aktiv-eiendomsmegling

HAMAR Østregate 102C

NY PRIS! 4-roms leilighet i 1. etasje i Østbyen i Hamar. Kort veg til sentrum og jernbane! IN-ordning på deler av fellesgjeld.

 • kr 1 100 000
 • BRA 86 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 100 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 927 593
 • EierformAndel
 • Byggeår1 935
 • Soverom3
 • ArealP-rom 86 m²
 • Andel fellesgjeldkr 817 761
 • Felleskostnaderkr 14 712
 • Tomt1 010 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 100 000 (Prisantydning) 817 761 (Andel av fellesgjeld)   1 917 761 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 927 593 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Denne romslige leiligheten ligger i byggets 1. etasje. Leiligheten ligger sentralt til i Hamar med kun noen hundre meter til Hamar jernbanestasjon. Rett i nærheten ligger også skysstasjonen som har gode bussforbindelser til områder rund i Hamar, Stange og Ringsaker. Det er kort veg til både sentrum og CC Hamar hvor du finner et rikt utvalg av butikker, kaféer og restauranter. Merk deg dette -Gangavstand til det meste -Gjennomgående leilighet med 3 soverom -Mulighet for innfrielse av deler av fellesgjelden -Felles sykkelbod i bakgården -Privat bod i kjeller og loftetasje Ønsker du deg en leilighet i sentrale Hamar med alt du trenger i hverdagen rett i nærheten? Da er denne leiligheten for deg. Vi ønsker deg velkommen til en hyggelig visning!

Østregate 102C, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 86 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 86 kvm Gang, kjøkken, bad, stue og tre soverom  Tomt
  1010m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget på ca. 1 010,6 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i østre del av Hamar sentrum. Her er det gangavstand til alle servicetilbud du trenger i hverdagen. Like i nærheten finner du Grandsenteret med matbutikken Spar, apotek og legesenter for å nevne noe. Det er kort avstand til CC Mart'n med matbutikk, XXL, apotek og Vinmonopolet. Like i nærheten finner du også kjøpesenteret CC Hamar med et godt utvalg av butikker, spisesteder og servicefunksjoner. Det er ca. 200 meter til Hamar stasjon med hyppige togavganger mot Oslo og Trondheim, i tillegg til gode bussforbindelser som tar deg rundt om i Innlandet. For de minste er det ca. 300 m til Hamarbarnehagen og ca. 1 km til Kronborg barnehage. For de litt eldre barna er det ca. 1,4 km til Rollsløkken skole og ca. 1,8 km til Børstad ungdomsskole. For de eldste er det ca. 3,8 km til Hamar Katedralskole. I Hamar sentrum har du flere koselige kaféer og restauranter som Larsen, Royal India, Nagomi eller Il Teatro med italiensk mat for å nevne noe. Hamar kulturhus med kino, bibliotek og forestillinger, finner du også i sentrum. I kulturhuset er det et godt tilbud av aktiviteter for både liten og stor, med blant annet diverse konserter og øvingslokaler for kulturskolen. Via sentrum har du også tilgang til Mjøsa og Koigen. Her er det blant annet laget en sandstrand, skateanlegg og volleyballbaner. Langs Mjøsa er det gangsti som fører deg til Domkirkeodden, videre mot Jessnes og helt til Brumunddal - en perfekt utflukt for både store og små!

  Byggemåte
  Tilstandsrapport er utført av BD takst ved Ole Magnus Bakken. Malte trevinduer med to-lags isolerglass. Leilighetsdør i massiv utførelse som er klassifisert B30/35dB med kikkhull. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Overflate vegger og himling på bad - De er ikke ventiler som kan åpnes. Det er ikke mulig for hulltagning inn mot bad på befaringsdato. Overflater på gulv på bad - På befaringsdato er det ikke mulig å undersøke sluk på grunn av dusjkabinett. Vinder og ytterdører - Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Enkelte vinduer er vanskelig å åpne og lukke WC og innvendig vann og avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Stoppekran er ikke lokalisert eller tilgjengelig. Ventilasjon - Boligen har naturlig ventilasjon. Tilluft, avtrekk og luftutveksling vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er påvist kondensering rundt ventiler ved vindu. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Har byttet servant og servantbatteri. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja, det er fyringsforbud. 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja, det er snakk om at det skal bygges nye bad og at vannrør og avløp skal rehabiliteres. 26. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja, nytt bad og rehabilitering av vann- og avløpsrør.

  Standard
  Velkommen inn Leiligheten har adkomst via bakgård og felles trappeoppgang. Videre kommer du inn i entréen som har flislagt gulv. Stue Lys stue med plass til både sofagruppe, TV-møblement og spisebord. Det er peis i stuen, men grunnet fyringsforbud i borettslaget, kan denne ikke benyttes. Kjøkken Kjøkkenet er separat og har godt med skapplass. Rommet har flislagt gulv og malte overflater på veggene. Innredningen består av over- og underskap med profilerte fronter. Enkelte av frontene i overskapene har glassfelt. Åpne hyller for oppbevaring. Nye benkeplater, oppvaskkum og blandebatteri fra 2018. I benkeryggen er det fliser. Plass for frittstående komfyr og oppvaskmaskin. Soverom Leiligheten har tre soverom. Det største rommet har plass til seng, nattbord og kommoder, samt at det er innredet med skyvedørsgarderobe. De to andre rommene passer fint som barnerom, gjesterom eller kontor. Det ene rommet har en liten walk-in garderobe og rommene har ellers plass til seng og for eksempel skrivebord. Bad Badet har belegg på gulvet og malte vegger. Det er utstyrt med dusjkabinett og har opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant. I overkant av servanten er det speilskap. Toalettet er i et eget rom med adkomst fra badet

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Mulighet for leie av parkeringsplass gjennom borettslaget (ved ledige plasser tildeles disse etter ansiennitetsprinsippet). Borettslaget har 12 parkeringsplasser. Parkering skjer ellers langs tilstøtende gater etter gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området. Ta kontakt med Hamar kommune for mer informasjon.

  Diverse
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2014. Ved kontroll ble det gitt følgende pålegg om utbedringer: Soverom: 1. Utstyr/anleggsdel hadde ikke tilstrekkelig kapslingsgrad. Gjelder bryter med manglende deksel. 2. Utstyr/anleggsdel var ikke betryggende festet. Gjelder kabler langs gulvlist. Stue: 3. Utstyr/anleggsdel var ikke betryggende festet. Gjelder kabler langs gulvlist. Sikringsskap: 4. Utstyr/anleggsdel var ikke tilstrekkelig brannbestandig. Gjelder sikringsskap med defekt lås på dør. Neste kontroll kan forventes i 2034. Det gjøres oppmerksom på at det er fyringsforbud i borettslaget.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 100 000 (Prisantydning) 817 761 (Andel av fellesgjeld)   1 917 761 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 927 593 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Sentralvarmeanlegg med vannbårent spredenett ut til radiatorer. Alle leiligheter i borettslaget har pipeløp, men det er fyringsforbud i borettslaget.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  820927

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2955337

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  10210

  Part.obl.nr.
  986840893

  Felleskostnader pr. mnd.
  14712

  Andel fellesgjeld
  817761

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Kommentar fellesgjeld
  Det mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjelden på lånet med lånenr. OBBK01-98207665827 (IN-lån). Mulige datoer for nedbetaling av fellesgjeld er 30.03 og 30.09, men det gjøres oppmerksom på at avtale om nedbetaling må være gjort i god tid (senest én måned) før selve nedbetalingen skjer. Ved innfrielse av hele lånesummen vil den månedlige felleskostnaden reduseres med kr. 5.705,-. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), kontakt borettslagets forvaltningskonsulent for nærmere opplysninger

  Andel fellesformue per dato
  2021-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Østregate 102/104 Borettslag

  Borettslagets org.nr
  986840893

  Om borettslaget
  Andelen er en del av Østregate 102/104 Borettslag (org.nr. 986.840.893), et frittstående borettslag bestående av totalt 36 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr 1.604.276,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2021 kr 302.236,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Det gjøres oppmerksom på at det er opplyst utskiftning av vann- og avløpsrør. Som følge av dette skal badene pusses opp og blir utilgjengelige, styret jobber med en alternativ baderomsløsning for beboerne under byggeperioden. Det er per salgsoppgavedato uvisst når dette skal gjøres og det foreligger heller ingen konkrete tall på hvor stor økningen på fellesgjelden eller felleskostnadene vil være. Styret er i oppstartsfasen og jobber med å innhente tilbud. I tillegg er det opplyst av styret at man må forvente en økning på felleskostnadene i forbindelse med økte strømpriser. Det er opplyst at det på generalforsamlingen våren 2023 skal vedtas om rehabiliteringen skal påbegynnes inneværende år eller utsettes. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

  Forkjøpsrett
  Da andelen tilhører ett frittstående borettslag, er det kun de øvrige andelseierne i borettslaget som har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører OBOS på kr 7.769,- for den som benytter forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Kun fysiske personer (ikke selskap) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til å gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men boligen/andelen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenr: OBBK01-98207665827 Restsaldo: Kr 14.712.787,- Andel restsaldo: Kr 799.315,- Restløpetid: 16 år Terminer per. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 4,40 % Lånenr: OBBK02-98207665835 Restsaldo: Kr 557.946,- Andel restsaldo: Kr 18.446,- Restløpetid: 7 år 11 mnd. Terminer per. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 4,40 %

  Sikringsordning fellesgjeld
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikring gjennom Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Sikringen dekker tap ved manglende betaling av felleskostnader begrenset opp til 24 måneder, dog maksimalt 15% av fjorårets totale felleskostnader. Eventuelt tap må dokumenteres etter at andelseierens andel er tvangssolgt. Egenandelen utgjør 10% av beregnet tap. Borettslag som har tegnet avtale om sikring kan si opp avtalen innen 01.12 med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Sikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med sikringstaker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring.

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF

  Polisenummer felles forsikring
  560748

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Ved anskaffelse av kjæledyr/husdyr skal det søkes styret om godkjennelse. Det er tillatt med 1 husdyr pr. boenhet. Forutsetningen for husdyrhold er at dyrene skjøttes på en forsvarlig måte, slik at dyrene ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Ved klager avgjør styret om husdyrholdet må opphøre. Husdyrene må ikke etterlates alene i leiligheten, dersom det kan medføre sjenanse for andre. Dyrene må føres i bånd på boligselskapets eiendom. Eieren må likeledes påse at dyret ikke gjør fra seg på borettslagets fellesareal. (I tilfelle må dette fjernes umiddelbart). Videre forplikter eieren seg til å erstatte eventuelle skader som dyret måtte påføre så vel borettslagets eiendom som den enkelte leilighetseiers eiendom. Eieren plikter også å underrette styret ved anskaffelse av dyr. Grøntanlegget skal ikke benyttes som luftegård for hunder og katter. Det er ikke tillatt å lufte eller slippe dyr løs på borettslagets eiendom.

  Eierskiftegebyr
  6115

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3403/1/321: 01.10.1897 - Dokumentnr: 800031 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3403 Gnr:1 Bnr:171 01.01.2020 - Dokumentnr: 761936 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0403 Gnr:1 Bnr:321 Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen. På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det ble utstedt ferdigattest for boligbygg i 1936. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen fra 1935. I byggetegninger er deler av soverommet på innsiden av kjøkkenet definert som skaprom og anretning. Arealet er i dag innlemmet i soverommet, og inn inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.

  Vei, vann og avløp
  Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Hamar kommune (2018-2030), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse og veg. Eiendommen ligger i hensynssone H410 for krav vedrørende infrastruktur, H390 for annen fare (forurenset grunn) og H330 for radon. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Sørøstre Bydeler, fra 2007. Eiendommen er avsatt/utnyttet til boligområde og fotgjengerstrøk. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen, fra 2011. Område ligger i verneklasse 1. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Hamar sentrum som er under arbeid. Det er foreløpig laget et planforslag for den nye kommunedelplanen. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligen ligger i et område med hyppig/ekspansiv utvikling og at eksisterende regulerings- og kommuneplaner er i stadig endring. Det må derfor påregnes endringer i områdebildet over tid og som ikke er kjent per i dag.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av andelen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 100 000 (Prisantydning) 817 761 (Andel av fellesgjeld)   1 917 761 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 927 593 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 14.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev