aktiv-eiendomsmegling

Hamar St. Olavs gate 55

4-roms leilighet i 2. etg. med romslig balkong. Nyere bad og kjøkken - sentral beliggenhet - Ingen forkjøpsrett.

 • 2 750 000
 • BRA 72 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 750 000
 • OMKOSTNINGER11 500
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 243 824
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMAksje
 • BYGGEÅR1 950
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 72 m²
 • ANDEL FELLESGJELD482 324
 • FELLESKOST./MND6 518
 • TOMT3 891 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 2 750 000,- (Prisantydning)
  482 324,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 232 324,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  3 700,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
  --------------------------------------------------------
  11 500,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 243 824,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til St Olavs gate 55! Vi presenterer denne sentrumsnære leiligheten i Østre del av Hamar sentrum. Leiligheten har en god planløsning med 3 soverom, åpen kjøkkenløsning mot stue, balkong, nyere flislagt bad og balkong med fritt utsyn. Gåavstand til alt du trenger i en hektisk hverdag, inkludert togstasjonen. Leiliheten har en gjennomgående god standard, så her kan du flytte rett inn! Velkommen til en hyggelig visning!


Merk deg dette:

Nytt flislagt bad fra 2019
Nyere og god standard
Balkong med fritt utsyn
3 soverom
Sentrumsnært
2 boder til lagring

Velkommen til visning!

St. Olavs gate 55, Innlandet

 • Velkommen
  Leiligheten ligger i 2.etasje og hit kommer du via felles trappeoppgang. Du blir møtt av en lys gang hvor du har plass til møblement for oppbevaring av yttertøy og sko.

  Stue
  Fra gangen tar du deg videre til leilighetens stue. Stuen er lys og romslig med god plass til spisegruppe og sofakrok med tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til balkong med gode solforhold og utsikt over de velholdte grønne fellesarealene.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen med god romfølelse. Lys IKEA kjøkkeninnredning med profilerte fronter (noen dører med gassfelt), laminerte skrog og heltre benkeplate. Benkeryggen er flislagt, og det er montert lys under overskapene. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som koketopp, komfyr, oppvaskmaskin og kombiskap med kjøl/frys.

  Soverom
  Leiligheten har tre soverom med plass til senger og oppbevaringsmøblement. To av soverommene har skyvedørsgarderobe til oppbevaring.

  Bad/toalettrom
  Badet ble pusset opp i 2019 i regi av aksjelaget. Flislagte vegger og flislagt gulv med varmekabler. Baderommet har innredning med nedfelt servant, speilskap, veggmontert toalett og badekar.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Eiendommen ligger sentralt til i Østbyen rett ved Hamar sentrum. Hamar sentrum har et rikt tilbud av koselige kaféer og restauranter som Larsen Kafé, Royal India, El Teatro, Matkvartalet, O`leareys og Nagomi. Koigen ligger bare en gåtur unna leiligheten med sandstrand, volleyballbane og skateområde for de unge. Her er det åpen kiosk og pub på sommeren og et yrende folkeliv.
  Langs Mjøsa er det gangsti og sykkelveier som fører deg til Domkirkeodden og videre mot Jessnes og Brumunddal.
  I sentrum finner man også kino, bibliotek og Hamar kulturhus med flere forskjellige konserter og forestillinger til både store og små.

  Området består av frittliggende eneboliger, leiligheter, offentlige bygg, næringseiendommer m.m. Ca. 400 meter til Briskebyen Montessori International Barnehage. Ca. 1,4 km til Rollsløkken barneskole. Ca. 1,7 km til Børstad ungdomsskole. Ca. 2,4 km til Hamar Katedralskole. Ca. 600 meter til CC Hamar med flere forskjellige butikker.
  Kort avstand til holdeplass for kollektiv transport. Togforbindelse i Hamar sentrum. Lekeplass på fellesområdet.

  I området er det flere fine friarealer med gode turmuligheter for liten og stor, herunder Tigern og Børstad. Friarealer ved Koigen og Domkirkeodde
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Odd Vågsmyr ved Hamar Byggtakst AS.
  Fasade/kledning på balkongen har stående bordkledning. Leiligheten har malte trevinduer med 2-lags glass. Dør inn til leiligheten. Brann- og lydbegrensende egenskaper. Leiligheten har malte balkongdører i tre. Balkong med areal ca. 6 m². Gulv med standard terrassebord av tre, rekkverk av metall og tre, vegg / levegg av malt trepanel og tak av malt betong. Markise med el-trekk. Luftebalkong felles med naboleilighet, areal 4 m². Tett rekkverk. Flislagt gulv med sluk. Vegger og tak har overflater med malte fasadeplater og betong.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
  Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Værslitt treverk og duk på markise. Misfarging / rust på jernkonstruksjon og noe riss i betonggulvet i taket, dvs. balkongen over.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2: Betydelig misfarging av overflater på gulv og rekkverk. Eventuelt tettesjikt i gulvet er ukjent.
  Innvendige overflater: Stedvis noen sprekker i overflater ved hjørne, plateskjøt, ol. Stedvis sprekk mellom fotlist og vegg / innredning. Avslitt maling på list. Krakelering av maling i vindusutforing.
  Andre innvendige forhold: Dør glir tregt på gulvskinne.
  Våtrom: Overflater vegger og himling på bad. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist sprekker i fliser. Lokalisert under servanten.
  Våtrom: Sluk, membran og tettesjikt på bad. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.
  Tilkomsten under badekaret er ikke tilstrekkelig for å kunne undersøke sluket i detalj. Eier opplyser i egenerklæringen at badet er utført av AG gruppen iht. gjeldene standard og regler.
  Våtrom: Fukt i tilliggende konstruksjoner på bad. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
  Sprekk i fuger og flis under servanten.
  Kjøkken: Overflater og innredning på stue/kjøkken: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum,
  dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Gulvet på kjøkkenet har noen sprekker. Sokkel list er delvis montert. Dør i benkeskap lukker ikke inntil.
  Kjøkken: Avtrekk. Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
  Tekniske installasjoner: Ventilasjon. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Rom med opplegg for vaskemaskin.
  Tekniske installasjoner: Opplegg for vaskemaskin. Rommet har ikke sluk. Ikke montert vannstopper ved eventuell lekkasje. Misfarging i taket.
  Tekniske installasjoner: Vannbåren varme. Avskalling av maling på radiator. Utstyret har ukjent alder.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Tekniske installasjoner: Elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer i oppgangen. Åpent spredenett, til dels lagt i plastskinner. Downlights og el. varmekabel i gulv på badet. Inspeksjonsluke i taket. Det er påvist at kabelgjennomføringer i sikringsskapet ikke er tette, se bilde. Siste el-kontroll ble utført i 2001, ingen pålegg om utbedring av feil forelå, ref. Elsikkerhet Norge AS, 4.8.2022.
  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 2.etg: Bra/P-rom - 72m²/72m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, stue/kjøkken, rom for vaskemaskin, bad og tre soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Sentralt varmeanlegg og elektrisitet.
  Vannbårne radiatorer på flere rom.
  Elektriske varmekabler på badet.
 • Felles eiertomt for aksjelaget på ca. 3891 kvm. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning, lekeplass og asfalterte gangveger. Eiendommen er inngjerdet med hekk og gjerde.
 • Parkering langs tilstøtende gater etter gjeldende bestemmelser eller på parkeringsplass for langtidsparkering i nærheten.
 • Adkomst til aksjelaget eiendom fra offentlig veg. Aksjelagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Aksjelaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Leiligheten er en del av aksjelaget AS Christiesgt 13. Aksjelaget består av 56 leiligheter, og er registrert i Brønnøysund med organisasjonsnummer 932.391.279. Aksjelaget hadde et positivt årsresultat i 2021 på kr 1.054.685,- og er overført til egenkapital. Disponible midler utgjorde kr 1.265.871,- per 31.12.2021.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i aksjelagets styre og/eller generalforsamling.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for aksjeeierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i aksjelagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven)
 • OBOS Innlandet, avd. Hamar
  Tlf. 22 86 55 00
 • I følge aksjelagets vedtekter, er det ikke forkjøpsrett på lagets aksjer.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er generelt forbud mot hund og katt i A/S'et. Dyrehold kan likevel skje dersom det er gode grunner for det, og det ikke er til ulempe for andre, jf. lov om burettslag §5-11 fjerde ledd. Skriftlig søknad skal sendes til styret før anskaffelse eller innflytting.
 • Aksjelagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF skadeforsikring med polisenummer 560714. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Det er forsøkt innhente formuesverdi men i følge altinn finnes ikke dette.
 • Per 04.08.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 6.518,-. Av disse går kr 950,- til á konto fyring, ca. kr 1047,- til renter på fellesgjeld., ca. kr 1048,- dekker avdrag på fellesgjeld, mens ca. kr 3.044,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, kabel-tv, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.
 • Andel fellesgjeld: kr 483.000,- per 04.08.2022
  Andel fellesformue: kr 23.539,- per 31.12.2021

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Lånenr.: OBOS02-982077846
  Restsaldo: kr 25.663.724,-.
  Restløpetid: 26 år 8 mnd.
  Terminer pr år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 2,60%
 • Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.
 • I følge Hamar kommune finnes det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være behov for å søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom aksjeeieren selv eller aksjeeierens ektefelle eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2001, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2022.
 • Aksjelaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På aksjelagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for aksjehavernes opprinnelige innskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Dagboknr. 800010, tinglyst den 15.02.1898. Gjelder erklæring/avtale. Årlig grunnavgift kr. 852,-
  Dagboknr. 904972, tinglyst den 15.02.1898. Gjelder rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om bebyggelse og generende virksomhet.
  Dagboknr. 102404, tinglyst den 18.09.1950. Gjelder erklæring/avtale. Bestemmelse om grunnavgift mv. Pant for forfalt festeavgift.
  Dagboknr. 904556, tinglyst den 13.04.1954. Gjelder elektriske kraftlinjer.

  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Hamar kommune 2018-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til andre typer bebyggelse og anlegg og veg. Eiendommen ligger innenfor hensynsoneH220 for gul støysone, hensynsone H330 for radon, H410 for krav vedrørende infrastruktur og H390 for annen fare. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen fra 2011. Eiendommen ligger i verneklasse 1 med hensyn til miljøkvalitet, estetikk, natur, lanskap og grønnstruktur. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for sørøstre bydeler, fra 2007, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligområde, annet byggeområde, gang- og sykkelarea og krav om bebyggelsesplan. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger under kommunedelplan for sentrum som er under arbeid. Planlegging er i igangsatt.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligen ligger i et område med hyppig/ekspansiv utvikling og at eksisterende regulerings- og kommuneplaner er i stadig endring. Det må derfor påregnes endringer i områdebildet over tid og som ikke er kjent per i dag.
 • Aksjebrevnr. 24 Orgnr. 932391279 i Hamar kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja, kun av faglært. Badet ble renovert i forbindelse med oppgradering av rør i hele aksjeselskapet. Utført av Af Gruppen.

  Pkt.2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Ja. Arbeidet ble utført i henhold til gjeldende standard og regler.

  Pkt. 2.2. Er arbeidet bygge meldt?
  JA. AF grupper har tatt seg av dette.

  Pkt. 4. Kjenner du til feil eller om det har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  Ja, kun av faglært. Utført av AF Gruppen.

  Pkt. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, kun av faglært. I forbindelse med renovering av badet ble det også gjort arbeid med avtrekk på bad. Utført av AF gruppen.

  Pkt.11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Ja.

  Pkt. 26. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
  Ja. Det er varslet at fellesutgiftene skal øke med ca. 3,5 % for å dekke økte kostnader (strøm, vaktmester) m.m.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,70 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld),ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 11.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Espen Stranger-Johannessen
  Tanvi Sirari
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev