aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til E.J. Berghs veg 15c!

Praktisk og fin leilighet med sentrumsnær beliggenhet - 1 Soverom - Stor terrasse - Gode solforhold - Nær Mjøsa

 • 2 200 000
 • BRA 45 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING2 200 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 208 932
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 969
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 45 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT26 905 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 208 932,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder: Stue/kjøkken, gang, soverom og bad.

Bod på 8 kvm.
Entré

E.J.Berghs veg 15C, Innlandet

 • Velkommen inn!
  Du tar deg til leiligheten som ligger i 1. etasje via felles gang med heis og trapp. Inne i leiligheten er det entré med garderobeskap for oppbevaring av yttertøy.

  Stue
  Stue med plass til sofa og spisestue. Spisestuen får sin naturlige plass i tilknytning til det delvis åpne kjøkkenet. Her er det enkelt å møblere etter eget ønske.

  Fra stuen er det adkomst til en romslig balkong. Balkongen strekker seg langs hele leilighetens bredde og gir gode møbleringsmuligheter.

  Kjøkken
  Kjøkkenet er i delvis åpen løsning med stuen. Kjøkkeninnredning med overskap, underskap og skuffer. Fronter med dels speilfronter og dels glassdører. Laminert benkeplate, rustfri kum og opplegg for oppvaskmaskin. Varmtvannsbereder i hjørneskap under benkeplate. Kjøkkenventilator med kullfilter av ukjent alder.

  Soverom
  Leiligheten har et soverom med plass til seng, nattbord og garderobeskap.

  Bad
  Bad/vaskerom med våtromsbelegg på gulv, malt strie på vegg og malt betonghimling. Innredning i form av servant med underskap, dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin.

  Materialvalg i leiligheten:
  Gulv: Parkett og laminat.
  Vegger: Malte veggplater og malt betong.
  Himlinger: Malt betong.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet på Hamar Vest, med de viktigste servicefunksjonene like i nærheten. Her bor du godt uansett alder! Kun noen hundre meter fra utgangsdøren ligger Storhamarsenteret med blant annet dagligvarebutikk, post i butikk, apotek, bank m.m. Her finner du også den svært populære bydelskroa La Perla. Idrettsanleggene CC-Amfi og Boligpartner Arena ligger også rett i nærheten. Treningssenteret Espern Express ligger et par minutters gange unna.

  For dem som er glad i tur og friluftsliv har man både Furuberget og Mjøsa en liten spasertur fra leiligheten. Ved Mjøsa er det både flotte bademuligheter samt flere kilometer med turstier, både til Hamar sentrum og Brumunddal.

  Fra Storhamarsenteret går det bybuss til Hamar sentrum med flere avganger i timen. Hamar sentrum kan by på et rikt utvalg av kaféer, restauranter og shoppingmuligheter. Her har man også togforbindelse til Oslo og Trondheim med hyppige avganger. Hamar kulturhus har bibliotek, kino og en rekke konserter og forestillinger året igjennom. Her har man med andre ord det meste rett utenfor døren.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Boligbygg med flere boenheter fra år 1969.

  Takflatene er antatt tekket med papp eller folie. Taket er ikke besiktiget grunnet manglende adkomst. Yttervegger antatt i isolert bindingsverk. Yttervegg er kledd med liggende malt panel. Brannskillevegg mot naboleiligheter i betong. Flat takkonstruksjon. Malte trevinduer som er utvendig beslått med aluminium, i 3-lags isolerglass. Observert isolerglass fra 2013. Brann- og lydklassifisert ytterdør med kikkehull, antas fra byggeår. Terrassedør i malt tre, beslått med aluminium
  med 3-lags isolerglass. Adkomst til terrasse fra stue. Antatt fundamentert på betong direkte på terreng, men dette er ikke undersøkt da terrassen ligger ned på terreng og området under terrasse ikke er tilgjengelig for inspeksjon. Impregnert gulvkonstruksjon med impregnerte malte terrassebord. Beiset/malt rekkverk og skillevegg mot nabo. Himling i malt betong. Areal på ca. 20 m2 ved stue.

  Leiligheten har en innvendig bod på ca. 7,5 m2 med inngang fra fellesgang. Gulv av ubehandlet betong og enkle uisolerte delevegger kledd med stående panel, antatt fra byggår.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Tom Inge Jahnsen.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Skyvedørsgarderobe: Det er avvik: Skyvedørsblad går litt tungt/glir ikke tilstrekkelig i skinne.
  -Stue/kjøkken: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
  -Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  -Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  -Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt.
  .Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg i form av åpent ledningsnett er hovedsakelig fra byggeår. Sikringsskap i fellesgang er av nyere ukjent dato, med automatsikringer og 40A hovedsikring. Kursene er merket. Digital strømmåler montert i 2019.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
  -Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet er oppført med bakgrunn i forskrifter fra før 1997 og står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: BRA: 45 m²/P-rom: 45 m²
  Følgende rom inngår i primærareal:
  Stue/kjøkken, gang soverom og bad.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består av vannbåren varme.
  Vannbåren varme til radiatorer i stue og soverom fra byggeår. Sentral oppvarming for alle leilighetene.
 • Felles eiet tomt i borettslaget som er opparbeidet med plen og beplantning. Asfalterte parkeringsplasser og innkjøring.
 • Biloppstillingsplasser på felles parkering.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Forretningsfører: OBOS Innlandet avd. Hamar
 • Andelen er en del av Midtenga Borettslag (org.nr. 950 259 248 ), bestående av totalt 235 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr 715 813,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2021 kr 5 137 753,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

  Tiltak utført i 2021:
  Alle utgangsdører er skiftet.
  Lys i gangene er skiftet ut.
  Det er satt opp ladestasjoner på alle oppstillingsplasser og i garasjene. (Uten kostnad for
  borettslaget).
  Det er byttet ut målere på radiatorene.

  Planlagte tiltak 2022:
  Vedlikehold og skifting av garasjeporter.


  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.325,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Anskaffelse av husdyr må være godkjent av styret, og samtlige beboere i samme oppgang må være forespurt og ha gitt sin godkjennelse.
  Eget skjema fås hos styret.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 483 278 per 06.07.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 739 801 per 06.07.22
 • Per 12.07.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 3.635,-. Av disse går kr 393,- til á konto oppvarming, mens ca. kr 3.242,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold, kabel-tv, fyring/strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Det blir ingen økning i felleskostnadene for 2022.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 194.519,-
  Andel fellesformue kr 16.186,-
 • Långiver: Handelsbanken HANBA1-83987208239 A
  Lånets løpetid: 23 år 10 mnd.
  Rentebetingelser: 2,00 % flytende
  Terminer per år: 12
  Restsaldo: Kr 54.022.640,-
  Andel restsaldo: Kr 17.154,-

  Långiver: Handelsbanken HANBA2-83987208247 A
  Lånets løpetid: 23 år 2 mnd.
  Rentebetingelser: 2,00 % flytende
  Terminer per år: 12
  Restsaldo: Kr 5.339.359,-
  Andel restsaldo: Kr 277.085,-

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.

  Ovennevnte vilkår er hentet fra opplysninger fra forretningsfører, datert 13.07.2022
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).
 • Det ble utstedt ferdigattest for boligblokka mars 1970.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen, og dagens bruk samsvarer med disse.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):

  Dagboknr. 102150, tinglyst den 21.05.1968. Gjelder rettigheter iflg. skjøte. Gjelder bestemmelser om bebyggelse.

  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Reguleringsmessige forhold

  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Hamar vest fra 1968. Reguleringsformål for eiendommen er blokkbebyggelse. I denne planen grenser leiligheten til offentlig grøntareal og barnehage.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Hamar kommune 2018-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse, nåværende. I denne planen grenser leiligheten til friområde og boligbebyggelse.

  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Kommuneplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrense.

  Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger inne i alternativ sone/område for planlagt utbygging av dobbeltsporet jernbane. Inntil endelig valg av banetrasé er gjort, vil enkle tiltak og som ikke krever reguleringsplan kunne gjennomføres, med mindre tiltaket er innenfor 30-meterssonen til eksisterende bane (da må dette avklares med Bane NOR). Valg av banetrasé er en prosess under utredning og ny informasjon vil kunne komme etter at salgsoppgaven er utarbeidet (det vil si underveis i salgsprosessen). Man kan holde seg a jour i planprosessen ved å gå inn på www.banenor.no
 • Andelsnr. 15208 Orgnr. 950259248 i Hamar kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Nytt toalett av faglært, Vaktmester 1.
  -Feil eller utført arbeid/kontroll på vann/avløp i 2018 av faglært, Olimb Rørfornying.
  -Utført kontroll av el-anlegget av Elsikkerhet Norge.
  -Nytt rekkverk, ferdig 2021 av faglært, Th. Johansen & sønner.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en fastprovisjon på 35.500,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Tina Johansen Sæther
Kjetil Gustavsen

Megler

Kjetil Gustavsen

90 99 63 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev