aktiv-eiendomsmegling

Romslig og fin familiebolig med attraktiv beliggenhet ved Rollsløkka. Nydelig hage med flere uteplasser. Garasje.

 • 5 800 000
 • BRA 196 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING5 800 000
 • OMKOSTNINGER161 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 961 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 969
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 171 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT712 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  145 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,-))
  --------------------------------------------------------
  161 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 961 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Holsetgata 74 B, en velholdt familiebolig beliggende like ved Rollsløkka skole. Eiendommen har en nydelig opparbeidet hage med rik beplantning og fine uteplasser. Boligen er romslig og kan by på bla. 3 soverom, kjøkken, stor stue, 2 bad, og overbygget terrasse. Er du på utkikk etter en sentralt beliggende bolig i et attraktivt og barnevennlig boligområde, da kan dette være boligen for deg. Velkommen til en hyggelig visning!


Merk deg dette:

Sentral og barnevennlig beliggenhet
Velholdt eiendom
Nydelig opparbeidet hage
Garasje
Innebod og utebod
Kort veg til skoler og barnehager
Kollektiv transporttilbud

Velkommen til visning!

Holsetgata 74B, Innlandet

 • Velkommen
  Du ønskes velkommen til Holsetgata 74 B. Bilen parkerer du på biloppstillingsplassen eller i garasjen. Herfra kommer du inn i boligens entré med omkledningsmuligheter. Adkomst til kjeller via trapp.

  Stuen
  Boligen har en romslig stue som er delt inn i to soner. Her er det rikelig med plass til både sofagruppe og spisestue. Fra stuen er det plass adkomst til både overbygget terrasse og flere sittegrupper i hagen. God plass til utemøbler og adkomst til den nydelige hagen.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredningen består av over-, under og høyskap. Glatte fronter og laminerte skrog og benkeplater. Dobbel kum og ett-greps blandebatteri. Plass til frittstående hvitevarer som komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.

  Bad
  Badet i hovedplan har flislagte vegger og flislagt gulv med varmekabler. Baderomsinnredning med glatte fronter og heldekkende servant. Et greps blandebatteri med speil og lyspunkt. Badet er utstyrt med dusjvegger og gulvmontert toalett.

  Bad og vaskerom i kjeller
  Badet i kjelleren har flislagt gulv. Vegghengt servant med ettgreps blandebatteri. Vegghengt dusjbatteri og gulvmontert toalett.

  Vaskerommet i kjelleren har malt betonggulv. Vegghengt utslagskum med ett greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin.

  Soverommet
  Boligen har tre soverom, samtlige på hovedplanet. Det største rommet har plass til dobbeltseng og de andre har plass til enkeltsenger, kontorpult og oppbevaringsmøbler.
  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Boligen ligger rett i utkanten av Hamar sentrum (Holset) med gangavstand til det du trenger i hverdagen. Her bor du sentralt med kort veg til sentrum og friområder like i nærheten. I Hamar sentrum finner du et rikt kulturliv og flere hyggelige kaféer og gode restauranter. Basarene, Victoria haven og Nagomi er eksempler på hyggelige steder hvor god mat kan nytes. Kafé Larsen og Kai og Mattis er svært populære kaféer med lun atmosfære. Matkvartaler gir deg storbyfølelsen og har flere utsalgssteder av ypperste kvalitet. Hamar kulturhus med kino, bibliotek og en rekke forestillinger året igjennom finner du også i sentrum.
  Via sentrum tar du deg enkelt til Mjøsas bredder. Her kan strand- og båtliv nytes om sommeren, og ellers er det flotte turstier året rundt. Koigen er et flott friområde med blant annet sandstrand, sandvolleyballbaner, basketballbane, skateanlegg og ikke minst det Norgeskjente stupetårnet. Her kan både store og små kose seg. Med et kvarters kjøring er du i Vangsåsen, her er det et stort og flott løypenett om vinteren og fine turstier ellers i året

  Kronborg barnehage ligger ca. 300 meter unna boligen og til Hvitveisen barnehage er det ca. 500 meter. Ankerløkka barnehage ligger 800 meter unna. Til Rollsløkken skole er det ca. 100 meter og Børstad ungdomsskole er det ca. 500 meter. Til Hamar katedralskole er det ca.2 km.
  Ved Børstad ungdomsskole er det et flott idrettsanlegg med både kunstgressbaner og løpebane. Børstadlunda er et flott turområde til både gåturer og sykkelturer.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS.

  Opprinnelig byggegrunn av fjell og jord -/morenemasser. Dreneringen er fra byggeåret. Ikke synlig
  tettesjikt over terrenget. Grunnmur av støpt og armert betong. Etablert støttemurer av støpt betong.
  Taktekking av betongtakstein. Undertak av trepanel. Besiktiget fra bakkenivå. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret. Utvendige fasader med bordkledning. Saltak konstruksjon av prefabrikkerte takstoler. Deler av takkonstruksjonen er uten kontrollmuligheter. Malte trevinduer med 2-lags isolerglass fra1983, 1989, 1991, 1992, 1998 og 2017. Varevinduer fra byggeåret i kjelleren. Heltre ytterdør i tett utførelse med sidefelt av gassfelt som hindrer noe av innsynet. Malt skyvebalkongdør med 2-lags isolerglass fra 1989. Vippeport av treverk til garasjen.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig. Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
  Det er noe mose i taktekkingen. Ingen spesiell slitasje på grunn av elde
  Utvendig. Nedløp og beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur
  Utvendig. Veggkonstruksjon. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning
  mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler
  Utvendig. Takkonstruksjon/Loft. Undertaket er misfarget. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.
  Vinduer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
  Dører. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
  Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av
  enkelte glass.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
  Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak
  mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad
  Pipe og ildsted. Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann. Det er vanskelig tilkomst til sotluke. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe.
  Rom under terreng. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist råteskadet treverk mot terrenget inne i «råkjelleren». Det er ikke plast/diffusjonssperre mot terrenget i «råkjelleren».
  Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Innvendige dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Innvendige dører er av eldre årgang.
  Våtrom. Overflater vegger og himling. Bad/toalettrom. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fuger.
  Bad/toalettrom. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  Overflater vegger og himling på vaskerom. Det er uegnede materialer i våtsoner
  Overflater gulv på vaskerom. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
  Vaskerom. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke
  tilfredsstillende

  Bad/toalettrom. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har kun naturlig ventilasjon
  Overflater og innredning på kjøkken. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Slitasje gjelder i all hovedsak skrogene
  Tekniske installasjoner. Vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
  brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger
  Tekniske installasjoner. Varmesentral. Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
  Tekniske installasjoner. Varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av
  varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tomteforhold. Drenering. Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær
  oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tomteforhold. Grunnmur og fundamenter. Innsiden av grunnmuren har misfarging.
  Tomteforhold. Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Oljetank. Ingen dokumentasjon fra kontroll siste 12 måneder foreligger. Kombinasjon av alder og materiale tilsier at denne bør
  fjernes.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Avviket gjelder trappen ved terrassen.
  Våtrom. Overflater gulv på bad/toalettrom. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre
  enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall).
  Våtrom. Sluk, membran og tettesjikt på Bad/toalettrom: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
  Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
  på membranløsningen Det er påvist utette rørgjennomføringer i våtsone.
  Fukt i tilliggende konstruksjoner på Bad/toalettrom. Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.
  Sluk

  Tilbygg og moderniseringer.
  1983. Tilbygg vindfang/inngangsparti.
  1989. Tilbygget stue. Modernisering med nytt innlegg/utvendig stikkledning for avløp.
  1995. Pusset opp bad i kjeller.
  1982. Montert nytt kjøkken.
  2005. Pusset opp bad i hovedplan.
  2007. Montert luft-til-luft varmepumpe. Siste service 2020.
  2008. Ny taktekking, samt nye takrenner, nedløp og beslag.
  2010. Ny fronter og nye benkeplater på kjøkkenet.
  2020. Overflater på vaskerom ble malt.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Enebolig totalt: Bra/P-rom - 196m²/171m²
  Enebolig hovedplan: Bra/P-rom - 155m²134m²
  Enebolig kjeller: Bra/P-rom -41m²/37m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Hovedplan: Vindfang, gang, trapperom, stue, spisestue, kjøkken, bad og toalett, 3 soverom og kontor.
  Kjeller. Gang, trapperom, stue, bad og toalettrom og vaskerom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Luft-til-luft varmepumpe
  Varmekabler
  Stråleovn

  Vedfyring:
  Åpen peis
  Vedovn
 • Eiertomt på ca. 712,5 m². Tomten er opparbeidet med plen, planter/bed og busker/trær.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 1.002.756,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3.609.920,- per 31.12.2020
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 24.305,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.
  For 2022gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1135,-.
  Forbruk vann: Kr 33,49,- per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 40,44- per kubikk.
  Renovasjon: Kr 3.540,-. (Middels beholder)
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 775,-. ( 1 pipeløp årlig)
  Eiendomsskatt: kr 9.956,-. (sats i 2021)

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for våningshus i en etasje i 1969.
  Manglende punkter i ferdigattest.
  Kjellertrapp mangler rekkverk.
  Dør til lagringsrom for olje må beslåes.
  Det må oppsettes husnummerskilt.

  Det er ikke mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for øvrige bygningsdeler.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Byggetegningene for boligen fra byggeår, inngangsparti i 1983 og tilbygg stue fra 1989 stemmer overens med dagens bruk med unntak av kjellerstuen som er definert som bod. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommet er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Tilsyn ble sist gang utført i 2017 uten pålegg om utbedringer. Ikke utført feiing i 2021. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2015, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2035.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 102504, tinglyst den 08.05.1969. Gjelder bestemmelser om garasje/parkering.
  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030 for Hamar Kommune med ikrafttredelse 30.05.2018,
  hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.

  Eiendommen ligger i hensynsone H330_gjeldende radon, hensynsone H370_gjeldende Høyspentanlegg (inkl.høyspentkabler), hensynsone H410_krav vedrørende infrastruktur og i hensynsone H570_333bevaring kulturmiljø.
 • Gnr. 1 Bnr. 3950 i Hamar kommune
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Legging av ny varmekabel. Utført av Edvardsen elektro Hamar.

  Pkt. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  - Ja, Ny membran, Nye varmekabler på eksisterende gulv. Påstå. Nye fliser. Utført våren 2005.

  Pkt. 3. Kjenner du til om det er /har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?
  - Ifb. med tett septiktank ca. 1989/1990.

  Pkt. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Septiktanken ble tømt. Dreneringsmassen ble fylt opp i tanken. Nye rør ble lagt igjennom tanken ut til offentlig avløpsrør. Utført av O.L.V Moelv.

  Pkt. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Ny undermappe, nye lekter, ny takstein, nye beslag, renner og nedløpsrør. Sensommer 2008.
  Utført av min sønn Stig Albert Gulbrandsen. Utdannet tømrer.

  Tilleggskommentar:
  Nytt vindfang med boder i 1983. Tilbygg stue og terrasse 1989.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 26.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kari Grøv Gulbrandsen
  Ole Gulbrandsen
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev