aktiv-eiendomsmegling

Hamar Klukevegen 51

Nyere familiebolig over to plan med endebeliggenhet. Stor terrasse - Carport - Barnevennlig - WC i begge etasjer.

 • 4 100 000
 • BRA 110 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 100 000
 • OMKOSTNINGER118 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 218 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 019
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 108 m²
 • FELLESKOST./MND1 000
 • TOMT932 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 4 100 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,-))
  --------------------------------------------------------
  118 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 218 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Fin og nyere familiebolig fra 2019 med god og barnevennlig beliggenhet rett utenfor Hamar sentrum. Eiendommen har endebeliggenhet med fine uteplasser i form av stor terrasse og liten hageflekk. Boligen strekker seg over to plan og kan by på en romslig gang, 3 soverom, bad og bod i 1.etasje. 2. etasjen består av stue, spisestue, kjøkken og et toalettrom/vaskerom. Parkering i carport og en sportsbod for lagring. Boligen passer perfekt som familiebolig med kort veg til alle daglige fasiliteter som barnehager, skoler og nærbutikk. Rett utenfor inngangsdøren er det fine turmuligheter i Børstadlunda.

Merk deg dette:

Stor terrasse
Ny og god standard
Fin bolig med praktisk planløsning
Toalett i hver etasje
Vaskerom
Endebeliggenhet

Velkommen til visning!

Klukevegen 51, Innlandet

 • Velkommen inn
  Du ønskes velkommen til Klukevegen 51. Asfaltert innkjøring og plass til bil i carporten og på biloppstillingsplass.
  Eiendommen har inngang fra terrassen i 1.etasje. Entréen er romslig med garderobeskap og en innebod. Herfra er det trapp opp til stue og kjøkkenet.

  Soverom
  Det er tilsammen tre soverom som ligger på samme plan i 1.etasje. Alle rom har plass til soveromsmøbler og oppbevaringsmøbler.
  To av rommene har garderobeskap.

  Bad
  Badet ligger i 1.etasje og har flislagt gulv med varme. Våtromsplater på vegg. Servant med baderomsinnredning og speil med belysning. Badet er utstyrt med dusjvegger og vegghengt wc. Opplegg og plass til vaskemaskin.

  WC/vaskerommet i 2.etasje har belegg på gulv og panelplater på vegg. Veggmontert wc og servant.

  Stuen
  Pen og romslig stue med god utsikt til nærområdet. Dette er en fin stue som er møbleringsvennlig med plass til både sofamøbler og spisestue mot kjøkkenet. På den ene veggen er det peis som gjør nytte for seg på kalde dager.

  Kjøkken
  Åpen og praktisk stue/kjøkkenløsning med plass til spisestue. Pen kjøkkeninnredning som har hesteskoløsning med profilerte fronter og laminerte skrog. Benkeplate er laminert med lys over. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som steketopp, komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Ved vindu er det gode arbeidsflater på benken. Downlights i tak og godt lysinnslipp i rommet fra vindu.


  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Eiendommen ligger fint til ved Kluke nordøst for Hamar sentrum. Til Solvang barnehage er det ca. 1 km. Til Lundbo barnehage er det ca.1,4 km. Hvitveisen barnehage ligger ca. 1,6 km unna boligen.
  Gåavstand til Spar butikk som er nærbutikken. Her er det også post i butikk.
  Litt lengre unna ligger Kiwi Mæhlumsløkka. Hit går du på 10 minutter.

  Hamar Idrettspark (på Børstad) med sine flotte fasiliteter som fritidsbane, naturisbane for bandy og skøyter, samt kunstgressbane for fotball finner du ca. 1,2 km unna boligen. Her er det gode aktivitetstilbud for både de yngre og de eldre.
  Det er flere turområder i Hamar. Børstadlunda ligger rett utenfor inngangsdøren. Klukstuen har et område med turstier i skogen. Ved Ankerskogen svømmehall ligger det et turområde med sykkelveger om sommeren og skiløyper om vinteren. Her er det store områder med frisbeegolf og fotballbane. Nærmeste turområde ved eiendommen er Børstadlunna. Her er det populært turområder som ligger fint til ved bondegårdene Kluke og Børstad.
  Det er ca.900 meter fra Solvang barneskole. Rollsløkken barneskole ligger ca. 1,7 km unna. Børstad ungdomsskole ligger ca. 1,2 km unna boligen. Hamar katedralskole ligger ca., 3,1 km unna. Til Wang toppidrett er det ca. 7 minutters kjøretur med bil.
  Kun drøye 3 km til Hamar sentrum, hvor man finner alle fasiliteter som kino, kafe, kulturtilbud og butikker.

  Mjøsstrendene ligger like ved sentrum og har både sandstrand, skateanlegg og volleyballbaner. Her er det flere spisesteder med Mjøsutsikt. Langs Mjøsa er det gangsti som fører deg til Domkirkeodden, videre mot Jessnes og helt til Brumunddal.
  Det er hyppige togavganger fra sentrum til Oslo, Gardermoen, Lillehammer og Trondheim. Det er nærbutikk og holdeplass for kollektivtransport i nærheten.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Norsk takst AS.
  Taktekking av folie/belegg. Utvendig beslag og takrenner/nedløp i metall. Vindski i tre. Skråtak i trekonstruksjon. Luftespalte mellom takrenne og forkantbord. Yttevegg i trekonstruksjon. Liggende utvendig trykkledning. trevinduer med 3-lags isolerglass. Terrasse mot sør. Markise.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2
  (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mangelfull bortledning v vann fra taknedløp ved carport mot yttevegg i øst.

  Utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet TLR eller vedlikeholds rapport el for fellesdeler i bygget. TG er gitt pga.nevnte forhold.
  Innvendige overflater. Knirk i gulv enkelte steder Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen unormale verdier. TG gis pga. nevnte forhold.

  Våtrom: Overflater på vegger og himling i Bad/Vaskerom: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Baderomsplater buler utover i dusjsone. Manglende fuging på baderomsplater i våtsone.
  *Se punkt diverse.

  Overflater og innredning på stue og kjøkken: Tettesjikt mangler mellom benkeplate/skap og vegg. TG er gitt pga.nevnte forhold.
  Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
  Terrengforhold: Stedvis dårlig fall fra flatt terreng mot bygning det ter er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. TG er gitt pga.nevnte forhold.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Totalt: Bra/P-rom - 110m²/108m²
  1.etasje: Bra/P-rom - 55m²/53m²
  2.etasje: Bra/P-rom - 55m²/53m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etasje: gang, bad/vaskerom og tre soverom.
  2.etasje: Stue, kjøkken og toalettrom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Panelovner
  Elektrisk gulvvarme på badet og flislagt parti i yttergangen.

  Vedfyring:
  Ildsted
 • Felles eiertomt på ca. 932 kvm for sameiet. Tomten er opparbeidet med plen.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I carport eller på biloppstillingsplass på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via privat stikk veg og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Eierseksjonen er en del av Eierseksjonssameiet Klukevegen Boligsameiet D (org.nr. 924306939), bestående av totalt 4 eierseksjoner.
  Det innbetales kr.1000,- pr.mnd. til felleskonto som dekker renovasjon, forsikring, snømåking, lys og sparing til fremtidig vedlikehold.
  Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader og eventuelt fellesgjeld kan variere over tid som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller årsmøte.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

  Det er ikke kjent om det er utarbeidet vedtekter eller husordensregler for sameiet. Eierseksjonene i sameiet har likevel anledning til å gå sammen og organisere å etablere et mer formelt sameie, herunder også å legge opp til innkreving av felleskostnader for å dekke felles drift og interesser.
  Det er ikke kjent om det er utarbeidet vedtekter eller husordensregler for sameiet. Eierseksjonene i sameiet har likevel anledning til å gå sammen og organisere å etablere et mer formelt sameie, herunder også å legge opp til innkreving av felleskostnader for å dekke felles drift og interesser.

  Sameiebrøk: 135/540
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 1.044.470,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3.760.091,- per 31.12.2020
 • Det innbetales kr 1000,- pr.mnd til felles konto som skal dekke alt av felleskostnader , inkl.sparing til buffer. Felleskontnadene dekker renovasjon, forsikring , snømåking og lys.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 16.759,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.
  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1.135,-.
  Forbruk vann: Kr 33,49,- per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 40,44,- per kubikk.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 775,-.
  Eiendomsskatt: Kr 10.437,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for kjedehus i 2019.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameier.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det er ikke foretatt noe besiktigelse på eiendommen. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Det er ikke utført feiing eller branntilsyn. I følge Hedmark brannvesen skal dette utføres i løpet av 2023.

  *Etter at takstmannen utførte taksten, så har Bolig Partner vært på befaring og sjekket anmerkiningene vedrørende badet. Bolig Partner bekrefter følgende på mail sendt til selger: Etter befaring 11.11.2022 ble det målt fuktighet i innvendig hjørne nedre del mot sokkellist i dusjsone. Bolig Partner vil ta en sjekk i innvendig hjørne for fukt bak platene ogf overgang sokkellist og utbedre eventuell fukt som er i veggen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 990019, tinglyst den 04.07.1879. Gjelder utskifting.
  Dagboknr. 904986, tinglyst den 07.06.1910. Gjelder elektriske kraftlinjer.
  Dagboknr. 900199, tinglyst den 07.02.1924. Gjelder bestemmelse om vannledning. Kommunen har rett til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Dagboknr. 903015, tinglyst den 09.01.1943. Gjelder skjønn. Bestemmelser om regulering av Mjøsa.
  Dagboknr. 356, tinglyst den 09.02.1949. Gjelder erklæring/avtale. Skrivelse vedr. utvidelse av kommunegrensen Hamar-Vang.
  Dagboknr. 171, tinglyst den 21.01.1954. Gjelder erklæring/avtale. Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter mv. Rettighetshaver er Televerket.
  Dagboknr. 904453, tinglyst den 13.04.1954. Gjelder elektriske kraftlinjer.
  Dagboknr. 2202, tinglyst den 26.07.1957. Gjelder skjønn. Refusjonsplikt til kommunen. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om veg, vann- og kloakkledning.
  Dagboknr. 990034, tinglyst den 05.07.1966. Gjelder elektriske kraftlinjer.
  Dagboknr. 8023, tinglyst den 23.11.1972. Gjelder bestemmelse om bebyggelse. Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven. Rettighetshaver er gnr./bnr. 1/3811.
  Dagboknr. 7348, tinglyst den 17.09.1974. Gjelder fredningsvedtak av Åkersvika.
  Dagboknr. 990406, tinglyst den 20.11.1974. Gjelder elektriske kraftlinjer. Rettighetshaver er Hamar regionen energiverk.
  Dagboknr. 7908, tinglyst den 03.10.1978. Gjelder bestemmelse om veg. Rettighetshaver er gnr./bnr. 4/108.
  Dagboknr. 9306, tinglyst den 15.11.1978. Gjelder bestemmelse om vann/kloakkledning. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Dagboknr. 13798, tinglyst den 10.12.1985. Gjelder bestemmelse om vann/kloakkledning. Rettighetshaver gnr./bnr. 1/3711.
  Dagboknr. 8703, tinglyst den 17.10.1989. Gjelder erklæring/avtale. Rett til å ha liggende privat avløpsledning på angitte vilkår. Rettighetshaver gnr./bnr. 6/1. Tilknytningsrett for gnr./bnr. 4/131 og 132 til kloakkledning. Angitte bestemmelser.
  Dagboknr. 6423, tinglyst den 17.09.1991. Gjelder erklæring/avtale. Har har fått tillatelse til å sette opp transformatorkiosk, samt rett til å grave grøfter for legging av jordkabler frem til kiosken.
  Dagboknr. 15505, tinglyst den 02.12.1994. Bestemmelse om anlegg og drift av lysløype/skianlegg. Med flere bestemmelser. Rettighetshaver er Hamar kommune.
  Dagboknr. 5090, tinglyst den 10.05.1995. Gjelder erklæring/avtale. Bestemmelse om veg med flere bestemmelser. Rettighetshaver er gnr./bnr. 4/169, 170, 171 og 172. Omfatter ikke salgsobjektet.
  Dagboknr. 719242, tinglyst den 28.08.2013. Gjelder bestemmelse om vann/kloakkledning. Rettighetshaver er Hamar kommune som har rett til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Med flere bestemmelser.

  Det er tinglyst seksjonering med dagboknr. 1214511, tinglyst den 15.10.2019.

  Dokument med dagboknr. 990019, tinglyst 04.07.1879, 904986, tinglyst 07.06.1910, 900199, tinglyst 07.02.1924, 903015, tinglyst 09.01.1943 og 356, tinglyst 09.02.1949 er forsøkt innhentet fra gammel grunnbok, uten funn. Dokument med dagboknr. 2202, tinglyst 26.07.1957 finnes ikke hos Kartverket.

  De øvrige tinglyste heftelsene/avtalene er opprinnelig tinglyst på grunneiendommen gnr./bnr. 4/2, Børstad gård. Disse har blitt overført salgsobjektet ved fradeling. Disse har ingen direkte betydning for salgsobjektet. Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for Vien Syd med ikrafttredelse 29.03.2017 i Hamar kommune.
  Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse. Konsentrert småhusbebyggelse.

  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for E6, 4 felt strekning gjennom Hamar med ikrafttredelse 11.04.2013, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til LNRF areal for nødvendig tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.
  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030 for Hamar kommune med ikrafttredelse 30.05.2018 hvor reguleringsplan fortsatt skal gjelde.
  Eiendommen ligger i hensynsone H570_gjeldende bevaring kulturmiljø, hensynsone H330_gjeldende radon og hensynsone H222_gjeldende gul støysone. Eiendommen ligger i hensynsone H140_2_gjeldende frisikt.
 • Gnr. 4 Bnr. 201 Snr. 4 i Hamar kommune
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja, kun av faglært. Utført av Bolig partner og deres underleverandører står for alt arbeid.

  Pkt.2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Ja. Bygget var nytt når vi flyttet inn.

  Pkt. 2.2. Er arbeidet byggemeldt?
  Ja. Byggemeldt ved oppføring av bygg.

  Pkt. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja kun av faglært. Bolig partner og deres underleverandør Minel står for alt av arbeid, Stange elektro har montert lader til elbil.
  Utført av Bolig partner ved Minel, Stange elektriske.

  Pkt.13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  Ja. Ute i carport.

  Pkt. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja, kun av faglært. Boligpartner og deres underleverandører står for alt av arbeid. Har laget Pergola selv, er utdannet snekkermester.
  Arbeid utført av Boligpartner.

  Pkt.27. Kjenner du til om det er/har vørt sopp/råteskade/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet?
  Ja. Noen har hatt mus i bod, vi har tette igjen etter beste evne og aldri hatt besøk av mus.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anne Herring Andrå
  Stian Andrå
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev