aktiv-eiendomsmegling

Hamar Kristian Bakkens veg 15C

2-roms leilighet med god standard og stor innglasset balkong. Heis og garasje.

 • 2 500 000
 • BRA 72 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING2 500 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 818 932
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 55 m²
 • ANDEL FELLESGJELD310 000
 • FELLESKOST./MND4 518
 • TOMT43 215 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 2 500 000,- (Prisantydning)
  310 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 810 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 818 932,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Praktisk og fin 2-roms leilighet med fin beliggenhet i 3.etasje. Leiligheten kan by på bl.a gang med omkledningsmuligheter, bad, en innvendig bod, et soverom, stue og et nyere delikat kjøkken. Fra stuen er det adkomst til innglasset romslig balkong med fint utsyn. Kort veg til nærbutikk og kollektiv transport. fine turmuligheter langs Mjøsa og i Furuberget. Velkommen til en hyggelig visning!

Merk deg dette:
Garasje
Heis
Turområder
Nærbutikk
God standard
Kollektiv transporttilbudd

Velkommen til visning!

Kristian Bakkens veg 15C, Innlandet

 • Velkommen inn
  Adkomst til leiligheten via felles trappegang eller heis. Lys entré med praktisk garderobeløsning og adkomst til bod, bad og soverom.

  Stuen
  Stue med lune fargevalg på veggene og godt med lysinnslipp fra vinduene. Spisestuen er praktisk plassert ved kjøkkenet og sofagruppen mot andre siden av rommet. Adkomst til hyggelig balkong med plass til utemøbler.

  Kjøkken
  Pen lys kjøkkeninnredning med glatte fronter. Innredningen består av skuffer og skap og ett glasskap over kjøkkenbenken. Romslig arbeidsflater på laminert benkeplate. Enkel oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Plass til frittstående kjøleskap.

  Bad
  Baderommet har våtromsplater på veggene og gulv med belegg. Elektrisk stråleovn til varmekilde. Badet er utstyrt med innredning med heldekkende servant. Speil med lyspunkt. Dusjkabinett med integrert dusjbatteri og gulvmontert toalett. Opplegg og plass til vaskemaskin med praktisk benkeplate over i laminert utførelse.

  Soverom
  Et romslig soverom med plass til dobbeltseng. Garderobeskap.
  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Leiligheten ligger på Hamar Vest ca. 3 km utenfor Hamar sentrum. Her er alle de viktige servicefunksjonene rett utenfor døren med både dagligvarebutikk, post i butikk og apotek. Den populære kroa La Perla ligge bare en kort gåtur unna leiligheten og Idrettsanlegget CC-Amfi og Boligpartner Arena ligger like ved. Turmulighetene er mange i dette området. Furuberget har turløyper til sommerbruk og lysløype om vinteren. Langs Mjøsa er det fint å sykle eller gå og her finner du både sykkelvei og turstier som går helt til Hamar og Brumunddal.

  Hamar sentrum kan by på et rikt utvalg av kaféer, restauranter og shoppingmuligheter. Hamar kulturhus har bibliotek, kino og en rekke konserter og forestillinger året igjennom. Hamar stasjon ligger ved sentrum og har hyppige togavganger både til Oslo Lufthavn, Lillehammer og Trondheim
  Idrettsgymnaset Wang Ung ligger kun 7 minutters gåtur unna. Til Ajer ungdomsskole og Hamar katedralskole er det ca. 1,4 km. Til Storhamar videregående skole er det 0,8 km.
  Fra Storhamarsenteret går det bybuss til Hamar sentrum med flere avganger i timen.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS.

  Tilstandsrapporten angir byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2
  (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter):

  Utvendige vinduer: det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendige kondensering av enkelte glass.
  Utvendige dører. Karmene i dører er værslitte utvendige og det er sprekker i trevirket.
  Innvendige overflater: Overflater har en del slitasjegras utover det en kan forvente. Det er påvist bom/hullyd i samtlige gulvfliser, samt noen riss og sprekker i fugene.
  Etasjeskille gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Våtrom. Overflater vegger og himling på bad/toalettrom. Det er uegnede materialer i våtsoner. Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Med ufagmessig utførelse menes at våtromsplater er montert uten bunnlist eller tilsvarende forsegling.

  Overflater og gulv på bad/toalettrom. Ved fuktsøk på gulvet er det noen/mindre variasjoner i indikasjonsverdiene.
  Våtrom. Sluk, membran og tettesjikt på bad og toalettrom. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsning. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning.
  Våtrom. Ventilasjon på bad og toalettrom. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  Kjøkken. Avtrekk. Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
  tekniske installasjoner. Vannledning. Tg 2 gis på bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå
  ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men væroppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

  Tekniske installasjoner. Avløpsrør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
  brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Aldersavviket gjelder de eldste rørføringene.
  Tekniske installasjoner. Vannbåren varme. Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt. Radiator på soverommet mangler tilfredsstillende reguleringsmuligheter.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Tekniske installasjoner. Elektrisk anlegg. En-faset elektrisk anlegg. Sikringsskap med strømmåler, hovedsikring av porselen på 35A, hovedbryter, 1 jordfeilbryter, samt 1 automatsikring og 3 jordfeilautomater for tilsammen 4 kurser.

  Modernisering:

  2014 Badet ble overflatefornyet
  2019 Montert ny kjøkkeninnredning
  2021 Innvendige vegger, himling, karmer, dører og listverk ble malt.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Leilighet i 3..etasje: Bra/P-rom - 72m²/55m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré/gang, stue, kjøkken, bad/toalettrom og et soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vannbårne radiatorer på stue og soverom.
  Elektrisk stråleovn
 • Felles eiertomt for borettslaget på ca. 4.3215,8 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.
 • Parkering i garasje i felles garasjeanlegg.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Forretningsfører: OBOS Innlandet avd. Hamar
  OBOS Innlandet, avd. Hamar
  Tlf. 22 86 55 00
 • Andelen er en del av Sørenga Borettslag (org.nr. 950134054 ), bestående av totalt 204 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr 2.918.095,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.21 kr 5.291.172,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Hund og utekatt er ikke tillatt. Styret kan etter søknad gi tillatelse til å holde førerhund og tjenestehund i politiet.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 555. 482,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1.999.736,- per 31.12.2020
 • Per 07.09.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 4.518,-. Av disse går kr 523,- til a-konto oppvarming,
  ca. kr 250,- til garasje, kr 400 til kabel-tv. Det går ca. kr.3.345, til renter og avdrag på lån og kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.
 • Andel fellesgjeld kr. 310.000,- pr.31.12.2020
  Andel fellesformue kr. 24.484,- pr.31.12.2020
 • Låne nummer: OBBK02-98207536369
  Type lån: A
  Restsaldo: Kr. 8.982.786,-
  Restløpetid: 24 år 6 md
  Terminer pr. år: 4
  Type rente: Flytende
  Rente: 2,55%

  Låne nummer: OBBK03-98207775312
  Type lån: A
  Restsaldo: Kr. 64.755.431,-
  Restløpetid: 26 år 8 md
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 2,55%
  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.
 • Det ble utstedt ferdigattest for boligblokk i 4 etasjer i 1973. Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for garasjeanlegg og balkonger.
  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2002 uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2022.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende er tinglyst på eiendommen.
  Dagboknr. 107155, tinglyst den 10.11.1972. Gjelder bestemmelse om veg, gjerde og vann og kloakk med flere bestemmelser.
  Dagboknr. 5396, tinglyst den 18.05.1993. Gjelder elektriske kraftlinjer vedr. kabelgrøft.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for nedre Dalsløkka, fra 1990. Reguleringsformål for eiendommen er gang og sykkelvei.
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for et område på Dalsløkka, fra 1987. Reguleringsformål for eiendommen er gang og sykkelvei.
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for del av Hamar vest-Sørenga felt A, fra 1973. Reguleringsformål for eiendommen er: Felles grøntareal, garasje, blokkbebyggelse, felles gangareal og felles parkeringsplass.
  Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for Fv. 1758 Knut Alvsons gate, fra 2021. Reguleringsformål for eiendommen er Gang-/sykkelveg. Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Hamar vest fra 1968. Reguleringsformål for eiendommen er kjørevei.

  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Hamar kommune (2018 - 2030), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til: Friområde, nåværende grønnstruktur og boligbebyggelse. Eiendommen ligger inne i hensynsone for: Flomfare, rød støysone iht. T-1442, hensynsone for infrastruktur, høyspenningsanlegg og radon.
 • Andelsnr. 15238 Orgnr. 950134054 i Hamar kommune
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  - I oktober i 2022 kommer det er ny porttelefon i borettslaget. Ingen økte kostnader knyttet til dette.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,5 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld) ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 11.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Daniel K Edvardsen
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev