aktiv-eiendomsmegling

Hamar Erik Werenskiolds veg 18B

Romslig og fin 3-roms leilighet i toppetasjen med balkong og flott utsikt - Garasjeplass - Nærhet til turområder.

 • 2 400 000
 • BRA 68 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 400 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 659 932
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 960
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 68 m²
 • ANDEL FELLESGJELD251 000
 • FELLESKOST./MND5 426
 • TOMT1 430 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 2 400 000,- (Prisantydning)
  251 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 651 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 659 932,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Fin 3-roms leilighet med god beliggenhet på Børstad. Leiligheten ligger sentralt og fint til med gangavstand til det du måtte trenge i hverdagen. Det er gode kollektive busstilbud rett ved leiligheten. Leiligheten ligger i byggets 4. etasje (toppetasjen) og inneholder entré, stue med utgang til balkong, kjøkken med spiseplass, 2 soverom og bad. Garasjeplass medfølger. Velkommen til en hyggelig visning.

Merk deg dette:

Arealeffektiv og god planløsning
2 romslige soverom
Praktiske garderobeløsninger
Sør-vestvendt balkong
En garasjeplass følger med leiligheten
Rolig og tilbaketrukket område

Velkommen til visning!

Erik Werenskiolds veg 18B, Innlandet

 • Velkommen
  Bilen kan du parkere i garasjen som følger leiligheten. Det er felles trappegang opp til leiligheten som ligger i 4. etasje. Her kommer du inn til en lys entré med gode omkledningsmuligheter tilknyttet praktisk garderobeløsning og plassbygd skap.

  Stuen og balkongen
  Lys og fin stue med plass til romslig sofagruppe, TV-møbler og andre ønskelige møbler. Fra stuen tar du deg ut til overbygd og sør-vestvendt balkong utstyrt med markise.

  Kjøkkenet
  Kjøkkenet er separat og med plass til kjøkkenbord. Innredningen består av over- og underskap med laminerte skrog og benkeplater. Belegg og belysning over benkeplate. Det er avsatt plass til frittstående hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap.

  Baderom
  Badet har flislagte vegger og flislagt gulv med elektriske varmekabler. Nyere servantinnredning med heldekkende servant, skuffer og speilskap. Forøvrig er badet utstyrt med gulvmontert toalett og nyere dusjkabinett. Opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel.

  Soverom
  Det er to soverom i leiligheten som begge ligger vendt mot baksiden av bygget og mot øst. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, i tillegg til den praktiske garderobeløsningen på ene siden. Det andre soverommet har plass til enkeltseng, kommode og skrivepult.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser
 • Leiligheten ligger på Børstad, ca. 2 km utenfor Hamar sentrum. Her bor du sentralt med kort veg til sentrum, samtidig som du har friområder like i nærheten. Nærmeste dagligvarebutikk er Coop Extra, ca. 300 meter fra leiligheten.
  Hvitveisen barnehage ligger ca. 300 meter fra leiligheten og til Rollsløkka barneskole er det ca. 400 meter. Børstad ungdomsskole ligger rett ved leiligheten. Ved ungdomsskolen ligger også et flott idrettsanlegg med både kunstgressbaner og løpebane. Fra leiligheten har man også umiddelbar nærhet til Børstadlunda med flott turområde for både liten og stor.

  Ca. 1 km fra leiligheten ligger CC Hamar med et rikt utvalg av butikker og spisesteder. Her er det noe for alle og enhver. Ytterligere én km i retning Mjøsa ligger sentrum i Hamar. Her er det en rekke kaféer og restauranter. I Hamar kulturhus finner du både bibliotek, kino og arena for en rekke konserter og forestillinger året igjennom. Hamar jernbanestasjon ligger også i sentrum med hyppige avganger både til Oslo, Elverum og Trondheim.
  Til Høgskolen i Innlandet campus Hamar er det ca. 1,5 km. Her finner du blant annet lærerutdanning, spill- og designfag, språkfag mv.
  Langs Mjøsa finner du et av Hamars beste uteområder. Her er det lange turstier som strekker seg hele vegen til Brumunddal. På vegen passerer man blant annet Koigen som er et yndet sted for barn og ungdom. Her er det en flott badestrand, skateanlegg, sandvolleyballbaner osv. Går man videre kommer man til Domkirkeodden og Jernbanemuseet, som gir påfyll av både historie og kultur.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Atle Tømta i Takst gruppen.

  Leilighetsblokk fra 1960 over fire etasjer med kjeller. Adkomst til leilighet via felles trappegang. Konstruksjoner i støpt betong og tre. Utvendig fasadeplater i aluminium. Saltak. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Ytterdør med brann/lydmotstand og kikkehull. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Adkomst via trapp.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2
  (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet TLR , vedlikeholdsplan e.l for fellesdeler i bygget.
  Innvendige overflater: Det er påvist fuktskader på overflater. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen unormale verdier. Gulv er feilmontert enkelte steder, endeskjøter er synlige ved fotlist enkelte steder. Noe gjenstående arbeid på laminatgulv med avsluttinger mot kjøkken og dører. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.
  Innvendige dører: Det er påvist andre avvik. Dør til bad bærer preg av bruksslitasje, men ivaretar funksjonskrav.
  Overflater og innredning på kjøkken: Kjøkkeninnredning har stor slitasjegrad og bærer preg av slitasje. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen unormale verdier.
  Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
  på innvendige avløpsledninger.
  Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på
  avløpsanlegg.
  Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende e.-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det gjøres oppmerksom på at det kun er nye overflater på badet, eldre membran og rør er gjenbrukt. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg unormale verdier ved dusjkabinettet.
  Kjøkken avtrekk: Det er registrert avvik med avtrekk. Ikke tilfredsstillende avtrekk. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

  Tilbygg / modernisering opplyst av selger:
  1991 Balkonger
  2004 Nye tak
  2016 Nye garasjer
  2018 Rørfornyeing utført av Olimb.
  2020 Byttet (temperatur) ventil på radiator stue.
  2021 Byttet dusjkabinett, servantskap, servant, speilskap og klosettlokk med tilhørende rør.
  2021 Byttet fra manuell sikringer til automat. Lagt opp til dobbeltstikk på bad for vaskemaskin og tørketrommel. Byttet alt av
  ledninger og stikkontakter i hele leiligheten bortsett fra på kjøkken. Installert nye lys i gang, på bad og begge soverom.
  2021 Byttet gulv med silent walk under på hoved soverom og gang/stue.
  2021 Byttet alt av lister langs gulv på hovedsoverom, gang/stue.
  2021 Malt tak begge soverom, stue/ gang.
  2021 Malt tak og hvite vegger kjøkken.
  2021 Fjernet gammel strie tapet og lagt på ny tapet hoved soverom, gang/stue. r.
  2021 Malt vegger begge soverom, gang/stue.

  2021 Fjernet alle karmlister i hele leiligheten rundt vinduer for å etterisolere vinduer og overflate behandle/bytte ut karmlister.
  2021 Byttet begge dører til soverom.
  2021 Fjernet gammel garderobe innredning i gang og erstattet med Elfa.
  2021 Fjernet plassbygde skap på hovedsoverom og erstattet med Elfa.
  2021 Byttet luft ventiler på begge soverom.
  2021 Malt radiatorer på begge soverom og stue.
  2021 Byttet (temperatur) ventil på radiator stue.
  2021 Fjernet bue-åpning mellom stue og kjøkken. Opplyst av selger.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 4. etasje: Bra / P-rom - 68 m² / 68 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjøkken, stue, 2 soverom, gang og bad.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Sentralvarmeanlegg med vannbårent spredenett ut til radiatorer.
 • Felles eiertomt for borettslaget på ca.1430,1m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.
 • Garasjeplass i felles garasjeanlegg. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder eller langs tilstøtende gater. El.bil lade anlegg i garasje.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene
 • OBOS Innlandet avd. Hamar
  Tlf 22 86 55 00
 • Andelen er en del av AL Erik Werenskiold vei 18 Borettslag (org.nr. 951152129 ), bestående av totalt 16 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr 177.259,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2021 kr 554.109,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det må sendes skriftlig søknad til styret før beboer går til anskaffelse av husdyr, beboerne i borettslaget skal forespørres, og styret godkjenne søknaden.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr.643.230,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2.315.627,- per 31.12.2020
 • Per 01.10.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 5.426,-. Av disse går kr 740,- til á konto fyring, ca. kr 763,- til renter på fellesgjeld., ca. kr 576,- dekker avdrag på fellesgjeld, mens ca. kr 3.347,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, kabel-tv, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.
  Det gjøres oppmerksomt på at det er vedtatt på generalforsamling i 2021 at felleskostnadene vil øke. Det er i følge OBOS usikkert på når dette endres.
 • Andel fellesgjeld kr 251.000,- pr. 01.10.2022
  Andel fellesformue kr 34.344,- pr. 31.12.2021
 • Lånenummer: OBBK02-98207672777
  Type lån: Annuitet
  Restsaldo: 251.000
  Restløpetid: 23 år og 2 mnd.
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 3,65%

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet for TV og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for boligblokk i 1961. Det er ikke utstedt ferdigattest for øvrige byggedeler.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen fra 1958 for bygget og 1990 i forbindelse med nye balkonger. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2022 uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2042.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  •Dagboknr. 102343-2, tinglyst den 29.06.1961. Gjelder rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om bebyggelse, vann/kloakkledning og gjerde.
  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Hamar kommune 2018-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse. Eiendommen ligger i område med hensynsonenavn H410 for krav vedrørende infrastruktur. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen, fra 2011. Området har verneklasse 3.
 • Andelsnr. 242 Orgnr. 951152129 i Hamar kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt.2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  -Ja, kun av faglært. Byttet ut dusj kabinettet Installert nytt servantskap og speilskap.Utført av YC Rør AS.

  Pkt.11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  -Ja, kun av faglært. Byttet alt av elektrisk i leiligheten bortsett fra på kjøkken. Byttet fra manuelle sikringer til automat, skiftet alt av
  utstikkere, lagt nye ledninger, installert nye lys i tak, lagt opp ekstra kurs til vaskemaskin og tørketrommel på bad. Utført av Miøsen Elektro.

  Pkt.11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  -Ja.

  Pkt. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  -Ja kun av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beising av vinduer. Utført av Vaktmester service innlandet.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 11.500,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 11.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Marie Nilsen Knedal
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev