aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Hamar Olav Trygvasons gate 63A

Arealeffektiv og fin 1-roms leilighet i toppetasjen med stor balkong og flott Mjøsutsikt - Heis.

 • BRA 32 m²
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 812 531
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 966
 • AREALP-rom 32 m²
 • ANDEL FELLESGJELD203 599
 • FELLESKOST./MND3 772
 • TOMT18 710 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 1 600 000,- (Prisantydning)
  203 599,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  1 803 599,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 812 531,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til Olav Trygvasons gate 63A!

Vi har gleden av å presentere denne 1-roms leiligheten i godt etablerte, Mæhlumsløkka Borettslaget. Leiligheten ligger i byggets toppetasje og har en gjennomgående fin standard. I leiligheten finner du entré, åpen stue med fint lysinnslipp og utgang til balkong, kjøkken, sovealkove og bad. Leiligheten ligger på Mæhlumsløkka med blant annet dagligvarebutikk og flotte turområder i Klukhagan like i nærheten.

Merk deg dette:

• Stor balkong med flott utsikt
• Heis i bygget
• Privat bod i kjelleren
• Mulighet for å leie garasjeplass med elbillader gjennom borettslaget
• Kun ca. 2,4 km til Hamar sentrum

Velkommen til en hyggelig visning!


Leiligheten inneholder:
4. etasje: Entré, stue, kjøkken, bad og sovealkove.

I tillegg følger privat bod i kjelleren.

Olav Trygvasons gate 63A, Innlandet

 • Velkommen inn
  Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og du tar deg inn via felles trappeoppgang eller heis. Lysmalt entré med omkledningsmuligheter for yttertøy og sko.

  Stue med utgang til balkong
  Stuen har tidløse overflater og fint lysinnslipp. I tilknytning til kjøkkenet er det plass til spisebord og for øvrig sofagruppe og TV-møblement for å skape et hyggelig stuerom. Fra stuen er det utgang til stor balkong med flott utsikt og med god plass til utemøblement og det man måtte ønske for å skape en koselig uteplass.

  Kjøkkenet
  Lys kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminerte skrog. Nyere, laminert benkeplate og benkebeslag med en kum og ett-greps blandebatteri. Frittstående komfyr og kjøle-/fryseskap medfølger i handelen.

  Sovealkove
  Ved entréen finner du leilighetens sovealkove, hvor det er plass til dobbeltseng og nattbord. Praktisk garderobeskap ved kjøkkenet som medfølger i handelen.

  Bad
  Badet har gulv med belegg fra 2019 og vegger med malte plater og malt betong. Lys baderomsinnredning med glatte fronter, heldekkende servant med ett-greps blandebatteri og speilskap i overkant. Dusjkabinett med integrert dusjbatteri og gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin og varmtvannstank fra 2022.
 • Leiligheten ligger på Mæhlumsløkka kun ca. 2,4 km fra sentrumskjernen av Hamar hvor du finner alt av butikker, restauranter, treningssenter og kulturtilbud. Kort avstand til kollektiv transport og i sentrum er det togforbindelser til Oslo, Gardermoen og Trondheim. Det er ca. 2,3 km til CC Hamar som er byens største kjøpesenter. Klukhagen friarealer ligger like bak boligblokken og har fine turstier om sommeren og skiløyper om vinteren. Kiwi Mæhlumsløkka er nærmeste dagligvarebutikk som ligger kun 700 meter unna leiligheten. Til Ankerskogen svømmehall er det ca. 1 km.

  Til Solvang barnehage er det 1 km. Til Lindbo barnehage er det 900 meter. Ajer barnehage ligger ca.1,1 km unna boligen. Solvang barneskole ligger ca.1 km unna. Rollsløkken barneskole ligger 1,3 km unna. Til Børstad ungdomsskole er det ca. 1,2 km, Hamar katedralskole ligger 1,5 km unna.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS.

  Boligblokk oppført i 1966. Etasjeskillere av støpt betong. Malte trevinduer og malt balkongdør med 3-lags isolerglass, fra 2016. Balkong med konstruksjoner og håndlist av metall. Spaltegulv av treverk og rekkverk av metall og plater.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Oppkanten til døren er for liten. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
  - Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
  - Innvendige overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Laminatgulv med mindre enn 30 cm mellom tverrskjøtene er avvik fra leggeanvisningen.
  - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  - Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  - Overflater vegger og himling - Bad: Det er uegnede materialer i våtsoner.
  - Overflater gulv - Bad: Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker.
  - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
  - Ventilasjon - Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  - Overflater og innredning - Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
  - Avtrekk - Kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Kun ventiler i vindu.
  - Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Elektrisk anlegg: Eldre installasjon uten dokumentasjon. Utette gjennomføringer i sikringsskapet. Anbefaler teknisk gjennomgang av el.takstmann/tilsyn av DLE.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 4. etasje: Bra / P-rom - 32 m² / 32 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  4. etasje: Entré, stue, kjøkken, bad og sovealkove.

  I tillegg følger privat bod i kjelleren.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Sentralvarmeanlegg med vannbårent spredenett ut til radiatorer.
  Elektrisk stråleovn på badet.
 • Felles eiertomt for borettslaget på ca. 18 710,7 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.
 • Mulighet for leie av garasjeplass med elbillader gjennom borettslaget (ved ledige plasser tildeles disse etter ansiennitetsprinsippet). Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder for borettslaget eller langs tilstøtende gater.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • OBOS Innlandet, avd. Hamar
  Tlf. 22 86 55 00
 • Andelen er en del av Mæhlumsløkka Borettslag (org.nr. 950.129.891), bestående av totalt 144 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr 1.448.471,- (før nedbetaling på fellesgjeld) og er overført til egenkapital. De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2021 kr 4.768.147,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Større vedlikehold/rehabilitering siste årene
  2021: Rensing av ventilasjonsanlegg.
  2020: Nye tak på alle blokker.
  2020: Montert lading for elbiler i alle garasjer.
  2019: Nye inngangsdører og callinganlegg.
  2016-2017: Nye vinduer og terrassedører.
  2012-2013: Rensing av vann- og kloakkrør.
  2010-2011: Nytt garasjeanlegg.

  I mottatte opplysninger fra forretningsfører er det opplyst planlagt vedlikehold i borettslaget. Styret opplyser at det gjelder fornying av røropplegget i borettslaget og det er vedtatt at de i tiden fremover skal arbeide med hvordan dette skal gjøres. Grunnet at styret er i oppstartsfasen er det for tidlig å si noe om hvordan dette vil påvirke den enkelte andelseier, felleskostnadene og fellesgjelden. Det må påregnes at både fellesgjeld og felleskostnadene vil øke i forbindelse med dette. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Kun fysiske personer (ikke selskap) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til å gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men boligen/andelen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger.
 • Det er forbudt med dyrehold. Styret kan gi dispensasjon etter skriftlig søknad.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg skadeforsikring med polisenummer 6655062. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig: Kr 405.568,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: Kr 1.460.044,- per 31.12.2020.
 • Per 28.09.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 3.772,-. Av disse går kr 239,- til á konto fyring, kr 300,- går til kabel-tv, ca. kr 540,- til renter på fellesgjeld, ca. kr 378,- dekker avdrag på fellesgjeld, mens ca. kr 2.315,- dekker bla. kommunale avgifter, internett, bygningsforsikring, vedlikehold, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Fra 01.01.2023 vil felleskostnadene øke med 6 % og innkreving til kabel-tv vil øke med kr 250,- per måned.

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mottatt oppstilling fra forretningsfører hvor renter og avdrag er spesifisert. Meglerforetaket har derfor måtte foreta en omtrentlig beregning av disse ved bruk av lånekalkulator. Dette kan medføre noe avvik.
 • Andel fellesgjeld: Kr 203.599,- pr. 01.09.2022.
  Andel fellesformue: Kr 24.994,- pr. 31.12.2021.
 • Lånenr: OBBK02-98207989630
  Type: Annuitet
  Restsaldo: Kr 38.571.577,-
  Andel restsaldo: Kr 203.599,-
  Rest løpetid: 27 år, 11 mnd.
  Term. per år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 3,18 %

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.

  Overnevnte opplysninger er hentet fra opplysninger fra forretningsfører, datert 28.09.2022.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.
 • Det ble utstedt ferdigattest for våningshus (6 stk. boligblokker) i 1967.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2007, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2027.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Dagboknr. 101079, tinglyst den 27.03.1965. Gjelder rettigheter iflg. skjøte. Kommunen har rett til å ta de skjæringer eller fyllinger inn på tomten som måtte bli nødvendig i samband med opparbeidelse av gate eller gatesti. Eiere av tilstøtende gater har rett til å føre vann- og kloakkledninger over tomten i forbindelse med offentlige vann- og kloakkledninger.
  Dagboknr. 104494, tinglyst den 31.10.1966. Gjelder rettighet om leieavtale for rom til transformatorkiosk. Rommet skal benyttes til transformatorkiosk og alle bygningsmessige utgifter bekostes av eieren mens all montasje, innredning og innvendig vedlikehold påhviler leieren som har disposisjonsrett til rommet. Leiekontrakten kan ikke sies opp av eieren med mindre rommet må rives.
  Dagboknr. 990198, tinglyst den 02.11.1971. Gjelder elektriske kraftlinjer. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.

  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av eldre, endret reguleringsplan for tomtefeltet "Mæhlumsløkka øst", fra 1964. Reguleringsformål for eiendommen er blokkbebyggelse.

  Eiendommen omfattes av eldre, endret reguleringsplan for turløype på Mæhlumsløkka, fra 1984. Reguleringsformål for eiendommen er turvei.

  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Hamar kommune (2018-2030), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse og grønnstruktur. Eiendommen ligger innenfor hensynssone H330 for radon og H410 for krav vedrørende infrastruktur.

  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen, fra 2011. Selv om eiendommen ligger innenfor plangrensen for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen, så ligger ikke eiendommen innenfor hensynssoner eller bestemmelsesområder i selve planen.
 • Gnr. 1, bnr. 3539, andelsnr. 63142 i Mæhlumsløkka Borettslag (orgnr. 950.129.891) i Hamar kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Punkt 1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  - Ja, takstmann påviste sprekk i gulvoverflate på bad.

  Punkt 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  - Ja, kun av faglært. Bytte av varmtvannsbereder og lagt opp opplegg for vaskemaskin på bad. Arbeid utført av Arve Hagen.

  Punkt 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  - Ja, skjeve gulv som kommer frem i takstrapport.

  Punkt 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Ja, kun av faglært. Rehabilitering av tak i 2022 i regi av borettslaget, usikker på firma som utførte.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,5 % av salgssummen, minimum kr 40.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,-), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 11.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Marit Fjær Jacobsen

Megler

Vilde Lindhjem Stokke

99 33 31 38

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev