aktiv-eiendomsmegling

Pent rekkehus over to plan med fin beliggenhet ved Bekkesvea - Tre soverom - Mjøsutsikt - Garasjeplass.

 • 3 950 000
 • BRA 104 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 950 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 406 601
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 977
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 103 m²
 • ANDEL FELLESGJELD447 669
 • FELLESKOST./MND6 324
 • TOMT11 316 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 3 950 000,- (Prisantydning)
  447 669,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 397 669,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 406 601,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Delfinen 13 B!

Vi har gleden av å presentere Delfinen 13 B som ligger i barnevennlige og fine omgivelser ved Holsjordet på Hamar vest. Leiligheten går over to plan og har en tidsriktig og pen standard. 1.etasje inneholder vindfang, gang, stue, kjøkken, toalettrom og bod. I 2.etasje ligger leilighetens tre soverom og badet. Fra eiendommen er det kort avstand til dagligvare, barnehager og skoler samt flotte turområder langs Mjøsa og i Furuberget.

Merk deg dette:
•Familievennlig og lettstelt leilighet
•Kjøkken og bad fra 2019
•Fine uteplasser med Mjøsutsikt
•Garasjeplass medfølger leiligheten
•Attraktiv og barnevennlig beliggenhet

Velkommen til en hyggelig visning!

Leilighetens innhold:
1.etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, toalettrom, innebod/teknisk rom og to uteboder.
2.etasje: Gang/trapperom, bad og tre soverom.

Uinnredet loft lagt med plank for lagringsplass.

Delfinen 13 B, Innlandet

 • Velkommen
  Internveger belagt med belegningsstein tar deg frem til leiligheten. Leiligheten har trappefri adkomst og det plass for utemøblement ved inngangspartiet. I gangen er det gode muligheter for å kunne henge fra seg yttertøyet.

  Stue
  Stuen har fint lysinnslipp og lyse overflater som skaper en luftig romfølelse. Det er gode møbleringsmuligheter for sofagruppe og TV-møblement. Vendt mot kjøkkenet er det plass for spisebord. Fra stuen er det utgang til sørvest-vendt terrasse med direkte adkomst til hagen.

  Kjøkken
  Pen kjøkkeninnredning av type Ikea som består av over-, under- og høyskap med fyllingsfronter og laminerte skrog. Heltre benkeplate og enkel kum med liten skyllekum og ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.

  Soverom
  Leiligheten har tre soverom, alle i 2.etasje. Hovedsoverommet har plass for dobbeltseng og nattbord, i tillegg til garderobeløsninger i ene hjørnet. Fra hovedsoverommet er det utgang til sørvest-vendt balkong. De andre soverommene har tidløse overflater og gode innredningsmuligheter for seng, nattbord og oppbevaringsmøbel.

  Bad og toalettrom
  Badet ligger i 2.etasje og har våtromsplater på veggene og belegg på gulvet. Det er elektriske varmekabler i gulvet. Baderomsinnredningen har skuffer med glatte fronter, heldekkende servant og speilskap med lyspunkter. Dusjvegger og vegghengt dusjbatteri, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

  Benkeplate over vaskemaskin/tørketrommel på bad og skap til ''venstre'' følger ikke med i handelen.

  I 1.etasje har leiligheten eget toalettrom. Toalettrommet har våtromsplater på veggene og belegg på gulvet. Det er utstyrt med innredning, speilskap og vegghengt toalett.
 • Borettslagets eiendom ligger sentralt ved Bekkesvea, vest for Hamar sentrum i etablert område med variert bebyggelse. Det er ca. 3 km til Hamar sentrum med alt av butikker, restauranter, kino og forskjellige kulturtilbud for yngre og eldre. Det er gode kollektive transporttilbud med hyppige avganger til sentrum. Togforbindelse i østre delen av sentrum med avganger til Oslo Lufthavn, Lillehammer og Trondheim.

  Tur- og rekreasjonsområdene langs Mjøsa er populære både til fots og med sykkel. Furuberget friområder kan by på turstier om sommeren og lysløype om vinteren. Ca. 2 km til Maxi Kjøpesenter med et godt utvalg av butikker, spisesteder og servicefunksjoner. Ca. 1,5 km til Storhamarsenteret. Rema 1000 Storhamar ligger kun 10 minutters gåavstand unna leiligheten.

  Til Hamar gård- og familiebarnehage er det ca. 3 minutters gangavstand fra boligen. Til Ajer barnehage er det ca. 1 km. For de eldre barna ligger Prestrud skole og Greveløkka skole ca. 1,4 km unna. Ajer ungdomsskole ligger ca.1,2 km unna og Hamar katedralskole ligger ca. 900 m unna.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS.

  Rekkehus oppført i 1977. Plate på mark av støpt betong i 1.etasje. Etasjeskillere av trekonstruksjoner i 2.etasje. Vinduer med 2-lags isolerglass, fra 1998 og 2007. Balkongdører med 2-lags isolerglass, fra 1998. Terrasse i 1. og 2.etasje med konstruksjoner, spaltegulv, rekkverk og håndlist av treverk. Inngangsparti i 1.etasje med belegningsstein i terrenget.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Utvendig - Vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er noe utett mellom enkelte vinduer og vinduskarm.

  Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.

  Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.

  Våtrom - Overflater gulv: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det ligger igjen noe vann rett foran slukrennen.

  Spesialrom - Overflater og konstruksjon: Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

  Tekniske installasjoner - Vannledninger: Det er irr på rør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Avvikene gjelder rørføringene fra opprinnelig byggeår.

  Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Avvikene gjelder rørføringene fra opprinnelig byggeår.

  Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Tre-faset 230 volt elektrisk anlegg. Sikringsskap med strømmåler, hovedsikring 3x40A, overspenningsvern
  og jordfeilautomater for 12 kurser. Både åpent og skjult spredenett.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

  Innvendig - Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens
  forskriftskrav til rekkverk i trapper.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 104 m² / 103 m².
  1.etasje: Bra / P-rom - 52 m² / 51 m².
  2.etasje: Bra / P-rom - 52 m² / 52 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken og toalettrom.
  2.etasje: Gang/trapperom, bad og tre soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Følgende vil også følge boligen:
  Fryser og hyller i utebod.
  Blå utepotte ved inngangsdør.
  Sandkasse i hagen.
  Hvite kommoder på hovedsoverom.
 • Elektriske varmekabler på badet.
  Panelovner på enkelte rom.
  Gulvvarme i 1.etasje (vindfang, stue og kjøkken).
  Elektriske varmekabler på toalettrom i 1.etasje.
 • Felles eiertomt for borettslaget på ca. 11 316,3 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.
 • Egen garasjeplass i felles garasjeanlegg. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder eller langs tilstøtende gater.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • OBOS Innlandet avd. Hamar
  Tlf. 22 86 55 00
 • Andelen er en del av Delfinen Borettslag (org.nr. 950.133.805), bestående av totalt 21 andelsleiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr 509.882,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2021 kr 630.129,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Borettslaget har installert felles brannvarslingsanlegg i 2022.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er lov å holde hund i borettslaget. Anskaffelse av hund meldes til styret. På borettslagets område skal hunden føres i bånd. Hundeholdet skal ikke være til sjenanse for beboerne i borettslaget. Eventuelle klager behandles av styret.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige skadeforsikring med polisenummer 87988387. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig: Kr 778.455,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: Kr 2.802.437,- per 31.12.2020.
 • Per 09.06.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 6.324,-. Av disse går ca. kr 933,- til renter på fellesgjeld, ca. kr 921,- dekker avdrag på fellesgjeld, mens ca. kr 4.470,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, kabel-tv/internett, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mottatt oppstilling fra forretningsfører hvor renter og avdrag er spesifisert. Meglerforetaket har derfor måtte foreta en omtrentlig beregning av disse ved bruk av lånekalkulator. Dette kan medføre noe avvik.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld: Kr 447.669,- pr. 01.06.2022.
  Andel fellesformue: Kr 31.056,- pr. 31.12.2021.
 • Lånenr: OBBK03-98207871044
  Type: Annuitet
  Restsaldo: Kr 9.024.616,-
  Rest løpetid: 28 år, 0 mnd.
  Term. per år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 2,50 %

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.

  Overnevnte opplysninger er hentet fra opplysninger fra forretningsfører, datert 09.06.2022.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.
 • Det ble utstedt ferdigattest for rekkehus - 3 leiligheter i 1977.

  Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for garasjerekken.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2015, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2035.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Boligen blir ikke rengjort før overtakelse.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Dagboknr. 104418, tinglyst den 10.06.1977. Gjelder rettigheter iflg. skjøte.

  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Aluvegen og Holsvegen, fra 1986. Reguleringsformål for eiendommen er gang-/sykkelvei.
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Ajer Gård - et område begrenset av Aluvegen, Vognvegen og Vold Gård, fra 1984. Reguleringsformål for eiendommen er boliger og turvei. Eiendommen omfattes også av reguleringsplan for Hamar vest felt G, fra 1977. Reguleringsformål for eiendommen er konsentrert småhusbebyggelse.
  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Hamar kommune (2018-2030), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse, veg og grønnstruktur. Eiendommen ligger i henynssone H370 gjeldende høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabler).
 • Andelsnr. 13412 Orgnr. 950133805 i Hamar kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.

  Eiendommen overleveres i ryddet stand, men uten at denne er rengjort.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Punkt 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja, kun av faglært. Bad 2. etg totalrenovert og utvidet i 2019. Toalettrom 1. etg totalrenovert 2020. Vikingbygg har gitt 10 års garanti på jobben. Arbeid utført av Vikingbygg AS (med Svensgaard Installasjon AS og GK Rør).

  Punkt 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Baderomsplater og våtromsbelegg.

  Punkt 4. Kjenner du til feil eller om det har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  Ja, kun av faglært. Drypping fra rør i nyinstallert vask på kjøkken i 2019. Utbedret av installatør. Arbeid utført av GK Rør Elverum (via Vikingbygg AS).

  Punkt 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Små skjevheter i gulv i 1. og 2.etg., ikke noe vi har lagt merke til i hverdagen.

  Punkt 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
  Under oppussing i 2019 avdekket vi eldre spor som indikerte at det har vært mus i bygningen. Etter vi kjøpte har vi ikke observert nye tegn på at det er mus i bygningen.

  Punkt 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, kun av faglært. Varmefolie under gulv i 1. etg., diverse nye stikkontakter, samt nye kurser til kjøkken/bad og spotlamper på bad i 2. etg. montert av Svensgaard Installasjon AS i 2019. Nytt sikringsskap i regi av borettslaget og Brumunddal Elektro i 2017. Arbeid utført av Svensgaard Installasjon AS (via Vikingbygg) / Brumunddal Elektro.

  Punkt 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja, kun av faglært. Ny takpapp på rekkehus/bod/garasje i regi av borettslaget 2020. Arbeid utført av Kvermo Tak AS.

  Punkt 26. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
  Sannsynligvis vil felleskostnadene justeres for generell prisvekst årlig.

  Punkt 27. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende?
  Tilfeller av mus på loft i noen andre rekker i borettslaget. Nærmeste nabo har opplyst at han enkelte vintre i løpet av
  siste 30 år har fanget 1-2 mus i felle på sitt loft.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld), ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 11.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Audun Kjørstad
  Kaia Kjørstad
Mattis Barmoen Andersen

Megler

Mattis Barmoen Andersen

91 51 33 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev