aktiv-eiendomsmegling

Hamar Ringgata 125

Pen 3-roms leilighet på Børstad. Sentralt - Heis - Balkong og steinlagt uteplass- Biloppstillingsplass.

 • 3 450 000
 • BRA 81 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING3 450 000
 • OMKOSTNINGER98 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 548 392
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 002
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 77 m²
 • FELLESKOST./MND1 670
 • TOMT2 878 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 3 450 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-))
  --------------------------------------------------------
  98 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 548 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Pen og praktisk 3-roms leilighet med fine uteplasser og god standard. Leiligheten ligger i Børstad Terrasse over Coop Extra Børstad. Her er det parkeringsplass og heis. Leiligheten består av yttergang, 2 soverom, bad, kjøkken og stue. Godt med bod plass i 2 private boder. 2 fine uteplasser bestående av egen balkong og egen uteplass ved inngangsdøren til leiligheten. Leiligheten har pene overflater med moderne løsninger. Bo praktisk og godt på Børstad med kort veg til alt du trenger i hverdagen. Velkommen til visning!

Merk deg dette:
Turområder i nærheten
Nærbutikk
Gode kollektive transportmidler
Sentral beliggenhet
Innebod og uteboder
Biloppstillingsplass
Heis
Porttelefon

Velkommen til visning!

Ringgata 125, Innlandet

 • >Velkommen
  Fra felles inngangsparti kommer du til leiligheten som ligger i byggets toppetasje, som er 2. etasje. Nydelig opparbeidet fellesarealer med steinlagte partier og utebelysning. Hver leilighet har sin private uteplass.

  Entréen er lys med garderobeløsning og omkledningsmuligheter. Herfra er det enkel adkomst til soverom og stue.

  Stue
  Lys og trivelig stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Lune farger på vegg og parkett på gulv. Store vinduer slipper godt inn dagslys i rommet. Plass til sofamøbler og spisegruppe. En peisovn i det ene hjørnet som gjør nytte for seg på kalde dager. Adkomst til balkongen som er vendt mot vest.

  Kjøkken
  Kjøkkenet er praktisk og fint innredet med Ikea kjøkkeninnredning. Skuffer og skap i mørk glatt utførelse og laminert lys benkeplate. Enkel kum og ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr og oppvaskmaskin. Plass til frittstående kjøleskap.

  Baderom
  Bad med flislagte vegger og flislagte gulv med varmekabler. Baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant. Speilskap og lys. Badet er utstyrt med dusjvegger med vegghengt dusjbatteri og gulvmontert toalett. Opplegg og plass til vaskemaskin.

  Soverom
  Leiligheten har tilsammen to soverom. Det største soverommet har rikelig med garderobeskap og det er plass til dobbeltseng. Enkel adkomst til badet. Det andre soverommet ligger ved entréen og har plass til dobbeltseng. Praktiske oppbevaringsmuligheter.

  Det største rommet har garderobeløsning. Plass til soveromsmøbler.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Eiendommen ligger i et etablert og rolig område på Børstad i Hamar kommune. I umiddelbar nærhet til boligen finner du Rollsløkka barneskole, Hvitveisen barnehage, samt kolonialbutikken "Grønt og godt" og dagligvareforretningen Coop Extra. Det er ca. 1 km til sentrumskjernen i Hamar, her finner du et godt utvalg ulike serveringssteder, butikker samt et rikholdig kulturliv. Kort avstand til holdeplass for kollektiv transport.

  Langs Mjøsa finner du et av Hamars beste uteområder. Her er det lange turstier som strekker seg hele vegen til Brumunddal. På vegen passerer man blant annet Koigen som er et yndet sted for barn og ungdom. Her er det en flott badestrand, skateanlegg, sandvolleyballbaner osv. Går man videre kommer man til Domkirkeodden og Jernbanemuseet, som gir påfyll av både historie og kultur.

  Ca. 1 km fra leiligheten ligger CC Hamar med et rikt utvalg av butikker og spisesteder. Her er det noe for alle og enhver. Ytterligere én km i retning Mjøsa ligger sentrum i Hamar. Her er det en rekke kaféer og restauranter. I Hamar kulturhus finner du både bibliotek, kino og arena for en rekke konserter og forestillinger året igjennom. Hamar jernbanestasjon ligger også i sentrum med hyppige avganger både til Oslo, Elverum og Trondheim.

  Til Høgskolen i Innlandet campus Hamar er det ca. 1,5 km. Her finner du blant annet lærerutdanning, spill- og designfag, språkfag mv.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken.

  Kombinert eiendom med leiligheter og næringslokaler. Leiligheten over 1 plan med beliggenhet i 2.etasje. Oppført i støpt betong og trekonstruksjoner. Saltak konstruksjon som er tekket med betingtakstein. På generelt grunnlag settes referansenivå til opprinnelig byggeår hvis det er tvil om alder til bygningsdeler. Opprinnelig bygningsmasse ble oppført i 1958. Bygget ble tilbygget i 1977. Leilighet/etasje plan ble bygget i 2001/02. Leiligheten har generell standard fra 2002/-02.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2
  (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Utvendige vinduer: Det er påvist tegn på innvendige kondensering av enkelte glass.
  Utvendige dører: Ytterdøren har noe større grad av slitasje enn øvrige bygningsdeler.
  Utvendige balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Utvendig. Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
  Innvendige overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Overflater med en del slitasje gjelder parkettgulvene- spesielt foran ytterdøren.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10-20 mm innenfor en lengde på 2 meter.Tg 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjent måleavvik.
  Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmåling er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU radon aktsomhetskart er definert med moderat til lav aktsomhetsgrad.
  Innvendig pipe og ildsted: Ildfaste plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  Innvendig dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Overflater og vegger og himling: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist flis med avskaling i dusjsone. Det er påvist hull etter tidligere armatur i dusjsonen.
  Overflater på gulv på bad/toalettrom: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift i byggetidspunktet. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
  Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Sluk, membran og tettesjikt på bad/toalettrom: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføring e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Rørskapet er plassert i våtsone til dusjen. Det er ingen kontinuerlig membran/tettesjikt mot rørskapet.
  Sanitær og innredning på bad/toalettrom: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet.
  Tekniske installasjoner. Vannledninger. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør system.
  Tekniske installasjoner. Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tekniske installasjoner. Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Tilbygg og modernisering:

  1977. Bygget ble tilbygget.
  2001. Etasjeplanet ble tilbygget og leiligheten ble etablert i 2001/-02.
  2002. Badet ble etablert.
  2002. Innvendig VVS-installasjon og det innvendige elektriske anlegget ble montert.
  2020. Ny kjøkkeninnredning ble montert.
  2020. Nye elektriske kurser til kjøkken og til el.bil lader, samt montert el.bil lader.
  2023. Montert komfyrvakt på kjøkkenet.
 • Leilighet i 2.etasje: Bra/P-rom - 81m²/77m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré,stue,kjøkken,bad/toalettrom og to soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Elektriske varmekabler på bad
  Panelovner på enkelte rom

  Vedfyring:
  Aduro vedovn
 • Felles eiertomt på ca. 2878,7 m².

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplass på sameiets tomt.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Børstad terrasse
  Kari-Ann Berger
  tlf: 40102781
 • Eierseksjonen er en del av Eierseksjonssameiet Børstad Terrasse, bestående av totalt 9 seksjoner, 7 eierseksjoner og 2 næringsseksjoner.
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader og eventuelt fellesgjeld kan variere over tid som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller årsmøte.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Selv om det er fastsatt forbud mot dyrehold kan bruker av seksjonen holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige skadeforsikring. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 905.048,- per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3.258.174,- per 31.12.21
 • Per 03.01.2023 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 1.670,-. Dette dekker renovasjon, forsikring på bygning, trappevask og strøm på fellesareal.
  Eventuelt økning i felleskostnader behandles på årsmøtet 9.mars 2023.
 • Andel fellesgjeld kr 0,- pr. 05.01.2023
  Andel fellesformue kr 39.180,- pr. 31.12.22.
 • Det er ingen felleslån i sameiet.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 13.978,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  Eiendomsskatt: kr 8564,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).
 • Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg bolig og forretningsbygg 2002.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2022. Ved kontroll ble det gitt følgende pålegg om utbedringer:
  Kjøkken: Utstyr/anleggsdel var ikke betryggende festet. JF.fel & 28. Gjelder stikkontakt på vegg.
  Kabel/ledningen var ikke avsluttet/skjøtet forskriftsmessig. JF. fel& 22. Ledninger på vegg var ikke terminert/avsluttet forskriftsmessig.
  Det er brukt andreløsninger er det som er anbefalt i veiledning til forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg og tilhørende normer uten at det var dokumentert tilsvarende sikkerhetsnivå. JF. fel& 10.
  Gjelder manglende komfyrvakt på platetoppen. Ny kurs 2/25A-6mm 2 montert hit. samsvarserklæring 15.05.2020.
  Neste kontroll kan forventes i 2042.

  Feiing ble utført siste gang i 2015. Tilsyn ble sist gang utført i 2016, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste er tinglyst på eiendommen:
  Dagboknr. 102215, tinglyst den 31.07.1954. Gjelder bestemmelser om bebyggelse med flere bestemmelser.
  Overført fra 3403-1/2652
  Dagboknr. 101146, tinglyst den12.05.1956. Gjelder bestemmelser om veg, bebyggelse og vann/kloakkledning.
  Overført fra 3403-1/2652
  Dagboknr. 7905, tinglyst den 10.06.2002. Gjelder seksjon har tilleggsdel-bygning. Gjelder denne registerenheten med flere.
  Dagboknr.7905-3/11, tinglyst den 10.06.2002. Gjelder seksjon har tilleggsdel-areal. Gjelder denne registerenheten med flere.
  Dagboknr. 7905-1/11, tinglyst den 10.06.2002. Opprettet seksjonering. Sameiebrøk 88/1857. Bestemmelser om tilleggsdel.
  Gjelder seksjon 1-9.
  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Ringgata 125/127 med ikrafttredelse 28.06.2000.
  Reguleringsformål for eiendommen er turvei, bolig, forretning og gang og sykkelvei. Eiendommen omfattes også av reguleringsplan for Solvangvegen, Ringgata, gang og sykkelveg Vangsvegen-Stafsbergvegen med ikrafttredelse 16.01.1978. Reguleringsformål er forretning.
  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for 2018-2030 med ikrafttredelse 30.05.2018 hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til veg og næringsvirksomhet.

  Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen med ikrafttredelse 31.08.2011 med områdenavn Verneklasse 3 med KPB Bestemmelse for miljøkvalitet, estetikk, natur, landskap og grønnstruktur.
  Eiendommen ligger i hensynsone H330_gjeldende radon, H410_gjeldende krav vedrørende infrastruktur, Hensynsone H220_gul støysone og hensynsone H210_rød støysone.
 • Gnr. 1 Bnr. 2652 Snr. 3 i Hamar kommune
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 14.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt.11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja kun av faglært. Se informasjon fra Boligmappa. Utført av Storhamar Elektro.

  Pkt. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Ja.

  Pkt. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegg og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja. 18.10.22.

  Pkt. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  Ladeboks.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  *Lamper på stue og kjøkken medfølger ikke i handelen.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,5 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 25.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Atle Røed
  Kristin Kongsli Eker
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev