lufthavn, Trondheim og Elverum. Videre i samme retning finner du sentrum med en rekke hyggelige butikker og spisesteder. I sentrum er det også en flott lekepark som er populær for barna og Hamar kulturhus som huser bibliotek, kino og scene hvor det arrangeres en rekke konserter og forestillinger året igjennom.

  Det er også kort veg ned til Mjøsa hvor du i sommerhalvåret finner serveringsteder ved Mjøsfronten og Brygga Bar. Videre ligger Koigen med blant annet badestrand, basketballbane, sandvolleyball og skateanlegg. Herfra er det fine turstier lang Mjøsa ut mot Domkirkeodden, Hamar vest og Jessnes.

  CC Hamar, som er et av Innlandets største kjøpesenter ligger en knapp kilometer fra boligen. Du har også CC Mart'n med blant annet dagligvarebutikk, apotek, Vinmonopolet og frisør, som ligger ca. 750 meter fra eiendommen.

  For de minste barna er det ca. 450 meter til Hamarbarnehagen og til Briskebyen Montessori barnehage er det kun 350 meter. Nærmeste barneskole er Rollsløkken og hit er det ca. 1,3 kilometer. Børstad ungdomsskole ligger ca. 1.8 kilometer fra boligen og til Hamar katedralskole er det ca. 3,5 kilometer. Til Steinerskolen på Hedmarken er det ca. 2,2 km.
 • Opprinnelig byggegrunn av jord-/morenemasser. Dreneringen er fra byggeåret. Ikke synlig tettesjikt over terrenget. Grunnmur av murte gråsteiner. Kjellergulv av betong. Eiendommen ligger i et svakt skrånende terreng. Naturgitt med interne fallforhold på tomten. Utvendige avløpsrør av sement. Montert innvendig strømpe (Flagstad-prinsippet) i 2005. Utvendige vannledninger av kobber. Tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.
  Taktekking av tegltakstein. Undertak av folie. Besiktiget fra bakkenivå. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret. Utvendige fasader med bordkledning. Saltak konstruksjon av plassbygde taksperrer. Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 1977, 1978 og 1997. Malt ytterdør med klart glassfelt. Plassbygde trelemmer/dører til utvendig trappesjakt. Utvendig trapp med konstruksjoner, spaltegulv, rekkverk og håndlist av treverk.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS:

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det ikke gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Nedløp og beslag - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Veggkonstruksjon - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
  Takkonstruksjon/loft - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Konstruksjonene har skjevheter. Undertaket er misfarget. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Symptom på skadedyr er observasjoner av muselort.
  Vinduer - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
  Utvendige dører - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
  Utvendige trapper - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konstruksjonene har skjevheter.
  Innvendige overflater - Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
  Radon - Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Pipe og ildsted - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast stein har sprekker. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. For kort avstand hva gjelder gnistsikringen foran etasjeovnen i loftplanet.
  Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Innvendige dører - Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Overflater gulv på bad - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
  Sluk, membran og tettesjikt på bad - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
  Sanitærutstyr og innredning - Det er påvist skader på innredning.
  Ventilasjon på bad - Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. «Spalte» mellom dørkarm og dørblad er ikke nok tilluft.
  Overflater og innredning på kjøkken - Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
  Avtrekk på kjøkken - Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt.
  Vannledninger - Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør.
  Avløpsrør - Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Ventilasjon - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  Varmtvanntank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
  Byggegrunn - Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  Grunnmur og fundamenter - Innsiden av grunnmuren har misfarging. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det er registrert løs puss på muroverflater.
  Utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Rom under terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
  Elektrisk anlegg - Eldre anlegg uten dokumentasjon. Mangler tettinger for kursene 12, 13 og 14. Anbefaler derfor tilsyn/teknisk gjennomgang.
  Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
  Terrengforhold - Terreng faller inn mot bygning. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
  Takkonstruksjon/loft - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Konstruksjonene har skjevheter. Undertaket er misfarget. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Symptom på skadedyr er observasjoner av muselort.
  Vinduer - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
  Utvendige dører - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
  Utvendige trapper - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konstruksjonene har skjevheter.
  Innvendige overflater - Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
  Radon - Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Pipe og ildsted - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast stein har sprekker. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. For kort avstand hva gjelder gnistsikringen foran etasjeovnen i loftplanet.
  Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Innvendige dører - Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Overflater gulv på bad - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
  Sluk, membran og tettesjikt på bad - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
  Sanitærutstyr og innredning - Det er påvist skader på innredning.
  Ventilasjon på bad - Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. «Spalte» mellom dørkarm og dørblad er ikke nok tilluft.
  Overflater og innredning på kjøkken - Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
  Avtrekk på kjøkken - Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt.
  Vannledninger - Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør.
  Avløpsrør - Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Ventilasjon - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  Varmtvanntank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
  Byggegrunn - Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  Grunnmur og fundamenter - Innsiden av grunnmuren har misfarging. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det er registrert løs puss på muroverflater.
  Utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Det gjøres oppmerksom på at boligen med uthus er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommune har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.
 • Totalt: Bra/P-rom - 157m²/118m²
  1. etg: Bra/P-rom - 63m²/63m²
  2. etg: Bra/P-rom - 55m²/55m²
  Kjeller: Bra/P-rom - 39m²/0m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg: Vindfang, gang/trapperom, stue, spisestue og kjøkken.
  2. etg: Gang/trapperom, bad og 3 soverom.

  Uthus: Bra/P-rom - 30m²/13m²
  Anneks: Bra/P-rom - 12m²/12m²

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vedfyring:
  Vedovn av type Jøtul montert i spisestue.
  Åpen peis med murt omramming i stue.
  Etasjeovn av type Hamar Jernstøberi i gang i 2. etg.

  Elektrisitet:
  Varmekabler i gulv på bad
  Panelovner i enkelte rom
 • Eiertomt på ca. 474 m². Skjermet og inngjerdet tomt. Svært pent opparbeidet tomt med plen og steinheller flere steder. Opparbeidet terrasseplatting. Ellers består eiendommen av trær, blomsterbed, busker og andre prydvekster.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Noe av tomten er benyttet til en liten biloppstillingsplass utenfor gjerdet på eiendommen. Denne egner seg kun for en liten bil. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene. Det er felles privat stikkledning med eiendommen i Briskebyvegen 4.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 847.305,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3.050.296,- per 31.12.2020
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 12.674,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at fakturert beløp for vann og avløp var svært lavt i 2021. Det må derfor påregnes høyere kostnad til vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1.135,-.
  Forbruk vann: Kr 33,49,- per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 40,44,- per kubikk.
  Renovasjon: Kr 3.540,- (middels beholder - 140 liter).
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 524,- (feiing 1 pipeløp hvert 4 år).
  Eiendomsskatt: kr 8.609,-

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for ombygging/utbedring av boligbygg i 1979. Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for øvrig bygningsmasse.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen fra eneboligen fra 1978. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk. Det er mottatt byggetegninger for uthuset fra 1910, men rommene er ikke definert. Det er ikke mottatt byggetegninger for annekset. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak for disse byggene. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2021, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2041.

  Feiing ble utført siste gang i 2015. Det skulle vært utført i 2019, men det ble ikke gjennomført. Tilsyn ble sist gang utført i 2020, uten pålegg om utbedringer. Det ble anmerket at slukkeutstyr mangler service/vedlikehold. Selger opplyser å ha kjøpt nytt brannslukningsapparat i 2022. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 900189, tinglyst den 01.07.1904. Gjelder rettigheter iflg. skjøte. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Bestemmelse om gjerde. Dokumentet er innhentet, men svært vanskelig å lese/tolke.
  Dagboknr. 100512, tinglyst den 01.02.1968. Gjelder skjønn. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Dokumentet er forsøkt innhentet av Statens Kartverk, men de opplyser å ikke ha dokumentet.
  Dagboknr. 106560, tinglyst den 22.08.1977. Gjelder rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelser om verneverdi eiendom. Eiendommen er den del av et kvartal med likeartede bygninger. Det ble vurdert om husene skulle bli erklært verneverdig og om flere instanser hadde interesse for å delta i rehabiliteringen av husene. Dette vil kunne føre til restriksjoner av friheten til å gjennomføre egne ønsker/endringer av byggene.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av eldre reguleringsplan for et område begrenset av Brugata/Andreas Sæhlies gate/Andreas Pedersens gate/Stangevegen og St., fra 1977. Reguleringsformål for eiendommen er boliger og bevaringsområde.

  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Hamar kommune 2018-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse med bevaring. Eiendommen ligger innenfor område med bevaring av kulturmiljø med hensynsonenavn H570 og båndlegging etter lov om kulturminner med hensynsonenavn H730. Eiendommen ligger innenfor gul og rød støysone med hensynsonenavn H220 og H210, hensynsone H330 for radon, hensynsone H410 for krav vedrørende infrastruktur og hensynsone H390 for annen fare.

  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen, fra 2011. Eiendommen er kategorisert i verneklasse 2 med bestemmelse om miljøkvalitet, estetikk, natur, landskap og grønnstruktur. Den ligger under båndlegging for regulering etter pbl. med hensynsonenavn H710_10. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for sørøstre bydeler, fra 2007, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligområde. Eiendommen ligger under båndlegging etter lov om kulturminner for bevaring.

  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Hamar sentrum som er under arbeid. Det er foreløpig laget et planforslag for den nye kommunedelplanen.

  Eiendommen er en del av 7 liknende boliger som blir kalt for "De syv søstrene". Ifølge kulturminnerapport mottatt av Riksantikvaren er område kategorisert som et kulturmiljø av nasjonal interesse. Kulturmiljøet er fredet. Selve eiendommen er SEFRAK-registrert, men ikke fredet etter Kulturminneloven. Det er likevel restriksjoner for hva man kan få gjøre med eiendommen/bygningsmassen. Ønsker man å gjøre endringer må dette søkes særskilt.

  Området Espern som ligger sør for eiendommen skal de nærmeste årene bygges ut. I den forbindelse vil det bli etablert et nytt kryss i Stangevegen/Brugata og ført ny bru videre over jernbanesporene. Utbyggingen av krysset og broen har startet og er planlagt å være ferdigstilt innen utgangen av 2023. Stangevegen er frem til ca. august 2023 stengt for trafikk. Det skal også etableres ny gang- og sykkelveg langs Stangevegen. Dette arbeidet vil tidvis medføre høy støy, byggeaktivitet og anleggstrafikk. Videre må det påregnes anleggstrafikk og byggestøy i forbindelse med utbyggingen av området på Espern.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligen ligger i et område med hyppig/ekspansiv utvikling og at eksisterende regulerings- og kommuneplaner er i stadig endring. Det må derfor påregnes endringer i områdebildet over tid og som ikke er kjent per i dag.
 • Gnr. 1, bnr. 409 i Hamar kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Punkt 1: Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Det var en mindre lekkasje i 2019 på grunn av tett sluk. Det ble skiftet sluk og ny membran rundt sluket.
  Punkt 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Badet ble renovert av kyndige venner for ca. 12 år siden, men elektrikerarbeidet ble utført av et firma. Husker ikke av hvem.
  Punkt 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja, rundt sluket senest i 2019.
  Punkt 3: Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? - Ja, bare den lekkasjen som er nevnt over.
  Punkt 4: Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun av faglært. Det var brudd på kloakken like etter at jeg kjøpte huset. Trolig hadde røtter fra et stort lønnetre forårsaket brudd på kloakkrøret. Det ble da lagt inn såkalt strømpe i røret. For noen år siden (10-12 år siden kanskje) var det et brudd på felles stikkledning for vann (felles med naboen i Briskebyvegen 4). Dette ble reparert av en som heter Jens Petter Sidelmann. Kostnadene var ikke veldig høye og en del ble dekket av forsikringen. Tror det var Flagstad som gjorde arbeidet med kloakken. Og at kommunen kanskje tok seg av arbeidet med stikkledning for vann. Regningen kom fra en som heter Jens Petter Sidelmann.
  Punkt 6: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Ikke etter at taket ble skiftet for ca. 10- 12 år siden. Da ble noen skader reparert, og det ble isolert, lagt ny papp, nye sløyfer og lekter, ny teglstein og nye renner og beslag. Arbeidet ble utført av et firma som heter Molu Bygg i Hamar.
  Punkt 8: Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Det er har vært små sprekkdannelser i muren i gangen. Her er det pusset/lagt inn murpuss i senere tid, men det er ikke noe problem med fyring eller røyk. Det er skjeve gulv i uthuset. I bolighuset er skjevhetene minimale husets alder tatt i betraktning.
  Punkt 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av faglært. Se tidligere beskrivelse av tak. Arbeid utført av Molu Bygg, skiftet tak for 10-12 år siden.
  Punkt 19: Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? - Det skal bygges bro fra lyskrysset Brugata-Stangevegen og over til Espern. Dette arbeidet er så vidt påbegynt. Det berører ikke eiendommen her direkte, annet enn at de bygger ny og bedre støyskjerm i Stangevegen. Jeg viser til reguleringsplan som beskriver prosjektet.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kirsten Stabel
Katrine Bakken Larsen

Megler

Katrine Bakken Larsen

40 48 47 99

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev