aktiv-eiendomsmegling

Innholdsrik enebolig på stor tomt i barnevennlige omgivelser. Nyere bad - Garasje - Sentrumsnært.

 • 6 500 000
 • BRA 215 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING6 500 000
 • OMKOSTNINGER178 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 678 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 984
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 199 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT891 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  178 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 678 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Romslig familiebolig med sentral og barnevennlig beliggenhet i blindveg ved Børstad. Eiendommen har flat og pent opparbeidet tomt med garasje og biloppstillingsplasser. Har bor du med kort veg til alt du trenger i en hektisk hverdag. Gåavstand til barnehager, skoler, nærbutikk og sentrum. Boligen er jevnlig oppgradert med årene med bla. nytt flislagt bad for noen år siden. Boligen er innholdsrik og kan by på bla. 4 soverom, kjøkken, stor stue, 2 bad, ekstra toalett mm. Håper dette kan være boligen for deg og din familie. Velkommen til en hyggelig visning!

Merk deg dette:

Sentralt og barnevennlig
Kort veg til skoler og barnehager
Turområder
Gode kollektive transporttilbud
Garasje
Lekehus på tomten
Nyere bad

Velkommen til visning!

Oluf Melvolds gate 4, Innlandet

 • Velkommen
  Velkommen til Oluf Melvolds gate 4. Eiendommen har biloppstillingsplasser og garasjeplass. Tomten er flat med god plass og opparbeidet med busker og bed. Entré med omkledningsmuligheter og garderobeløsning. Adkomst til kjøkken, toalett og stuen.

  Stue
  Stuen er av god størrelse og det er godt med lysinnslipp fra de store vinduene. Det er god plass til både sofamøblement og spisestue. På veggen mot kjøkkenet er det satt inn peisinnsats til oppvarming. Adkomst til terrasse med delvis overbygget tak og god plass til utemøbler, blomster og grill. Her kan man gå trygt ned til hageområdet.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredning som består av over,- under- og høyskap med glatte fronter. Laminerte skrog og benkeplater. Enkel oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp og mikrobølge-/stekeovn. Plass for hvitevarer som kjøleskap og oppvaskmaskin.

  Soverom
  Det er tre soverom i hovedetasjen der alle ligger med enkel adkomst til badet. Rommene er av god størrelse og det er plass til soveromsmøbler, skrivebord og oppbevaringsmøbler. Det største rommet har garderobeskap. I tillegg har boligen ett soverom i kjelleren hvor det er god plass til seng, nattbord og oppbevaringsmøbel.

  Bad i hovedplan
  Bad med fliser på veggene og flislagt gulv med varmekabler. Baderomsinnredning med laminert benkeplate med toppmontert servant og speil med lyspunkt. Badet er utstyrt med dusjvegger med vegghengt batteri og et frittstående badekar. Veggehengt toalett.
  Separat ekstra toalettrom ligger i hovedplanet. Servantskap, speil og vegghengt toalett.

  Bad i kjeller
  Badet med våtromsplater på vegg og flislagt gulv med elektriske varmekabler. Baderomsinnredning med glatte fronter, heldekkende servant med speil over. Dusjkabinett og gulvmontert toalett.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Eiendommen ligger på Børstad ca. 2 km utenfor Hamar sentrum. Her bor du sentralt med kort veg til sentrum, samtidig som du har landbruksareal og friområder like i nærheten.
  Hempa barnehage ligger kun 100 meter unna boligen og Hvitveisen barnehage ligger ca. 300 meter unna. Til Briskebyen barnehage er det ca. 900 meter. Rollsløkken skole ligger 700 meter fra boligen og til Børstad ungdomsskole er det 700 meter. Ved Børstad ungdomsskole er det et flott idrettsanlegg med både kunstgressbaner og løpebane. Børstadlunda er et flott turområde til både gåturer og sykkelturer.
  Ca. 1 km fra boligen ligger CC Hamar med et rikt utvalg av butikker og spisesteder. Her er det noe for alle og enhver. Ytterligere en km i retning Mjøsa ligger sentrum i Hamar. Her er det en rekke kaféer og restauranter. I Hamar kulturhus finner du både bibliotek, kino og arena for en rekke konserter og forestillinger året igjennom. Hamar jernbanestasjon ligger også i sentrum med hyppige avganger både til Oslo, Elverum og Trondheim.
  Langs Mjøsa finner du et av Hamars beste uteområder. Her er det lange turstier som strekker seg hele vegen til Brumunddal. På vegen passerer man blant annet Koigen som er et yndet sted for barn og ungdom. Her er det en flott badestrand, skateanlegg, sandvolleyballbaner osv. Går man videre kommer man til Domkirkeodden og Jernbanemuseet, som gir påfyll av både historie og kultur.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS.
  Opprinnelig byggegrunn av antatte jord -/morenemasser. Byggegropen er antatt oppkultet. Dreneringen er fra 1999. Synlig tettesjikt av
  grunnmursplast over terreng flere steder. Det er både benyttet og ikke benyttet topplist. Grunnmur av murte lettklinkerblokker. Antatte stripefundamenter av støpt betong under grunnmuren. Etablert støttemurer av betongblokker.

  Taktekking av betongtakstein. Undertak av trepanel. Besiktiget fra takflaten. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Yttervegger av trekonstruksjoner. Utvendige fasader av trepanel. Luftet ytterkledning. Vindsperre av asfaltplater. Ikke montert musebånd. Valmet takkonstruksjon av prefabrikkerte takstoler. Malte trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass fra 1984, 1985 og 2003. Malt balkongdør med 3-lags isolerglass fra 2011. Malt ytterdør av nyere årgang med klare glassfelter.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).

  For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekking har mose og slitasje på grunn av elde.
  Utvendig nedløp og beslag. Tg 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp og beslag er oppbrukt.
  Takrenner har punktvise lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp og beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om det på byggemeldingstidspunktet.
  Veggkonstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kan av konstruksjon.
  Takkonstruksjon loft. Det er enkelte skjolder ved gjennomføringene. Generelt ujevn isolasjon i kryploftet.
  Vinduer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer og at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vindu er slitte og det er sprekker i trevirket.
  Utvendig dører. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirke.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
  Innvendige overflater. Overflater har en del slitasje.
  Etasjeskille gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. TG 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10-20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tg 2 gir med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Det er registrert knirk i noen av gulvene.
  Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak
  mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
  Innvendig pipe og ildsted. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen.
  Rom under terreng. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte.
  Innvendige trapper. Trappen har endel slitasjegrad utover det som er normalt ut fra alder.
  Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte innvendige dører har endel slitasje.
  Våtrom. Overflater vegger og himling på bad/toalettrom. Svertesopp er registrert. Det er vindu/dører med ikke fuktbestandig materialer i våtsonen. Løsningen eller byggematerialet er uegnet.

  Overflater på gulv i bad/toalettrom. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Svertesopp er registrert. Det er påvist at noen fliser har bom. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme
  vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
  Våtrom. Overflater vegger og himling på vaskerom. Overflater har fuktskader.
  Våtrom. Overflater gulv på vaskerom. Det er påvist at noen fliser har bom. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrom hvor vann ikke vil gå til sluk.
  Våtrom. Sanitær og innredning på vaskerom. Det er påvist skader på innredning.
  Kjøkken Overflater og innredning. Det er påvist skalder på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
  Spesialrom. Overflater og konstruksjon på toalettrom. Toalettrom har kun naturlige avtrekk fra rommet. NS 3600 krever mekaniske avtrekk for å kunne gi Tg 0/1. Innredningen er noe løs.
  Tekniske installasjoner. Vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er
  ikke merket. Aldersavvikene gjelder vannledninger fra opprinnelig byggeår.
  Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tg 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Aldersavvik gjelder avløpsrør fra opprinnelig byggeår.
  Tekniske installasjoner. Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Aldersavvikene gjelder avløpsrør fra opprinnelig byggeår.

  Tekniske installasjoner. Varmtvannstank. Noen renne- og rustmerker på varmtvannstanken.
  Tekniske installasjoner. Elektrisk anlegg. 230 volt elektrisk anlegg. Innvendig inntakssikring på 3x50A. Sikringsskap med strømmåler, hovedsikring
  3x50A, samt jordfeilautomater og automatsikringer for 15 kurser. Både åpent og skjult sprede nett. Varmekabler på enkelte rom. Panelovner på enkelte rom. Noe inn- og utvendig belysning. Downlights på enkelte rom.
  Tomteforhold. Byggegrunn. Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon
  Tomteforhold. Grunnmur og fundamenter. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk.
  Det er registrert løs puss på muroverflater
  Tomteforhold. Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Konstruksjonene har skjevheter. Værslitte og oppsprukne overflater av treverk.
  Våtrom. Sluk, membran og tettesjikt på bad og toalettrom. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Ufagmessig utførelse gjelder at det er benyttet uoriginale skruer til klemringen.
  Tomteforhold. Forstøtningsmur. Det er påvist større sprekker og skjevheter i muren.
  Terreng faller inn mot bygning.


  Tilbygg / modernisering
  1999 Etablert ny drenering
  2012 Montert ny kjøkkeninnredning
  2012 Pusset opp toalettrommet
  2016 Pusset opp badet i kjelleren
  2016 Pusset opp vaskerommet
  2018 Etablert nytt bad i hovedplanet

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Totalt: Bra/P-rom - 215m²/199m²
  Enebolig hovedplan: Bra/P-rom - 113m²/113m²
  Enebolig kjeller: Bra/P-rom - 102m²/86m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Hovedplan: Entré/garderobe, gang, stue, kjøkken/spiseplass, bad/toalettrom, toalettrom og tre soverom.
  Kjeller: Gang/trapperom, gang, gang/garderobe, kjellerstue*, bad/toalettrom*, vaskerom*, trimrom og soverom. *Se pkt. "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Svarte lamper på soverom og lampe over sofabord medfølger ikke i handelen.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  - Varmekabler på enkelte rom.
  - Panelovner.

  Vedfyring:
  - Peisinnsats
 • Eiertomt på ca. 891 m². Tomten er opparbeidet med plen. Beplantning av bed, busker og trær. Eiendommen er delvis innhegnet med gjerde.
  Etablert enkelte støttemurer.
  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Garasjen står på midtlinjen mellom naboeiendommen, hver eiendom disponerer hver sin garasjeplass i dobbeltgarasjen. Utgifter til vedlikehold osv. av garasjen deles likt mellom eiendommene.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat stikkveg (eget gnr og bruksnr. 1/5356) og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
  Kostnader til snøbrøyting, vedlikehold av felles privat stikkveg deles likt mellom eiendommene. Den private stikkvegen kan ikke av noen av eierne areal begrenses eller stenges med gjerde.
 • Formuesverdi som primærbolig kr.966.016,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr.3.477.657,- per 31.12.2020
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 31.154,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1135,-.
  Forbruk vann: Kr 33,49,- per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 40,44,- per kubikk.
  Renovasjon: Kr 3.540,-. (middels beholder)
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 775,-.(1 pipeløp årlig)
  Eiendomsskatt: Kr 10.686.- (sats for 2021)

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for boligbygg i 1985 og for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel (soverom) i kjeller i 2022. Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for øvrige bygningsdeler.

  Merknader i ferdigattesten fra 1985:
  1. Det må legges takstein på taket.
  2. Grunnmurplate må festes i topp og oppfylles.
  3. Pipe må påføres pipehatt.
  4. Det må anordnes trapp/gelender til hovedinngang.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger av kjelleren er vaskerom definert som fyrrom, kjellerstue definert som disponibelt og deler av bad definert som trim/hobby. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2007. Ved kontroll ble det gitt følgende pålegg om utbedringer:
  1. Samsvarserklæring for ny installasjon på anlegget kunne ikke fremlegges, jf. FEL §12.
  2. Jordelektroden kunne ikke påvises, jf. FEL §19.
  3. Det var/lagt opp til bruk av bevegelig ledning til varmtvannsbereder. Fast installasjon må nyttes, jf. FEL §16, FEL §22.
  4. Installasjon som ikke er i bruk, skal enten fjernes eller vedlikeholdes i henhold til gjeldende forskrifter, jf. FEL §9. Gammel tilførsel til varmtvannsbereder
  5. Kabelen var ikke betryggende festet, jf. FEL §16 i tak.
  6. Koplingsboksen manglet kappe, jf. FEL §20, FEL §9. Kjeller bod, samme rom som varmtvannsbereder.
  7. Benkarmatur manglet jordforbindelse, jf. FEL §19, FEL §21.
  8. Sikringer/vern var ikke i berøringssikker utførelse, jf. FEL §20.
  9.Sikringskurser/vern manglet varig merking, jf. FEL §32.
  10. Jordet og ujordet elektrisk utstyr var utsatt for samtidig berøring, jf. FEL §19, FEL §21. Ujordet stikk ved sikringsskap.
  11. Koplingsboksen manglet kappe, jf. FEL §20, FEL §9. Må ordens så fort som mulig, da koblingsboksen lå meget utsatt til.
  12. Kabelen var ikke betryggende festet, jf. FEL §16.
  13. Kabelen/ledningen hadde ikke akseptert avslutning, jf. FEL §20 kabel til lampepunkt i tak.

  Neste kontroll kan forventes i 2027.

  Feiing ble utført siste gang i 2020. Tilsyn ble sist gang utført i 2021. Ved tilsyn, ble det anmerket mangler ved Service eller nytt pulverapparat. Brennbart materiale skal ikke komme nærmere sotluken enn 300 mm. Det kan eventuelt settes inn en sotlukestein for å senke avstandskravet ut til brennbart materiale betraktelig. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  Dagboknr. 10757, tinglyst den 29.09.1998. Gjelder bestemmelser om garasje/parkering. Vedlikehold fordeles mellom hjemmelshaverne.
  Avtale vedrørende fellesgarasje. Eier av gnr 1. bnr 5347 og eier av gnr.1.bnr. 1684 er blitt enige om følgende avtale:
  Garasjen står med midtlinjen plassert på grenselinjen mellom de to eiendommene. Eierne fordeler utgiftene likt og disponerer hver sin halvpart av garasjen. Utgifter til nødvendige vedlikehold deles likt mellom eierne.
  Innkjøringsveien fordelt på begge eiendommene disponeres likt av begge eierne og som felles eiendom holdes den i brukbar stand. Utgiftene deles likt.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030 med ikrafttredelse 30.05.2018, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.
  Eiendommen ligger i hensynsone H330_gjeldende radon og H220_gjeldende gul støysone og hensynsone H410_gjeldende krav vedrørende infrastruktur.

  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen med ikrafttredelse 31.08.2011 med status endelig vedtatt arealplan
 • Gnr. 1 Bnr. 5347 og Gnr. 1 Bnr. 5356 ( privat stikkvei) i Hamar kommune.
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  - Ja, kun av faglært. Pusset opp bad i første etasje 2018.
  Arbeid utført av Oppland rør AS.

  Pkt. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  - Ny sluk og nye fliser.

  Pkt. 3. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?
  - Tilbakeslag i vaskekjeller. Antagelig i 2017. Har ikke skjedd siden. Trolig var grunnen at det var blitt spylt ned for mye papir i toalettet forbindelse med vasking. Dette har ikke skjedd siden.

  Pkt. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
  - To episoder med liten pipebrann. Brannvesen tilkalt, brannen slokket av seg selv før de kom frem. Tilsyn av feier i etterkant. Skyldtes trolig fyring uten å legge på tilstrekkelig med ved som igjen gav avleiringer øverst i pipa.

  Pkt. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad?
  Nye varmekabler, spotter og stikk i forbindelse med oppussing av badet i 2018. Montert tre utelamper selv. 2022. Utført av Hveem Elektro AS.

  Pkt. 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
  - Venter på svar fra kommunen ang endringer i kjelleretasje som ble gjort før vi kjøpte i 2016. Det ble visstnok ikke søkt om bruksendring den gangen. Vi har nå sendt inn søknad og venter på svar. Har fått muntlig beskjed om at dette sannsynligvis ville bli godkjent.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 0,8 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16,400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Elisabeth Frogner
  Martin Sindre Bergum
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev