aktiv-eiendomsmegling

Lekkert rekkehus over tre plan med endebeliggenhet - Takterrasse med Mjøsutsikt - Carport - Vannbåren varme!

 • 7 695 000
 • BRA 177 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING7 695 000
 • OMKOSTNINGER204 512
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER7 899 512
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 022
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 167 m²
 • FELLESKOST./MND4 409
 • TOMT3 077 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 7 695 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  192 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 695 000,-))
  --------------------------------------------------------
  204 512,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  7 899 512,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Skisporet 101!

Vi har gleden av å presentere dette moderne rekkehuset på Volljordet. Boligen er oppført i 2022 over tre plan og har en gjennomgående lekker og stilren standard. Den inneholder blant annet vindfang, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong, stue med utgang til takterrasse, fire soverom, to flislagte bad og to walk-in-garderoberom. Her bor man i fine omgivelser med kort avstand til det man måtte trenge i hverdagen.

Merk deg dette:
• Rekkehus med endebeliggenhet
• Terrasse, balkong og takterrasse med Mjøsutsikt
• Eget hageområde rundt deler av boligen
• God lagringsplass i to utvendige boder
• Carport tilknyttet boligen
• God beliggenhet på Volljordet

Velkommen til en hyggelig visning!

Skisporet 101, Innlandet

 • Velkommen
  Asfalterte internveger og overbygd inngangsparti tar deg til boligen. Når du kommer inn døren blir du møtt av et vindfang med lyse overflater og flislagt gulv med vannbåren gulvvarme. Det er god plass til yttertøy og sko i den praktiske skyvedørsgarderoben. Videre kommer du inn til gang hvor det er utgang til terrassen og hageområdet.

  Stue
  Stuen i 2.etasje ligger i tilknytning til kjøkkenet. De delikate overflatene i samspill med det fine lysinnslippet skaper et lyst og hyggelig stuerom. Fra stuen er det utgang til balkong som vender mot nordvest og hvor det er plass til utemøblement.

  Det er en hyggelig stue også i 3.etasje med pene overflater som står i stil med øvrige rom i boligen. Her kan du innrede med sofagruppe, TV-møblement og andre ønskelige møbler. Det er utgang til stor takterrasse med flott Mjøsutsikt og god plass for utemøblement. I tillegg er det adkomst til en praktisk, utvendig bod på takterrassen med god lagringsplass.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen. Stilren kjøkkeninnredning fra HTH som består av over- og underskap med lyse, glatte fronter. Benkeplaten er plastlaminert med underlimt kum og ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet er forøvrig utstyrt med integrert kjøle- og fryseskap, oppvaskmaskin, mikro, stekeovn og platetopp. Vendt mot stuen er det kjøkkenhalvøy med barløsning. I tillegg er det avsatt plass til spisebord i praktisk tilknytning til kjøkkenet.

  Soverom
  Boligen har fire soverom, tre i 1.etasje og ett i 2.etasje. Alle soverommene har tidløse overflater og vindusflater som slipper inn fint med naturlig lys. Det er møbleringsmuligheter for dobbeltseng, nattbord og oppbevaringsmøbel. To av soverommene har egen walk-in-garderobe med god plass til klær og det man måtte ønske.

  Bad og vaskerom
  Boligen har to bad, ett i 1.etasje og ett i 2.etasje. Begge badene har flislagte vegger og gulv samt vannbåren gulvvarme. De er forøvrig utstyrt med vegghengt toalett, baderomsinnredning med skuffer, heldekkende servant og speil med lyspunkter og veggmontert dusjbatteri og dusjvegger.

  Det er eget vaskerom i 1.etasje med opplegg for vaskemaskin.
  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Boligen ligger fint til i et nyetablert område på Voll & Lund i Hamar kommune. Kun ca. 500 meter fra boligen ligger den nærmeste dagligvarebutikken, Kiwi Volljordet. Ved butikken finner du også bussholdeplass for bybuss som tar deg enkelt ned til Hamar sentrum, og ellers rundt i byen. I sentrum finner du jernbanestasjonen med hyppige avganger til Oslo og Trondheim.

  Til sentrum er det ca. 3 km, hvor du finner et godt utvalg av restauranter, butikker og servicefunksjoner. Her ligger også Hamar kulturhus, med bibliotek, kino og et rikt utvalg av konserter og forestillinger året igjennom. Høgskolen i Innlandet med blant annet lærerutdanning, spill- og designfag, språkfag mv. ligger også i Hamar sentrum. Like utenfor sentrumskjernen ligger CC Hamar med over 70 butikker og flere spisesteder. Her finnes det noe for alle og enhver.

  Fra sentrum er det kort veg til Mjøsas bredder. Her kan strand- og båtliv nytes om sommeren, og ellers er det flotte turstier året rundt. Koigen er et flott friområde med blant annet sandstrand, sandvolleyballbaner, basketballbane, skateanlegg og ikke minst det Norgeskjente stupetårnet. Her kan både store og små kose seg. Like i nærheten av leiligheten finnes flotte turstier i Klukhagan til både sommer- og vinterbruk. Ellers det kort veg og fine tur- og rekreasjonsmuligheter i Furuberget som strekker seg videre mot Jessnes.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Espen Sletten ved Sletten takst.

  Selveier rekkehus oppført i 2022. Opprinnelig byggegrunn med morenemasser. Byggegropen er oppkultet med tilkjørte steinmasser. Fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Støpt plate på mark. Yttervegger av trekonstruksjoner, bindingsverk isolert med mineralull og utvendig kledning med stående trepanel. Etasjeskillere av trebjelkelag. Flat takkonstruksjon i tre, tekking med takpapp/folie. Vinduer med 3-lags isolerglass, produsert i 2020. Terrassedør- og skyvedører med 3-lags isolerglass, produsert i 2021.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (bygningsdelen har vesentlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Balkong/terrasse: Terrasse har tett dekke med overliggende terrassebord. Terrassebord ble ikke flyttet på for kontroll av tekking og fallforhold. Rekkverk tilknyttet terrasse 2.etasje er lavere i henhold til referansenivå på 100 cm, målt rekkverkshøyde er 98-101 cm. Rekkverk må monteres i henhold til krav for å lukke avvik.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 177 m² / 167 m².
  1.etg.: Bra / P-rom - 72 m² / 67 m².
  2.etg.: Bra / P-rom - 74 m² / 74 m².
  3.etg.: Bra / P-rom - 31 m² / 26 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg.: Vindfang, gang, vaskerom, bad, tre soverom og omkledningsrom.
  2.etg.: Soverom, omkledningsrom, bad, stue og kjøkken.
  3.etg.: Stue.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vannbåren gulvvarme i samtlige rom. Varmefordelingsskap med innjusteringsventil, energimåler, aktuatorer og styringspanel plassert på vaskerom.
 • Felles eiertomt på ca. 3 077,5 m². Tomten er opparbeidet med plen, beplantning og asfaltert innkjørsel og oppstillingsplass.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I carport tilknyttet boligen. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder etter gjeldende bestemmelser.
 • Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • OBOS Innlandet - sameier og frittstående borettslag
  Tlf. 22 86 55 00
 • Eierseksjonen er en del av Eierseksjonssameiet Eplehagan (org.nr. 927.531.232), bestående av totalt 20 eierseksjoner. Sameiet hadde et årsresultat i 2021 på kr 29.197,-. De disponible midlene var per 31.12.2021 kr 29.197,- og viser sameiets likviditet.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader og eventuelt fellesgjeld kan variere over tid som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller årsmøte.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg skadeforsikring med polisenummer 7979230. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Det foreligger ikke formuesverdi p.t., da dette er en nyoppført bolig som ikke er tatt i bruk. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM).
 • Per 10.06.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 9.409,-. Av disse går kr 5.000,- til startkapital, mens ca. kr 4.409,- dekker bl.a. renovasjonsavgift, bygningsforsikring samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.
 • Det er ingen lån registrert for selskapet.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1135,-.
  Forbruk vann: Kr 33,49,- per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 40,44,- per kubikk.
  Eiendomsskatt: Eiendomsskattetakst er ikke beregnet pr.16.06.2022.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for 2 leiligheter i rekkehus i 2022. Det er i denne anmerket mangler i forhold til:
  10.stk.leiligheter på BH&-1, 2 stk. rekkehusleiligheter på BH 6-3.
  Utomhusarbeider på BH-6.
  Sluttrapport for avfalshåndtering og miljøsaneringsbeskrivelse samt dokumentasjon for levering på lovlig mottak.
  Innregulering av ventilasjon og kjøkkenventilator for disse leilighetene.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det er ikke foretatt noe besiktigelse på det elektriske anlegget på eiendommen da bygget er oppført i 2022. En slik kontroll gjennomføres vanligvis hvert 20. år. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 385461, tinglyst den 14.05.2013. Gjelder bestemmelse om vannledning.
  Dagboknr. 1074791-1, tinglyst den 05.12.2014. Gjelder erklæring/avtale gjeldende pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.
  Dagboknr. 1074791-2, tinglyst den 05.12.2014. Gjelder erklæring/avtale gjeldende friområde/park.
  Dagboknr. 1074791-3, tinglyst den 05.12.2014. Gjelder erklæring/avtale gjeldende lekeplasser.
  Dagboknr. 1074791-4, tinglyst den 05.12.2014. Gjelder bestemmelse om vann-/kloakkledning.
  Dagboknr. 1093988, tinglyst den 11.12.2014. Gjelder erklæring/avtale gjeldende telefonledning/telesentral, adkomstrett med flere.

  Det er tinglyst seksjonering med dagboknr. 3181767, tinglyst den 15.10.2020.

  Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for Vold og Lund Søndre.
  Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse og gatetun.
  Eiendommen omfattes også av reguleringsplaner under arbeid for Voll og Lund det planlegging er igangsatt.

  Voll og lund er under stadig utvikling og det er er planlagt flere nye byggeprosjekter i fremtiden. Området vest for eiendommer er det planlagt boligbebyggelse. Det er uvisst når arbeidene skal igangsettes.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030 med ikrafttredelse 30.05.2018.
  Eiendommen ligger i hensynsone H410_gjeldende krav vedrørende infrastruktur, hensynsone_H330 gjeldende Radon og hensynsone H510_gjeldende Hensyn landbruk.

  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Stavsberg med ikrafttredelse 28.02.2007 hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til veiareal, boligområde, park og turvei,
  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen med ikrafttredelse 31.08.2011.
 • Gnr. 1 Bnr. 7652 Snr. 20 i Hamar kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt. 13.
  Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  - Opplegg klart for montering av el-bil lader.

  Pkt.22.
  Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
  - Midlertidig bruksattest gitt fra kommunen, da det fortsatt bygges på området.

  Tileggskommentar:
  Oppgradert fra standard med cirka 250.000 kroner
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en fast provisjon provisjon på kr 60.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Elin Bjørn
  Tor Ottesen
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev